Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑΣ....ΑΝΗΣΥΧΙΤΙΚΟ.....

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!!

Δευτέρα 9/3 έκανα την πρώτη μου σαλπιγγογραφία... Ζορίστηκα πάρα πολυ!!! Λιποθύμησα και χρειάστηκε να με συνεφέρουν με οξυγόνο... Η ιστορία έχει ως εξής: Ήμουν πολύ χαλαρή προσπάθησαν δύο φορές με όλες τις διαδικασίες να μου χορηγήσουν το σκιαγραφικό υγρό δεν περνούσε με τίποτα απο τις σαλπιγγες χρειάστηκε και τρίτη φορά μέσα σε μια ώρα...Δεν πονούσα στην αρχή μέχρι που στην τρίτη φορά που προσπάθησαν οι γιατροί να μου χορηγήσουν με δύναμη και πίεση το υγρό... Ένοιωσα ένα φοβερό πονο που ένοιωθα ότι ανεβαινε στην καρδιά εκεί λιποθύμησα!! Όταν πια στο τελος με συνέφεραν με οξυγόνο τα αποτελέσματα ήταν ότι πέρασε το υγρό απο την αριστερή σαλπιγγα, μου βρήκαν 3 ινομυώματα στην μήτρα και απο την δεξια σαλπιγγα δεν πρόλαβαν λεει γιατι λιποθύμησα και αναγκαστηκαν να διακόψουν την εξέταση!!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ????

Εχω απογοητευτεί ας βοηθήσει καποιος που ξέρει!!!! Τα ινομυώματα στην μήτρα τι είναι???? Πόνεσα τόσο πολύ επειδή άραγε ήταν φραγμένες οι σαλπιγγες και καταφεραν να μου κάνουν απόφραξη στην αριστερή??? Πολλά ερωτήματα............... :(:(:(

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!!!!!!!!!

Έλα μικρό μου αγγελούδι!!!!!

.png

Διαφημίσεις

δεν ειναι επικυνδυνα τα ινωμυοματα...

αλλα, η ταλαιπωρια που περασες... :?:?:?

μιλα με το γιατρο σου, αν πρεπει να τα αφαιρεσεις...

εγω ειχα ενα,πολυ μικρο το οποιο ηταν ομως σε ασχημο σημειο σε περιπτωση εγκυμοσυνης... το αφαιρεσαμε λαπαροσκοπικα, κι ολα καλα...

δε ποναει καθολου, ταλαιπωρια μηδεν

είχα κάνει και εγώ σαλπιγγογραφία πριν 5 χρόνια ,είχα πονέσει πολύ(στο τσάκ δεν λιποθύμησα)και ΄΄οπως και εσύ με την δευτερη την κατάφερα.αποτέλεσμα;είχα πολύποδα και ένα μικρό ινομύωμα.έκανα λαμπαροσκόπηση και έκ τοτε όλα καλά.να φανταστείς πιο πολύ ήταν η ταλαιπωρία της σαλπιγγογραφίας απο την λαμπαροσκόπηση,αλλα όπως λέει και το φυστικάκι καλύτερα να μιλήσεις με τον γιατρό σου.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Γίνεται δηλαδή να γίνει η σαλπιγγογραφία χωρίς να περασει το υγρό και να μην φταίμε εμείς αλλα η λάθος εξέταση???? Δεν ξέρω τι να πω...Έχω απελπιστεί... Τι μου συμβαίνει??? Και σε εμένα γιατί πέρασε απο την αριστερη μόνο πλευρά αφου όταν εχω ωορρηξία απο την δεξια πλευρά νοιώθω όλη την κίνηση του ωαρίου με πόνο σταδιακό που είναι σαν να κατεβαίνει...

.png

Stroumf έκανα κι εγώ προχτές σαλπιγγογραφία και έπαθα το ίδιο με εσένα-χωρίς τη λιποθυμία βέβαια... Την 3η φορά καταφέρανε να φανούν οι σάλπιγγες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα -από όσο έψαξα- ότι έχουν πρόβλημα. Μπορεί να είναι και ένας απλός σπασμός που γίνεται στην είσοδο των σαλπίγγων που δεν αφήνει το υγρό να περάσει, γι'αυτό και χορηγούν μυοχαλαρωτικά πριν ξεκινήσουν.

Διαφημίσεις

Γλυκιά μου θα ήθελα αν μπορείς να μου στείλεις τη διεύθυνση που ενημερώθηκες γι αυτο να διαβάσω για ολα αυτά μηπως ηρεμήσω λιγακι... Έχω ανησυχήσει πολύ!! Σε ευχαριστώ !!

.png

Σε ευχαριστώ και για τις διευθύνσεις αλλα ψυλομπερδεύτηκα λιγακι! Πως είναι δυνατόν να πέρασε το σκιαγραφικό απο την αριστερή σαλπιγγα και όχι απο την δεξιά?? Συγχρόνως δεν περναει το υγρό και απο τις δύο?? Ο πόνος ήταν πολυ εντονα δυνατός και γι αυτό λιποθύμησα! Ένοιωσα όπως κραταμε ένα λαστιχο με πολυ πιεση νερού και ξαφνικα το αφήνουμε και πεταγεται με δύναμη έτσι ακριβώς!!! Αλλα πέρασε μόνο απο την αριστερη! Ο γιατρός μου είπε ότι ίσως να φταίνε και τα ινομυώματα αλλα ίσως να φταίει και η λιποθυμία που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν... Δηλαδή αν συνέχιζαν ίσως και να περνούσε το υγρό και απο την δεξια... Έχω μπερδευτεί πολυ!! Τι νομίζεις εσυ μετα απο ολα αυτα??

.png

Σε ευχαριστώ και για τις διευθύνσεις αλλα ψυλομπερδεύτηκα λιγακι! Πως είναι δυνατόν να πέρασε το σκιαγραφικό απο την αριστερή σαλπιγγα και όχι απο την δεξιά?? Συγχρόνως δεν περναει το υγρό και απο τις δύο?? Ο πόνος ήταν πολυ εντονα δυνατός και γι αυτό λιποθύμησα! Ένοιωσα όπως κραταμε ένα λαστιχο με πολυ πιεση νερού και ξαφνικα το αφήνουμε και πεταγεται με δύναμη έτσι ακριβώς!!! Αλλα πέρασε μόνο απο την αριστερη! Ο γιατρός μου είπε ότι ίσως να φταίνε και τα ινομυώματα αλλα ίσως να φταίει και η λιποθυμία που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν... Δηλαδή αν συνέχιζαν ίσως και να περνούσε το υγρό και απο την δεξια... Έχω μπερδευτεί πολυ!! Τι νομίζεις εσυ μετα απο ολα αυτα??

Και σε μένα η αριστερή είχε φανεί πρώτη και μετά στο τέλος φάνηκε η δεξιά. Βασικά και μένα ο γιατρός μου είπε ότι δεν ξέρει γιατί ακριβώς δεν περνούσε το υγρό, αλλά αφού πέρασε έστω και με την τρίτη φορά δεν τον ένοιαζε ο λόγος της δυσκολίας. Συμβουλέψου το γιατρό σου και θα σου πει τι πρέπει να κάνεις. Η 2η σαλπιγγογραφία κάποια στιγμή ή υστεροσκόπηση. Από την στιγμή όμως που είσαι περνάς τέτοιο στρες και λιποθυμάς πώς να σου ξανασυστήσουν 2η σαλπιγγογραφία? Μπορεί να σου πουν για υστεροσκόπηση που έχει μέθη. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να χαλαρώσεις και να συνεργαστείς γιατί μπορεί να μην έχεις και τίποτα και τζάμπα να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε τέτοιο στρες και άγχος.

Την παρασκευή θα παρω στα χερια επισημα την απαντηση και θα μιλησω με την γιατρό μου να δουμε τι θα κανουμε... Δεν ξανακανω με τιποτα 2η σαλπιγγογραφια παντως μεγαλο το σοκ!! Ελπίζω να μπορει να διαγνωσει καπως διαφορετικα.... Φιλακια αν εχεις κατι αλλο νεο γι αυτο πες μου... Σε ευχαριστώ!!

.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

koritsia proti fora eimai se kapio side opos afto kai den exo idea:sad: ekana kai ego salpingografia kai den perase kapio ygro stis salpiges !!!!!opos mou eipe o giatros logo to oti ponousa toooooosooo pollyyyy pou sfixtika kai den egine!!!!stis aktines diladi fenonde i salpiges mou klistes alla o giatros mou epimeni pos den einai etsi!!!tora tha ksanaprepi na kanoo salpingografiaa tha trelatho me afto to pono pou trawiksa mipos kseri kamia mipos exei symbi kai se alles???????????????????

κορίτσια, γιατί δεν κάνετε τη σαλπιγγογραφία με μια ελαφρυά μέθη όπως κάνουν πολλές κοπέλες που δεν αντέχουν τον πόνο και φοβούνται, και όπως σκοπεύω να κάνω και γω τον αλλο μήνα?

Γίνεται όπως και στη γαστροσκόπηση, παίρνεις έναν ελαφρύ υπνάκο για 10 λεπτάκια κιούτε που καταλαβαίνεις τίποτα, όταν ξυπνάς νοιώθεις φρέσκος απτον ύπνο. Έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον και είναι ο μόνος τρόπος που θα επέλεγα να υποβληθώ σ'αυτήν την εξέταση, αλλιώς θα προτιμούσα να μην την επιχειρήσω καθόλου. Αν δεν είσαι φοβιτσιάρα, ή είσαι ανθεκτική στον πόνο, οκ. Αλλά αν είναι να περάσεις ταλαιπωρία με λυποθυμίες και ιστορίες, ποτέ των ποτών!

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

• 5 χρόνια μετά...

Μπορει κάποιος να με βοηθήσει;έκανα σαλπιγγογραφιας κ τα αποτελέσματα ολα καλα εκτός απο (φυσιολογική βατό της σαλπιγγων) σημ το τελικό τμήμα και των δυο σαλπιγγων ειναι λίγο διετεταμενο και κατακρατεί την σκιερή ουσία στην όρθια θεση.αλλος γυναικολόγος μου λέει δεν περνάει αλλος περνάει.τι κανω;;;

Καλησπέρα!

Προσφατα έμαθα πως υπαρχει και υπερηχογραφικη σαλπιγγογραφια! Χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό μου ειπαν οπου τείνει να καταργηθεί η γνωστη εδω στην Ελλάδα που κανουμε εμεις! Γινεται με υπερηχο και κατι σαν φυσιολογικο ορο ή με ενα αλλο σκιαγραφικο που εξατμίζεται σε 1-2 λεπτά! Μετα την έκχυση του παρακολουθείτε με υπερηχο η πορεία του και φαινεται αν ειναι διαβάτες οι σάλπιγγες κλπ! Το σκιαγραφικο αυτο λεει προσομοιάζει αρκετα την κίνηση του σπερματος! Ειναι ανώδυνο και εύκολη διαδικασια ! Για ψάξτε το οσες ενδιαφέρεστε!

Καλη επιτυχία !

Υ.Γ.: η υστεροσκοπηση δεν δειχνει σάλπιγγες αν δεν κανω λαθος!

Μπορει κάποιος να με βοηθήσει;έκανα σαλπιγγογραφιας κ τα αποτελέσματα ολα καλα εκτός απο (φυσιολογική βατό της σαλπιγγων) σημ το τελικό τμήμα και των δυο σαλπιγγων ειναι λίγο διετεταμενο και κατακρατεί την σκιερή ουσία στην όρθια θεση.αλλος γυναικολόγος μου λέει δεν περνάει αλλος περνάει.τι κανω;;;

Καλημερα. Δεν ξερω αν περναει ή δεν περναει αλλα εμενα που κατακρατουσαν το υγρο και στις δυο πλευρες, εμεινα εγκυος σε λιγοτερο απο 6 μηνες.

Ευχομαι και σε σενα καλη επιτυχια και συντομα με ενα μωρακι στην αγκαλια σου!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...
On 9/30/2016 at 2:51 PM, Xrisel said:

Καλημέρα Xrisel, έχω και γω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελικά τι έγινε; Σου είπε κάποιος τι πρέπει να κανείς; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...