Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέρασμα στον παιδικό σταθμό για γιορτή ή γενέθλια

Marilena

Recommended Posts

ζηλεψα κι εκανα κι εγω σημερα, πολυ ευκολα και νόστιμα όντως. Να ρωτήσω, ελιωσα λευκή κουβερτούρα για να τα περασω στο τελος και έγιναν χάλια. Και επισης δεν κολλούσε με τίποτα η χρωματιστη τρούφα, τι μπορω να κάνω? Καμια ιδέα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για να κολλήσουν τα μπιρμπιλονια επάνω δεν πρέπει να στεγνώσει η κουβερτούρα.Η κουβερτούρα μετά απο 10 λεπτά γίνεται σχεδόν πάλι σοκολάτα...όπως όταν ήταν πλάκα σοκολάτας...Άρα θέλει αμέσως να κολλήσεις οτι έχεις σκοπό να κολλήσεις επάνω.

Τωρα το μονο που μπορεί να γίνει είναι ή να τα ξαναπεράσει απο κουβερτούρα λιωμένη...-μάλλον θα γίνουν βαριά και δεν ξέρω αν θα κρατηθούν πάνω στα ξυλάκια...- ή να τα αλείψεις με μια σάλτσα μαρμελάδας...-οποια μαρμελάδα εχεις με λίγο νεράκι, το ζεσταίνεις ...-και τα ξαναπερνάς και μετά απο τα μπιρμπιλόνια...Ετοιμα!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

ευχαριστω πολυ, δεν εβαλα ξυλακια, τα εκανα σοκολατακια. Επισης εγω προσπαθησα να τα κολλησω τα χρωματιστα χωρις κουβερτουρα :rolleyes: για αυτο δεν κολλησαν

Ε τότε η λευκή κουβερτούρα για ποιο πράγμα ήταν;

Περνα τα απο την κουβερτούρα και μετά στα μπιρμπιλόνια και έτοιμα...καλοφάγωτα...!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Γεια κορίτσιαααααα!! Τι κάνετε???Πονάει η μεση μου, τα μπρατσάκια μου, τα ποδαρακια μου....πεθανα!!!Λοιπόν οσα και να ζητάνε οι κοπέλες που φτιάχνουν τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι λίγα!!!!Παλεύω από τις 10:30 το πρωί και τελείωσα στις 3!!! Τώρα θέλω και άλλη τόση ώρα να μαζέψω τις κατσαρόλες!!Φυσικά και δεν στόλισα όλα τα μπισκότα.Δύο φορές παρα τρίχα να τα πετάξω από το παραθυρο.Αποτέλεσμα?Μέτριο μιας και δεν είχα το κουράγιο να ασχοληθώ άλλο.Πεθανα σας λέω!!!!Η συνταγή της Βικυ πολύ καλή. Στην αρχή τα έκανα λίγο λεπτά αλλά μετά μπήκα στο νόημα. Την επόμενη φορά θα κάνω cupcakes ή cake pop...Νομίζω ότι με τα τρισδιάστατα στολίδια τα πάω καλύτερα

Γεια κορίτσιαααααα!! Τι κάνετε???Πονάει η μεση μου, τα μπρατσάκια μου, τα ποδαρακια μου....πεθανα!!!Λοιπόν οσα και να ζητάνε οι κοπέλες που φτιάχνουν τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι λίγα!!!!Παλεύω από τις 10:30 το πρωί και τελείωσα στις 3!!! Τώρα θέλω και άλλη τόση ώρα να μαζέψω τις κατσαρόλες!!Φυσικά και δεν στόλισα όλα τα μπισκότα.Δύο φορές παρα τρίχα να τα πετάξω από το παραθυρο.Αποτέλεσμα?Μέτριο μιας και δεν είχα το κουράγιο να ασχοληθώ άλλο.Πεθανα σας λέω!!!!Η συνταγή της Βικυ πολύ καλή. Στην αρχή τα έκανα λίγο λεπτά αλλά μετά μπήκα στο νόημα. Την επόμενη φορά θα κάνω cupcakes ή cake pop...Νομίζω ότι με τα τρισδιάστατα στολίδια τα πάω καλύτερα

Έπρεπε να βάλεις τον αντρούλη σου να σε τρίψει...και να πλύνει και τις κατσαρόλες!!!!!!!:lol::lol::lol:

Τα κεκακια είναι λίγο πιο εύκολα από τα μπισκοτάκια κατά την γνώμη μου τώρα όσο για τα 3d θέλουν πιο πολύ δουλειά μιας και δεν τα κόβεις με το κουτ πατ και να τελειώνεις αλλά πρέπει ένα ένα κομμάτι να τα κόλλας και να τα συναρμολογείς !!! πάντως αν δεν το κάνεις νομίζεις ότι είναι εύκολο !!

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Τα κεκακια είναι λίγο πιο εύκολα από τα μπισκοτάκια κατά την γνώμη μου τώρα όσο για τα 3d θέλουν πιο πολύ δουλειά μιας και δεν τα κόβεις με το κουτ πατ και να τελειώνεις αλλά πρέπει ένα ένα κομμάτι να τα κόλλας και να τα συναρμολογείς !!! πάντως αν δεν το κάνεις νομίζεις ότι είναι εύκολο !!

Όντως αν δεν το κάνεις νομίζεις ότι είναι εύκολο!!!Εγώ πάντως με τα τρισδιάστατα τα παω πολύ καλά. Μου περίσεψε ζαχαρόπαστα και θα διακοσμήσω την βασίλοπιτα!!Το δύσκολο με τα 3d είναι να σου βγουν όλα ίδια σε cupcake για παράδειγμα. Αλήθεια εκέι τι κάνεις τα ζυγίζεις?Α!! Ρε κορίτσια καμια συνταγή για τούρτα ζαχαρόπαστας??Επειδή πέρυσι δεν αναλάμβανε κανείς να μου κάνει επικάλυψη ζαχαρόπαστας, λέω φέτος να προσπαθήσω μόνη μου.Να κάνω μια μικρή διακοσμημενη και το υπόλοιπο σε ταψιά με σαντυγί κανονικά, τι λέτε καλό δεν θα ναι?

Είχα μέρες να μπω στο φόρουμ και σας έχασα!

Aggeloudia τελεια τα cake pops! Μπράβο!!!

Εγώ προσπάθησα να φτιάξω χιονάνθρωπους όχι με κέικ και μερέντα αλλά με μία συνταγή παρλιάρου για τρουφάκια αλλά δεν στεκόντουσαν πολύ καλά όρθιοι και το κυριότερο ότι δεν κολλούσε καλά η ινδική καρύσα πάνω από τα τρουφάκια, δε ξέρω γιατί. Τώρα στις γιορτές θα δοκιμάσω με κέικ. Θυμάσαι πόση μερέντα έβαλες σε μία δοση κλασσικού κέικ? Αφού τα έβαλες και στα σακουλάκια, τα διατήρησες στο ψυγείο?

Talou, απίστευτα τα μπολυζάκια!!!

Καλά cristina112, σκοπεύεις να μας τρελάνεις με αυτό το κέικ??? Θα το κάνω σίγουρα αλλά μεσα στις γιορτές να έχουμε κόσμο, γιατί αν το φάω μόνη μου τσάμπα τον αγόρασα το διάδρομο!!!

Διαφημίσεις

Όχι δεν τις ζυγίζω με το μάτι κάνω μπαλάκια και μετά τους δίνω το σχήμα που θέλω για τούρτα θα σου δώσω μια που κάνω εγώ με μεγάλη επιτυχία για το παντεσπάνι χτυπώ 4 αυγά με μια κούπα ζάχαρη (250 γρμ) μέχρι να αφράτη μετά κοσκινίζω πάλι την ιδία ποσότητα σε αλεύρι φαρι απ (την κοσκινίζω μέσα στα αυγά και με κυκλικές κινήσει φέρνω το επάνω κάτω για να μου είναι φουσκωτό και αφράτο ρίχνω και κονιάκ η βανίλια και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό κάνω και ένα σιρόπι ελαφρύ 1-2 ένα ζάχαρη δυο νερό και σιροπιάζω τα παντεσπάνια χτυπώ και ερμολ σε σαντιγί με λίγο ζάχαρη την βάζω στο ψυγείο από βραδύς να παγώσει καλά και πριν την στρώσω με ζαχαροπαστα την βγάζω καμία ώρα πριν ώστε να μην βγει η υγρασία από την τούρτα πάνω στην ζαχαροπαστα !!!

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Ουαου καλά θα ξετρελαθούν τα παιδάκια !!!! μπράβο peny αχ και εγώ πρέπει να βάλω κάτω τον ποπό μου γιατί έχω να φτιάξω και για τα παιδάκια που θα πουν τα κάλαντα και για το σχολειό και για του αγίου Στεφάνου να πάω στην εκκλησία καλά και άμα προλάβω σφύρα μου …………..:roll:

Περιτό να σας πω πόσα τσάκισα μέχρι να τα στολίσω!!!! Πεντανόστιμα!!!Εβαλα και λίγο κακαο μέσα.Στο τέλος που βαριόμουν να στολισω άλλα έβαζα μερεντα και τα τσάκιζα!!!!Βικάκι σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!!Φλωρίτσα και εσένα για τις συμβουλές!!!!

Φιλιά πολλά!!!!

Σιγά της συμβουλές μωρέ !!! να βοηθήσω θέλω !! όπου άλλο μπορώ πολύ ευχαρίστως !!!;)

Περιτό να σας πω πόσα τσάκισα μέχρι να τα στολίσω!!!! Πεντανόστιμα!!!Εβαλα και λίγο κακαο μέσα.Στο τέλος που βαριόμουν να στολισω άλλα έβαζα μερεντα και τα τσάκιζα!!!!Βικάκι σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!!

Φιλιά πολλά!!!!

Peny, τι αριστουργήματα είναι αυτά ??? Και ήταν τα πρώτα σου??? και μας λές οτι είσαι άσχετη??? φαντάσου τι έχει να γίνει στη συνέχεια!!! Για να μην πω οτι είσαι μια ΚΟΥΚΛΑΡΑ!!!!

Να είσαι γερή να φτιάξεις και του χρόνου! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου κοριτσάκι μου!

Δεν κάνει τίποτα! Η ευχαρίστηση μου ήταν που είδα αυτά που έφτιαξες!

Όσο για τα τρισδιάστατα, φτιάχνεις ένα στις διαστάσεις που το θες, ολοκληρωμένο, και το έχεις δίπλα σου για μπούσουλα και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να είναι όλα ίδια. Αυτή είναι εξάλλου η ομορφιά του χειροποίητου, η απόδειξη οτι είναι χειροποίητο. Παράδειγμα, τις νεραιδούλες που φτιάχνω, ενώ μπορώ πλέον, να τις κάνω όλες σχεδόν ίδιες, δεν τις κάνω επίτηδες, κάνω τα μαλλιά διαφορετικά σε κάθε μία, τα χέρια τα πόδια σε διαφορετικές στάσεις, έτσι ο κάθε ένας που παίρνει την δική του, έχει την ικανοποίηση οτι η δική του είναι ξεχωριστή, διαφορετική, μοναδική. Έχει και πιο ενδιαφέρον για σένα που τα φτιάχνεις. Δεν μπορώ να φτιάχνω τα ίδια, βαριέμαι!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Λοιπόν Πένυ,πρωί πρωί θα έρθω να σου τραγουδήσω...θα έχω έρθει από το προηγούμενο βράδυ και θα περιμένω έξω από την πόρτα σου,μη τυχόν και με προλάβει άλλος.Θέλω το πράσινο δεντράκι...και το άσπρο...και την μπότα...και...βασικά για να μην σε κουράζω,ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ!!!!!!!!!

Έτοιμα και τα δικά μου choco lollicakes ή cake pops ή κεκάκια σε ξυλάκι για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο σχολείο του μεγάλου μου γιού.

chocolollicake-1.jpg

Αρκετά μεγάλα 9εκ ύψος 6εκ. πλάτος, ελπίζω να χορτάσουν. Είναι 12 αγόρια και 3 κορίτσια στην τάξη!

φτιαγμένα με αυτή την τεχνική edit admin

Να μαστε καλά να φτιάξουμε και του χρόνου! Χρόνια Πολλά!!!

Επεξεργάστηκαν by Συντονιστής Χ

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Κορίτσιαααααα!! Το απόγευμα έχει....pop cakes!!!!!!!Ανυπομονώ να αρχίσω το παιχνίδι!!!!!

Άντε Πένυ με το καλό!!! Και μην ξανακούσω ότι είσαι άσχετη στην ζαχαροπλαστική γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο :):). Τι να πώ εγώ τότε, που για να κάνω αυτά που έκανες εσύ, θα πρέπει να πάω τουλάχιστον σε σχολή και αν??:evil::evil:

Τι έγινε Πένυ???Έτοιμα τα pop cakes?Πέτυχαν?Αντε βάλε καμιά φώτο να δούμε και εμείς οι άπειρες.Σου άρεσε η ιδέα για το πάρτυ?Εγώ λέω να τα κάνω.Πόσο πιο νωρίς μπορούμε να τα ετοιμάσουμε?Τα βάζουμε ψυγείο?Ας μας απαντήσουν οι πιο έμπειρες!

Ευχαριστούμε βίκυ για τα βίντεο!!!Ήθελα να ρωτήσω όμως κάτι.Αν τα ετοιμασω μια βδομάδα νωρίτερα και τα βάλω στην κατάψυξη παθαίνουν τίποτα?Αναρωτιέμαι δηλαδή αν μπαίνουν κατάψυξη.Απλά δε θέλω να τα φτιάξω τελευταία στιγμή.Τα έχει βάλει καμία?Ξέρει καμιά κοπέλα να με βοηθήσει?

Κορίτσια Καλή, Γλυκιά, Δημιουργική Χρονιά!!!!!!!

Αγγελούδια έψαχνα αρχές Δεκέμβρη το thread αυτό, για να με βοηθήσεις να φτιάξουμε γλυκάκια για τον σταθμό της κόρης μου. Αλλά σας βρήκα τώρα, κατόπιν εορτής. Μπήκα να πω ότι μου τρέχουν τα σάλια, ειδικά με το κέηκ με τις break. Εχω ανατριχιάσει στην ιδέα και μόνο ενός κομματιού. Μπράβο στην κοπέλα που το εμπνεύστηκε.

Πένυ είδα τα μπισκοτάκια σου τυχαία, όταν έψαχνα να βρω πως θα φτιάξω χιονανθρωπάκια (ασχετο το ένα με το άλλο, δεν ξέρω γιατί μου έβγαλε το μπλογκ σου). Κατάλαβα ότι είσαι εσύ απο τα βιβλία ευχών. Μπράβο χρυσοχέρα!!

Τελικά στη γιορτή της κόρης μου φτιάξαμε κεηκποπς

IMGP1493.jpg

και για τα χριστούγεννα, αυτούς τους χιονάνθρωπους

IMGP1513.jpg

Raw shooter, προσωπικά, έτσι όπως τα είχα φτιάξει τα κέηκ ποπς, δεν νομίζω ότι θα είχαν προβλημα. Αλλά θα σου πρότεινα να τα βγάλεις και μετά να τα καλύψεις με σοκολάτα. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό μου λέει η λογική μου.

Καλή επιτυχία!!!

Εγώ είμαι η εμπνεύστρια του κέικ με την break...και νιώθω τύψεις βρε κορίτσια,γιατί είναι μπουκιά και 1000 θερμίδες...αλλά δε βαριέσαι,πέντε κιλά πάνω,δέκα κάτω,το ίδιο είναι!!:lol::lol::lol:

Τα χιονανθρωπάκια σου τέλεια!!Ζαχαρόπαστα είναι??

Κατερινάκι τέλεια τα χιονανθρωπάκια σου!!!!! Μήπως είναι marzipan? Θα το κρατήσω για του χρόνου!!!! Όπως και το κείκ της Χριστίνας .Από σήμερα φαϊ ΣΤΟΠ!!!! 1,5 κιλό πάνω η ζυγαριά αυτές τις μέρες και δεν είναι τα μόνα που μου περισσεύουν!!!!!

Πάντως τα ποπ κεικς δεν είναι μπελάς μέχρι να τα πλάσεις όσο να τα διακοσμήσεις. Πιστεύω μέχρι 3 μέρες κρατάνε εκτός κατάψυξης. Θα σου πω, μου έχουν μεινει θα βάλω ένα στην κατάψυξη και αυριο θα το ξεπαγώσω.Φοβάμαι όμως μη σε πάρω στον λαιμό μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...