Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συγγενης Υποθυρεοειδισμος (Ινστιτουτο Υγειας και επαναληψη εξετασεων)

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα και από μένα , και σε μας είχαν στείλει γράμμα ότι δεν είχε φτάσει το δείγμα ή κάτι τέτοιο (περάσαν 2,5 χρόνια γι'αυτό δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε) και μέσα στο φάκελο είχε μια καρτέλα ένα "κοπίδι" και οδηγίες για την "αιμοληψία" την οποία έκανε ο παιδίατρος "κόβοντας" λίγο την φτέρνα του μωρού και πιέζοντας την στην καρτέλα που είχαν στείλει.Ο μικρός δεν έδειξε να πονάει πολύ εγώ βέβαια ένα "μίνι εγκεφαλικό" το πέρασα. Δεν μας ειδοποίησαν ποτέ για κάτι(ειδοποιούν μόνο αν υπάρχει πρόβλημα μετά τον έλεγχο) Οπότε δεν είναι κάθε φορά ανησυχητικό να ζητήσουν αίμα για επανεξέταση.

Arist2 και σε εμάς είχε έρθει γράμμα πριν 4 χρόνια για τον μεγάλο μου το αγοράκι. Τους έστειλα και με ξανακάλεσαν για εξέταση από κοντά... τελικά είχαμε υποθυροειδισμό και ξεκινήσαμε αγωγή.. ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και το βρίσκουν νωρίς.. γιατί όσο αργότερα ξεκινήσεις την αγωγή τόσο το χειρότερο...

Αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι στέλνουν γράμμα για να έχουν 2ο δείγμα για επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων τους σε περίπτωση που το πρώτο κάτι δείξει. Αλλά μπορεί απλά να μην είχαν καλό δείγμα αίματος την πρώτη φορά για να κάνουν όλες τις εξετάσεις.

Όπως και να έχει κάνε ότι σου λένε στο γράμμα. ο υποθυρεοδισμός στα νεογνά δεν έχει έντονα συμπτώματα.

Εμας όταν το στείλανε το γράμμα φεύγαμε διακοπες. μας έπερναν και τηλ για να μας βρούνε... πήγαμε από εκεί για εξέταση και ξεκίνησε αγωγή 42 ημερών.. όσο το σκέφτομαι στενοχωριέμαι που είχα αφήσει αυτό το θέμα τόσες μέρες... Τώρα όμως είμαστε μια χαρά και έχουμε σταματήσει και την αγωγή.

Σε εμάς λέει ...λόγω ανεπαρκόυς δείγματος, κ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας το παιδι δεν έχει ελεγχθεί...μίλησα κ με το κεντρο κ με νεογνολογο στο Παπαγεωργιου κ μου είπε ότι συμβαίνει να μην είναι καλο το δείγμα κ αλλα....κ την ίδια ώρα που εστελνα το δείγμα άλλος έστελνε επίσης λόγω ανεπαρκους δείγματος για φαινυλορυμβανη κατι τέτοιο.

Ρωτάω το εξής...όταν σου είπαν επανάληψη το είπαν γιατί δεν είχαν καλο δείγμα? τι έγραφε το χαρτί?

Σε εμάς έλεγε η ποσότητα του αίματος δεν ήταν αρκετή ώστε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος. δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατι ακόμα δεν ελέγχθηκε το παιδι για tsh.

Ο γιατρός μου είπε ότι αν υπάρχει πρόβλημα σε παίρνουν αμέσως τηλέφωνο.

Όταν εστειλα με κούριερ το δείγμα ήταν κ άλλος κύριος που επίσης λόγω ανεπαρκους δείγματος έστειλε κ αυτός για φαινυλοκτουρια ...κ με άλλους 2 που μίλησα τους είχε έρθει κ αυτούς λόγω ακατάλληλου δείγματος...κ δεν είχαν τίποτα....

Γι αυτο λεω μήπως δεν τους έφτασε το δείγμα ή εντόπισαν πρόβλημα κ θέλουν επανάληψη?:oops::confused::confused::confused:

Καλο ειναι αφου πηρες γραμμα να επικοινωνησεις μαζι τους και θα σου πουν τι πρεπει να κανεις.εγω δεν πηρα καμια απαντηση γιατι φανηκε οτι η TSH ηταν μεσα στα ορια,αλλα βλεποντας ο παιδιατρος σε καποιες εξετασεις μου οτι εχω προβλημα θυρεοειδη και δεν εχω αντισωματα μας ειπε να ξαναεπαναλαβουμε την εξεταση και κλεισαμε ραντεβου στο ιυπ στο παιδων.Τελικα η κορη μου ειχε πολυ οριακα αυξημενη την ΤSH που δεν φαινοταν στο πρωτο δειγμα

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

http://www.screening.nhs.uk/getdata.php?id=9028

Πολύ καλο....

Λέει ότι όταν το αποτέλεσμα είναι ασαφές η δεν είναι αρκετό ζητάνε επανάληψη...στις πιο πολλές φορές η επανάληψη δεν δείχνει κατι ανησυχητικό

Διαφημίσεις

Καλο ειναι αφου πηρες γραμμα να επικοινωνησεις μαζι τους και θα σου πουν τι πρεπει να κανεις.εγω δεν πηρα καμια απαντηση γιατι φανηκε οτι η TSH ηταν μεσα στα ορια,αλλα βλεποντας ο παιδιατρος σε καποιες εξετασεις μου οτι εχω προβλημα θυρεοειδη και δεν εχω αντισωματα μας ειπε να ξαναεπαναλαβουμε την εξεταση και κλεισαμε ραντεβου στο ιυπ στο παιδων.Τελικα η κορη μου ειχε πολυ οριακα αυξημενη την ΤSH που δεν φαινοταν στο πρωτο δειγμα

Ούτε εγω κ ο άνδρας μου έχουμε πρόβλημα όπως κ κανείς στην οικογένεια...επικοινωνησα με το κεντρο μου είπαν το δείγμα είναι ανεπαρκές κ την ίδια κιόλας μέρα εστειλα τη νέα καρτέλα...περιμένουμε τα αποτελεσματα

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι λογω της μικρης ποσοτητας αιματος καποιες οριακες τιμες μπορει να μην βρισκονται οπως στη δικη μου περιπτωση.Ευχομαι να μην χρειαστει να ξαναεπαναλαβετε την εξεταση αλλα καλο θα ηταν να μιλαγες με την υπευθυνη του ΙΥΠ την καΜεγγρελη.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Το θέμα μου είναι το εξής...απο τους 5423 επανελεγχους που ζήτησε το κεντρο οι 715 ήταν λόγω κακού δείγματος και οι άλλες 4700 λόγω αυξημένης tsh....άρα λένε την αλήθεια για το λόγο ή στέλνουν σε όλους ανεπαρκές....?:confused::confused:

το ίδιο ακριβώς και σε εμάς. στείλανε καρτέλα με την αιτιολογία μη επαρκούς ποσότητας. Αφού το στείλαμε, 2 μέρες μετά μας πήραν τηλ και μας είπαν ότι είναι οριακή η τιμή και τον πήγαμε για επανέλεγχο. Τελικά πηγαίναμε στο ΙΥΠ κάθε 15 μέρες στην αρχή, μετά ανά μήνα, και κάθε φορά η τιμή έπεφτε. Αυτό μέχρι που ο μικρός έγινε 6 μηνών. Κάναμε επανέλεγχο όταν χρόνισε και τώρα πάλι που έγινε 2 και όλα καλά. Ποτέ δεν ακολούθησε αγωγή. Οπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος να φρικάρεις.

Εννοώ ότι και θέμα με θυροειδή να έχει, το παρακολουθούν, παίρνει το χάπι του, κάνει συχνά επανελέγχους και η ζωή κυλά κανονικά...

Διαφημίσεις

όχι όχι δεν με κατάλαβες!!!

οι τιμές οι δικές μας ήταν στο όριο και προφανώς δεν επαρκούσε το δείγμα για επανέλεγχο, ώστε να είναι βέβαιοι για το αποτέλεσμα.

Διαφορετικά, γιατί να στείλουν την επιστολή με την καρτέλα? θα έστελναν επιστολή όπου θα έγραφαν ότι το παιδί πρέπει να επανεξεταστεί γιατί η τιμή του θυροειδή είναι υψηλή.

Η΄θα έπαιρναν τηλέφωνο!

γιατί να κάνεις μήνυση???????????

Σε εμάς γράφει το χαρτί τους που κ γι αυτο θα φάνε βρίσιδι...έχουν κ ψυχολόγους στο κεντρο....αφου λέει όλα τα σχετικα με τη νόσο λέει

στη δικιά σας περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί δεν έχει ελεγχθει ακόμα αφου το δείγμα ήταν ανεπαρκές...

Στην έρευνα τους λενει το ιυπ.....

Όταν το αποτέλεσμα δείχνει ότι το παιδι πάσχει απο υποθειροειδισμο ζητάτε επανέλεγχος....αυτο έγινε σε 4716 περιπτώσεις. Το 2009 ..κ ρωτάω ..τους λένε ότι αυτός είναι ο λόγος επανελέγχου ή λένε ανεπαρκές δείγμα..?

Το ανεπαρκές δείγμα αφορ΄α 715 περιπτώσεις.....κ όχι 2000 που λένε στο χαρτί τους...

Διαφημίσεις

Σε 5500 άτομα ζητάνε επανελεγχο στελνωντας νέα κάρτα....4700 αφορούν θετικό δείγμα και 800 ανεπαρκές δείγμα....

Αναρωτιέμαι τι λένε σε αυτούς που το δείγμα είναι θετικό κ θέλουν επανελεγχο?

Σε εμάς λένε ότι ακόμα δεν ελέγχθηκε.....αν μας λένε ψέματα υπάρχει θέμα.

Σε εμας που ο μικρος γεννηθηκε με υποθειρεοιδισμο μας πηραν τηλ την 12 μερα και μας ειπαν οτι η τιμη της tsh ηταν αυξημενη, πηγαμε καναμε και εξω εξεταση εδειξε παλι το ιδιο.Δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις αν υπηρχε προβλημα θα στο ελεγαν.

Arist2 γιατί το κάνεις τόσο μεγάλο θέμα το τι λέει το γράμμα.. μπορεί να ειναι ανεπαρκές το δείγμα... μπορεί να έδειξε κάτι και θέλουν επανέλεγχο.. υπάρχει περίπτωση σωστά το πρώτο δείγμα να δείξει κάτι και μετά από 2-3 εβδομάδες που θα ξαναστείλες δείγμα να δείξει ότι όλα είναι καλά απλά και μόνο γιατί μέσα στις 2 με 3 εβδομάδες ο θυροειδής του μικρού σου ρυθμίστηκε οπότε ήταν κάτι παροδικό( πχ αν ήταν πρόωρο μωρό). Γιατί να σε ανησυχήσουν ότι το παιδί σου έχει θέμα με τον θυροειδή. Θα κάνουν τις επανεξετάσεις τους και θα σε καλέσουν να πας από εκεί αν έχουν ίδια αποτελέσματα.

Σε καταλαβαίνω ότι ανησυχείς αλλά και εκείνοι την δουλεια τους κάνουν.

Εγώ πιστεύω ότι το ίδιο γράμμα στέλνουν σε όλους... γιατί καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις... και αυτούς που απλά είχαν ανεπαρκές δείγμα αλλά και εκείνουν που είναι οριακά γιατί δεν είναι ανάγκη να σε ανησυχήσουν αν τελικά δεν υπάρχει λόγος... φαντάζομαι ότι αν οι τιμές τις TSH είναι πολύ ψηλές θα σε έπαιρναν τηλ. και δεν θα έμεναν στο γράμμα.

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

αυτό ήθελα να διευκρινήσω...αν υπήρχε πρόβλημα το λένε απο την αρχή...

αν το αποτέλεσμα είναι οριακό ήτ ο δείγμα δεν είναι καλό σου λενε να ξαναστείλεις

Κοριτσακι μην τσιτωνεις τοσο. Αν ειχαν δει κατι ανυσηχητικο φυσικα και θα σε ειχαν καλεσει να πας αμεσα. Αφου ζητανε επανελεγχο με γραμμα απλα θα το κανεις και θα δεις. Και μενα η μεγαλη μου κορη εχει υποθυροειδισμο και την παρακολουθουν στο ΙΥΠ.

Στις 20 μερες ειχαμε παρει γραμμα, πηρε ο παιδιατρος μου το αιμα και το στειλαμε και στις 40 μερες μας καλεσαν και πηγαμε ξανα εκει για εξεταση. Ξεκινησαμε θεραπεια και συνεχιζουμε μεχρι σημερα.

Μπορει να σου φαινεται κατι τραγικο αλλα πιστεψε με δεν ειναι καθολου. Ακομα και να εχει προβλημα το παιδι σου θα παιρνει το χαπακι του και θα το παρακολουθουν.

7f7174376f.png

Εγω σημερα ελαβα το γραμμα με τα καρτελακια για τα μικρα διδυμακια μου που σημερα ειναι 16 ημερων και γεννηθηκαν προωρα στις 34 εβδομαδες.Εννοειται οτι εχω αναστατωθει αλλα δεν νομιζω καμια μαμα να αντιδραει διαφορετικα απο εμενα.Θα προτιμουσα να μην βρισκομουνα σε αυτη τη θεση και να μην ειχα να σκεφτω και αυτο μεσα σε ολα τα αλλα αλλα τωρα ευχομαι απλως να ειναι ολα τελικα καλα.Θα ηθελα τη βοηθεια σας αν γνωριζεται.Τη ληψη μπορει να την κανει παιδιατρος?Μηπως υπαρχει στην θεσσαλονικη καποιο εξειδικευμενο παραρτημα του ι.Υ.π που θα μπορουσα να απευθυνθω?Εψαξα στη σελιδα τους αλλα δεν βρηκα τιποτα.Και τα καρτελακια πως αποστελλονται ?με ταχυδρομειο(σωθηκα!)?καλυτερα με courier?υπαρχει εταιριa courier που αναλαμβανει τετοια μεταφορα???

ysjfp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...