Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΦΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

ΜΕΛΙΝΑ

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια,

με λένε Μελίνα και έχω ένα αγοράκι 5 μηνών και 17 ημερών άρχισα λοιπόν και εγώ να σκέφτομαιτην βάφτιση και έχω φρικάρει καλά οι άνθρωποι είναι απατεώνες τι τιμές είναι αυτές? Τέλος πάντων ψάχνωντας στα jumbo bebe ανακάλυψα κάτι τρομερά πράγματα για μπομπονιέρες ιδίως για κορίτσια(νεραιδούλες ,κορνιζάκια,κουκλίτσες, λούτρινα ζωάκια) και σκέφτομαι να τις κάνω μόνη μου. Θα πάρω κάτι και θα βάλω σε τουλάκια πολύχρωμα smarties.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

γεια σου μελινα.παιδακι δεν εχω ακομα αλλα τα χερια μου πιανουν.ετσι εφτιαξα το καλοκαιρι μπομπονιερες για το μωρο της κολλητης μου.πηρα πουγκακια σε σχημα κωνου.λαχανι κ γαλαζιο.εβαλα μεσα κουφετακια γαλαζια κ λαχανι κ εδεσα πανω στα πουγκια μαγνητακια απ το jumbo.ηταν τελεια....

γειά σου Σοφούλα οι μπομπονιέρες πρέπει να ήταν πολύ ωραίες. Η φίλη σου είναι τυχερή. Αλήθεια που βρήκες λαχανί και πορτοκαλί κουφετάκια ? Εγώ σκέφτομαι να φτιάξω κατι τέτοιο που περιγράφεις για τους μεγάλους και στα παιδάκια θα πάρω κάτι πιο εντυπωσιακό όπως λούτρινα ζωάκια (οι τιμές κυμαίνονται από 50 λεπτά εως 1,5 ευρώ) που θα τα κάνουν να χαρούν και θα τους μείνουν κιόλας. Περιμένω κατά τον Μάιο να δώ και τι θα φέρουν για το Πάσχα και μετά θα αποφασίσω . Η κεντρική ιδέα είναι να βρω ένα θέμα γύρω από το οποίο θα κινηθώ για να φτιάξω και τις ροτόντες - όπως για παράδειγμα ζώα της ζούγκλα ή ένα παραμύθι το βατράχι που γίνεται πρίγκιπας -. Πάντως είναι ποιο συναρπαστικό να φτιάχνεις κάτι μόνη σου από το να στα φτιάχνουν άλλοι και να σου ζητάνε τόσα χρήματα.

k4xS.jpg

Γεια σου Μελίνα !!!!

Στη βάπτιση του γιου μου έφτιαξα τις μπομπονιέρες μόνη μου... Το μαγαζί που ψώνισα λέγεται ΜΠΑΡΚΑΣ και είναι στη πλατεία Κουμουνδρούρου και τα κουφέτα από το κατάστημα ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ στην Ευριπίδου & Αθηνάς. Οι μπομπονιέρες ήταν κουτί λευκό με γαλάζιο πουά, με δύο κορδέλες φιόγκο στις οποίες είχα δέσει επάργυρο καραβάκι....τα κουφέτα γαλάζια και λευκά σοκολάτα....

.png1029843.png

Αντα [πολύ σημαντικές πληροφορίες μου έδωσες πρέπει να ήταν πολύ ωραίες Το μαγαζί που μου είές έχει τα πάντα για μπομπονιέρες εννοώ τούλια κουτιά κορδέλες κλπ? και εαν μπορεί να μου πέις πόσοσ σου κόστισαν για να έχω μια σύγκριση.

Σ' ευχαριστώ

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Ολα καλα κι ωραια βρε κοριτσια με τα χειροποιητα αλλα τελικα με τοσο τρεξιμο και τοσο κοπο να τα φτιαξεις ολα, δεν σου ερχεται μια η αλλη?

Αν μια μπομπονιερα κανει απο 1 εως 2 ευρω ειναι μια λογικη τιμη και τις παιρνεις κι ετοιμες χωρις τρεξιματα.

Λοιπόν.....οι μπομπονιέρες που έφτιαξα, τις είχα δει σε περιοδικό χωρίς όμως καραβάκι (σκέτο φιόγκο) και στοίχιζαν σε κατάστημα περίπου 6 ευρώ. Σε εμένα μαζί με το καραβάκι, μου στοίχισαν 1 ευρώ η κάθε μία μαζί με τα κουφέτα. Στο κατάστημα ΜΠΑΡΚΑΣ έχει τα πάντα.....κουτιά, πουγκιά, τούλια, κορδέλες και όλα μα όλα τα χρώματα. Επίσης εκεί θα βρείς για να κρεμάσεις πάνω.....στολιδάκια επάργυρα....από φίλντισι....γούρια...ξύλινα παιχνιδάκια...σβούρες....και εκατοντάδες άλλα που δεν τα θυμάμαι όλα. Επίσης ξέχασα να σου πω ότι έφτιαξα μόνη μου και τα προσκλητήρια...τα οποία ήταν : "Πουγκί σε γαλάζιο χρώμα όπου μέσα είχε την πρόσκληση σε ρολό (γαλάζιο χαρτί δεμένο με δερματάκι λευκό και μπλέ) και λευκά κοχύλια με κόκκινους αστερίες. Το πουγκί το έδεσα πάλι με δερματάκι λευκό και μπλε". Αυτά όλα τα πήρα από τον Μπάρκα εκτός από το χαρτί... και στοίχησαν κι αυτές περίπου 1 ευρώ η μια. Στον ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ θα βρεις κουφέτα από τα πιο απλά μέχρι κουφέτα βότσαλα....εγώ προτίμισα καρδιές λευκές και γαλάζιες με γέμιση σοκολάτα. Ααααα...και να μην ξεχάσω...στον Μπάρκα έχει τιμές λιανικής και χονδρικής.....και μόνο όταν αγοράζεις μεγάλες ποσότητες (όπως μια βάπτιση) χρεώνει με τιμή χονδρικής. Και επειδή εκτός από την μπομπονιέρα μια βάπτιση θέλει και το γλυκάκι της, πήρα βαζάκια με γλυκά του κουταλιού, με γαλάζιο πανάκι και κουταλάκι δεμένο επάνω...θα τα δεις στο παρακάνω site

http://www.sintagigiagias.gr/products.asp?id=253&k=21&newquery=1

[/img]

.png1029843.png

Για μένα mimika μου ήταν λιγότερος ο κόπος να τα φτιάξω, από το να τρέχω σε όλα τα μαγαζιά μαζί με ένα μωρό που δεν είχα κανέναν να το κρατήσει για να βρω μια αξιοπρεπή μπομπονιέρα με 1 ή 2 ευρώ....κάτι δύσκολο έως ακατόρθοτο. Έτσι έκανα μια έρευνα σε περιοδικά και internet στον καναπέ του σπιτιού μου....και αφού κατέληξα στο τι θέλω και πως το θέλω....σπατάλησα μόνο ένα πρωίνο από τον χρόνο μου για να ψωνίσω τα υλικά.....και μερικά απογεύματα για να τα φτιάξω....

.png1029843.png

Αν και απέχω αρκετά ακόμη απο τη διαδικασία της βάφτισης (είμαι στον 8ο) μου αρέσουν πάρα πολύ οι μπουμπουνιέρες απο βαφτίσια που δεν είναι κιτς και που οι γονείς τις έχουν φτιάξει με αγάπη και μεράκι, καθώς και αυτές που εχουν έστω μια χρηστικότητα. Έτσι σκέφτηκα απλά να σας μεταφέρω κάποιες ωραίες κατα τη δική μου άποψη ιδέες που έχω δει.

(α) Η κουμπάρα μου όταν βάφτισα το γιό της αγόρασε απο μία αποθήκη ξύλινα κρεμαστά τρενάκια και καρουσέλ που έδεσε με τούλι μπλε και smarties που αγόρασε σε αποθήκη ζαχαροπλαστικής. Τα ξύλινα αυτά πραγματάκια τα χρησιμοποιήσαμε σαν στολιδια χριστουγεννιάτικού δέντρου.

(β) Μία φίλη αγόρασε από αποθήκη μικρά λευκά μεταλλικά φαναράκια, μέσα στα οποία τυλιγμένα σε τούλι έβαλε snarties και απ' έξω έβαλε απλά χρωματιστά κορδελάκια. Στις μπουμπουνιέρες των μεγάλων έβαλε ένα ανθάκι και των παιδιών ένα μικρό μενταγιόν καραβάκι που είχε φτιάξει η ίδια.

Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος μειώθηκε αρκετά, απλά έπρεπε να δαπανήσουν λίγο περισσοτερο χρόνο.

Καλή επιτυχία :D

• 4 months later...

Διαφημίσεις

Αγαπητή emmcha δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις αναφερόμουνα σε επαρχιακά καταστήματα κια επίσης δεν ξέρω τις επωνυμίες αυτών των καταστημάτων.

Πάντως τώρα που είμαστε 3 μηνών αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και να ψαχνόμαστε και εμείς για διάφορες ιδέες.

Καλη επιτυχία.

Γειά σας κι από μένα!

Δεν είμαι γονιός αλλά θα γίνω σύντομα νονά και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Η ερώτηση μου αφορά τις μπομπονιέρες .Η μικρούλα θα βαπτιστεί ΑΛΙΚΗ και αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως θέμα στις μπομπονιέρες που να παραπέμπει στο παραμύθι ¨Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων¨.Να συμπληρώσω πως τα ρουχάκια της μικρής και η όλη η διακόσμηση είναι σε λευκό-ροζ(παραμυθένιο φόρεμα,στεφανάκι και διακόσμηση από ορτανσίες).Τώρα που αποφασίστηκε το όνομα είναι αργά να συνδέσω το παραμύθι με τις μπομπονιέρες;

Καμιά έμπνευση;

• 2 εβδομάδες μετά...

θα πας στην Ρόμβης που έχει τα πάντα. Τελικά εγώ εκεί ΄΄εκλισα μετά από μήνες ψαξίματος και απογοήτευσης. Περνούσα προχθές και έπαθα πλάκα γιατί είχε κάποιες σε καλάθια για άλλες βαφτίσεις και έπαθα. Τα δύο μαγαζιά Linaraki και Κοττάς είναι σούπερ. Μπήκα και τα έχασα ιδίως για τα κορίτσια. Καλά από νεραιδομπομπονιέρες θα πάθετε.

k4xS.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...