Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Σου προτείνω την δικιά μου! :D Με βοήθησε πολύ, να χάσω όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και κάποια λίγα παραπάνω: σύνολο 20!!!!

Δεν ήξερε περί του θηλασμού, αλλά μετά απο την δική μου περίπτωση, είναι λίγο πιο ενημερωμένη και καθότι την έχω συστήσει και σε άλλα μέλη και φίλες - ξέρω ότι πλέον "κουράρει" εκτός από μένα, άλλες 3 μητέρες που θηλάζουν! (εγώ δε θηλαζω πια... :?:) )

Το γραφείο της ειναι στο χαλανδρι επί της Πεντέλης. Αν σε βολεύει, στείλε μου πμ, να σου δώσω στοιχεία! :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σου προτείνω την δικιά μου! :D Με βοήθησε πολύ, να χάσω όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και κάποια λίγα παραπάνω: σύνολο 20!!!!

Δεν ήξερε περί του θηλασμού, αλλά μετά απο την δική μου περίπτωση, είναι λίγο πιο ενημερωμένη και καθότι την έχω συστήσει και σε άλλα μέλη και φίλες - ξέρω ότι πλέον "κουράρει" εκτός από μένα, άλλες 3 μητέρες που θηλάζουν! (εγώ δε θηλαζω πια... :?:) )

Το γραφείο της ειναι στο χαλανδρι επί της Πεντέλης. Αν σε βολεύει, στείλε μου πμ, να σου δώσω στοιχεία! :wink:

Καλέ τώρα το είδα!!!!!!Το ένα μέλος είμαι εγώ!!!Ξεκίνησα πριν2 περίπου μήνες, η μικρή ήταν 7 μηνών θηλαζε και θηλάζει αποκλειστικά (δεν τρώει στερεές τροφές, παρά μόνο ελάχιστα). Όπως έγραψα και στη σχετική ενότητα, σήμερα ολοκλήρωσα το πρόγραμμά μου και ξεκινάω συντήρηση. Έχασα 9μησι κιλά, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την παραγωγή μου (10 κιλά κοντεύει το θηρίο μόνο με το γάλα μου) και είμαι super!!Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Σου έστειλα πμ...7-8 κιλά πρεπει να δουν τον δρομο της επιστροφής... :)

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Mε έκπληξη είδα σήμερα ότι έχω μισό κιλό λιγότερο απ' ότι είχα πριν μείνω έγκυος! Είχα πάρει 22 κιλά, όχι και λίγα και με τη γέννα έχασα 7. Μετά το πρώτο δίμηνο άρχισα γυμναστική (ελλειπτικό) και διατροφή, επίσης μίκρυνα τις μερίδες μου. Νομίζω ότι με το θηλασμό επιταχύνεται ο μεταβολισμός αλλά μετά το 1ο τρίμηνο.

Stella το ελλειπτικό κάνει δουλειά γιατί κι εγώ σκέφτομαι να πάρω μπας και δω κανα φως στο τούνελ. Εμένα μου έχουν μείνει 10 παραπανίσια κιλά που δεν μπορώ να χάσω (θέλω να χάσω τουλάχιστον τα 5) αλλά αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η κοιλιά μου που δε λέει να πέσει και είναι αρκετά εμφανής. Εσύ που δοκίμασες με το ελλειπτικό είδες διαφορά και πόσο δύσκολο είναι γιατί έχω μια φίλη που έκανε και μου είπε ότι στα πρώτα 5 λεπτά τα φτύνεις.

Αγλαϊα έχεις δίκιο μάλλον θα πρέπει να πάω σε διατροφολόγο γιατί θα κάνω και γάμο μαζί με βαφτίσια το Σεπτέμβριο, μην είμαι μ' αυτή την κοιλίτσα και νομίζουν ότι είμαι έγκυος στο 2ο !

:roll:

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

εγώ πρέπει να χάσω άλλο 1,5 κιλό για να είμαι όπως άρχισα την εγκυμοσύνη...αλλά όλο πεινάω κι όλο τρώω... :oops:

....επανέρχομαι για να πώ οτι παει και το ενάμιση κιλό και είμαι όπως πρίν,μόνο που στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μου πήρε 40 μέρες και τωρα σχεδόν 7 μήνες :lol:

διαβαζω αυτα που γραφετε και δηλωνω οτι "ΕΙΜΑΙ το καλυτερο παραδειγμα θηλασμου-διαιτας" .στην εγκυμοσυνη μου ετρωγα σα τη γουρουνα με αποτελεσμα να παω 90 κιλα! ΝΑΙ πηρα 30κιλα!!!!ποσα εχω χασει χωρις να πεινασω? 26 :D:D Ουτε που καταλαβα που πηγανε..βγηκα απο το νοσοκομειο σα την ορκα και αυτη τη στιγμη ειμαι απλα με 4-5 περιττα κιλα...κ εχουν περασει μονο 4 μηνες!Σε ερωτηση μου στην Αγλαια,αν θυμαμαι καλα,ειχε πει πως χανεις ευκολοτερα οταν σταματησεις το θηλασμο γιατι τωρα ο οργανισμος κανει καποια κατακρατηση για να εχουμε "αποθεμα" ... :P

....επανέρχομαι για να πώ οτι παει και το ενάμιση κιλό και είμαι όπως πρίν,μόνο που στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μου πήρε 40 μέρες και τωρα σχεδόν 7 μήνες :lol:

Πριν 5 χρόνια είχες διαφορετικό μεταβολισμό... Μην τα λες αυτά γιατί φανερώνεις χρόνια!

Σε ερωτηση μου στην Αγλαια,αν θυμαμαι καλα,ειχε πει πως χανεις ευκολοτερα οταν σταματησεις το θηλασμο γιατι τωρα ο οργανισμος κανει καποια κατακρατηση για να εχουμε "αποθεμα" ... :P

Το πρώτο εξάμηνο μερικές μαμάδες δεν χάνουν τόσο εύκολα κιλά όσο το δεύτερο εξάμηνο (με την ίδια πάντα προσπάθεια). Επίσης πολλές μαμάδες το πρώτο εξάμηνο έχουν ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη και τρώνε πολύ περισσότερο. Ο διαιτολόγος υπολογίζει 400-500 θερμίδες επιπλέον στη δίαιτα της θηλάζουσας! :wink:

Επίσης μερικές μαμάδες νιώθουν πρησμένες, φουσκωμένες... Φαίνεται ότι γίνεται κάποια κατακράτηση υγρών που το δεύτερο εξάμηνο σιγά σιγά υποχωρεί.

Οι μητέρες που γυμνάζονται έχουν καλύτερα αποτελέσματα... :wink: Ακόμη και αν η γυμναστική είναι συχνοί περίπατοι με το καρότσι! :wink:

Διαφημίσεις

Πριν 5 χρόνια είχες διαφορετικό μεταβολισμό... Μην τα λες αυτά γιατί φανερώνεις χρόνια!

Φαντάζομαι στην πρώτη της εγκυμοσύνη ήταν 16... σωστά μανίνα;;;

:lol::lol::lol:

Φαντάζομαι στην πρώτη της εγκυμοσύνη ήταν 16... σωστά μανίνα;;;

:lol::lol::lol:

χααααααααααααααααααχααααααααααααααααα

16,ναι,βέβαια,το είχα σχεδόν ξεχάσει :lol:

ας το πούμε ευγενικά,στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν πριν τα πρώτα -άντα και τώρα λίιιιγο μετά :cool: (ας περνάνε,φτάνει να'ναι όμορφα!)

χααααααααααααααααααχααααααααααααααααα

16,ναι,βέβαια,το είχα σχεδόν ξεχάσει :lol:

ας το πούμε ευγενικά,στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν πριν τα πρώτα -άντα και τώρα λίιιιγο μετά :cool: (ας περνάνε,φτάνει να'ναι όμορφα!)

Μιαααα χαράαααα είσαι!

:wink:

• 4 εβδομάδες μετά...

Πήρα επιτέλους την απόφαση και πήγα σε διαιτολόγο τώρα που ο μπέμπης τελειώνει τον τέταρτο μήνα αποκλειστικού θηλασμού, χάρι σε σας + την Αglaia.Ομολογώ οτι φοβόμουν λίγο...για επιπτώσεις στο γάλα μείωση και τέτοια.Είδα όμως κάπου που η Aglaia έγραφε οτι μπορεί μια θηλάζουσα να κάνει δίαιτα με θερμίδες 1500-1800 για το πρώτο εξάμηνο θηλασμού και 1300-1600 για το δεύτερο.Διορθώστε με αν κάνω λάθος τους αριθμούς.

Η διαιτολόγος είναι μικρή και κατάλαβα ότι δεν έχει αναλάβει άλλο πρόγραμμα για θηλάζουσα.Της πρότεινα να μπεί εδώ ,να ψάξει,να ρωτήσει κλπ.Μου είπε να ξεκινήσουμε με γεύματα 1700 θ και να δούμε πως θα πάει.

Δεν μου έκανε όμως λιπομέτρηση γιατί θηλάζω είπε.Εγώ νομίζω πως δεν επηρεάζει το θηλασμό.Καμιά γνώμη?Μετά την πρώτη αυτή επίσκεψη σκέφτηκα πως με μένα θα μάθει η κοπέλα (όπως και πάλι είχε πεί η Aglaia) και θα ξέρει για επόμενες παλάτισσες που θα θηλάζουν και θα χρειάζονται δίαιτα.Τελικά βρε Aglaia όλο εσένα ανέφερα.Λόξυγκας θα σε πιάσει...

SOFTZ

το γαλα σου και να μην ετρωγες παλι θρεπτικο θα ηταν

μειω νεται αν δε βαζεις το παιδι στο στηθος οποτε το ζητα κι οχι αν τρως κρεας με σαλατα

μια διαιτα ισως εσενα κανει νευρικη+ κουρασμενη το γαλα δεν το πειραζει!!!!!

καλη αρχη στην προσπαθεια σου κ μην ανησυχεις.Στην κατοχη πως θηλαζανε κ πως μεγαλωναν παιδια?

εμεινα με ορο και πολυ λιγη τροφη μετα την επεμβαση μου και εβγαζα κατι 150αρες το 3ωρο με το θηλαστρο.Τωρα που εχω πεσειμε τα μουτρα στο φαι παλι τα ιδια κ λιγοτερα βγαζω.

μη μασας και καλη αρχη!!!!

Διαφημίσεις

η λιπομετρηση ειναι μια τοσο απλη διαδικασια.σε τι θα μπορουσε να επηρεασει το θηλασμο αν επιτρεπεται?

κι εγώ δεν κατάλαβα! Μια χαρά μπορεί να γίνει λιπομέτρηση!

Της πρότεινα να μπεί εδώ ,να ψάξει,να ρωτήσει κλπ.Μου είπε να ξεκινήσουμε με γεύματα 1700 θ και να δούμε πως θα πάει.

καλή αρχή! :)

Μια χαρά είναι οι θερμίδες!

Δεν μου έκανε όμως λιπομέτρηση γιατί θηλάζω είπε.

Εγώ νομίζω πως δεν επηρεάζει το θηλασμό.Καμιά γνώμη?

Η λιπομέτρηση δεν επηρεάζει το θηλασμό, δεν ξέρω γιατί η διαιτολόγος είναι σκεφτική... Φοβάται; χαλάρωσέ την! :wink:

Μετά την πρώτη αυτή επίσκεψη σκέφτηκα πως με μένα θα μάθει η κοπέλα (όπως και πάλι είχε πεί η Aglaia) και θα ξέρει για επόμενες παλάτισσες που θα θηλάζουν και θα χρειάζονται δίαιτα.

Με κάθε μαμά που θηλάζει όλο και περισσότερος κόσμος θεωρεί το θηλασμό αναμενόμενο... Κάπως έτσι εκπαιδεύεται η κοινωνία :wink:

Τελικά βρε Aglaia όλο εσένα ανέφερα.Λόξυγκας θα σε πιάσει...
:lol:

Μηπως εννοούσε ότι απλά τα αποτελέσματα δεν θα ήταν ακριβή λόγω του θηλασμού (πχ να σκέφτηκε κατακράτηση υγρών;;;)

Μια υπόθεση είπα, δεν γνωρίζω...

Μπορεί να είναι κι αυτό...

Κορίτσια κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!!!

Αυτό που ΤΗΝ προβλημάτισε σχετικά με τη λιπομέτρηση είναι το ρεύμα που

διαπερνά το σώμα μέσω των ηλεκτροδίων,αν κατάλαβα καλά. Μου είπε να ρωτήσω το γιατρό μου.Είδα τη συσκευή αλλά δεν έχω εμπειρία λιπομέτρησης...έτσι δεν επέμεινα και το άφησα να το συζητήσω στο επόμενο ραντεβού,αφού δηλ σας συμβουλευόμουν.Α!και κάτι άσχετο...με τις ενέσεις του οδοντιάτρου(αυτές για μούδιασμα ούλου για σφράγισμα )να υποθέσω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό???Το κατέθεσα παλιότερα σαν θέμα αλλά δεν πήρα την αναμενόμενη απάντηση.Και πάλι σας ευχαριστώ...

SOFTZ

Ξέχασα να πώ οτι θα προσπαθήσω να τη χαλαρώσω.Απλά λογικό το βρίσκω να κομπλάρει λίγο αφού δεν χειρίστηκε παρόμοιο περιστατικό.Όλα μεσ΄το πρόγραμμα είναι.

SOFTZ

Ξέχασα να πώ οτι θα προσπαθήσω να τη χαλαρώσω.Απλά λογικό το βρίσκω να κομπλάρει λίγο αφού δεν χειρίστηκε παρόμοιο περιστατικό.Όλα μεσ΄το πρόγραμμα είναι.

Να τη χαλαρώσεις! :)

Εδώ ηλεκτροσόκ κάνουν σε θηλάζουσα μαμά και δεν υπάρχει θέμα! :wink:

Καλά είπα ότι φοβάται...

felinidoc, δεν ήταν επιστημονικό το πρόβλημα...

Α!και κάτι άσχετο...με τις ενέσεις του οδοντιάτρου(αυτές για μούδιασμα ούλου για σφράγισμα )να υποθέσω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό???Το κατέθεσα παλιότερα σαν θέμα αλλά δεν πήρα την αναμενόμενη απάντηση.Και πάλι σας ευχαριστώ...

Όλα τα τοπικά αναισθητικά είναι συμβατά με το θηλασμό! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...