Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Nana80, ακριβώς τα ίδια κι εγώ!!!!

Τώρα πια δηλαδή θα είσαι μονιμα σε δίαιτα; Ελπίζω να τα πας καλά και να μην χρειαστείς ινσουλίνες ούτε και τώρα.

w94ip2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nana80, ακριβώς τα ίδια κι εγώ!!!!

Τώρα πια δηλαδή θα είσαι μονιμα σε δίαιτα; Ελπίζω να τα πας καλά και να μην χρειαστείς ινσουλίνες ούτε και τώρα.

σε μια εβδομάδα έχω ραντεβού με την ενδοκρινολόγο και θα μάθω τι θα πρέπει να κάνω. στο μεταξύ μου είχε πει το Μαρτιο, στο προηγούμενο ραντεβού, ότι πρέπει να κατέβω στα 56 κιλά κι εγώ σήμερα ζυγίστηκα 53. Συνεχίζω να χάνω και τρώω πολύ περισσότερα από αυτά που λέει η δίαιτα! Πάντως οι τιμές μου (μετριέμαι 1 φορά την εβδομάδα τώρα) δεν είναι ανεβασμένες νομίζω. Η αλήθεια είναι ότι με το μωρό, και ειδικά τώρα με τις στερεές τροφές και το ωράριο του φαγητού της, δεν προλαβαίνω να είμαι συνεπής στα δικά μου ωράρια φαγητού. Οπότε ό,τι και να μου πει η γιατρός εγώ το μόνο ου μπορώ να κάνω είναι να τηρώ σε γενικά πλαίσια τη δίαιτα, δεν μπορώ πια να είμαι με το ρολόι στο χέρι και να ζυγίζω, ή να παίρνω μαζί μου φαγητό όποτε είμαι έξω. Αυτά μόνο στην εγκυμούνη τα έκανα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Οπότε ό,τι και να μου πει η γιατρός εγώ το μόνο ου μπορώ να κάνω είναι να τηρώ σε γενικά πλαίσια τη δίαιτα, δεν μπορώ πια να είμαι με το ρολόι στο χέρι και να ζυγίζω, ή να παίρνω μαζί μου φαγητό όποτε είμαι έξω. Αυτά μόνο στην εγκυμούνη τα έκανα.

Κι εγώ τα ίδια έκανα! Καλή επιτυχία στο ραντεβού σου!

w94ip2.png

Σε παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Θηλάζω αποκλειστικά και θέλω οπωσδήποτε να χάσω 10 κιλά. Δεν αντέχω άλλο τον εαυτό μου έτσι, μ' έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά. Ξεκίνησα μόνη μου δίαιτα 2 φορές, αλλά άρχισε να μειώνεται το γάλα μου και αναγκάστηκα να τη σταματήσω. Αν μπορούσες να με βοηθήσεις θα σου χρωστούσα ευγνωμοσύνη. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

Διαφημίσεις

Σε παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Θηλάζω αποκλειστικά και θέλω οπωσδήποτε να χάσω 10 κιλά. Δεν αντέχω άλλο τον εαυτό μου έτσι, μ' έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά. Ξεκίνησα μόνη μου δίαιτα 2 φορές, αλλά άρχισε να μειώνεται το γάλα μου και αναγκάστηκα να τη σταματήσω. Αν μπορούσες να με βοηθήσεις θα σου χρωστούσα ευγνωμοσύνη. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

nank καλησπέρα. Συγγνώμη αλλά επειδή είμαι λίγο ξανθιά...σε μένα απευθύνθηκες? Θέλεις να σου στείλω τη δίαιτα που ακολουθώ? Αν ναι, στείλε μου με pm το mail σου και θα σου τη στείλω, την έχω σκαναρισμένη. Για τη μείωση του γάλακτος βέβαια δεν μπορώ να σου εγγυηθώ, σε μένα δεν είχε κάποια επίδραση αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει σε σένα. Μην απελπίζεσαι πάντως, αφού το θέλεις θα το καταφέρεις!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

• 1 month later...
http://www.dv.gd/1047 Είμαι, επίσης, πολλά λιπαρά μετά την εγκυμοσύνη, και τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να χάσετε βάρος;Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα μέσα για να χάσετε βάρος;

Ωχ όλες τα ίδια προβλήματα έχουμε. Εγώ σήμερα 25 μέρες μετά τη γέννηση του μπέμπη πήγα για ψώνια. Απίστευτη ήττα δεδομένου οτι είμαι 11 κιλά πάνω απ'οτι ημουν (τώρα είμαι 73).Τα μπούτια μου και η κοιλιά μου είναι απαγορευτικά για οτιδήποτε μου αρέσει....

Θηλάζω όμως και ελπίζω!!!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Ωχ όλες τα ίδια προβλήματα έχουμε. Εγώ σήμερα 25 μέρες μετά τη γέννηση του μπέμπη πήγα για ψώνια. Απίστευτη ήττα δεδομένου οτι είμαι 11 κιλά πάνω απ'οτι ημουν (τώρα είμαι 73).Τα μπούτια μου και η κοιλιά μου είναι απαγορευτικά για οτιδήποτε μου αρέσει....

Θηλάζω όμως και ελπίζω!!!

τους πρωτους 3-4 μηνες παραμενουν αρκετα κιλα λογω των υγρων που εχει κατακρατησει το σωμα..γυρω στους 6 μηνες εχει αρχισει το ξεφουσκωμα και μετα τους 9 μηνες εχει αρχισει να ψιλοεπιστρεφει το σωμα στις αρχικες του διαστασεις..

φυσικα καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και φυσικα οι διαφορες καταχρησεις παιζουν πολυ μεγαλο ρολο..καλο ειναι ομως να μην βιαζομαστε και να δινουμε χρονο στο σωμα μας και στον οργανισμο μας, γιατι η εγκυμοσυνη ειναι ενα πραγματικο σοκ για αυτον!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια, εγώ με τον θηλασμό είναι η πρώτη (και μάλλον τελευταία) φορά στη ζωή μου που τρώω κανονικά και χωρίς τύψεις και όχι απλά έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης (10, τα πρώτα 8 τα έχασα στο μαιευτήριο) αλλά και 1-2 ακόμα :)

κάτι το ξενύχτι, κάτι που δεν έχω χρόνο για πολλά μαγειρέματα, κάτι που η μικρή με το που ακούει οτι τρώω θυμάται ότι πεινάει... ε δεν θέλει πολύ! :lol:

7Y7np3.png

κορίτσια, εγώ με τον θηλασμό είναι η πρώτη (και μάλλον τελευταία) φορά στη ζωή μου που τρώω κανονικά και χωρίς τύψεις και όχι απλά έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης (10, τα πρώτα 8 τα έχασα στο μαιευτήριο) αλλά και 1-2 ακόμα :)

κάτι το ξενύχτι, κάτι που δεν έχω χρόνο για πολλά μαγειρέματα, κάτι που η μικρή με το που ακούει οτι τρώω θυμάται ότι πεινάει... ε δεν θέλει πολύ! :lol:

Σε πόσο χρονικό διάστημα;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

τα 10 κιλά τα έχασα μέσα σε 10 μέρες (8 στο μαιευτήριο και 2 στο σπίτι), και τους δυο επόμενους μήνες έχασα από ένα κιλό ακόμα :oops:

φαντασου ότι φορούσα τα κανονικά μου ρούχα μέχρι που μπήκα στον έβδομο, μόνο κοιλίτσα και στήθος είχα (και έχω ακόμα, σαν πεπόνια είναι :-()

ΟΜΩΣ δεν ξεκίνησα αδύνατη, είμαι 1.68 και ήμουν 70 κιλά πριν μείνω εγκυος, τώρα είμαι 68.

η αδελφή μου λέει ότι είχα 10 περιττά κιλά, πήρα και άλλα 10 στην εγκυμοσύνη, σύνολο ΕΙΚΟΣΙ :lol::lol::lol:

7Y7np3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
τα 10 κιλά τα έχασα μέσα σε 10 μέρες (8 στο μαιευτήριο και 2 στο σπίτι), και τους δυο επόμενους μήνες έχασα από ένα κιλό ακόμα :oops:

φαντασου ότι φορούσα τα κανονικά μου ρούχα μέχρι που μπήκα στον έβδομο, μόνο κοιλίτσα και στήθος είχα (και έχω ακόμα, σαν πεπόνια είναι :-()

ΟΜΩΣ δεν ξεκίνησα αδύνατη, είμαι 1.68 και ήμουν 70 κιλά πριν μείνω εγκυος, τώρα είμαι 68.

η αδελφή μου λέει ότι είχα 10 περιττά κιλά, πήρα και άλλα 10 στην εγκυμοσύνη, σύνολο ΕΙΚΟΣΙ :lol::lol::lol:

ειχες λιγα κιλα και εισαι απο τις τυχερες....

Σε πόσο χρονικό διάστημα;

εγω και στα δυο εβαλα σχεδον 24 κιλα και στο πρωτο μου χρειαστηκε ενας χρονος για να επανελθω χωρις ουτε μια μερα διαιτα και τωρα στο δευτερο 2,5 μηνες μετα εχω αλλα 10 να χασω,αλλα δεν αγχωνομαι οπως στο πρωτο. τωρα ξερω αν δεν περασει χρονος δεν γινεται τιποτα.απλα αυτη τη φορα ξεκινησα διαιτα. στο πρωτο φοβομουν για το γαλα! υπομονη λοιπον!!:lol:

VCkup3.png W6T5p3.png

Εγω πιστεύω κορίτσια οτι είναι και λίγο θέμα του κάθε οργανισμού-μεταβολισμού και το βλέπω απο τον εαυτό μου. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 55 κιλά, με 1,60 ύψος. Έβαλα 10 κιλά, γυρίζοντας στο σπίτι απο την κλινική είχα χάσει τα 8. Μεσα σε μια βδομάδα άλλα 2 και τώρα 5 μήνες μετα είμαι και μείον 5 κιλά, δηλαδή 50. Μου πέφτουν όλες οι φούστες και τα παντελόνια, ενώ δεν με χωράνε οι μπλούζες λόγω του στήθους...Ο μικρός μου είναι γενικά καλό μωρακι, δεν με έχει κουράσει πολυ, τρώω απεριοριστα και αργά το βράδυ που τον κοιμιζω και τελειωνω με τις δουλειές. Η κοιλιά έχει μαζευτεί γενικά αλλά μόλις φάω ή πιω πολυ νερό κατευθείαν φουσκώνει! Και δεν έχω ξεκινήσει ακόμη δουλειά να πω οτι τρέχω. Πήγα έκανα και εξετάσεις αίματος μήπως κάτι δεν παει καλα αλλά όλα οκ. Και περίοδος δεν μου έχει έρθει ακόμη. Οπότε τι να πω, μάλλον ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και ο δικός μου αποφάσισε να με κάνει μινιατουρα. Αστειευομαι λίγο αλλά κατα βάθος με έχει ανησυχήσει το γεγονός...

Διαφημίσεις

O θηλασμός τελικά βοηθάει; Εγώ πάντως δεν θα το έλεγα...Αν και θηλάζω μόνο 40 μέρες...

Συγγνώμη που θα το πω.. Αλλα περιμένεις να δεις διάφορα μέσα σε 40 μόλις μέρες!!!:shock:??? Εγω με αποκλειστικό θηλασμο στο εξάμηνο άρχισα να βλέπω μεγάλη διάφορα στο σώμα μου... Μέχρι τότε ψιλοπραγματα!!! Αν συνεχιστεί πάντως ο θηλασμος για αρκετό χρονικό διάστημα όχι μόνο βλέπεις διάφορα αλλα μην σου πω ότι αδυνατιζεις κ περισσότερο απο πριν την εγκυμοσύνη...τουλάχιστον έτσι συνέβη σε μένα κ σε 2, 3 γνωστές μου που θηλαζουν κ μετα τον πρώτο χρόνο :D

Αααα κ χωρίς καθόλου δίαιτα :wink:

Yugup3.png

Μακάρι να είναι έτσι Katerinoula23 γιατί και εγώ που σήμερα κλείνω 4 μήνες από τη γέννα δεν βλέπω να με έχει βοηθήσει ο θηλασμός....μόνο την όρεξη για γλυκά μου ανοίγει ρε γαμώτο!!!!

Και βέβαια δεν κάνω καμιά προσπάθεια ακόμα (λέω στο 6μηνο να αρχίσω να προσέχω λίγο), αλλά με αυτά που είχα ακούσει.....είχα την ελπίδα ότι κάτι θα χάσω με έναν μαγικό τρόπο!!!!χαχαχα

Υπομονή κορίτσια, προσωπικά είμαι τόσο ευτυχισμένη με την μπέμπα μου που όσο και αν υπάρχουν στιγμές κρίσης για τα 10 κιλά που μου έμειναν, λέω πως θα τα χάσω λίγο αργότερα με ηρεμία

σημερα πηγαμε για την συνηθισμενη επισκεψη του μηνα στον παιδιατρο,τα γνωστα ζυγισμα, μετρημα κτλ. ο μπεμπης μου ειναι 3 μηνων και απο τοτε που γεννηθηκε το βαρος του ειναι καθε αλλο απο ικανοποιητικο.καθε φορα βαζει πανω απο 700 γραμμαρια.αυτη την φορα λοιπον εβαλε σχεδον 500 και ο παιδιατρος με ρωτησε κατευθειαν αν κανω διαιτα του απαντησα λοιπον ναι αλλα του ειπα οτι δεν κανω τρελα πραγματα απλα τρωω ισορροπημενα και οτι γνωριζω οτι αυτο δεν ειναι απαγορευτικο στον αποκλειστικο θηλασμο.μου ειπε λοιπον οτι επειδη εκοψα τα λιπαρα αλλαξε η γευση του γαλακτος και ισως δεν αρεσει στο μωρο γιατι του ειπα τωρα τελευταια εχει μειωσει την συχνοτητα και τον χρονο που τρωει.βεβαια για να μην του φαω το δικιο μου ειπε οτι μπορει να ειναι και απο την ζεστη και προφυλασσει τον εαυτο του απο την βαρυστομαχια. και ρωταω εγω λοιπον μπορει η διαιτα να αλλαξει την γευση του γαλακτος ή ειναι ολα καλα? τα βαρη του μικρου ειναι:16/5/2011 3750

3/6/2011 4410

27/62011 6115

21/7/2011 6900

18/8/2011 7460

VCkup3.png W6T5p3.png

σημερα πηγαμε για την συνηθισμενη επισκεψη του μηνα στον παιδιατρο,τα γνωστα ζυγισμα, μετρημα κτλ. ο μπεμπης μου ειναι 3 μηνων και απο τοτε που γεννηθηκε το βαρος του ειναι καθε αλλο απο ικανοποιητικο.καθε φορα βαζει πανω απο 700 γραμμαρια.αυτη την φορα λοιπον εβαλε σχεδον 500 και ο παιδιατρος με ρωτησε κατευθιαν αν κανω διαιτα του απαντησα λοιπον ναι αλλα του ειπα οτι δεν κανω τρελα πραγματα απλα τρωω ισορροπημενα και οτι γνωριζω οτι αυτο δεν ειναι απαγορευτικο στον αποκλειστικο θηλασμο.μου ειπε λοιπον οτι επειδη εκοψα τα λιπαρα αλλαξε η γευση του γαλακτος και ισως δεν αρεσει στο μωρο γιατι του ειπα τωρα τελευταια εχει μειωσει την συχνοτητα και τον χρονο που τρωει.βεβαια για να μην του φαω το δικιο μου ειπε οτι μπορει να ειναι και απο την ζεστη και προφυλασσει τον εαυτο του απο την βαρυστομαχια. και ρωταω εγω λοιπον μπορει η διαιτα να αλλαξει την γευση του γαλακτος ή ειναι ολα καλα? τα βαρη του μικρου ειναι:16/5/2011 3750

3/6/2011 4410

27/62011 6115

21/7/2011 6900

18/8/2011 7460

Ο μικρός σου έχει ήδη διπλασιάσει το βάρος του, τι θέλει ο γιατρός, το παιδάκι της μισελέν; :rolleyes:

Είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να μειώσει το ρυθμό πρόσληψης. Συνήθως υπάρχει ένα πλατώ στους 3-4 μήνες, εσείς δεν έχετε καν πλατώ, απλά πήρατε "φυσιολογικό" βάρος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πέρα από αυτό, τα μωρά γίνονται πιο επιδέξια, καθώς μεγαλώνουν, κι έτσι τρώνε πιο αποτελεσματικά σε λιγότερο χρόνο.

Πρέπει να βρέχει 4-5 πάνες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μου ειπε λοιπον οτι επειδη εκοψα τα λιπαρα αλλαξε η γευση του γαλακτος και ισως δεν αρεσει στο μωρο

δηλαδή εσύ έκοψες όλα τα λιπαρά;

δεν τρως καθόλου κρέας, ψάρι, κοτόπουλο;

καταναλώνεις μόνο γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά;

δεν τρως καθόλου ξηρούς καρπούς, λάδι, ελιές;

Θα ήταν καλή ιδέα να δημοσιεύσει τις απόψεις του ο γιατρός σου, είναι τόσο πρωτότυπες που μπορεί να του δώσουν και το επόμενο Νόμπελ Ιατρικής!

κουραγιο κοριτσια....

και γω οταν ζυγιστηκα πρωτη φορα στους 2 μηνες μετα τη γεννα απογοητευτηκα πολυ (ειχα βαλει 20+ κιλα)που διαπιστωσα οτι ειχα χασει μονο 10 (2 μηνες μετα τη γέννα ετσι;;) και ειπα 'πάει, το χασα το τρενο!' (πάντα ημουν 51-53 κιλά και πριν μεινω εγκυος ημουν στα 53).

Ολοι μου λεγαν οτι με το θηλασμο χανεις πιο ευκολα, αλλοι μου λεγαν το γνωστο '9 μηνες βαζεις κιλά, 9 μηνες χανεις κιλα' αλλα εγω ηθελα να φυγουν εδω και τωρα!

Ετρωγα κανονικά, αλλα εκοψα το φαστ φουντ (που ειχα ξεσκισει στην εγκυμοσυνη δυστυχως) και τα γλυκα....Παρα τον αποκλειστικό θηλασμο,παρατηρησα οτι εχανα 1,5-2,5 κιλά κάθε μηνα, παραλληλα γυμναζομουν (40 λεπτα σχεδον καθε μερα ή μερα παρα μερα) αλλα η απωλεια ηταν η ιδια...και ποντους εχανα περιπου 1-1,5 καθε μηνα...

ΩΣΤΟΣΟ μολις εκλεισε ο μπεμπης τον 6ο μηνα, παρατηρησα οτι ειχα μπει σ'ολα τα παλια μου ρουχα (τα καλοκαιρινα που χα επιθυμησει πολυ!) εκτος απο ενα τζην μου...Στο οποιο πλεον μπαινω υπερ-ανετα (σημ.το μωρο ειναι πλεον 9+ μηνων, αρα ειχαν δικιο που μου λεγαν '9 μηνες μπαινουν, 9 μηνες βγαινουν τα κιλα') χωρις να προσεχω τοσο πολυ την διατροφη μου πλεον, συν το οτι δεν προλαβαινω να γυμναστω τους 2 τελευταιους μηνες (να ναι καλα το μπουσουλημα του γιου μου γιατι γυμναζομαστε και οι δυο ετσι!!).

Και φυσικά ο θηλασμός καλά κρατεί...κ σιγουρα βοηθάει, απλα θέλει χρόνο...

Τωρα το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι αν ημουν πιο προσεκτική στην εγκυμοσυνη και ειχα παρει μονο 12-14 κιλα θα τα χα χασει πολυ πιο γρηγορα, με λιγοτερο αγχος...

δηλαδή εσύ έκοψες όλα τα λιπαρά;

δεν τρως καθόλου κρέας, ψάρι, κοτόπουλο;

καταναλώνεις μόνο γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά;

δεν τρως καθόλου ξηρούς καρπούς, λάδι, ελιές;

Θα ήταν καλή ιδέα να δημοσιεύσει τις απόψεις του ο γιατρός σου, είναι τόσο πρωτότυπες που μπορεί να του δώσουν και το επόμενο Νόμπελ Ιατρικής!

φυσικα και δεν εκοψα ολα τα λιπαρα! απλα εκοψα τα γλυκα,τα ψωμια και γενικα ολα τα 'χαζα'.τα γαλακτοκομικα τρωω πλεον με 1.5% λιπαρα. τον παραξενεψε γιατι εβλεπε οτι το μωρο επαιρνε αρκετο βαρος πριν. Αλλα πραγματικα αλλαζει γευση το γαλα???

VCkup3.png W6T5p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...