Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μηνιαιο βαρος κατω απτο ΟΡΙΟ!! (5 μηνών)

Recommended Posts

Ο παιδιατρος σου ειπε οτι δεν πηρε πολυ βαρος η εσυ το σκεφτηκες???

Νομιζω οτι γενικα υπαρχει μια υπερβολη στο θεμα του βαρους απο τις περισσοτερες μαμαδες, καπου μαλιστα διαβασα οτι μια μαμα ξεκινησε και εδινε γλυκα στο μωρο της μηπως και παρει λιγο βαρος... :shock:

Εμενα παντως ειναι 16 μηνων και 9.500 κιλα και οχι μονο δεν ανησυχω αλλα χαιρομαι που οταν θα μεγαλωσει θα ειναι ανετος να τρωει οτι θελει αντι να του κανω διαιτες οπως δυστυχως αναγκαστηκαν δυο γνωστες μου... :(

Σημασια εχει να τρεφεται σωστα και να παιρνει τις βιταμινες του :)

zQI8.jpg.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια, καλημερα!

ειμαι και εγω στο κλαμπ! 8,5 μηνων 6450gr ειπατε τιποτα! μονο που εμεις δυστηχως ειμαστε και στο κλαμπ των μωρων που θηλαζουν και παρουσιαζουν τροφικη αλλεργια, κακακια με αιμα, ελλειπης αναπτυξη κτλ,για πληρη ιστορικο οποια θελει μπορει να μπει στο θεμα<αλλεργια σε μωρα που θηλαζουν>. η αργη αναπτυξη μπορει να συμαινει κατι μπορει και τιποτα,ειδικα αν παρουσιαζεται μεμονομενα. και καποιοι λενε οτι η αρνηση τροφης μπορει επεισης να ειναι αμυνα του παιδιου σε πιθανα αλλεργιογονα. παντως κουραγιο εμεις ακομη τρωμε πολυ λιγο και αυτο συνηθως με ενα κουταλακι σιλικονης χοντρο στο χερι και με τα κλειδια της μαμας να τα κυνηγαμε περα δωθε, μολις τα πιασει ανοιγει το στωμα, αλλα συντομα σταματαει και κλαιει. αλλα δε το βαζουμε κατω που θα παει θα μαθει :?:P:roll:

αν το προβλημα δεν ειναι συνεχιζομενο μπορει απλα να περασε μηνας που δεν ειχε πολυ ορεξη<δοντακια κτλ>

εμενα τον τελευταιο μηνα πηρε 90γρ αυτο ειναι χαμηλο βαρος τα 350 ειναι ονειρο!!! :P:P:P

dominik

κι εμένα πάντως μέσα σε 1 μήνα έβαλε 300γρ , τώρα είμαστε 8 κιλά αλλά ο γιατρός είπε ότι είμαστε μια χαρά....ηλικιακά 6 μηνών το πιο αδύνατο μωρό είναι 5800 και το πιο παχουλό 8800 άρα είμαστε μαι χαρά , άρα ντινάκι τζάμπα αγχος

εχετε δικιο...και σας ευχαριστω...πρεπει καποιος να μας προσγειωσει καποιες φορες!!!!

θα σας ενημερωσω για την πορεια μας με τον καιρο..σας ευχαριστω παντως και κουραγιο!!!!δεν θελω και να γινω υστερικη αλλα να τρωει λιγο..αν τον αφησω δεν θα πεινασει ποτε νομιζω/...

φιλια

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα των αδύνατων μωρών.

Εμεις απο εχθές ξεκινήσαμε την χορτόσουπα και μπορώ να πώ πως πάμε καλά, με τα δικά μας πάντα δεδομένα!

Ίσως ακουστεί κουφό, αλλά την Παρασκευή του πήρα το κουταλάκι σιλικόνης της chicco και είδα μια μικρή αλλαγή όσον αφορά την ποσότητα που καταναλώνει. Παρατήρησα ότι τρώει λίγο περισσότερο και πιο ευχάριστα!

Και το νερό νεράκι! Παίρνει το μπουκαλάκι του και το γλύφει και έτσι και του το πάρω κλαίει λες και το σφάζεις.

ηλικιακά 6 μηνών το πιο αδύνατο μωρό είναι 5800 και το πιο παχουλό 8800 άρα είμαστε μαι χαρά , άρα ντινάκι τζάμπα αγχος

Ερώτηση της ημέρας :

Ο δικός μου το Σάββατο που κλείνει τους 6 μήνες και στις 19/3 ήταν 5200γρ, τι είναι?

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

μια φιλικη συμβουλη.... δοκιμασε να του δωσεις κατι να εχει στα χερια του να τα απασχολει... κατι να του τραβαει την προσοχη... και θα δεις οτι αυτοματα/αντανακλαστικά θα ανοιγει το στομα

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή, αλλά είναι το 1ο πράγμα που έκανα.

ΆΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΠΑΝΆΕΙ ΣΤΑ ΧΆΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΎΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥ.

Η συνέχια γνωστή...........

επισης τα πεταμε ολα κατω να δουμε ποσο θορυβο κανουν, μετα δειχνουμε οτι θελουμε κατι αλλο να σπασουμε, τα κουνανε και ετσι και βρεθουν στη πορεια του πιατου αλοιμονο μας :lol::lol::lol::lol:

ουρααααααααααααααααααααααααααααααα

μια λαλημενη μαμα λιγοφαγης μικρης που μου εχει αλλαξει τα φωτα

kKZUp2.png

Γατούλα πόσο σε νιώθω δε φαντάζεσαι.............και βρε κορίτσια -μανούλες των παχουλών μωρών καταλαβαίνω την ανησυχία σας για τα μωράκια σας αλλά please δείτε λίγο καμιά καμπύλη,μην ακούτε τις σάχλες των παιδιάτρων και ΜΗΝ αγχώνετε κι εμάς που περιμένουμε να πάρει γραμμάριο γραμμάριο βάρος.

Εμένα η μικρή μου είναι 5 μηνών, 6.100 και 65 πόντους. Η παιδίατρος μου είπε ότι γενικά θα είναι ψιλόλιγνη η μικρή και ότι οι καμπύλες της είναι μια χαρά! :D

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας Ντινάκι!

.png

.png

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα των αδύνατων μωρών.

Εμεις απο εχθές ξεκινήσαμε την χορτόσουπα και μπορώ να πώ πως πάμε καλά, με τα δικά μας πάντα δεδομένα!

Ίσως ακουστεί κουφό, αλλά την Παρασκευή του πήρα το κουταλάκι σιλικόνης της chicco και είδα μια μικρή αλλαγή όσον αφορά την ποσότητα που καταναλώνει. Παρατήρησα ότι τρώει λίγο περισσότερο και πιο ευχάριστα!

Και το νερό νεράκι! Παίρνει το μπουκαλάκι του και το γλύφει και έτσι και του το πάρω κλαίει λες και το σφάζεις.

ηλικιακά 6 μηνών το πιο αδύνατο μωρό είναι 5800 και το πιο παχουλό 8800 άρα είμαστε μαι χαρά , άρα ντινάκι τζάμπα αγχος

Ερώτηση της ημέρας :

Ο δικός μου το Σάββατο που κλείνει τους 6 μήνες και στις 19/3 ήταν 5200γρ, τι είναι?

Εμένα προτιμά το κουταλάκι σιλικόνης της Nuc τρώει περισσότερο!!!!!!

.png

.png

Διαφημίσεις

H κορη μου απο τον ενατο στον δεκατο πηρε μονο 135 γραμμαρια.Το βαρος της δε,ειναι φυσιολογικο και λιγο προς τα πανω.Ηγιατρος μου ειπε οτι ισως η μικρη αυξηση να οφειλεται στα δοντακια κι ετσι προς το παρον δεν ανησυχω.

.pngHgxdp3.png

Geia sas mamades twn adynatwn mwrwn! Emena o gios mou einai 15misi minwn, 8 kila kai 73 pontoi!! Gennithike 3130, 6 minwn itan skarta 6 kila, 1 etous itan 7misi kila peripou! Panta katw apo tis fysiologikes kampyles. To ypsos tou itan kalo mexri ton 10o mina pou arxise na voutaei kai auto. Panta etrwge poly ligotero apo ti synithismeni posotita gia tin ilikia tou kai pragmatika niwthw oles tis mamades pou agwnioun giati den trwei to paidi tous. Apo ton 10o mina kai meta trwei mia xara (fysiologika oxi ypervolika). Twra anarwtiomaste pou paei to fai (einai zwiroulis bebaia opote paizei kai auto rolo). Exoume psaksei ta panta! Akomi kai eksetasi DNA exoume kanei. Den brethike pote tipote. Anisyxoume, alla mas kathysixazei to gegonos oti i psyxokinitiki tou anaptyksi einai parapanw apo fysiologiki. Dystyxws me opoion giatro kai na exoume milisei, oloi mas lene oti oso to paidi brisketai toso katw apo ta fysiologika prepei na ton psaxnoume kai na ton parakolouhoume. Twra parakoloutheitai apo endikrinologo i opoia mas exei balei se yperthermidiki diaita (prosthetoume caloreen sto fagito tou) gia na diapistwsoume mipws o organismos tous den aporofaei swsta ta systatika twn trofwn kai xreiazetai epipleon thermides. Thelei poly kouragio! O antras mou mou leei oti tha perasoun mia mera ola auta, o Xaroulis tha exei ginei megalos antras kai egw tha niwthw oti exasa ta maximun tis xaras tis brefikis kai paidikis tou ilikias giati pio poly agwniw para xairomai.. Kai exei dikio.. Omws den einai eukolo na min agwnias kai na min skeftesai..

Να χαιρεσαι το κουκλι σου Haroulini!!!

Η αγωνια της μανας... Μπορω να σε καταλαβω.

Τωρα εχουμε λιγο στρωσει αλλα νεογεννητο δεν επαιρνε βαρος, εχανε κιολας, και επειδη ηθελα να το θηλασω αποκλειστηκα, μου την ειχαν πεσει ολοι οτι δεν κανω το σωστο και βλαπτω το παιδι μου, για ενα μου καπριτσιο( ασχετο με το θεμα τωρα ) αλλα ξερω πως ειναι να νιωθεις οτι μηπως κατι δεν κανω καλα, να το δω καπως αλλιως και ολα αυτα... :(

Εχει δικιο ο αντρας σου, θα περασει και μπορει να νιωσεις οτι κατι εχασες, εγω πολλες φορες το νιωθω, αλλα ελεγχονται τα συναισθηματα??? :roll:

zQI8.jpg.png

Σε ευχαριστώ Μερεντάκι.. Η αλήθεια είναι ότι οι μαμάδες καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας! Η έννοια και η αγωνία ρέουν στο αίμα μας από τη στιγμή που γεννάμε και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε! Όσο για την επιμονή σου να θηλάσεις το μωρό σου, πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση και ποτέ κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποτελεί λανθασμένη απόφαση. Είναι σαν να αρνούμαστε την ίδια τη φύση μας. Εγώ όταν αναγκάστηκα να σταματήσω τον θηλασμό πραγματικά έπαθα σύνδρομο αποχωρισμού και έκανα καιρό να το ξεπεράσω. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι ένας από τους λόγους που θέλω να κάνω δεύτερο παιδί, είναι για να έχω μια δεύτερη ευκαιρία να το θηλάσω όσο το δυνατό περισσότερο!! Να χαίρεσαι την κούκλα σου!!

Αγορακι ειναι... :lol:

Το ιδιο ακριβως και εγω με το θηλασμο, τελικα εδωσα συμπληρωμα... :(

Και για το δευτερο παιδι εχω ακριβως τις ιδιες σκεψεις με σενα!!!

Αλλα τωρα ειμαι ετοιμη, ξερω πολλα περισσοτερα πραγματα και πιστευω οτι θα τα καταφερω, και εννοειται δεν ακουω κανεναν, εκτος του forum φυσικα! :)

zQI8.jpg.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια ηρεμησα λιγο, διοτι στην τελευταια επισκεψη μολις μπηκαμε στον 8ο, δεν βαλαμε σχεδον τιποτα!! Ενω ετρωγε την διπλασια ποσοτητα σε φαγητο εβαλε μολις 20 γραμμαρια.... ειναι 7.040 και 70 ποντους και δεν καθεται στα αυγα της. Ο γιατρος μας ειπε οτι θα το παρακολουθησουμε, γιατι ισως εχει αλλεργια στο γαλα-ειχε εμφανισει στον 4ο και πινουμε υποαλλεργικο (πινει ομως 210 πρωι βραδυ) ή κρυφη ουρολοιμωξη... Δεν ξερω ετοιμαζεται να βγαλει και δοντι... Τι να πω, ειμαστε μεσα στις καμπυλες αλλα παλι ανησυχω!!

Η Αναστασια μου γεννηθηκε 07/08/08...

Καλημερα αδυνατουλες!

φυσικα δεν εχω κατι να προσθεσω πως να πεισουμε τα λιγοφαγα μας

εγω τελικα πρπει να ομολογησω οτι το προβλημα μαλλον δενειναι πλεον να ανοιξει το στομα της αλλα να το κρατησει μεσα της!

περναει κατι φασεις που φωναζει μαμ μαμ μαμ

τρεχω με χαρα και εγω να την ταισω

δοκιμασα και στη καρεκλα στη κουζινα και εκατσε 2-3 φορες σχετικα ησυχα

πεταξαμε βεβαια οτι υπηρχε γυρω μας στυλο ταπερ κλπ

αλλα να την παλι εχτες το απογευμα παω να τη καθισω στο καροτσι, ειχε λιγο γκρινια ο Β, αρχιζει και αυτη το γκρι γκρι

μιση κουαλια γιαουρτι και τρεχατη στο μπανιο, ολες οι φακες πλημυρισαν το κεφαλι της

αυτο μπορει να γινει και 2 φορες τη μερα

και συνηθως με τη νταντα γινοπνται σπανια

με εμενα το εχει ταμα

τελως παντων περασα απο Παιδιατρο και της λεω μηπως πρπει να τη δει παιδογαστρεντερολογος? αυτη μου ειπε οχι αλλα θα τη παω απο βδομαδα να τη δει και να τα ξαναπουμε. Μου αρχισε τα δικα της μη τη πιεζεις. Μα δε τη πιεζω πια, εκει που δε το περιμενεις ερχεται η ρουκετα. Λιγο να κλαψει και τελος. Τη πεμπτη τα πηγα βολτα, στο δρομο νευριασε που ηταν δεμενη και παλι ισα προλαβα, αλαρμ, εξω και τα φρουτα στο δρομο.

Μετρησεις δικες μου , 20% βαρος, 40% υψος!

και ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πατησαμε τα 9 κιλα :lol:

αμα ξερει καμια σας παιδογαστρεντερολογο σε Παιδων, γραψτε μου καμια πληροφορια

kKZUp2.png

"Γατουλα" καλημέρα,

Στο "Παίδων" δεν ξέρω γαστρεντερολόγο edit admin

Από την πείρα μου με το γιό μου επειδή έτσι εύκολα έκανε και κείνος εμετό δεν πρέπει να του δίνεις γρήγορα τις κουταλιές ούτε και για μια φορά.Εγώ από τότε που το εφάρμοσα αυτό σταμάτησαν οι εμετοί.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα λιγάκι....Χτες να σου πω ότι όλη μέρα φάγαμε 420ml φαί( δηλαδή 90 κρέμα, 120 φρούτο, 90 γιαούρτι, 50 χορτόσουπα και 70 κρέμα το βράδυ) το γάλα τέλος όπως έχω πει.....

Το αποδέχτηκα με κλάματα αλλά.... :cry::cry:

αν πω οτι τρωει

200 φρουτα

200 φαι

200 γιαουρτι

150 κρεμογαλα

100 γαλα

μαλλον θα με δειρετε εεε?

οι εμετοι δεν ειναι θεμα ταχυτητας αλλα γκρινιας

στη πρωτη κουταλια γιαουρτι μπορει να βγει το προηγουμενο αν ξεκινησουμε με γκρινια

και καλα σε αυτη τη φαση δε τρελλαινωμε, εχουμε τωρα αδειο στομαχι και συνεχιζουμε

αμα το κανει στη 2η πριν το τελος τρελλαινωμε!

kKZUp2.png

"Γατουλα" παίζεις με τον πόνο μου.......Αν έτρωγε έτσι το παιδί μου θα έκανα πάρτυ....!!!!!!!!!!!!

Σε παρακαλώ να βάλεις το παιδί σου στα μωρά που τρώνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!!!!!!

Ακου 950 γρ φαί κια λες πως δεν τρώει!!!!!!!!!Θα μου στρίψει!!!!!! :shock:

850!

ναι αλλα πριν απο ενα μηνα ηατν στο 6% βαρος!!!!!!

το εχω ξαναπαει το στομα το ανοιγει, μαμ μαμ μαμ λεει, αλλα που το παει?????????????????????

αν δεν ειχαμε τους εμετους θα ηταν τελεια, αλλα ωρες ωρες θελω να τη γυρισω αναποδα :lol:

πριν απο λιγο φαγαμε μιση ωρα αγωνιας αλλα φαγαμε! αφου κατεβασαμε τα παντ ακατω, ανοιξαμε ντουλαπες βαλαμε ζουζουνια και και και

kKZUp2.png

"Γατουλα"

γιατί 850 λίγο είναι; Παιδί που τρώει τόσο μην το φοβάσαι, έτσι τουλάχιστον μου λέει η παιδίατρός μου. Σύντομα σας βλέπω να τρώτε τόσο όσο να κάνετε δίαιτα!!!!!!Και σας το εύχομαι δηλαδή!!!!!!

Αμάν βρε κορίτσια έτσι να το έβλεπα να πεινάει μία φορά και τι στον κόσμο!!!!!!!Μία φορά να με ξυπνήσει νύχτα γιατί πεινάει και θα πω θεέ μου σε ευχαριστώ που μου δίνεις τέτοια χαρά.........Αλλά πού είναι......

Καληνύχτα σας......

βρε μια χαρα ειναι τα 850, διορθωση σου εκανα , ειπες 950!

ο Βασιλης τρωει λιγο λιγοτερο και ειναι 12+

ειναι στο παιδι

παντως κατι φαγητο που ελενε, εφαγε 350 μλ :shock: ουτε στο ονειρο μου! ουτα καν ο Βασιλης δε θελει τοσο πολυ

αμα παντως φτασουμε το 40% ευχαριστως να αποχωρισω απο το τοπικ αλλα με 6-20% νομιζω ειμαστε στη σωστη παρεα :lol::lol::lol:

kKZUp2.png

αμα παντως φτασουμε το 40% ευχαριστως να αποχωρισω απο το τοπικ αλλα με 6-20% νομιζω ειμαστε στη σωστη παρεα :lol::lol::lol:

Όντως πρέπει να βάλουμε φεις κοντολ εδώ, όποια ξεπερνάει το 40% της καμπύλης να φεύγει....Μακάρι σε λίγο καιρό όλες να την ''κάνουμε'' απο δω :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...