Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑ

athsar

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.

Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα τελειώσουν έτσι απλά! Δαγκώνει ακόμα και στον ύπνο της!!! Ξυπνάει την νύχτα να φάει, την βάζω στο στήθος, θηλάζει για λίγο μισοκοιμισμένη και μετά με δαγκώνει!! Θηλή νο2 οδεύει προς αχρηστία! Τρώει ελάχιστα...και είναι ήδη αδύνατο μωρό, δεν θέλω να χάνει γεύματα. Το πρωί κάποιες φορές κάθεται για 2 λεπτά στο στήθος και άλλες καθόλου. Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν την βάζω με την ίδια ευκολία που την έβαζα παλιά. Όλο αυτό δεν θα επηρεάσει την παραγωγή μου? Νοίκιασα το Symphony για να μην έχω πρόβλημα αλλά, επειδή δεν είμαι συνηθισμένη στις αντλήσεις, προς το παρόν αντλώ μικρές ποσότητες. Υπάρχει περίπτωση να οδηγούμαστε στον αποθηλασμό? Δεν είναι μικρή ακόμα?

Θα ήθελα να μου πει και η Αγλαϊα την γνώμη της αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να δει την συζήτηση. Πρέπει να της στείλω πμ?

Δώστε μου τα φώτα σας βρε κορίτσια....Μήπως πρέπει να αρχίζω να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι το μωρό μου δεν θέλει πια να θηλάζει? Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όλγα, μάλλον το μωρό σου δυσκολεύεται και το ίδιο αρκετά, δεν νομίζω ότι δεν θέλει να θηλάζει. Διάβασε και εδώ, μήπως βρεις κάτι καινούργιο:

Τι να κάνεις για σενα:

http://www.kellymom.com/bf/older-baby/biting.html

Τι να κάνεις για το μωρό:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/teething.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...

Καλησπέρα κι από μένα

Παρακολουθω το θέμα γιατι και η δικιά μου εχει αρχισει να τριβει τα ούλα της στο στήθος μου και δε θέλω να κόψουμε τον θηλασμό απλά για μία κακή συνήθεια.

Εσεις πως πάτε; Εχεις δοκιμάσει να της κάνεις μασαζ στα ούλα και ισως να της βαζεις κάποια αλοιφή πριν υο θηλασμό ώστε να ανακουφίζεταϊ;

Για δες κι αυτά...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα στις μανούλες,

Θα ήθελα να ρωτήσω για το δάγκωμα του μωρού, την ώρα που θηλάζει. Η μικρή μου είναι στο όγδοο και άρχισε να βγαίνει το πρώτο δοντάκι. Τις περισσότερες φορές (μιλάω για τις τελευταίες μέρες, πριν ούτε το είχα προσέξει) δεν κατάλαβα κάτι ενοχλητικό. Μόνο μια φορά δάγκωσε για τα καλά αλλά τα είδα όλα, δεν έκανε πληγή αλλά κατάλαβα που ήταν πολύ κοφτερό. Μήπως θέλει να πάιξει και το κάνει, να την απασχολώ την ώρα του θηλασμού με κάτι άλλο; Θηλάζουμε ξαπλωμένες και δε θα ήθελα να αλλάξω στάση. Καμιά φορά τη νύχτα έρχεται μόνη της, μήπως να προσέχω περισσότερο; Είναι ανεπτυγμένη και ζωηρή, τον τελευταίο καιρό παρόλο που τρώει τρία γεύματα τροφές ρουφάει νομίζω πιο δυνατά τη θηλη, γιατί γίνεται πιο μακρουλή τώρα. Καμιά φορά την ώρα που ρουφάει πιέζει κόντρα το στήθος και αν δαγκώσει τότε.... Ελπίζω να είναι παροδικό και να μην αρχίσει να δαγκώνει κανονικά, δεν έχω καμιά διάθεση να βγάζω με θήλαστρο. Καμιά ιδέα;

Νατάσα

Η γλώσσα του μωρού όταν θηλάζει βρίσκεται πάνω από τα δόντια του, οπότε δεν μπορεί να θηλάζει και να δαγκώνει ταυτόχρονα. Όταν δαγκώνει, δεν πίνει γάλα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι όταν νιώθεις να σε δαγκώνει, θα την βγάζεις από το στήθος, θα της λες με σοβαρό ύφος "μη" και θα της εξηγήσεις με απλά λόγια ότι όταν δαγκώνει η μαμά πονάει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Σ΄ευχαριστώ Pipi, έχεις δίκιο για το πρώτο που είπες, η μπέμπα όταν θέλει να θηλάσει δεν υπάρχει πρόβλημα δαγκώματος, τζάμπα αγχώθηκα. Περίμενα να δω τι θα κάνει, δεν δάγκωσε καθόλου, παραμόνο σήμερα το πρωί αφού είχε θηλάσει και χουζουρεύαμε γύρισε το κεφαλάκι της και έριξε μια δαγκωνιά. Της εκάνα την παρατήρηση της και γελούσε. Την υπόλοιπη μέρα κυρία. Κάτι πήγε να κάνει και το βράδυ αλλά πιο διστακτικά και γελώντας. Δεν την άφησα. Σίγουρα θα το αντιμετωπισουμε. Να χαίρεσαι το κουκλι μωρό!

Νατάσα

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα,το μωρο μου ειναι8,5 μηνων τον θηλαζω και φυσικα αρχισαμε στερεα τροφη.Δεν θελει μπιμπερο με τιποτα κλαιει χτυπιεται,το μονο που κανει ειναι να παιζει με τη θηλη του μπιμπερο μεχρι να τη βαρεθει.Εχω δοκιμασει 3 γαλατα ξενα και δεν θελει αφου μια μερα εμεινε νηστικος κοι ουτε ηθελε να θηλασει σαν ηθελε να με τιμωρησει που του εδωσα ξενο γαλα.Εχω και ενα αλλο προβλημα προτιμα το ενα στηθος , στο αλλο δεν καθεται παρα μονο οταν ειναι ετοιμοσ για υπνο η μισοκοιμισμενος με αποτελεσμα το ενα στηθος να εχει διαφορα μετο αλλο. τι να κανω

Δεν κατάλαβα γιατί του δίνεις ξένο; Προσπαθείς να αποθηλάσεις; Το ότι αρνιόταν να θηλάσει είναι λογικό. Όταν η μαμά προσπαθεί να δώσει το μπιμπερό το μωρό καταλαβαίνει την απόρριψη και αντιδρά ανάλογα. Το να προτιμά το ένα στήθος δεν είναι αφύσικο. Πολλές μαμάδες στο φόρουμ θηλάζουν μόνο από το ένα στήθος. Το να τον βάζεις στο άλλο όσο είναι κοιμισμένος είναι η σωστή αντιμετώπιση.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Οκ λοιπόν κάθε εποχή έχει τα δικά της “βάσανα”..... Λίγες μέρες τώρα αρχίσαμε στο τέλος του γεύματος ή όταν δεν θέλουμε να θηλάσουμε να δαγκώνουμε την μανούλα. Το είχε κάνει κάποια στιγμή και στο παρελθόν και ακολούθησα τις συμβουλές που διάβασα εδώ με αποτέλεσμα να το κόψει. Αυτό το παρσκευοσαββατοκύριακο όμως μου έδειξε ξεκάθαρα ότι αυτός ο τρόπος δεν θα έχει αποτέλεσμα σε΄μας. Κάθε φορά που με δάγκωνε και της έλεγα “μη η μανούλα πονάει” έβαζε τα κλάματα και έκανε το στήθος “νταντα” με χτύπαγε ή με δάγκωνε αλλού ή τράβαγε το στήθος με νεύρο ....... δεν σας κρύβω λοιπόν ότι στο τέλος έβαλα τα κλάματα και εγώ(κυρίως λόγω πόνου) και κλαίγαμε και οι δύο..... Εχθές λοιπόν της αφιέρωσα τη μέρα εξ 'ολοκλήρου,την πρώτη φορά που με δάγκωσε σηκώθηκε με κοίταξε, έσμιξε τα φρύδια και έκανε πως με μαλώνει κουνώντας μάλιστα και το δάχτυλο, την έβγαλα απο το στήθος έβαλα την μπλούζα απο πάνω και δεν της είπα τίποτα την κοίταξα την χάιδεψα και της μίλαγα τρυφερά, παίξαμε λίγο Την δεύτερη φορά έκανε τα ίδια προσμένοντας μάλιστα μια αντίδραση αλλά εγώ τίποτα – δεν είπα τίποτα πήγε έπαιξε λίγο με το μπαμπά της και ξαναγύρισε να συνεχίσει. Δεν το ξανάκανε εχθές ελπίζω να μη το ξανακάνει και σήμερα....Είναι καμία κοπέλα που να έχει αντιμετωπίσει το θέμα έτσι (χωρίς αντίδραση δηλ.) ?? ?γιατί όταν της μιλάω με έντονο τρόπο νιώθω ότι τσαντίζεται περισσότερο και με δαγκώνει περισσότερο

Ζορικη γκόμενα η κόρη σου, ετσι; Πω, πω τι σε περιμένει!!!

Η δικια μου είναι ακόμα μικρή, οποτε δεν ξερω να σε βοηθησω. Σε εμας προς το παρον επιασε το κολπο που αναφερεται πιο πάνω. Περιμενω νεα σου γιατι ίσως κι η δικια μου να αποκτησει τετοιες συμπεριφορές.

Είναι όντως ζόρικη και χαριτωμένη ταυτόχρονα και πολύ ευαίσθητη και και κουκουβαου κουκουβαου...... (χα.χα.χα ) θα δούμε αργότερα για την ώρα προσπαθεί να επιβληθεί και εκείνη με τον τρόπο της και εγώ προσπαθώ να μην την μαλώνω δεν μ' αρέσει.

• 3 months later...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! :D

Η μικρή μου τελευταια πονάει, αν και νωρίς απ' ότι φαίνεται, ετοιμάζεται για δόντια! :mrgreen:

Το θέμα είναι ότι κάποιες φορές με δαγκώνει και τραβάει και τη θηλή, με αποτέλεσμα να πονάω αρκετά...:roll: και σκέφτομαι ότι σαν βγουν τα δόντια πιθανόν να είναι και χειρ'οτερα τα πράγματα.

Τι μπορώ να κ'ανω; Χτες της πήρα μια κρέμα για να απαλύνει τον πόνο της, της εχω και μασητικ'α, αλλά δεν πολυασχολείται....:?

Να της λέω ''μη'' κτλ, θα καταλάβει; Είναι μικρούλα....:roll:

Καμιά γνώμη;

Ευχαριστώ! :mrgreen:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Zaxarenia είπε:
Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! :D

Η μικρή μου τελευταια πονάει, αν και νωρίς απ' ότι φαίνεται, ετοιμάζεται για δόντια! :mrgreen:

Το θέμα είναι ότι κάποιες φορές με δαγκώνει και τραβάει και τη θηλή, με αποτέλεσμα να πονάω αρκετά...:roll: και σκέφτομαι ότι σαν βγουν τα δόντια πιθανόν να είναι και χειρ'οτερα τα πράγματα.

Τι μπορώ να κ'ανω; Χτες της πήρα μια κρέμα για να απαλύνει τον πόνο της, της εχω και μασητικ'α, αλλά δεν πολυασχολείται....:?

Να της λέω ''μη'' κτλ, θα καταλάβει; Είναι μικρούλα....:roll:

Καμιά γνώμη;

Ευχαριστώ! :mrgreen:

Δες και παραπανω... Τα παντα καταλαβαινουνε. Καπου ειχα βαλει και ενα βιντεακι. Εγω τις λεω "δε δαγκωνουμε την μανουλα" με σταθερη φωνη, χωρις γελια ή αουτς, γιατι μοιαζει παιχνιδι, κι αν συνεχισει κρυβω το στηθος λεγοντας την ιδια φραση. Μετα απο λιγα δευτεροέπτα το προσφεερω παλι επαναλαμβανοντας τα ιδια. Περιπου στην δικια σας ηλικια ξεκινησε κι εμενα.

Διαφημίσεις

Παράθεση
Δες και παραπανω... Τα παντα καταλαβαινουνε. Καπου ειχα βαλει και ενα βιντεακι. Εγω τις λεω "δε δαγκωνουμε την μανουλα" με σταθερη φωνη, χωρις γελια ή αουτς, γιατι μοιαζει παιχνιδι, κι αν συνεχισει κρυβω το στηθος λεγοντας την ιδια φραση. Μετα απο λιγα δευτεροέπτα το προσφεερω παλι επαναλαμβανοντας τα ιδια. Περιπου στην δικια σας ηλικια ξεκινησε κι εμενα.

Σ'ευχαριστώ πολύ! :-D Είδα και τα βιντεάκια...πολύ βοηθητικά!:D

Ελπίζω βέβαια να μη χρειαστεί να κάνω όλα αυτά τα βηματα, να το πιάσει με την πρώτη δηλαδή!:wink:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Χθες το βράδυ ο μικρός μου ήταν ζεστούλης και ξυπνούσε πολλές φορές για να θηλάσει.Δεν κατάφερα να τον θερμομετρήσω οπότε και δεν του έδωσα depon.Ηταν και λίγο συναχωμένος αλλά κατάλαβα ότι τον πονούσαν τα δόντια του γιατί δάγκωνε τα βολάν από τις μαξιλαροθήκες.Μήπως έπρεπε να του δώσω φάρμακο και τσάμπα ταλαιπωρήθηκε;Το πρωί ήταν καλοδιάθετος και απύρετος και συνεχίζει να είναι.Τί λέτε;

url]

url]

• 5 months later...

κοριτσια γεια σας,

ειχα καιρο να γραψω αλλα δεν ειχα χρονο!

γεννησα 10/2 κοριτσακι τωρα ειναι 2 μηνων και 12 ημερων!!

στης 14/4 καναμε το εμβολιο γαστρεντεριτιδας και την ιδια μερα το τετραπλο!!μεχρη της 16/2 ηταν μια χαρα τωρα ομως κλαιει γοερα εχει νευρα πολλα και δεν θηλαζει οσο πριν!!:(:(πριν θηλαζε 15 λεπτα απο το καθε στηθος τωρα 5 λεπτα απο το καθενα!:-(

γεννηθηκε 2900 ομως την 3 ημερα 2640 τοτε αναγκαστικα να την ξυπνω καθε μια ωρα και εφτασε σε μια ημερα 2740:-D.υκτερο δεν περασαμε καθολου!!κακακια εκανε μουσταρδι μετα απο καθε σχεδον θηλαμο τωρα ομως αντε να κανει 3 φορες την ημερα!!απο πιπι παμε καλα!τα κακακια αποτε μουσταρδι αλλωτε πρασινομα με βλενες!!θελει να δαγκωνει!δαγκωνει με μανια!!στην αρχη νομιζα πως πεινουσε και αλλο και την ξαναεωαζα στο στηθος αλλα το εφτυνε!!της δινω νερο με μπουκαλι και αυτη δαγωνει την πιπιλα και τριβει τα ουλα της που εχουν ασπρισει!!δαγκωνει ακομη και τον ωμο μου οταν την σηκωνω να ρευτει!!στα κιλα στης 14/4 που την ζηγυσαμε ητα 5300 και 60 υψος!!!η αληθεια ειναι οτι αρχισα να κανω 2 τσιγαρα την ημερα και δεν ξερω αν την επιρεαζει!!!δεν ξερω τη εχει η μπεμπα μου!!ειναι πολλη χαρουμενο μωρακι συνεχως κανει ναζια και γελλαει και τωρα φαινετε να ειναι καπως!!στις παρενεργειες του εμβολιου γραφει οτι μπορει να εχει δυσκιλοιοτητα ευεραισθητοτητα και κλαμα!!

δεν ξερω τι να κανω εχθες ηταν μια χαρα σημερα ομως παλη γκρινια!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

τιποτα δεν εχει η μπεμπα σου κουκλα μου .για το θηλασμο δεν ξερω να σου πω και τα κακακια γιατι δεν θηλασα αλλα σιγουρα ξεκινησαν να την ενοχλουν τα δοντακια. τα ιδια εκανε και ο δικος μου απο 2 μηνων και τωρα ειναι 7 και ακομα τιποτα:cry: υπομονη.

Fa3Lp2.png

καλά κάνεις και την βάζεις στο στήθος όταν κλαίει. αλλά γιατί της αλλάζεις στήθος τόσο νωρίς;

νερό γιατί της δίνεις, αφού θηλάζεις;

εμένα μου ακούγονται όλα αυτά για δοντάκια που βγαίνουν, αφού λες ότι άσπρισαν τα ούλα της και ταυτόχρονα δαγκώνει.

σίγουρα καλύτερα μπορεί να βοηθήσουν άλλα κορίτσια ή κυρίως η Αγλαϊα. προσπάθησε να την αφήνεις στο ένα στήθος όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της.

όταν καπνίζεις φυσάς τον καπνό σου στα μουτράκια του μωρού; όχι, φαντάζομαι. τί το καπνίζεις, βρε κούκλα μου, αφού θηλάζεις; το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο το υπονομεύεις.

τα είπα λίγο πιο απότομα από όσο έπρεπε, κι έχεις και την αγωνία σου. συγνώμη. εύχομαι ολόψυχα να βρείτε γρήγορα τη λύση.

σε ευχαριστω παρα πολυ ψυχουλα μου να σου ζησει το μπεμπακι σου!!

αλλα να οταν ρωτησα την παιδιατρο και ειπε ειναι ακομη νωρις!η αδελφη μου επιμενει οτι ετοιμαζοντε τα δοντακια!!δεν ξερω πως να την ανακουφησω!!

sevoula είπε:
καλά κάνεις και την βάζεις στο στήθος όταν κλαίει. αλλά γιατί της αλλάζεις στήθος τόσο νωρίς;

νερό γιατί της δίνεις, αφού θηλάζεις;

εμένα μου ακούγονται όλα αυτά για δοντάκια που βγαίνουν, αφού λες ότι άσπρισαν τα ούλα της και ταυτόχρονα δαγκώνει.

σίγουρα καλύτερα μπορεί να βοηθήσουν άλλα κορίτσια ή κυρίως η Αγλαϊα. προσπάθησε να την αφήνεις στο ένα στήθος όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της.

όταν καπνίζεις φυσάς τον καπνό σου στα μουτράκια του μωρού; όχι, φαντάζομαι. τί το καπνίζεις, βρε κούκλα μου, αφού θηλάζεις; το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο το υπονομεύεις.

τα είπα λίγο πιο απότομα από όσο έπρεπε, κι έχεις και την αγωνία σου. συγνώμη. εύχομαι ολόψυχα να βρείτε γρήγορα τη λύση.

δεν καπνιζω κοντα στο παιδι βγαινω εξω και μετα πλενομαι!!νερο δινω γιατι οταν με βλεπει να πινω τρελενετε !!το πινει με μια λαχταρα!!το στηθος το φτυνει προσπαθω να τησ το ξαναδοσω αλλα μπιγει τα κλαματα!!

Σε ευχαριστω.πιστεψε με δεν ειναι καθολου νωρις. Εχει δικιο η αδερφη σου.σε καποιο αλλο ποστ ειχα διαβασει οτι ενα μωρακι ειχε γεννηθει με 2 δοντακια:!::!: και καποιο αλλο ειχε βγαλει 3 μηνων .ολα σχετικα ειναι:-Pοσο για ανακουφιση εμενα μου ειχε δωσει μια κρεμουλα αμεσως. ξαναρωτα την.

Fa3Lp2.png

να ρωτήσω κάτι. μήπως είσαι κρυωμένη και αυτό βγαίνει στο γάλα σου; έτσι έλεγε σε εμένα η μάνα μου, να προσέχω να μην κρυώσω όσο θήλαζα.

μήπως άλλαξες κάτι στη διατροφή σου και πειράζει το μωρό;

πάντως νερό δεν δίνουμε σε μωρό που θηλάζει.

και η δική μου δάγκωνε από νωρίς, αλλά άφαντο το δόντι ακόμα και τώρα που είναι 6,5 μηνών.

πάντως η μικρή σου μου φαίνεται αναπτυγμένο παιδί και λογικά θα έχει αυξημένες ανάγκες από το γάλα σου, συχνά και πολύ. να σου ζήσει και καλή δύναμη για τη συνέχεια του θηλασμού.

sofia μου θα το ζητησω!!σε ευχαριστω πολυ!!ειδα οτι εισαι απο κερκυρα!!εγω ειμαι απο κεφαλονια!!μαζευτηκε το ιονιο!!:Dμηπως εννοεις μια κρεμα ουζου?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...