Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Πάντως εγώ έχω τρελή υπογλυκαιμία και τώρα που έκοψα τα γαλακτοκομικά ζορίζομαι :shock:

Φρούτα, χυμοί, ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερύκοκα, σταφίδες κλπ), μέλι, σοκολάτες χωρίς γάλα...

Αυτά είναι περισσότερα από αρκετά! :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως εγώ έχω τρελή υπογλυκαιμία και τώρα που έκοψα τα γαλακτοκομικά ζορίζομαι :shock:

Αν θέλεις σώνει και καλά γλυκό με γάλα, κάνε με το δικό σου αν σου περισσεύει! :wink:

Αγλαϊα μου, έχουμε ακόμα αυτή την παλιοδιάρροια που δν ξέρουμε πού οφείλεται και όλα όσα αναφέρεις είναι απαγορευτικά :cry:

για τη σοκολάτα χωρίς γάλα δεν ήξερα πάντως, αν και πιστεύω πως κάτι τόσο υπέροχο όσο η σοκολάτα (σλουρπ!) δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αθώο...

Ρε παιδιά, έχω μπερδευτεί πλέον,

ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΧΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΒΑΡΟΣ;;;;Μία φίλη μου που θήλασε αποκλειστικά για ένα 6μηνο (και η οποία βέβαια είχε πάρει λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη) μου ειπε πως έβλεπε το μεταβολισμό της να λειτουργεί καλύτερα από ποτέ και έχανε βάρος πολύ γρήγορα. Άλλες μιλούν για το αντίθετο....Είναι τόσο πολύ θέμα οργανισμού;

Τι να σου πω Αννιώ μου... εμένα πάντως ο θηλασμός ήθελα δεν ήθελα μου έκανε μια καταπληκτικότατη δίαιτα... έχασα γρήγορα τα 5 κιλά που μου είχαν μείνει μετά τη γέννα! :wink:

Μάλιστα σε κοπέλες που είναι έγκυες και έχουν πάρει λίγα κιλάκια παραπάνω τους "ανεβάζω" το ηθικό λέγοντάς τους ότι με το θηλασμό θα τα χάσουν! Κοτσάνα τους λέω; :?

Διαφημίσεις

Το ότι ΄σου είχαν μείνει 5 κιλά από τη γέννα και τα έχασες με οδηγεί μάλλον στο συμπέρασμα ότι ήσουν εγκρατής γενικά σε σχέση με το φαϊ οποτε θα τα έχανες ούτως ή άλλως; Διότι στην ίδια κατηγορία ανήκω και εγώ (δεν προβλέπεται να πάω να γεννήσω με περισσότερα από 11 κιλά μάλλον...). Ίσως ο αποκλειστικός και συχνός θηλασμός επιταχύνει το μεταβολισμό και τα κιλά χάνονται ευκολότερα όταν είναι λίγα. Καλά όχι ότι παίζει ρόλο στην επιλογή μου για το αν θα προσπαθήσω τον αποκλειστικό θηλασμό ή όχι, την έχω πάρει την απόφασή μου....με πείσμα μάλιστα... Απλά ρωτάω.

Προσωπικά πήρα 20 κιλά στην εγκυμοσύνη και δεν ήμουν καθόλου εγκρατής, έτρωγα σαν να είχα έρθει από τη Μπιάφρα και να μην είχα δει φαί ποτέ μου (κάτι που δεν μου συνέβαινε πριν), έφτασα 75 κιλά τελικά την ημέρα που πήγα να γεννήσω και βγήκα 68 κιλά από το μαιευτήριο. Είχα πάθει έμφραγμα γιατί νόμιζα ότι δεν θα τα χάσω ποτέ. Τελικά τα έχασα όλα, και τώρα μπαίνω στα παλιά μου τζην... Ο θηλασμός λειτούργησε σαν την καλύτερη δίαιτα :)

WLn5p2.png

Mε έκπληξη είδα σήμερα ότι έχω μισό κιλό λιγότερο απ' ότι είχα πριν μείνω έγκυος! Είχα πάρει 22 κιλά, όχι και λίγα και με τη γέννα έχασα 7. Μετά το πρώτο δίμηνο άρχισα γυμναστική (ελλειπτικό) και διατροφή, επίσης μίκρυνα τις μερίδες μου. Νομίζω ότι με το θηλασμό επιταχύνεται ο μεταβολισμός αλλά μετά το 1ο τρίμηνο.

Εγώ πάλι μετά από 7 μήνες ακατάπαυστου θηλασμού (η κόρη μου είναι λάτρης του αθλήματος) δεν είχα καταφέρει να χάσω ούτε μισό γραμμάριο από 5 αθλια κιλά που μου την έδιναν :evil::evil: Έτσι πήρα την απόφαση και ξεκίνησα δίαιτα με διαιτολόγο και τώρα είμαι πάλι σε φόρμα!!!! Σας ζηλεύω όλες όσες αδυνατίσατε θηλάζοντας :roll:

Αννιώ μου :D

Το σύνολο των κιλών που είχα πάρει ήταν 13. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχα τα 5 μιας και μόνο το παιδί ήταν 4260 οπότε απαλλάχτηκα από αρκετά απο τα περιττά κιλά. Απ' ότι βλεπεις και από άλλες κοπέλες εδώ μέσα ακόμα και με περισσότερα κιλά που πήραν στην εγκυμοσύνη μια χαρά τα κατάφεραν με τη βοήθεια του θηλασμού να τα χάσουν. Ακόμα πιο εύκολα εσύ που πήρες ελάχιστα! :wink:

"Μανούλα" υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τη δική σου! Το καλό είναι ότι πήρες τη σωστή απόφαση πηγαίνοντας στο διαιτολόγο και τώρα είσαι και πάλι κορμάρα! :lol::P:wink:

Διαφημίσεις

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ. ΣΚΟΠΕΥΩ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΟΣΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ....

ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΥΠΟΥ TASTE & DIET. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ... ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΚΛΠ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ... ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΦΗΜΗ ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΩΝ...

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ???

Μέσα στο ίδιο θέμα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται η παθητική γυμναστική (με μηχανήματα) και το Laser για αποτρίχωση κατά τη διάρκεια του θηλασμού? Υποτίθεται ότι έχω "κερδίσει" κάποιες επισκέψεις σε Ιντστιτούτο Αδυνατίσματος αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να τις κάνω όσο θηλάζω (Δεν καίγομαι κιόλας, ούτε και έχω χρόνο απλά μιας και το έφερε η κουβέντα...)

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Μπορεις αν θέλεις να αλλάξεις καποιες τακτικές μαγειρέματος και συνηθειών που θα κάνουν καλό και στην οικογένειά σου! Δηλαδή να τρώτε προιοντα ολικης αλέσεως, πολλά λαχανικά (σε ρυζια, μακαρόνια κλπ), ρύζι με φλυό, το λαδάκι να μπαίνει ωμό πχ σε μακαρόνια, όσπρια κλπ, και για να χάσεις βάρος να τρώς μικρές μερίδες. Μπορείς να κόβεις τη πείνα σου πίνοντας γάλα 0% ή 1.5% (αν μπορείς), αυγά, τυράκι χαμηλών λιπαρών κλπ. Για τις εταιρείες δεν ξέρω να σου πώ, αλλά γνωρίζω πως έχουν εξιδηκευμένα προγράμματα για θηλάζουσες μητέρες. Και αναλόγως το σώμα σου, μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα. Εγώ για να μπώ στο τζίν μου (το μεγάλο) έκανα 9 μήνες :lol::lol: . Το σώμα θέλει χρόνο για να επανέλθει. Υπομονή να'χεις!! Καλή συνέχεια και με το καλό! :D:D:D:D

.png .png

Μέσα στο ίδιο θέμα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται η παθητική γυμναστική (με μηχανήματα) και το Laser για αποτρίχωση κατά τη διάρκεια του θηλασμού? Υποτίθεται ότι έχω "κερδίσει" κάποιες επισκέψεις σε Ιντστιτούτο Αδυνατίσματος αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να τις κάνω όσο θηλάζω (Δεν καίγομαι κιόλας, ούτε και έχω χρόνο απλά μιας και το έφερε η κουβέντα...)

Αφού σου είπαν οτι δεν επιτρέπεται, αυτοί ξέρουν :wink: Δεν θέλουν να σε χάσουν απο πελάτισα!! :wink: Πάντως κι εγώ που είχα κάτι παρόμοια "δωράκια" δεν τα έκανα όσο θήλαζα.

.png .png

Διαφημίσεις

εγώ πάντως από τη μέρα που γέννησα μέχρι σήμερα με λίγο προσεκτίκη διατροφή αλλά και με πολύ θηλασμό έχω χάσει 20 κιλά, είμαι πιο αδύνατη από ότι ήμουν πριν..... και τρώω και το παγωτό μου και τη σοκολάτα μου.....

ένα από τα πολλά δώρα που χάρισε το μωράκι μου....

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΟΣΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ....

Tα φαγητά που συστήνουν οι διαιτολόγοι δεν είναι άνοστα, είναι τα φαγητά που συνήθως τρώμε αλλά σε μετρημένες ποσότητες. Είναι η διατροφή που πρέπει να κάνει όλη η οικογένεια για να έχει την υγεία της και αυτός που μαγειρεύει στην οικογένεια έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την υγεία όλων των μελών...

ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΥΠΟΥ TASTE & DIET. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ... ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΚΛΠ.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι οι μερίδες τους είναι λογικές.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ... ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΦΗΜΗ ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΩΝ...

Το πρώτο διάστημα με το μωρό είσαι σαν ζόμπι και δεν προλαβαίνεις ούτε να φας. Νομίζω ότι θα είναι πολύ ωραίο να έχεις έτοιμα τα γεύματά σου. Απλά θα πρέπει οι θερμίδες να είναι περίπου στις 1600 γιατί ο θηλασμός είναι πολύ ενεργειοβόρος. Χωρίς θηλασμό θα πρέπει να είναι περίπου στις 1200.

Νομίζω ότι το πρώτο διάστημα, ειδικά τις πρώτες 40 μέρες, είναι δύσκολο να βρεις το ψυχικό σθένος να πειθαρχήσεις.

Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις τώρα και να κάνεις ένα διάλειμμα το πρώτο διάστημα κι όταν νιώσεις έτοιμη ξαναξεκινάς.

Κορίτσια, θέλω να αρχίσω δίαιτα αλλά μονη μου δεν γίνεται. Εχω παλέψει για να αδυνατίσω αλλά δεν τα καταφέρνω. Θηλάζω και την κόρη μου (είναι 7 μηνών) και μου έρχεται να φάω όλο το ψυγείο. Θέλω να φυγει αυτή η κοιλιά επιτέλους. Μήπως ξέρετε κάποιον διαιτολόγο στην Αθήνα ο οποίος να γνωρίζει και για θηλασμό ??Κάπου στο forum είχα διαβάσει για μια κοπέλα που εκανε διαιτα με εναν διαιτολογο στην Θεσσαλονίκη μεσω mail ο οποιος ηταν γνωστης θηλασμου. Αν ξερατε κανεναν θα με βοηθούσατε παρα πολυ!!!

Όχι δεν ξέρω αν είναι καλό εγώ πηγαίνω σε άλλον διαιτολόγο απλά μια μαμά απο το forum είχε γράψει οτι τη βοήθησε να χάσει κιλά.

Πάνω κάτω όλες οι δίαιτες απο διαιτολόγους ίδιες είναι, εσένα τι θα σε βολέψει περισσότερο είναι το θέμα. Αυτό το site πιστεύω οτι εξυπηρετεί ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο να πηγαίνουν ή να έρχεται ο διαιτολόγος σπίτι τους. Όταν έψαχνα σε ποιόν θα πάω το είχα κοιτάξει και αυτό, απλά αποφάσισα οτι θέλω να πηγαίνω στο γραφείο και να συζητάω μαζί του για να με στηρίζει σε περίπτωση που δεν μπορώ να ακολουθήσω την δίαιτα σωστά αλλά και να λύνει τις διάφορες απορίες μου.

:D

.png

Όταν έψαχνα σε ποιόν θα πάω το είχα κοιτάξει και αυτό, απλά αποφάσισα οτι θέλω να πηγαίνω στο γραφείο και να συζητάω μαζί του για να με στηρίζει σε περίπτωση που δεν μπορώ να ακολουθήσω την δίαιτα σωστά αλλά και να λύνει τις διάφορες απορίες μου.

:D

Η στήριξη του διαιτολόγου είναι πολύ σημαντική!

Ναι, συμφωνω αν μπορεις να μιλας με τον διαιτολογο ειναι το καλυτερο. Εχετε καποιον να προτεινετε? Αν θελετε μπορειτε να μου στειλετε πμ?

καλύτερα να ρωτήσεις κάπου εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=614&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E4%E9%E1%E9%F4%EF%EB%FC%E3%EF%F2+%E4%E9%E1%F4%F1%EF%F6%EF%EB%FC%E3%EF%F2&start=0

μήπως και βρεις κάποιον!

εδώ μέσα φαίνεται ότι δίαιτα κάνουν μόνο οι μαμάδες με μωρά που έχουν αλλεργίες :wink: !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...