Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άρνηση στο φαγητό

Olg@

Recommended Posts

Ο τραχανας γίνεται με 2 τροπους

1. κόκκινος με ντοματα (δεν το εχω φτιαξει ποτε)

2. με γαλα και γινεται ως εξης (εγω παίρνω ξυνο τραχανα):

βαλε 3 δαχτυλα νερο σε μικρό κατσαρολακι με λίγο βουτυρακι (στη μύτη του κουταλιού) και λίγο αλατακι (αν θες), μολις βρασει ριξε μία χουφτα σου τραχανα και χαμηλωσε τη φωτια, ανακατατευε γιατι κολλαει και μολις σχεδον το πιει (σε 7-10 λεπτά)ριξε μεσα λίγο γαλα, εγω βαζω νουνου ή αν δεν εχω φρεσκο, και βραζω 2-3 λεπτακια ακομα ανακατευοντας συνεχεια και τον αφηνεις να κρυωσει.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ.... Μπιζέλι

Γενικά έτσι τον φτιάχνω αλλά δεν βάζω καθόλου γάλα....

Με ντομάτα δεν έχω φτιάξει ούτε εγώ αλλά για την μικρή συνήθως, για μεσημεριανό, έφτιαχνα με κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι, το οποίο δεν θέλει καθόλου).

Το πολύ πολύ.... να φάω τραχανά για βραδινό.... :D:D:D Κάπως έτσι γίνεται συνήθως....

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Επίσης και το κριθαράκι με ντοματούλα και σάλτσα το κρεατάκι αλεσμένο με λίγο καρότο γίνεται ανάρπαστο στο δικό μας σπίτι!!!! :D:D:D Αν δε τρώνε εύκολα το κρεατάκι, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Μου ανοιξατε την ορεξη........... 8)

Αυτο με πατατα,αυγο και γιουρτακι ειναι πολυ νοστιμο αλλα ο δικος μου δεν το εφαγε μια φορα που τον εκανα...Θα ξαναδοκιμασω.Παντως το εφαγα εγω!!! :lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

τελικά ως απογευματινό καθιερώσαμε το τοστάκι..... Κάνουμε καμια ώρα να το φάμε αλλά τουλάχιστον κάτι τρώει.... Πάντως έχουν αρχίσει και βγαίνουν και οι πάνω τραπεζίτες και μάλλον γι' αυτό δεν πολυέχει όρεξη. :cry:

sL7ap2.png

ευτυχώς με τον ύπνο προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα.... Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι το φαγητό γενικώς. Πάντως μου κάνει εντύπωση που από τα μπροστινά 8 δοντάκια τώρα πηγε στα πιο πίσω. Κυνόδοντες και τα διπλανά θα τα βγάλει πιο μετά; Ή δεν έχει σημασία η σειρά;

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

"Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια

σβήνω στο ουίσκι τα δικά σου τα σημάδια

γέμισε η ζωή μου με καπνούς από σκοτάδια

και σωρούς από πακέτα άδεια..."

:lol::lol::lol:

αντικατέστησε το ουίσκι με γάλα ή χυμό...

και καλό κουράγιο!!!!

Που θα πάει θα περάσει....

Άλλωστε η Αριάδνη είναι τόσο γλυκιά

όπως βλέπω στη φώτο οπότε.... ΧΑΛΑΛΙ τα ξενύχτια!!!

sL7ap2.png

Κορίτσια δοκιμάστε οπωσδήποτε να τρώτε μαζί με τα παιδιά σας, όσο μικρά και αν είναι... Ο μιμιτισμός αποτελεί ένστικτο σε αυτές τις ηλικίες

Επίσης αν καποιο φαγητό δεν σας πολυαρέσει, αλλά είναι βασική τροφή για το παιδάκι σας, πχ ψάρι, μην κάνετε γκριμάτσες :? Πρέπει να το φάτε γιατί αλλιώς πώς θα το φάει το παιδάκι σας :?::?::?:

Και κάτι ακόμη που πιστεύω ακράδαντα ότι ισχύει.. μην πιέζετε τα παιδιά σας να φάνε αν δεν θέλουν. Εφόσον υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό και δεν τα ταίζουμε "πατατάκια" αν πεινάσουν θα φάνε.

Σας το λέω γιατί ακολουθώντας αυτή την τακτική, τα παιδιά μου τα τρώνε σχεδόν όλα από μωρά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης να θυμάστε ότι ούτε και σε εμάς αρέσουν ΟΛΑ τα φαγητά το ίδιο, αλλά όπως είπα είναι σημαντικό να τρώει όλη η οικογένεια την πλειοψηφία τουλάχιστον των σπιτικών φαγητών :):):)

Δοκιμάστε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος.... Πχ. και ο άντρας αλλά ιδιαίτερα γιος μου, αντιπαθεί το σπανακόρυζο και δεν το φτιάχνω. Παρόλα αυτά στο σχολείο αναγκαστικά θα φάει έστω και λίγο και επίσης αφού το σπανάκι είναι πολύ θρεπτική τροφή, στο σπίτι το φτιάχνω σπανακόπιτα που τη λατρεύουμε οικογενειακώς!!!

• 1 χρόνο μετά...

ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΜΕ 2 ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ.ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΩΣΗ? ΒΗΧΕΙ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΙΕΣΑ? ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡ. ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ? ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ? ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΚΑΝ Η΄ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΛΙΓΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΑΛΑ? ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...