Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δακρισμένα ματάκια!!!

Recommended Posts

Όταν ήταν ημερών η δεύτερη κορούλα μου άρχισε να έχει δάκρυα και τσιμπλιτσες στα ματάκια της. Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο αν θυμάμαι καλά απλά με καθαριότητα και χαμομιλακι έφυγε και δεν ξαναεμφανίστηκε μέχρι τον επόμενο χρόνο. Από τον Νοέμβριο του 2008 έως και σήμερα έχει εμφανιστεί το πρόβλημα 3-4 φορές ακόμα. Την πρώτη φορά δεν το συνδυάσαμε με τότε που ήταν ημερών και δεν κάναμε τίποτα, πέρασε μόνο του σχετικά εύκολα. Την δεύτερη φορά μας είπε η παιδίατρος και πήραμε κολλύριο αλλά και πάλι δεν κράτησε πάνω από 3-4 μέρες. Την τρίτη φορά αποφασίσαμε να την πάμε σε παιδοοφθαλμιατρο και το πρωί που θα κλείναμε ραντεβού έγινε καλά, όποτε και δεν την πήγαμε γιατί δεν είχαμε τίποτα να της δείξουμε. Καταλάβαμε φυσικά ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή αλλεργία και ότι θα ξαναεμφανιστεί. Όπως και έγινε έχει τώρα 1μηνα που τα ματάκια της είναι συνεχεία δακρυσμένα και το πρωί έχει πολλές τσιμπλιτσες. Ειδικά από το 1 μάτι. Δεν πήραμε καθόλου την παιδίατρο αυτή τη φορά αλλά προσπαθήσαμε από γνωστούς να μάθουμε για κάποιον καλό παιδοοφθαλμιατρο επειδή δεν ξέραμε κανέναν. Ξέρω πως έχουμε αργήσει αλλά έλειπε ο σύζυγος 2 βδομάδες και πέρασα διάφορα αλλά δύσκολα. Γύρισε την πέμπτη και είπαμε σίγουρα μετά το τριήμερο να την πάμε. Μια γνωστή που τυχαία την είδε μας είπε ότι ήταν προϊσταμένη στο αχεπα και ότι μάλλον πρόκειται για φραγμένο δακρικο αδένα. Ότι δεν είναι τίποτα και ότι χρειάζεται μασάζ από ειδικό. Ψάχνοντας βρήκα το παρακάτω αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι αυτό για να γράψω απάντηση εκεί. http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2181&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=6c3893245606bec63e6ea658dcbc499b

Η κουνιάδα μου μας είπε για μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που έχει ιατρείο στη Γρηγοτριου Λαμπρακη και θα ψάξουμε να την βρούμε. Δεν θυμάται το όνομα αλλά το ύψος στο οποίο έχει το ιατρείο. Ξέρει κάποιος ποια μπορεί να είναι ή κάποιον άλλο καλό γιατρό αυτής της ειδικότητας?

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Διαφημίσεις

Βρέθηκε τελικά η γιατρός στη Λαμπράκη το πρωί σε μια αναζήτηση με το αμάξι που κάναμε και έκλεισε ο άντρας μου ραντεβού για σήμερα στις 5:30. Τώρα που μιλάμε λογικά είναι εκεί αλλά δεν απαντάει στο κινητό για να μάθω νέα... :cry:

Dwnjp2.png

Τελικά η οφθαλμίατρος είπε στον άντρα μου οτι μάλλον ισχύει αυτό που πιστεύαμε για τον φραγμένο δακρυικό πόρος (όπως μας είπε και η γνωστή μας) και οτι αν δεν είχε πρόβλημα σε όλη την διάρκεια του χρόνου τότε σημαίνει οτι βουλώνει και ξεβουλώνει περιστασιακά. Είπε επίσης οτι δεν γίνεται με μασάζ σε αυτή την ηλικία για είναι μεγάλη και δεν θα συνεργάζεται και οτι πρέπει αν την πάμε την Δευτέρα το πρωί σε έναν συγκεκριμένο γιατρό στο ΑΧΕΠΑ όπου εκεί θα της κάνουν "ζάλη". Τι είναι αυτό δεν ξέρω αλλά δεν μου αρέσει. Ακούγεται σαν ελαφριά νάρκωση... έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία :?:

Dwnjp2.png

Και εμεις το εχουμε αυτο απο την αρχη. Κανουμε μασαζακι και καναμε και ομοιοπαθητική που καπως βοηθησε αλλα δεν το εξαλειψει.

Εαν δεν περασει μονο του χρειαζεται διανοιξη στο νοσοκομειο αυτο γινεται με ναρκωση "ζαλη/μεθη" και κραταει κανενα 15λεπτο απο οσο ξερω. Δεν ειναι κατι σοβαρο μωρε απλα να η ταλαιπωρια και να φαει το παιδι την νάρκωση :(

Θα σκάσω!!! :cry::cry::cry: Πήγε σήμερα το πρωί ο σύζυγος στο αχεπα την μικρή μόνο και μόνο για να την δει ο γιατρός που μας συνέστησε η οφθαλμίατρος. Θέλαμε να μας επιβεβαιώσει την γνωμάτευση για τον φραγμένο ρινοδακρικό πόρο και να μας πει τι πρέπει να γίνει. Την είδε πράγματι ο γιατρός ενώ δεν είχαμε ραντεβού μετά από 2-3 ώρες και της έβαλαν στο μάτι (από ότι μου είπε ο σύζυγος) ένα κίτρινο υγρό το οποίο όπως του είπαν έπρεπε να βγει από την μύτη και δεν βγήκε.

Μέχρι εδώ έχω την εξής απορία. Το ένα το μάτι δεν είχε πρόβλημα ή μάλλον δεν είχε αυτή τη φορά γιατί δεν βγήκε από εκείνο το υγρό?

Επίσης του είπαν ότι με μασάζ στα βρέφη το πρόβλημα διορθώνεται και ότι σε μεγαλύτερα μωράκια χρειάζεται επέμβαση στην οποία μετά τον 15 μήνα μειώνονται τα ποσοστά επιτυχίας.

:?::?::?:

Δεύτερη απορία η δική μας είναι 18 μηνών, δηλαδή γιατί μας το πε αυτό? 3 μήνες έχουν περάσει από τον 15 μήνα και έχουν μειωθεί τόσο τα ποσοστά επιτυχίας? Και αν ήταν μεγαλύτερο? 20 μηνών δηλαδή ή αν δεν πετύχει η επέμβαση τι θα γίνει? Θα έχει μια ζωή δάκρια και τσιμλιτσες τον χειμώνα?

Επίσης δεν μου είπε ο άντρας μου για κάποιο κολλύριο η οτιδήποτε που να του συνέστησαν. Του τόνισαν ότι η επέμβαση πρέπει να γίνει το γρηγορότερο και ότι αν θέλουμε να γίνει στο νοσοκομείο υπάρχει ραντεβού στις 3 Ιουνίου. Ότι πολλά παιδάκια έχουν το ίδιο πρόβλημα και ότι είναι συνηθισμένο. Του είπαν ότι μπορεί να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτικό (διαβαλκανικό) με 650 ευρω (μαζί με το ικα) μετά από 2 βδομάδες.

Τι να πω… όταν σχολάσω θα μάθω περισσότερα αλλά κάτι δεν μου κολλάει καλά και έχω αγχωθεί. Φοβάμαι μήπως βάλω το παιδί σε διαδικασία δυσάρεστη άδικα...

Dwnjp2.png

Διαφημίσεις

Χθες το απόγευμα κάλεσε η γραμματέας του παιδοοφθαλμιατρου στο κινητό του άντρα μου και του είπε οτι την Παρασκευή το πρωί 7:30 η ώρα μπορούμε να πάμε στο διαβαλκανικό να κάνουμε την επεμβασουλα γιατί βρέθηκε κενό και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 2 βδομάδες. :shock::shock::shock: Όπως καταλαβαίνεται όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα... :cry: Ξέρω οτι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά όσο 'ναι ήταν ξαφνικό... και πρωτόγνωρο για μένα να πάω για επέμβαση κάποιο παιδάκι μου. Έπειτα είναι και η ολική νάρκωση / μέθη. :cry: Άρχισα να σκέφτομαι μήπως να το αφήναμε να γίνει καλά από μόνο του (μας είπε οτι μέχρι τα 2 υπάρχει αυτή η πιθανότητα αλλά ταυτόχρονα μας είπε ότι όσο πιο γρήγορα την κάνει την επέμβαση τόσο καλύτερα), μήπως να περιμέναμε, μήπως ο γιατρός το κάνει για τα λεφτά και αλλά...περίμενα και τις απαντήσεις σας αλλά...τίποτα.. :cry: Με ενημέρωσαν και άλλες πήγες ότι ο γιατρός είναι κορυφή αλλά συνεχίζω να ανησυχώ. Πήρα άδεια για αύριο από την δουλειά για να μπορέσω να την περιποιηθώ. Στο νοσοκομείο ο άντρας μου λέει καλύτερα να μην πάω γιατί δεν θα αντέξω και αυτός με το ζόρι άντεξε να τις βάζουν υγρά και να τις γυρνάνε τα βλέφαρα…. :shock::cry: Πρέπει επίσης να την κρατήσω νηστικιά σήμερα το βράδυ. :roll: Ελπίζω να τα ξαναπούμε…αν δεν πάθω καμία καρδιακή προσβολή…. :cry:

Dwnjp2.png

Την κάναμε την επέμβαση τελικά. :D

Δεν είχα κάποια απάντηση από κάποιον γονιό που είχε περάσει την ίδια περίπτωση και έτσι πήγα λίγο στα τυφλά και με περισσότερο άγχος. :cry: Αύριο θα γράψω αναλυτικά τι έγινε γιατί τώρα πρέπει να φύγω ώστε να έχουν γνώση και άλλοι γονείς μιας και είναι συνηθισμένη περίπτωση

Dwnjp2.png

Περαστικούλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καραλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου. Εγώ σκάω και αίμα που τις παίρνουνε καμία φορά. Φιλάκια στην μπουμπούκα και ταχύτατη ανάρρωση!

Διαφημίσεις

Λποιπν....είχαμε ραντεβού για την επέμβαση 7:30 το πρωί της Παρασκευής στο Διαβαλκανικό στην Κλινική μιας μέρας (odc). Πήρανε αίμα από την μικρή (για αυτό πήγαμε και νωρίτερα) και μας έβαλαν σε ένα κρεβατάκι να την ξεντύσουμε και να της βάλουμε μια άσπρη ρομπίτσα (σαν αυτή που φοράμε όταν πάμε να γεννήσουμε). Περιττό να σας πω ότι ήταν σαν αγγελούδι. :D Προσπαθούσαμε να δείχνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και παίζαμε με το κορδονάκι που άναβε το λαμπάκι πάνω από το κρεβάτι.

Μετά από λίγο ήρθε η αναισθησιολόγος και μας είπε ότι σε λίγο θα πάρει την προνάρκωση και μετά μέσα στο χειρουργείο την νάρκωση. Ότι η επέμβαση θα κρατήσει 15 λεπτά και μαζί με την νάρκωση μισή ώρα περίπου. Μας εξήγησε τι είδους αέριο θα είναι αυτό με το οποίο θα την ναρκώσουν (νομίζαμε ότι θα ήταν αιθέρας και μας είπε ότι έχει 100 χρόνια να χρησιμοποιηθεί). Τέλος μας ενημέρωσε ότι μετά την επέμβαση θα κοιμάται ώρες.

Αφού έφυγε η αναισθησιολόγος ήρθε ο γιατρός (παιδοφθαλμιάτρος), μας είπε ότι η «απόφραξη» θα γίνει με συρματάκι (εγώ ρώτησα, τι το 'θελα) και σχολίασε το πόσο γλυκούλα είναι η κόρη μου και το τι ωραία ματάκια που έχει κλπ. Ηρθε μετά η υπεύθυνη με μια σύριγγα και της έδωσε από το στόμα την προνάρκωση η οποία λίγο λιγότερη από τη μίση έπεσε έξω.

Μετά την πήρε ο άντρας μου αγκαλιά και την πήγε στο χειρουργείο ενώ η μικρή ανυποψίαστη άλλαξε αγκαλιά και πήγε σε μιας νοσοκόμας. :cry: Εγώ περίμενα έξω με την πεθερά και την μεγαλύτερη κόρη μου. Όσο περιμέναμε (μου φάνηκε τουλάχιστον 40 λεπτά αλλά μάλλον ήταν από το άγχος :cry: ) προσπαθούσαμε να μιλάμε για άσχετα πράγματα. Κάποια στιγμή βγήκε το μικρό φορείο από την πόρτα και ακούσαμε την μικρή να κλαίει. :shock: Έτρεξα κοντά της και προσπάθησα να την καθησυχάσω λέγοντας ότι η μαμά είναι εδώ και ότι τελείωσαν όλα. :cry: Ευτυχώς με την πρώτη ματιά δεν φάνηκε να έχει τίποτα «περίεργο» (γιατί στην κατάσταση που είμαι δεν α το άντεχα) παρά μόνο δακρυσμένα ματάκια και λίγο φουσκωμένο- κόκκινο το πάνω δεξί βλέφαρο. Τα πρώτα δάκρια της ήταν ροζ και μετά από λίγο έτρεξε λίγο αίμα και από την μυτούλα της. :( Αν την έβλεπε κάποιος που δεν ξέρει δε θα καταλάβαινε ότι έκανε κάτι στα μάτια.

Μας πήγαν πάλι στο κρεβατάκι που ήμασταν στην αρχή και που είχαμα αφήσει τα πράγματα μας. Ακολούθησε μια μικρή προστριβή ανάμεσα στον τραυματιοφορέα και την υπεύθυνη για το ποιος θα κρατάει το μπουκάλι του ορού και τελικά το κέρδισε ο άντρας μου. :)

Έπειτα ξεκίνησαν τα δύσκολα της όλης ημέρας διότι το μωρό είχε πλήρως τις αισθήσεις της και τραβούσε να βγάλει τον ορό που της είχαν στο δεξί χέρι. :cry: Η υπεύθυνη ήρθε και της έβαλε extra γάζες και λοιπά αλλά όσο το επόμενο μισάωρο με νύχια και με δόντια προσπαθούσαμε να της τραβήξουμε την προσοχή για να μην τα τραβήξει όλα κάποια στιγμή και εφόσον ανά 1 λεπτό τσίριζε και ησύχαζε είδα το σωληνάκι βγαλμένο από το χέρι της. :cry: Πήρε η υπεύθυνη το γιατρό και αφού του είπε ότι η μικρή είναι από την αρχή όρθια και χοροπηδάει της είπε να της τα βγάλει όλα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάποια χορηγήσει φαρμάκου ώστε να την ξανατρυπησουν.

Μετά από 3 ώρες ατελείωτης κινητικότητας (μπορεί να προκλήθηκε και από την νάρκωση) κοιμήθηκε ξανά αφού την ντύσαμε και της δώσαμε λίγο νεράκι.

Πέρασε ο γιατρός που είχε κάνει άλλες 2 σοβαρότερες επεμβάσεις (στραβισμό) εντωμεταξύ και μας έδωσε συνταγή για κολλύριο και otrivin. Πληρώσαμε και μας είπε ότι μετά από 1 μήνα θα την ξαναδεί ωστε να αξιολογθει η επιτυχια γιατι τψρα ειναι νωρις. Μας εκανε εντυπωση γιατι περιμεναμε με τοσο κλαμα που εριξε να βγει και κατι απο την μυτουλα της αλλα τιποτα, μονο δακρυα. Συμπλήρωσε οτι σε αυτό το διάστημα η κατάσταση με τα μάτια της ποτέ θα καλυτερεύει και ποτέ θα χειροτερεύει. Επίσης μας είπε ότι το ένα από τα 2 μάτια που είχε το πρόβλημα «άνοιξε» πάρα πολύ εύκολα και ότι πάντα κάνουν την επέμβαση και στα 2 μάτια ακόμα και όταν δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα κάποιο για να μην ξανά χρειαστεί να μπει το παιδί στην ίδια διαδικασία.

Πληρώσαμε 400 στον γιατρό, 75 στο νοσοκομείο, 25 για την αιματολογική εξέταση και 150 στην αναισθησιολόγο που λίγο αργότερα πέρασε και αυτή. Μας είπε ότι το επόμενο 12ωρο η μικρη θα είναι λίγο ζαλισμένη και θα κοιμάται συχνότερα. Ότι η νάρκωση έχει ήδη εξατμιστεί από τα πνευμονακια της και ότι την ζάλη θα την προκαλεί η προνάρκωση. Πήγαμε σπίτι και το επόμενο 12ωρο η κόρη μου ήταν ζωηρότατη και κοιμήθηκε άλλες 2 φορές από μίση και 1,5 ώρα.

Συμπέρασμα: Δεν την πιάνει τίποτα οπότε και το μπουκαλάκι με την προναρκωση που ζήτησε για το σπίτι από την υπεύθυνη για ώρα ανάγκης δεν θα κάνει δουλειά. :lol: Αφού πέρασε η μπόρα κάνουμε και λίγο πλάκα.

Dwnjp2.png

Ευχαριστoυμε πολύ!!!

Είδατε καλυτέρευση? Εμεις πάντως από την μέρα που την πήγε στο Αχεπα για να δουν αν πράγματι φταίει ο ρινοδακρυιικος πόρος δεν ξανά ‘χε πρόβλημα το ματάκι. Επίσης από την Παρασκευή που κάναμε την επέμβαση έχουμε πλήρη ξηρασία ούτε πολλά δάκρυα ούτε τσίμπλες. Το κακό είναι οτι από την μυτούλα όσο και να κλαίμε δεν βγαίνει τίποτα. Ίσως επειδή είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε σε 3 βδομάδες...

Dwnjp2.png

Μεχρι να κανουμε την επέμβαση ειχε σχεδον πάντα μολυσμένο το ματακι (ασπρες τσιμπλιτσες), που εδειχνε οτι τα δακρυα δεν πηγαιναν στη μυτη, μονο λίμναζαν. Μετα την επεμβαση δεν παρουσιαστηκε ποτε ξανα πρόβλημα.

ΥΓ Φανταζομαι οτι ακομα βαζετε καθημερινα (3 φορες τη μερα απο οσο θυμαμαι) κολήριο.

Διαφημίσεις

τωρα το ειδα το θεμα... :oops:

και εμεις νανα μου την καναμε αυτη την επεμβασουλα οταν η μικρη μου ηταν 11 μηνων.

η περιγραφη σου ηταν καθρεφτης της δικης μας καταστασης μονο που εμας δεν μας ειπαν οτι η επεμβαση εγινε και στα δυο ματακια, μονο το ενα ειχε προβλημα μονο το ενα εκαναν..δεν ξερω , εντυπωση μου εκανε αυτο που σας ειπαν.. :roll:

θυμαμαι οτι ηταν πολυ σημαντικο να μην περεκλινουμε απο τα καθιερωμενα ωραρια του κολλυριου για το δεκαημερο που μας συνεστησαν οι γιατροι να κανουμε την αγωγη.

τωρα, 1 χρονο μετα την επεμβαση το ματακι της κορης μου δακρυζει που και που κυριως οταν ειναι αρρωστη ή της το φυσαει ο αερας..μας ειχε πει η γιατρος μας οτι αυτο το ματακι θα ειναι παντοτε πιο ευαισθητο.

ευχομαι ολα να πανε καλα!

τωρα το ειδα το θεμα... :oops:

και εμεις νανα μου την καναμε αυτη την επεμβασουλα οταν η μικρη μου ηταν 11 μηνων.

η περιγραφη σου ηταν καθρεφτης της δικης μας καταστασης μονο που εμας δεν μας ειπαν οτι η επεμβαση εγινε και στα δυο ματακια, μονο το ενα ειχε προβλημα μονο το ενα εκαναν..δεν ξερω , εντυπωση μου εκανε αυτο που σας ειπαν.. :roll:

θυμαμαι οτι ηταν πολυ σημαντικο να μην περεκλινουμε απο τα καθιερωμενα ωραρια του κολλυριου για το δεκαημερο που μας συνεστησαν οι γιατροι να κανουμε την αγωγη.

τωρα, 1 χρονο μετα την επεμβαση το ματακι της κορης μου δακρυζει που και που κυριως οταν ειναι αρρωστη ή της το φυσαει ο αερας..μας ειχε πει η γιατρος μας οτι αυτο το ματακι θα ειναι παντοτε πιο ευαισθητο.

ευχομαι ολα να πανε καλα!

Mας είπε για 3 βδομάδες να βάζουμε 3 σταγόνες 3 φορές την μέρα. Αν πέσει και παραπάνω δεν μας πειράζει είπε αρκεί όχι λιγότερος από 2 σταγόνες. Το κακό είναι οτι εγώ δουλεύω μέχρι της 5 και την κρατάει η μαμά μου η οποία όπως και γω μόνη της δεν μπορεί να της βάζει κολλύριο. χτυπιέται και δεν θέλει. για να της βάλουμε ο ένας της κρατά τα χέρια και ο άλλος το κεφάλι. Επίσης το κολλύριο πρέπει να είναι στο ψυγείο και εμεις κάθε μέρα κάνουμε απόσταση μισής ώρας από το σπίτι στην μαμά μου και μετά πολλές φορές πάμε κάπου αλλού (στην πεθερά μου, για ψώνια κλπ). Αποτέλεσμα είναι η δεύτερη φορά σήμερα που παραλείπεται μια δόση. Δόξα τον θεό δεν φαίνεται ούτε να δακρύζει ούτε να τσιμπλιάζει....

fysalida εμεις δεν είχαμε από 1 μάτι πρόβλημα αλλά μια από το ένα και μια από το άλλο και όχι πάντα. Το οτι "ξεβούλωσαν και τα 2 μάτια μου φαίνεται λογικό... προκειμένου να ξαναχρειαζοταν αργότερα να κάνουμε και το άλλο. Μπορεί σε σας το πρώτο κίτρινο υγρό που βάζουνε για να δούνε αν όντως είναι φραγμένο να πέρασε από το μάτι στην μύτη.

Dwnjp2.png

εχεις δικιο νανα μου, δεν προσεξα οτι ειχαν και τα δυο ματακια προβλημα...

καλη αναρρωση ευχομαι..ολα να πανε καλα και φροντισε να μην παρεκκλινετε απο τις δοσεις του κολλυριου, μας ειχαν πει οτι ειναι το Α και το Ω.

• 3 months later...

βρε κοριτσια θελω την βοηθεια σας...επειδη κι εγω για μηνες τωρα ασχολουμε με τα κοληρια...πριν 20 μερες περιπου πηγαμε σε οφθαλμιατρο κ μας ειπε πως να το κανουμε μασαζ...καμια σχεση με τον τροπο που μας ελεγε ο παιδιατρος κ ειδα καλυτερευση αλλα δεν εφτιαξε εντελως !τωρα θελω να τον παω σε εναν αλλον για 2η γνωμη αλλα να ειανι παιδοοφθαλμιατρος στην θεσ/νικη...εχετε να μου προτεινετε καποιον...περιμενω νεοτερα...εστω κ πμ!!!ευχαριστω.........

Ψάχνεις ειδικά ''παιδοοφθαλμίατρο'';

Χαράλαμπος Μπασιάκος Μητροπόλεως.(πρέπει να βρω την κάρτα για τηλ. όμως):roll:[/QUOte

ευχαριστω θα τον ψαξω κι εγω...να τον βρω....:rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...