Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέρασμα στον παιδικό σταθμό για γιορτή ή γενέθλια


Marilena

Recommended Posts

Ευχαριστώ βρε Πένυ που θα κάνεις αυτό το πείραμα για μένα!!Όταν το βγάλεις πες μου πώς είναι.Οχι τίποτα άλλο αλλα έχω ένα σωρό πράγματα να ετοιμάσω και δεν ξέρω αν θα προλάβω.Γι'αυτό σκέφτηκα τη λύση της κατάψυξης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ βρε Πένυ που θα κάνεις αυτό το πείραμα για μένα!!Όταν το βγάλεις πες μου πώς είναι.Οχι τίποτα άλλο αλλα έχω ένα σωρό πράγματα να ετοιμάσω και δεν ξέρω αν θα προλάβω.Γι'αυτό σκέφτηκα τη λύση της κατάψυξης.

 

 

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο,αλλά έχω βάλει κομμάτια τούρτας στην κατάψυξη και τα έχω βγάλει μετά από κανένα 2μηνο.Ήταν σα να είχαν γίνει εκείνη την στιγμή.Αρκεί βέβαια να μπούνε αμέσως και όχι μετά από μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι η εμπνεύστρια του κέικ με την break...και νιώθω τύψεις βρε κορίτσια,γιατί είναι μπουκιά και 1000 θερμίδες...αλλά δε βαριέσαι,πέντε κιλά πάνω,δέκα κάτω,το ίδιο είναι!!:lol::lol::lol:

Τα χιονανθρωπάκια σου τέλεια!!Ζαχαρόπαστα είναι??

Εσύ λοιπόν Βρούτε!!!!!!! :lol::lol::lol::lol: Μα σου λέω απο χθες είναι συνέχεια στο μυαλό μου! Εύγε για την έμπνευση, αν ήμουν στην θέση σου θα κατοχύρωνα την ευρεσιτεχνία! Αλήθεια!!!!

 

Κορίτσια τα κέηκ ποπς είναι η κλασσική συνταγή με το κεηκ, το έκανα ψιχουλάκια, έβρασα κρέμα γάλακτος στην οποία έλιωσα κουβερτούρα και ένωσα το κέηκ έτσι, αφού το ζύμωσα λίγο έγινε ζυμάρι και την συνέχεια την ξέρετε!

Τα χιονανθρωπάκια είναι αυτή η συνταγή http://greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4024&Itemid=49

Πάντως Πένυ, θυμάμαι την τούρτα ζούγκλα που είχες φτιάξει, τα ζωάκια είναι φτιαγμένα με επαγγελματική λεπτομέρεια. Επίσης και η ζαχαρόπαστα στα μπισκοτάκια σου, φαίνεται σαν cernit. Μπράβο και ξανά μπράβο!!!!!

Κορίτσια όποια μένει κοντά στον Πειραιά, στην Γούναρη, δίπλα απο την Alpha είναι μια κυριούλα που έχει τα πάντα όσον αφορά την ζαχαροπλαστική. Απο χύμα τρούφα και κουβερτούρες, μέχρι διακοσμητικά για τούρτες. Μου έκανε εντυπωση ότι είχε και το τούλι που μπαίνει στο πλαι της τούρτας. Οι τιμές είναι πιο καλές, το σύγκρινα με τη κουβερτούρα που πήρα απο εκεί και την συσκευασμένη στο σουπερ μάρκετ. Αν θέλετε πληροφορίες σας στέλνω με πμ τηλέφωνο και διευθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ λοιπόν Βρούτε!!!!!!! :lol::lol::lol::lol: Μα σου λέω απο χθες είναι συνέχεια στο μυαλό μου! Εύγε για την έμπνευση, αν ήμουν στην θέση σου θα κατοχύρωνα την ευρεσιτεχνία! Αλήθεια!!!!

 

 

Εγώ,εγώ!Δεν θέλω διπλώματα ευρεσιτεχνίας...μόνο τον τρόπο να το τρώω όλο χωρίς να παχαίνω!!!

Και μια και είδα την συνταγή των χιονάνθρωπων...θα σας πω ότι έχω εμπνευστεί και κέικ με ινδοκάρυδο και διάφορα άλλα μέσα...που κολάζει επίσης!!!!:lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ,εγώ!Δεν θέλω διπλώματα ευρεσιτεχνίας...μόνο τον τρόπο να το τρώω όλο χωρίς να παχαίνω!!!

Και μια και είδα την συνταγή των χιονάνθρωπων...θα σας πω ότι έχω εμπνευστεί και κέικ με ινδοκάρυδο και διάφορα άλλα μέσα...που κολάζει επίσης!!!!:lol::lol::lol:

 

Ινδοκάρυδο και σιροπάκι!!!!

Χαιρομαι που δεν μένουμε κοντά!!!! Δεν θα χωρούσαμε να βγούμε απο την πόρτα!!!:lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ινδοκάρυδο και σιροπάκι!!!!

Χαιρομαι που δεν μένουμε κοντά!!!! Δεν θα χωρούσαμε να βγούμε απο την πόρτα!!!:lol::lol::lol:

 

 

Μην χαίρεσαι!Προσεχώς θα μετακομίσω στην Αθήνα και θα στα στέλνω με ταπεράκι!!!:lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Μην χαίρεσαι!Προσεχώς θα μετακομίσω στην Αθήνα και θα στα στέλνω με ταπεράκι!!!:lol::lol::lol:

Χαίρομαι που θα σε έχω κοντά μου, εννοείται ότι πρέπει να ενωθούν τα πολυπράγμονα μυαλά μας, αλλά βρε κοριτσάκι αφήνεις τη σαλόνικα για την αθήνα? Εσύ δεν "δουλεύεις" undercover για τις βαπτίσεις? Δεν είχες αναλάβει την περιοχή της θεσσαλονίκης?

Κορίτσια σόρυ για το οφ τόπικ, αλλά δεν μπορούσα να μην ρωτήσω.:D

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που θα σε έχω κοντά μου, εννοείται ότι πρέπει να ενωθούν τα πολυπράγμονα μυαλά μας, αλλά βρε κοριτσάκι αφήνεις τη σαλόνικα για την αθήνα? Εσύ δεν "δουλεύεις" undercover για τις βαπτίσεις? Δεν είχες αναλάβει την περιοχή της θεσσαλονίκης?

Κορίτσια σόρυ για το οφ τόπικ, αλλά δεν μπορούσα να μην ρωτήσω.:D

 

Ναι,ναι,είμαι μυστικός πράκτορας βάφτισης της περιοχής μου!!Αλλά έχουν πέσει αναδουλειές τελευταία,λόγω εποχής!!Μετά το Πάσχα υποψιάζομαι πως θα γράφω ολόκληρες σελίδες!!!:lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το πείραμα έγινε!!!! Τα pop cakes δεν είναι καλά μόλις ξεπαγώνουν!!! Ενώ εσωτερικά είναι μια χαρά εξωτερικά η σοκολάτα δεν βγαίνει καλή μόλις ξεπαγώνει. Η λευκή κουβερτούρα για την μαυρη δεν ξέρω γιατί φαγώθηκαν όλα!!!

Συμβουλή: Αν επιλέξετε να πάρετε έτοιμο κεικ αυτό δεν θα πρέπει να είναι πολύ γλυκό!Γιατί μετά με την επικάλυψη σοκολάτας ειδικα την λευκή γίνεται λιγούρα. Καλύτερα είναι να βάλετε κεικ σοκολάτας που είναι πιο πικρό.Το κονιάκ τους πάει πολύ!!! Και είναι πιο όστιμα αυτά με την μαύρη κουβερτούρα.

Αυτα!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό αναρρωτιόμουν και εγώ cristina112.Για να μας λυθεί η απορία θα κάνω μερικά την άλλη βδομάδα ,θα τα βάλω κατάψυξη και μετά από 2 μέρες θα τα βγάλω και θα τα βουτήξω στη σοκολάτα.Μόλις το κάνω το πείραμα θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, μιας και σκέφτομαι να ετοιμάσω cake pops για το παρτυ της μικρής μου και τον παιιδκό στις αρχές φλεβάρη που κλείνουμε τα 2. Είναι προτιμότερο να τα περάσουμε σε λιωμένη κουβερτουρα ή σε γλάσο σοκολάτας? Το έτοιμο γλάσο σοκολάτας της γιώτης είναι πολύ καλό γηια επικάλυψη κέικ και αρκετά ρευστό, οπότε μπορεί να στρώνει καλύτερα πάνω στις μπάλες. Τι λέτε? Πώς τα διατηρέιτε? Δε θέλω να τα εχω τελευταία στιγμή γιατί θα εχω και την ετοιμασία του μπουφέ, οπότε αν το σάββατο είναι το πάρτυ δεν θα μπορούσα να ετοιμάσω από την πεμπτη το βραδυ και να τα έχω στο ψυγείο ή εκτός?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, μιας και σκέφτομαι να ετοιμάσω cake pops για το παρτυ της μικρής μου και τον παιιδκό στις αρχές φλεβάρη που κλείνουμε τα 2. Είναι προτιμότερο να τα περάσουμε σε λιωμένη κουβερτουρα ή σε γλάσο σοκολάτας? Το έτοιμο γλάσο σοκολάτας της γιώτης είναι πολύ καλό γηια επικάλυψη κέικ και αρκετά ρευστό, οπότε μπορεί να στρώνει καλύτερα πάνω στις μπάλες. Τι λέτε? Πώς τα διατηρέιτε? Δε θέλω να τα εχω τελευταία στιγμή γιατί θα εχω και την ετοιμασία του μπουφέ, οπότε αν το σάββατο είναι το πάρτυ δεν θα μπορούσα να ετοιμάσω από την πεμπτη το βραδυ και να τα έχω στο ψυγείο ή εκτός?

 

Καλημέρα!! Δεν έχω δοκιμάσει γλάσο σοκολάτας, αλλά αν είναι ρευστό όπως λες, υποθέτω πως θα τρέχει, και τα κεηκ ποπς χρειάζεται να είναι όρθια τη στιγμή που θα τα περάσεις στη σοκολάτα μέχρι να στεγνώσουν. Αν είναι ρευστό δεν θα τρέξει?

Εγώ τα είχα φτιάξει Τρίτη, τα είχα στην ψύξη και την Κυριακή που έφαγα ήταν μια χαρά.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, μιας και σκέφτομαι να ετοιμάσω cake pops για το παρτυ της μικρής μου και τον παιιδκό στις αρχές φλεβάρη που κλείνουμε τα 2. Είναι προτιμότερο να τα περάσουμε σε λιωμένη κουβερτουρα ή σε γλάσο σοκολάτας? Το έτοιμο γλάσο σοκολάτας της γιώτης είναι πολύ καλό γηια επικάλυψη κέικ και αρκετά ρευστό, οπότε μπορεί να στρώνει καλύτερα πάνω στις μπάλες. Τι λέτε? Πώς τα διατηρέιτε? Δε θέλω να τα εχω τελευταία στιγμή γιατί θα εχω και την ετοιμασία του μπουφέ, οπότε αν το σάββατο είναι το πάρτυ δεν θα μπορούσα να ετοιμάσω από την πεμπτη το βραδυ και να τα έχω στο ψυγείο ή εκτός?

το γλασσο σοκολάτας δεν είναι κατάλληλο για pop cakes γιατί τα βουτάς στην σοκολάτα και μετά τα καρφώνεις όρθια στο φελιζόλ.Αν είναι πολύ ρευστό το γλασσο στάζει και τα ξυλάκια γίνονται χάλια!!Δοκίμασα να το αραιώσω και εγώ αλλά γίνανε χάλια.Στο ψυγείο μπορείς να τα αφήσεις ακόμα και 4 μέρες δεν παθαίνουν τίποτα. Εγώ τα έφτιαξα να φανταστείς Τετάρτη και τα κράτησα μέχρι και την επόμενη Τρίτη. Δεν έπαθαν τίποτα!! Τα δοκίμασα και ήταν μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Thanks κορίτσια. Θα έχω τόσα να ετοιμάσω που είναι χαλαρωτικό να μπορώ να τα ετοιμάσω νωρίτερα. Χτες φτιαξαμε κεικ οπότε λέω να δοκιμάσω να φτιάξω 2-3 και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έφτιαξα χτες ένα και βγήκε πολύ καλό! Τελικά και με το ετοιμο γλάσο της γιώτης στο φακελάκι πετυχαίνει. Είναι ρευστό, γυαλιστερό και καλύπτει το μπαλάκι τέλεια. Αφού το στράγγιξα λιγάκι όπώς το κρατούσα, έριξα πάνω του χρωματιστή τρούφα και δεν ετρεξε καθόλου. Βέβαια δεν είχα στικ για γλειφιτζούρι και το είχα καρφιοτσώσει σε ξύλινο καλαμάκι. Πιστεύω ότι με τα στικ θα είναι καλύτερο. Από που τα αγοράσατε? Ξέρω ότι έχει ο παρλιάρος στο ζαχαροπλαστείο του στο κολωνάκι, κάπου άλλου? Το σαβ/κο θα ετοιμάσω για το παρτυ της ανιψιάς μου οπότε και θα βάλω φωτο. Ελπίζω να πετύχουν. Τι ποσότητα μερέντας βάλατε σε μία δόση κλασσικού κέικ?

Link to comment
Share on other sites

Έφτιαξα χτες ένα και βγήκε πολύ καλό! Τελικά και με το ετοιμο γλάσο της γιώτης στο φακελάκι πετυχαίνει. Είναι ρευστό, γυαλιστερό και καλύπτει το μπαλάκι τέλεια. Αφού το στράγγιξα λιγάκι όπώς το κρατούσα, έριξα πάνω του χρωματιστή τρούφα και δεν ετρεξε καθόλου. Βέβαια δεν είχα στικ για γλειφιτζούρι και το είχα καρφιοτσώσει σε ξύλινο καλαμάκι. Πιστεύω ότι με τα στικ θα είναι καλύτερο. Από που τα αγοράσατε? Ξέρω ότι έχει ο παρλιάρος στο ζαχαροπλαστείο του στο κολωνάκι, κάπου άλλου? Το σαβ/κο θα ετοιμάσω για το παρτυ της ανιψιάς μου οπότε και θα βάλω φωτο. Ελπίζω να πετύχουν. Τι ποσότητα μερέντας βάλατε σε μία δόση κλασσικού κέικ?

 

Μπράβο θα το προτιμήσω και εγώ!!Αν είνα ρευστό και δεν τρεχει θα στρώνει πιο εύκολα!!!Για μια δόση κεικ θέλεις μια μερέντα.Αν παρολα αυτά τρίβεται μπορεί να βάλεις λίγο νεράκι ή κονιάκ που έβαλα εγω. Δεν βγήκε πολύ λιγουριάρικο, έτσι? Το γλάσσο αυτό δεν ειναι πολύ γλυκό?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες κι από εμένα...

 

Αποπειράθηκα εχθές να φτιάξω το cake pops με έτοιμο κέικ λεμόνι (προτίμησα αυτή την γεύση για να μην βγει τόσο γλυκό). Σε δόση κέικ 500 γρ έβαλα σχεδόν όλο το βαζάκι της μερέντας, αλλά λίγο που δοκίμασα ήταν πολύ πετιμεζάτο .... μου φάνηκε πολύ πολύ γλυκό... και πού να πέσει κι από πάνω η σοκολάτα !!!

Μήπως πρέπει να το δοκιμάσουμε και με την αρχική συνταγή με το royal icing ??????

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες κι από εμένα...

 

Αποπειράθηκα εχθές να φτιάξω το cake pops με έτοιμο κέικ λεμόνι (προτίμησα αυτή την γεύση για να μην βγει τόσο γλυκό). Σε δόση κέικ 500 γρ έβαλα σχεδόν όλο το βαζάκι της μερέντας, αλλά λίγο που δοκίμασα ήταν πολύ πετιμεζάτο .... μου φάνηκε πολύ πολύ γλυκό... και πού να πέσει κι από πάνω η σοκολάτα !!!

Μήπως πρέπει να το δοκιμάσουμε και με την αρχική συνταγή με το royal icing ??????

 

Σημείωση: τα έχω αφήσει στο ψυγείο να σταθούν -- σήμερα το απόγευμα θα τα περάσω από την κουβερτούρα... να ξαναδοκιμάσω να σας γράψω (πάει τόφαλος θα γίνω...):-)

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες κι από εμένα...

 

Αποπειράθηκα εχθές να φτιάξω το cake pops με έτοιμο κέικ λεμόνι (προτίμησα αυτή την γεύση για να μην βγει τόσο γλυκό). Σε δόση κέικ 500 γρ έβαλα σχεδόν όλο το βαζάκι της μερέντας, αλλά λίγο που δοκίμασα ήταν πολύ πετιμεζάτο .... μου φάνηκε πολύ πολύ γλυκό... και πού να πέσει κι από πάνω η σοκολάτα !!!

Μήπως πρέπει να το δοκιμάσουμε και με την αρχική συνταγή με το royal icing ??????

 

Μη μου πεις ότι πήρες αυτό από το lidl?????ετσι την πάτησα και εγώ!!!!!

Θέλει να φτιάξεις δικό σου που δεν βγαίνει τόσο γλυκό! Μην κάνεις το λάθος να βάλεις κουβερτούρα λευκή , είναι λιγουρα!

Εγώ έχω καταλήξει πως θέλει κεικ φτιαχτό και σοκολάτας αλλά με κακάο να πικρίζει λίγο.To royal icing πως φτιάχνεται?

Link to comment
Share on other sites

Πήρα του Σκλαβ/τη το κέικ που δεν είναι δα και τόοοοσο γλυκό... θα ψάξω να σου δώσω την συνταγή για το royal icing -υπάρχει πάντως και έτοιμο της betty crocker το έχω δει στο S/M- δλδ αυτό χρησιμοποιείται στην οριτζιναλ συνταγή των κεικ-ποπς από Αμερική...

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Τα στικς κορίτσια από που τα πήρατε?

όχι δεν ήταν πολύ λυγουριάρικο γιατί στο κέικ είχα βάλε τα 2/3 της ζάχαρης. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να βάλω τη μισή ποσότητα ζάχαρης οπότε θα πάρει γλύκα μόνο από τη νουτέλα. Ωραία η ιδέα του κονιάκ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν η συνταγή της MarthaStewart για 50 cupcake bites:

 

-227γρ γριμ τσιζ (σε θερμοκρασία δωματίου)

-113γρ (1/2 κούπα) ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-450γρ ζάχαρη άχνη και

-1κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (φαντάζομαι πως και η άλλη βανίλια θα την κάνει την δουλειά της)

 

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το κριμ τσιζ με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (περίπου 30 δευτερόλεπτα λέει). Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και, τέλος, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε και την βανίλια. Χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό και... έτοιμο !!!!

 

Δεν ξέρω. Αλλά, προσωπικά, διαβάζοντάς το, μου φαίνεται πως λόγω τυριού και θα ομογενοποιείται καλύτερα και ίσως να σπάει λίγο την πολύ γλύκα...

 

Τί λες peny ???? :roll:

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Στικ για γλειφιτζούρια θα βρείτε στο κατάστημα sweet alchemy του Παρλιάρου, 3? τα 25 τεμ, τα οποία μπορείτε να κόψετε αν σας φαίνονται μεγάλα και να βγάλετε 50 τεμ.

 

Μηπως γνωριζετε αντιστοιχο καταστημα στη θεσσαλονικη??

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Στικ για γλειφιτζούρια θα βρείτε στο κατάστημα sweet alchemy του Παρλιάρου, 3? τα 25 τεμ, τα οποία μπορείτε να κόψετε αν σας φαίνονται μεγάλα και να βγάλετε 50 τεμ.

 

Μηπως γνωριζετε αντιστοιχο καταστημα στη θεσσαλονικη??

 

 

Πριν λίγο καιρό είδα ότι έφερε προιόντα του Παρλιάρου το Home,που είναι στην Κ.Ντηλ,ανεβαίνοντας από Τσιμισκή στο δεξί χέρι.Μπορεί και να μην το λένε έτσι,δεν θυμάμαι καλά,αλλά θα το δεις σίγουρα.Είχε ένα ολόκληρο σταντ με διάφορα του Παρλιάρου.Δεν χάνεις να ρωτήσεις.Αλλιώς πήγαινε στο Cook Shop μήπως έχει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...