Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μηχάνημα για πολτοποίηση και άλεσμα τροφών

Recommended Posts

Aγαπητες φιλες Blue και mom σας παραθετω το πιο κατω αρθρο οσων αφορα την χυτρα:

"Η προετοιμασία επίσης του φαγητού παίζει σημαντικό ρόλο. Για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από την περιεκτικότητα των τροφίμων σε βιταμίνη, να μαγειρεύεται στο ατμό ή στην χύτρα ταχύτητας, με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Το βράσιμο του προκαλεί την μεγαλύτερη απώλεια βιταμινών λόγω τού ότι το φαγητό παραμένει σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο είτε καταστρέφει τις βιταμίνες, είτε τους δίνει την δυνατότητα να διαφύγουν στο νερό, καθώς οι περισσότερες βιταμίνες είναι υδατοδιαλυτές. Τα λαχανικά θα πρέπει να βράζονται σε λίγο νερό και το υπόλοιπο να χρησιμοποιείται στην παρασκευή σαλτσών. "

Και μπορειτε να δειτε ολο το αρθρο εδω :

http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1855&Itemid=82

Βρέ marilia12, εμείς δεν τα βάλαμε μαζί σου. Αναφέραμε απλά τι μας έχει πεί ο παιδίατρος και η ...μαμά μας. Αν είναι μύθος, πάω πάσο. Δεν το έχω τεκμηριώσει και επιστημονικά.... Αυτό που ξέρω εγώ όμως είναι ότι η τόσο υψηλή θερμοκρασία που χρειάζεται για το μαγείρεμα στη χύτρα είναι αυτή που καταστρέφει τις βιταμίνες. Δεν επιμένω όμως. Όσο για το νερό στο οποίο βράζουμε το κρέας και εκεί μέσα βγαίνουν οι περισσότερες βιταμίνες, ναι έτσι είναι, γι'αυτό και η κοτόσουπα π.χ. είναι πιο θρεπτική απο το απλό κοτόπουλο φιλέτο.

Μην παρεξηγείσαι...... :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρέ marilia12, εμείς δεν τα βάλαμε μαζί σου.

Μην παρεξηγείσαι...... :D

εννοειται οτι δεν παρεξηγηθηκα αλλιως δεν εχει καμια εννοια ο διαλογος.

Πως συμπερανες κατι τετοιο ?

Εγω παρεθεσα ενα αρθρο που τεκμηριωνει τον μυθο περι βρασιματος στην χυτρα. Αν υπαρχει κατι αλλο επισης τεκμηριωμενο που να δειχνει το αντιθετο θα το διαβαζα πολυ ευχαριστως.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

• 1 month later...
  • 6 months later...

καλησπερα σε ολες και ολους.ηθελα να ρωτησω ποιο μπλεντερ χρησιμοποιειτε για το φαγητο του μωρου σας.πηρα πριν λιγο καιρο ενα morris αλλα χαλασε πολυ γρηγορα.τωρα εχω ενα απλο μουλτι με 4 λεπιδες,αλλα δεν το κανει αλοιφη...:(ξερετε κανενα μπλεντερ που να ειναι δυνατο,αλλα και να εχει μικρο καδο(κατα προτιμηση γυαλινο),γιατι σε μεγαλο καδο,πχ 1 λιτρου,το φαγητο ή το φρουτο "χανεται":?:

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολες και ολους.ηθελα να ρωτησω ποιο μπλεντερ χρησιμοποιειτε για το φαγητο του μωρου σας.πηρα πριν λιγο καιρο ενα morris αλλα χαλασε πολυ γρηγορα.τωρα εχω ενα απλο μουλτι με 4 λεπιδες,αλλα δεν το κανει αλοιφη...:(ξερετε κανενα μπλεντερ που να ειναι δυνατο,αλλα και να εχει μικρο καδο(κατα προτιμηση γυαλινο),γιατι σε μεγαλο καδο,πχ 1 λιτρου,το φαγητο ή το φρουτο "χανεται":?:

Για γυαλινο δεν έχω ιδέα ...πάντως εγώ χρησιμοποιώ το izzy multi plus bebe με 4 λεπίδες και τα κάνει αλοιφή όντως, Εχει 500ml κάδο αλλά μη βάλεις μόνο 1 φρουτάκι προτίμησε τον τρίφτη για τόσο μικρή ποσότητα

• 7 months later...

Γεια σας! Το νινί μου αρχίζει τα φρούτα και η γιατρός μου είπε να της δώσω φρέσκα, χωρίς να τα βράσω. Όμως έβαλα το μήλο στο μούλτι και-εννοείται-ότι γίνεται μικρά κομματάκια, τα οποία δε λιώνουν περισσότερο, ούτε με πηρούνι. Μπορεί να ακούγεται εντελώς χαζή η ερώτησή μου :oops:, αλλά θα ήθελα να μου πείτε με ποιες συσκευές πολτοποιείτε τα φρέσκα φρούτα για τις φρουτόκρεμες;

mAMnp2.png

Εγώ χρησιμοποιώ μπλέντερ γιατί έχει γυάλινο κάδο, οπότε με τις ζεστές χορτόσουπες δεν έχω πρόβλημα. Όταν αλέθεις κάτι πάντα να βάζεις λίγο νεράκι. Η υφή της κρέμας θα βελτιωθεί όταν μπει η μπανάνα που γίνεται εύκολα πουρές. Καλή σας όρεξη.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γεια σας! Το νινί μου αρχίζει τα φρούτα και η γιατρός μου είπε να της δώσω φρέσκα, χωρίς να τα βράσω. Όμως έβαλα το μήλο στο μούλτι και-εννοείται-ότι γίνεται μικρά κομματάκια, τα οποία δε λιώνουν περισσότερο, ούτε με πηρούνι. Μπορεί να ακούγεται εντελώς χαζή η ερώτησή μου :oops:, αλλά θα ήθελα να μου πείτε με ποιες συσκευές πολτοποιείτε τα φρέσκα φρούτα για τις φρουτόκρεμες;

To multi το δικό μου που είναι παλιό μοντέλο με 1 λεπίδα τα πολτοποιεί τέλεια. Την μητέρας μου, πιο καινούριο με 2πλη λεπίδα τα κάνει όπως λες, εκτός αν βάλω πολύ μεγάλη ποσότητα, οπότε τα λιώνει κάπως καλύτερα. Για δες για κάποιο άλλο πιο απλό και μικρό, μπορεί να σε ικανοποιήσει καλύτερα.

Αργότερα για τις κρεατόσουπες έχω σωθεί με το ραβδομπλέντερ! Να το έχεις υπόψη σου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...
αχ ναι αυτό λεώ και εγώ! Αλήθεια ε? ε τελειώσε θα παώ να το παρω σήμερα κιόλας! Ευχαριστώωωωωω :D:D:D:D

βοήθεια είμαι φοβερά μπερδεμένη!

Πρώτον έχω το μούλτι αυτό αλλα αλέθω εκτός από ντομάτες πχ και λουκάνικα (ωμά) και δεν θέλω να αλέθω τις τροφές του παιδιού εκει.

Επίσης διαθέτω μπλέντερ με γυάλινο κάδο πολύ βαρύ.

Τέλος διαθέτω και μουλτι της KENWOOD που έχει και ραβδο, αλλα μεγαλύτερο κάδο από το ΙΖΖΥ.

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής:

Είμαστε 6 μηνών και αρχίζουμε φρούτα.

Δοκίμασα στο μπλέντερ κι έβαλα 1 μήλο με λίγο νερό και ήταν πλήρης αποτυχία. Στο μουλτι δεν θελω όπως είπα να βάλω τροφές του παιδιού.

Στο μουλτι με τη ράβδο, που είναι ολοκαίνουργιο, ο κάδος είναι τεράστιος, αμφιβάλω αν θα κάνει τίποτε σε 1 μήλο.

Τη ράβδο αν είναι να τη χρησιμοποιήσω πως το κάνω? Που βάζω τα φρούτα του?

Είδα στο σαιτ τους πως είναι ιδανική για άλεσμα τροφων μωρού και δεν καταλάβει πως.

Να σημειωθεί ότι αν μου πείτε πως θα κάνω δουλειά με το ΙΖΖΥ και το μπλέντερ τότε δεν θα βάλω το σύζηγο να ξεθάψει την ραβδο και το μεγαλο μουλτι από το πατάρι :lol:

Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω ένα καινούργιο ΙΖΖΥ να το έχω μόνο για τα φρούτα του παιδιού, και μελλοντικά τις σούπες του παιδιού να τις βάζω στο μπλεντερ που είναι γυαλινος ο καδος. Τί λέτε?

Η' μήπως τελικά η ράβδος KENWOOD είναι χρησιμή?:confused: και να μην αγοράζω εξτρα?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

To multi το δικό μου που είναι παλιό μοντέλο με 1 λεπίδα τα πολτοποιεί τέλεια. Την μητέρας μου' date=' πιο καινούριο με 2πλη λεπίδα τα κάνει όπως λες, εκτός αν βάλω πολύ μεγάλη ποσότητα, οπότε τα λιώνει κάπως καλύτερα. Για δες για κάποιο άλλο πιο απλό και μικρό, μπορεί να σε ικανοποιήσει καλύτερα.

[b']Αργότερα για τις κρεατόσουπες έχω σωθεί με το ραβδομπλέντερ! Να το έχεις υπόψη σου.[/b]

:confused: για φρουτάκια δεν κάνει? Κι αν κάνει που τα βάζω να τα αλέσω?

Τελικά δεν άντεξα και πήγα και πήρα ένα ΙΖΖΥ μουλτι με 3 λεπίδες και 500 Watt. Προς μεγάλη μου έκπληξη είναι από τέλειο υλικό ο κάδος ( ίσως και το δικό μου ΙΖΖΥ να ήταν έτσι αλλά να χάλασε με τα χρόνια).

Μέσα οι οδηγίες λένε πως είναι και για βρεφικές τροφές και μάλιστα λέει να μπαίνουν ζεστές όχι καφτές.

Εσείς και τις σούπες εκεί τις κάνατε ή χρησιμοπούσατε μπλέντερ γυάλινο?:confused:

Είχε και μούλτι με γυάλινο κάδο αλλά δε μου φάνηκαν σοι.

Εμένα και για φρούτα και για τις σουπιτσες με έσωσε αυτό...

http://www.babyinn.gr/v1/products/view/738/

Ειναι το σχήμα του τέτοιο που βοηθά την τροφη να κατέβει απο πάνω προς τα κάτω και να γίνει σαν κρέμα.Γυρω στα 50 ευρώ στοιχίζει!Και έχει και δυο χρόνια εγγύηση!

adEup3.png

Εμένα και για φρούτα και για τις σουπιτσες με έσωσε αυτό...

http://www.babyinn.gr/v1/products/view/738/

Ειναι το σχήμα του τέτοιο που βοηθά την τροφη να κατέβει απο πάνω προς τα κάτω και να γίνει σαν κρέμα.Γυρω στα 50 ευρώ στοιχίζει!Και έχει και δυο χρόνια εγγύηση!

πολύ ωραίο κι αυτό, λόγω τιμής κι επειδή είναι μπλέντερ δεν το κοίταξα, γιατί έχω ήδη μπλέντερ.

Ευτυχώς μας βόλεψε το μούλτι, κάνει αλοιφή τα φρούτα!

Συνήθως μένουν 1-2 κομματάκια μήλο στη μέση που δεν αλέστηκαν σωστά και αυτά τα τρώει η μαμά :cool:

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Καλησπερα σας!!! Ειμαι νεα μανουλα κ εχω μια μπουμπου 5 μηνων...που με εχει ξετρελανει!!! Θηλαζουμε....δυστυχως οχι αποκλειστικα διοτι στις 20 μερες που θηλαζαμε εχανε βαρος συνεχεια...οποτε βαλαμε κ συμπληρωμα...συνολικα πινει γυρω στα 250-300 μλ την ημερα ξενο....αν κ θαθελα να μην πινει καθολου!!!! Απο Δευτερα ξεκιναμε ρυζαλευρο κ πολυ συντομα κ φρουτοκρεμουλα....αυτο που θελω να ρητησω ειναι....εσεις πως αλεθετε τις τροφες των μωρων σας...μεmulti...η μπλεντερ...???? Εχετε να μου προτεινετε καποιο πολυ καλο??????

εγω Multi εβαζα γιατι ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα του φαγητου για να βαλω ολοκληρο μπλεντερ και εννοειτε οτι με βολεψε...εσυ κανεις οπως θες βεβαια αλλα πραγματικα δεν νομιζω να υπαρχει λογος!!:P:p καποιο δεν εχω να σου προτεινω αλλα παρε mylti να εχει 2 λεπιδες(ειναι πιο καλο).εγω βεβαια εχω και μπλεντερ επαγγελματικο (γιατι ειχαμε καφετερια παλια) αλλα δεν το χρησιμοποιησα ουτε μια φορα! να χαιρεσε το μωρακι σου!:P:p:p:p

Εγώ έχω και μούλτι και μπλέντερ, Το μπλεντερ είναι μεγάλο, το μούλτι άβολο και έμεναν κομματάκια που δεν αλέθονταν, έτσι πήρα το ραβδομπλέντερ και με βόλεψε αφάνταστα.

Το μήλο το αλέθει μια χαρά, το κόβεις σε μεγάλες μπουκιες και το βάζεις πρώτο και από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα που είναι πιο μαλακά.

καλησπερα μανουλες! εμεις εχουμε παρει το μουλτι της izzy με 3 μαχαιρια που ειναι απο τιτανιο. (νομιζω ειναι καινουριο μουλτι δεν ειμαι σιγουρη) στην αρχη το φοβομουν γιατι ειχα διαβασει οτι ολες εχετε παρει ενα καρο μπλεντερ κτλ και νομιζα οτι δεν θα μου κοβει καλα το κρεας. το κανει ομως σουπα (οτι εχω δοκιμασει ειτε κοτοπουλο ειτε μοσχαρι φρουτα κτλ...!!!) δεν μενει ουτε μια ινα!! το συστηνω οποια δεν εχει παρει. α! κανει 30 ευρω.

• 2 εβδομάδες μετά...
καλησπερα μανουλες! εμεις εχουμε παρει το μουλτι της izzy με 3 μαχαιρια που ειναι απο τιτανιο. (νομιζω ειναι καινουριο μουλτι δεν ειμαι σιγουρη) στην αρχη το φοβομουν γιατι ειχα διαβασει οτι ολες εχετε παρει ενα καρο μπλεντερ κτλ και νομιζα οτι δεν θα μου κοβει καλα το κρεας. το κανει ομως σουπα (οτι εχω δοκιμασει ειτε κοτοπουλο ειτε μοσχαρι φρουτα κτλ...!!!) δεν μενει ουτε μια ινα!! το συστηνω οποια δεν εχει παρει. α! κανει 30 ευρω.[/QU

Εγώ έχω το παλιότερο multi της Izzy με τις 2 λεπίδες και στο μοσχάρι αφήνει ίνες αλλά και στα φρούτα το ίδιο, χάλια το μωρό αναγουλιάζει συνεχώς θέλει να φάει και δεν μπορεί...Να πάρω αυτό που λες ή blender με ράβδο; Διάβασα τις απαντήσεις και οι μισές λένε ότι το μπλέντερ με ράβδο είναι φοβερό και οι άλλες το εντελώς αντίθετο, τα ίδια και για το multi..

Εγώ με μούλτι δεν εμεινα ευχαριστημένη, δεν είναι της izzy, αλλά εχει δυο λεπίδες.

Αντιθέτα με το ραβδομπλεντερ τα λιωνει όλα και δεν αφήνει ιχνος απο ίνες ή κομμάτακια τροφών και επειδη ειναι ανοιχτο από πάνω ελέγχεις την κατάσταση και το γυρίζεις και χτυπάς όσο εσύ θέλεις.

• 1 month later...

Εγώ έχω το παλιότερο multi της Izzy με τις 2 λεπίδες και στο μοσχάρι αφήνει ίνες αλλά και στα φρούτα το ίδιο, χάλια το μωρό αναγουλιάζει συνεχώς θέλει να φάει και δεν μπορεί...Να πάρω αυτό που λες ή blender με ράβδο; Διάβασα τις απαντήσεις και οι μισές λένε ότι το μπλέντερ με ράβδο είναι φοβερό και οι άλλες το εντελώς αντίθετο, τα ίδια και για το multi..

ααα δεν ξερω για μπλεντερ με ραβδο (βασικα δεν ξερω καν τι ειναι αυτο και θα ηθελα να μου εξηγησει καποια τι ειναι αυτη η ραβδος) γιατι ειναι το πρωτο μου μωρακι και το πρωτο που δοκιμασα ηταν αυτο της ΙΖΖΥ. εγω εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενη γιατι και μενα ο μικρος με το που καταλαβει ψιχουλα (ουτε καν κομματακια αηδιαζει!) και στα φρουτα και στα κρεατα δεν ειχα κανενα προβλημα! σου το συστηνω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...