Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑ

athsar

Recommended Posts

ειναι τωρα μια εβδομαδα που ποναω πολυ στη θηλη οταν την ταίζω.

ειναι περιπου 6 μηνων κ σκεφτομαι-ή ξεχασε να θηλαζει(αδυνατον), ή να ετοιμαζομαστε για δοντια(δυνατον).επισης την ιδια περιοδο εχει ξεκινησει τα φρουτα.τι μπορει να ειναι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο χρώμα ή κάποια πληγούλα στη θηλή;

Πονάς μόνο κατά το θηλασμό;

Δοκίμασες να βάλεις λίγη κρέμα, Purelan ή lasinoh μήπως σε ανακουφίσει;

Μήπως το ζουζουνάκι σε δαγκώνει, χρησιμοποιώντας εσένα ως μασητικό για τα δοντάκια που ετοιμάζονται;

Νομίζω πως αν δεν βλέπεις κάποια αλλαγή στο χρώμα ή πληγή, δεν πρέπει να ανησυχείς, αλλά θα σου πουν και οι άλλες μανούλες.

Εύχομαι να περασει σύντομα και να συνεχίσετε τους θηλασμούς χωρίς πόνο.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

κοιταξα το στομα της κ δεν εχει τιποτα.(ο μπαμπας με φακο κ εγω να ψαχουλευω).θα παρω κ την γιατρο να δω τι θα μου πει

ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

κοιταξα το στομα της κ δεν εχει τιποτα.(ο μπαμπας με φακο κ εγω να ψαχουλευω).θα παρω κ την γιατρο να δω τι θα μου πει

98% δεν θα ξέρει να σου πει και δεν θα μπορέσει να κάνει διάγνωση... :?

Εγώ έχω το εξής πρόβλημα, πολύ σχετικό. Όταν το στήθος δεν είναι πρησμένο, δηλαδή δεν έχει πολύ γάλα, στο πιάσιμο της θηλής κυριολεκτικά σφαδάζω. Το πρόβλημα όμως είναι ότι προφανώς η θηλή ματώνει καθότι το μωρό βγάζει γουλίτσες με αίμα... Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω, η γιατρός μου είπε ότι δεν πειράζει αλλά υποθέτω δεν πειράζει να γίνει μια - δυο φορές, όχι σε κάθε θηλασμό. Σημειώνω ότι θηλάζω ένα μήνα, μου είχε συμβεί αυτό στην αρχή, στη συνέχεια δεν είχα πρόβλημα και εδώ και δυο ημέρες εμφανίστηκε ξανά. Τι λέτε, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχώ?

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

• 1 month later...

Καλησπέρα.

Ο μικρός μου που είναι τώρα 1 ετους έχει ήδη 4 δοντάκια.(2 πάνω και 2 κάτω). Επειδή όμως βγάζει κι άλλα και πονάει του φαίνεται και περίεργο και τα τρίζει αλλά τα χρησιμοποιεί και στον θηλασμό!

Γενικά χρησιμοποιεί την θηλή για πιπίλα κι επειδή τώρα πονάει τον αφήνω να θηλάζει για να παρηγοριέται. Χθές όμως το βράδυ με δάγκωσε λίγο περισσότερο από ότι συνήθως με αποτέλεσμα να μου κάνει πληγούλα μεταξύ θηλής και θηλαίας άλου. Καμμιά ιδέα του τι θα μπορούσα να βάλω να μην πονάει μέχρι να επουλωθεί υπάρχει?

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

να πάρεις από το φαρμακείο την Purelan100

015.jpg

θα σε βοηθήσει άμεσα και δεν πειράζει αν κοντά με την εφαρμογή θηλάσει το μωρό :wink:

εμένα με έχει σώσει! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Δαγκώνει και σένα?
εεε... που και που!!!

ποιό παλιά το έκανε ποιό συχνά! χωρίς να με πληγώσει έντονα... τότε απλά κόβανε περισσότερο τα δοντάκια του γιατί μόλις βγαίνανε!! τώρα, αν και πλεον έχει 16 δόντια... έχει μάθει και μου το κάνει μόνο για πλάκα!!

Το κάνει συνειδητά πάντως γιατί παίρνει το πονηρό βλέμμα και με κοιτάει μες τα μάτια όταν το κάνει. :lol:
αυτό!! αυτό!!! :lol::lol::lol::lol: καλό είναι να του λες πως πονάς και να δείχνεις ενοχλημένη! μην τον αφήνεις να το δει σαν παιχνίδι! :wink:

τα ίδια παθαίνω και εγώ!!!

είναι 11,5 μηνών έχει 4 δοντάκια και με δαγκώνει!τι προτείνεται να κάνω ωστε να του δωσω να καταλάβει ότι δεν είναι παιχνίδι;;;

είναι πιά μεγάλο και καταλαβαίνει μιά χαρά!

να του λες την αλήθεια!

μη! η μαμά πονάει! αλλά να το εννοείς! μη σεπάρουν τα γέλια

(γιατί τα άτιμα... μια χαρά πονηρά μας κοιτάνε και εμείς.... :lol:)

εγώ μέχρι που του είπα πως αν πονέσω δεν θα ξαναβγάλει γάλα το βυζί!!! :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλες!

Κορίτσια χρειάζομαι την βοήθειά σας. Έχω μία κορούλα 10 μηνών η οποία εξακολουθεί να θηλάζει. Τρώει 3 γεύματα άλλων τροφών (φρουτόκρεμα, γιαουρτάκι κλπ) και τις καθημερινές, επειδή απουσιάζω λόγω δουλειάς, θηλάζε πριν κοιμηθεί, 2 φορές την νύχτα και το πρωί πριν φύγω για την δουλειά. Τα Σ/Κ την έβαζα στο στήθος και ενδιάμεσα από τα άλλα γεύματα και έτρωγε λίγο. Αυτά τις καλές εποχές...Γιατί εδώ και μία εβδομάδα έχω αρχίσει να έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω :( . Η μικρή μου έχει βγάλει 6 δόντια (4 πάνω και 2 κάτω) και έχει αρχίσει να με δαγκώνει τρελά! Όταν αρχικά έβγαζε τα δύο κάτω δόντια με δάγκωνε ελαφρά, την μάλωνα και μέσα σε 3 μέρες το είχε κόψει χωρίς πρόβλημα. Τώρα η κατάσταση είναι τραγική! Δεν δαγκώνει ακριβώς αλλά πιάνει με τα δόντια της την θηλή και τα σέρνει πάνω της με αποτέλεσμα όλη η θηλή να είναι καταγρατζουνισμένη και σε κάθε θηλασμό να ματώνει. Την μαλώνω αλλά δεν καταλαβαίνει. Το κάνει ακόμα και την νύχτα στον ύπνο της. Τρώει και όταν τελειώσει αφήνει το στήθος με αυτόν τον τρόπο. Πονάω φρικτά και δεν μπορώ να την ταϊσω. "Σκάβει" με τα δόντια της συνεχώς την ίδια πληγή :cry: . Προφανώς έχει πολύ μεγάλη ενόχληση γιατί τα 4 πάνω δόντια σκάσαν συγχρόνως αλλά δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω! Και μέσα σε όλα αυτά φοβάμαι μήπως δημιουργήσω κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στο μωρό μου επειδή δεν την βάζω στο στήθος όπως παλιά και νιώθει απόρριψη.

Σας παρακαλώ, πείτε μου καμία ιδέα...Δεν θέλω να σταματήσω να την θηλάζω...

Χωρίς να τη μαλώνεις και να φωνάζεις, με αυστηρό τόνο, όταν το κάνει, της λες "ΟΧΙ"! Και μετά τη βγάζεις απ'το στήθος, και της δίνεις κάτι άλλο να δαγκώσει. Εξήγησέ της, ακριβώς, οτι τη μαμά δεν τη δαγκώνουμε, γιατί πονάει, κι όταν δαγκώνει, δεν έχει γάλα! Δίνε της κάτι ειδικό για τα δοντάκια και πες στης να δαγκώνει αυτό, κι όταν θέλει να πιεί γάλα θα τη θηλάσεις. Όταν τραβιέται πίσω, να της λές πάλι "όχι", και να της δίχνεις πως θα αφήνει το στήθος, ανοίγωντας πλατιά το στόμα. Σιγά σιγά θα καταλάβει. Επίσης, όταν θηλάζει κανονικά, δε μπορεί να δαγκώσει. Αν νιώσεις οτι ετοιμάζεται να αφήσει το στήθος, βγάλ'την από μόνη σου πριν προλάβει να τραβηχτεί και να σε πληγώσει.

Μετά από λίγες φορές θα καταλάβει, και θα σταματήσει να το κάνει. Ξέρω οτι μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως στο λέω εκ πείρας. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Καταλαβαίνουν τα πάντα τα μωράκια μας. Στο μεταξύ, βάζε λίγο γαλατάκι στις θηλές, να επουλωθούν πιό γρήγορα. Όταν σταματήσει να δαγκώνει όμως, δε θα πονάς, ας μην έχουν κλείσει τελείως οι πληγές.

Ελπίζω να μην τα έγραψα μπερδεμένα, βιάζομαι λίγο :)

Εύχομαι να το ξεπεράσετε πολύ γρήγορα! :wink:

Μαζί με αυτά που έγραψε η Χλόη, ακόμη μια συμβουλή:

Όταν πιστεύεις ότι το μωρό κοντεύει να τελειώσει το γεύμα του, να είσαι σε ετοιμότητα να το τραβήξεις ΠΡΟΣ το στήθος και όχι να το τραβήξεις μακρυά από το στήθος. Αν πιέσεις ελαφρά το μωρό προς το στήθος, θα θελήσει να ανοίξει μόνο του το στόμα και να το αφήσει, αλλιώς "γαντζώνεται".

Επίσης, αν θες να τη βγάλεις από το στήθος ενώ ήδη δαγκώνει, βάλε σταθερά το δαχτυλάκι σου από την άκρη των χειλιών προς τα μέσα, για να "σπάσεις" το δάγκωμα και μετά εξήγησε της όπως λέει η Χλόη.

Αν ζητάει επίμονα στήθος και ξαναδαγκώνει, μπορεί να χρειαστεί να την αφήσεις εντελώς από την αγκαλιά σου, για να πιάσει το νόημα.

Νομίζω επίσης ότι αν θηλάζεις κρατώντας το μωρό λίγο πιο ψηλά από το στήθος, δεν είναι τόσο εύκολο να δαγκώσει, δοκίμασε κι άλλες στάσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Χλόη μου, αυτά που μου γράφεις τα έχω ήδη κάνει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Όλα αυτά δούλεψαν την πρώτη φορά που άρχισε να δαγκώνει, όταν έβγαζε τα κάτω δόντια. Τώρα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αν σταματήσει να δαγκώνει δεν με νοιάζει αν πονάω την ώρα που θηλάζει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι πονάς, απλά πονάς όλο και λιγότερο. Γιατί δεν είναι ερεθισμένες οι θηλές μου από τον θηλασμό. Μην ξεχνάτε ότι την θηλάζω ήδη 10 μήνες. Έχω πληγές οι οποίες με το παραμικρό ματώνουν. Πονάω χωρίς να ακουμπάει τίποτα την θηλή-φαντάσου και να την ακουμπάει!! Στην ουσία δεν δαγκώνει. Γδένει όλη την θηλή με τα δόντια της. Αυτό που έχω αρχίσει να εφαρμόζω είναι αυτό που μου έγραψε η amaretto, δηλ. να την τραβάω προς το στήθος. Έχω το χέρι μου σε επιφυλακή στον σβέρκο της και αν χρειαστεί την σπρώχνω προς το μέρος μου. Ίσως αυτό κάτι να κάνει. Γιατί και από την αγκαλιά μου την έχω αφήσει, και όλα όσα μου γράψατε τα έχω κάνει ήδη. Δυστυχώς όμως το ένα μου στήθος είναι αχρηστεμένο προς το παρόν. Δεν ρισκάρω να την ξαναβάλω μέχρι να κλείσει η πληγή. Όσες φορές το έκανα ως τώρα το αποτέλεσμα ήταν να γίνεται όλο και πιο βαθιά η πληγή. Αντλώ το γάλα με το θήλαστρο και παρακαλάω να σταματήσει να δαγκώνει για να συνεχίσουμε :roll:

Σας ευχαριστώ πολύ! Οποιαδήποτε άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!

Καλημέρα!

Δοκίμασα ήδη τις ψευδοθηλές αλλά η μικρούλα μου δεν τις θέλει με τίποτα. Πάει να βάλει την θηλή στο στόμα, αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτι διαφορετικό και πλαντάζει στο κλάμα. Λανολίνη βάζω καθώς επίσης και ένα μείγμα αλοιφών για την πιο γρήγορη επούλωση των θηλών αλλά και για να προλάβω καμιά μόλυνση (αυτή που προτείνει ο Jack Newman). Επίσης έχω πάρει και θεραπευτικό μαλλί από τα Λητώ και το φοράω μέσα από το σουτιέν για να αναπνέει η πληγή και να μην κολλάει στο ύφασμα. Όσο είμαι στο σπίτι κυκλοφορώ σαν την Τσιτσιολίνα για να βοηθήσω στην γρήγορη επούλωση. Ευτυχώς έχουμε καλή θέρμανση γιατί στο τέλος θα ήμουν και δαγκωμένη και πλευριτωμένη.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Η μικρή δεν φαίνεται να έχει σκοπό να σταματήσει, πρέπει να την ενοχλούν τρελά τα δόντια της. Φανταστείτε πως χτες κοιμήθηκε στις 20:30 χωρίς να έχει φάει ιδιαίτερα, ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που κοιμήθηκε όλο το βράδυ χωρίς να ξυπνήσει για φαϊ, ξύπνησε στις 6:30 και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αρχίσει να δαγκώνει! Η μία θηλή είναι σακατεμένη και τείνει να σακατευτεί και η δεύτερη. Καταλήξαμε να της δίνω γάλα με το εκπαιδευτικό ποτηράκι...Και αναρωτιέμαι...αν σταματήσουν να την ενοχλούν τα πάνω δόντια θα σταματήσει και να δαγκώνει ή θα έχουμε αυτή την ιστορία κάθε φορά που θα βγάζουμε ένα καινούργιο δοντάκι?

πωπω τι τραβάς βρε Ολγα!

εγω τα περασα αυτα τους πρώτους δυο μηνες και έλεγα άντε να τα καταφερουμε να θηλαζουμε σωστα για να γλιτωσω!

Σε καταλαβαινω, ο πόνος είναι πολύ άσχημος και κάνει τον θηλασμό μαρτύριο...

το φαντάστηκα ότι η μικρή σου δεν θα τις θέλει τις ψευδοθηλες, είναι μεγάλη πια και καταλαβαίνει. Εγώ τις χρησιμοποιησα στην αρχή όταν πονούσα πολυ, αλλα ήταν μικρος και δεν τον πειραζε η διαφορα.

Δεν ξέρω τι άλλο να σου προτείνω, όπως φαινεται τα έχεις δοκιμάσει όλα.

Σου εύχομαι να περάσει σύντομα...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Γεια σας κορίτσια!!!

Χτες το βράδυ θηλάσαμε κανονικά χωρίς να δαγκώσουμε!!! :P .Ελπίζω να υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια και όλο αυτό να ήταν ένας κακός εφιάλτης!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Θα σας ενημερώσω για την συνέχεια

Γεια σας κορίτσια!!!

Χτες το βράδυ θηλάσαμε κανονικά χωρίς να δαγκώσουμε!!! :P .Ελπίζω να υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια και όλο αυτό να ήταν ένας κακός εφιάλτης!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Θα σας ενημερώσω για την συνέχεια

Τέλεια εύχομαι να συνεχίσει έτσι!! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...