Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Ο καθε γονιος κανει οτι νομιζει οτι ειναι καλυτερο για το παιδι του...

Το κακό είναι ότι δημιουργείται η νοοτροπία του παθητικού καταναλωτή. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι καταναλώνουν, δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το λιγότερο κακό μεταξύ δύο κακών, δεν γνωρίζουν αν κάτι είναι καλό...

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν πρέπει να ανοίξουμε ένα τόπικ με παραπλανητικά προϊόντα, ή με προϊόντα που είναι πολύ βλαβερά...

Αγλαια μου θα ηταν οτι πρεπει πιστευω!Χωρις να λεμε μαρκες αν ειναι προβλημα.Απλα συστατικα που θα πρεπει να προσεχουμε.Με απλα λογακια και κατανοητα.Ολοι θελουμε μια μικρη ωθηση.Οσο και να προσπαθουμε να προσεχουμε η ζωη μας εχει γινει ετσι που δεν εχουμε χρονο και καπου το αφηνουμε..Ευχομαι σιγα σιγα το ιντερνετ και τα μμε να μας κατακλυσουν απο τετοιες πληροφοριες ετσι ωστε να τα εχουμε συνεχεια μπροστα μας να μην μας αφηνουν να ξεφυγουμε..Ε καποια στιγμη θα το χωνεψουμε...

Εγω εχω την κακια συνηθεια να τρωω γλυκα!Αναψυκτικα και γενικα junk food δεν ετρωγα ποτε ...με πολυ λιγες εξαιρεσεις :oops:

Προσπαθω να φτιαχνω τα γλυκα που τρωω ομως...Αλλα οπωσ και να το κανουμε η ζαχαρη ειναι ζαχαρη...πολυ κακο πραγμααα :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδη για να καταλαβω τα μονα που δεν πρεπει να τρωμε ειναι οτι εχουν τεχνητά γλυκαντικά ?πατατακια,τσιχλες,αναψυκτικα Light κτλ? δηλαδη οσπρια,κρεμμυδια,πορτοκαλια,γαλακτοκομικα κανει? Τονο κονσερβα κανει?γιατι στην εγκυμοσυνη δεν επιτρεποταν.

Δηλαδη για να καταλαβω τα μονα που δεν πρεπει να τρωμε ειναι οτι εχουν τεχνητά γλυκαντικά ?πατατακια,τσιχλες,αναψυκτικα Light κτλ?

Αυτα ειναι ουτως ή αλλως παχυντικα και ανθυγιεινα για ολους μας,μικρους και μεγαλους!

δηλαδη οσπρια,κρεμμυδια,πορτοκαλια,γαλακτοκομικα κανει? Τονο κονσερβα κανει?γιατι στην εγκυμοσυνη δεν επιτρεποταν.

:shock: Στην εγκυμοσυνη τι απο αυτα απαγορευοταν????Και συγνωμη,ποιους σου ειπε οτι δεν κανει να τα τρως ολα αυτα??

Εννοειται πως τα τρωμε...Εγω ειδικα τα γαλακτομικα τα τσακιζω.... :lol:

ο τόνος περιέχει βαρέα μέταλλα τα οποία προκαλούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα (και όχι μόνο) γι αυτό προτείνουν να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη που το έμβρυο μπορεί να προσλάβει όλα αυτά τα βαρειά μέταλλα. Μέχρι τα 3 χρόνια του παιδιού οι επιδράσεις των βαρέων μετάλλων είναι πολύ πιο βλατπικές σε σχέση με μεγαλύτερες ηλικίες.

Γενικά είναι καλό να αποφεύγονται τα βαρέα μέταλλα και αυτά περιέχονται κυρίως στα ψάρια που ζούνε σε μεγάλα βάθη, τα αφρόψαρα όπως η σαρδέλα, ο γαύρος κλπ είναι λιγότερο επιβαρυμένα.

Επίσης πολύ επιβαρυμένα είναι τα μύδια αν αυτά προέρχονται από ίχθυοκαλλιέργεις σε επιβαρυμένες περιοχές.

ο τόνος περιέχει βαρέα μέταλλα τα οποία προκαλούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα (και όχι μόνο) γι αυτό προτείνουν να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη που το έμβρυο μπορεί να προσλάβει όλα αυτά τα βαρειά μέταλλα. Μέχρι τα 3 χρόνια του παιδιού οι επιδράσεις των βαρέων μετάλλων είναι πολύ πιο βλατπικές σε σχέση με μεγαλύτερες ηλικίες.

Γενικά είναι καλό να αποφεύγονται τα βαρέα μέταλλα και αυτά περιέχονται κυρίως στα ψάρια που ζούνε σε μεγάλα βάθη, τα αφρόψαρα όπως η σαρδέλα, ο γαύρος κλπ είναι λιγότερο επιβαρυμένα.

Επίσης πολύ επιβαρυμένα είναι τα μύδια αν αυτά προέρχονται από ίχθυοκαλλιέργεις σε επιβαρυμένες περιοχές.

Δηλαδη μονο για τον τονο ελεγε οτι απαγορευεται στην εγκυμοσυνη,οχι και για τα υπολοιπα...

Δεν το ηξερα αυτα για τα βαρεα μεταλλα.Τα μυδια εχουν και αυτα απο την φυση τους ή ενννοεις οτι αν προερχονται απο μολυσμενες περιοχες επιβαρυμενες με βαρεα μεταλλα;

Διαφημίσεις

και κατι ακομη!Στην εγκυμοσυνη επιτρεποταν ενα ποτηρακι κρασι.Τωρα με τον θηλασμο?Οχι οτι ειμαι κανενας ποτης,αλλα βαρεθηκα οταν βγαινω να πινω μονο γρανιτες

και κατι ακομη!Στην εγκυμοσυνη επιτρεποταν ενα ποτηρακι κρασι.Τωρα με τον θηλασμο?Οχι οτι ειμαι κανενας ποτης,αλλα βαρεθηκα οταν βγαινω να πινω μονο γρανιτες

Στην εγκυμοσύνη δεν επιτρέπεται κανένα ποτηράκι...

στο θηλασμό επιτρέπεται!

αληθεια?οχι στην εγκυμοσυνη.Ο γυναικολογος στην Ιταλια που ειχα δεν μου ειχε απαγορευσει τιποτα.Και συγκεκριμενα για αλκοολ μου ειχε πει οτι μπορω.Ευτυχως δεν ειχα πιει καθολου(παρα μονο στα φαγητα που εβαζα)καλα που δεν τον ακουσα.

επειδη τωρα βλεπω οτι τελικα υπαρχει πολλη ασχετοσυνη για τις τροφες και μεγαλη παραπληροφορηση να ρωτησω κ εγω με την σειρα μου καφες επιτρεπεται?και αν ναι τι ειδους?εχω πεθυμησει ενα κρυο φραπεδακι

Διαφημίσεις

επειδη τωρα βλεπω οτι τελικα υπαρχει πολλη ασχετοσυνη για τις τροφες και μεγαλη παραπληροφορηση να ρωτησω κ εγω με την σειρα μου καφες επιτρεπεται?και αν ναι τι ειδους?εχω πεθυμησει ενα κρυο φραπεδακι

Επιτρεπεται!!!Και νες και φραπε και ελληνικο και οτι θες,απλά με μετρο...γιατι αν πιεις πολυ μπορει το μωρο να εχει υπερενταση.

Επισης επιτρεπονται και σοκολατες.... :P

frene θα πιω στην υγεια σου!!εχω να πιω φραπε 15 ολοκληρους μηνες και να φανταστεις οτι ημουν εξαρτημενη για να ξεκινησει η μερα ηθελα μια ενεση καφεινης

σε αντιθεση με τις σοκολατες που και στην εγκυμοσυνη και τωρα τις εχω τσακισει :lol:

Καλημέρα σας,

λοιπόν σαν θηλάζουσα μανούλα και εγώ όπως πολλές άλλες έχω την ίδια απορία, ΤΙ ΣΤο ΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ???

αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι βασικά πρεπει να κραταμε τον οργανισμό μας αρκετα εφυδρωμενο, να πήνουμε πολλά υγρα.

όσον αφορα το φαγητό, αν και κάθε οργανισμός είναι γιαφοπρετικός, νομίζω 'οτι όλες πρεπει να αποφευγουμε τα καυτερα, κρεμμυδια, σκόρδα, μελιτζανες, πιπεριες και γενικά ότι δυσπεπτο και καυτερο όπως και καφε ς + σοκολάτες......

Πολλές που εχω μιλήσει μου εχουν πεί να αποφευγω και τα οσπρια μιας και προκαλούν φουσκώματα και στο μωρό.

Γεγονός είναι ότι πρεπει να προσεχουμε πολύ περισσότερο από ότι στην εγκυμοσυνη.........

προσωπικά δεν είναι πολλές οι τροφες που ενοχλούν το πιτσιρικάκι μου, αλλά τι κανω που θελω ΄'ενα καφεδακι που και που????? σνιφ σνιφ!!!!!

Η γιατρός μου είπε ότι μετα που θα θηλασω το μωρό μπορω να πιώ ενα decaff αλλά δεν το ρισκάρω να σας πώ την αλήθεια μου...

αυτά απο μενα, ελπίζω να βοηθησα λιγάκι, αν και δεν είπα κάτι που μάλλον δεν ξερετε 'όλες...

φιλακια πολλά

Aphrodite_k

νομίζω 'οτι όλες πρεπει να αποφευγουμε τα καυτερα, κρεμμυδια, σκόρδα, μελιτζανες, πιπεριες και γενικά ότι δυσπεπτο και καυτερο όπως και καφε ς + σοκολάτες......

Πολλές που εχω μιλήσει μου εχουν πεί να αποφευγω και τα οσπρια μιας και προκαλούν φουσκώματα και στο μωρό.

Γεγονός είναι ότι πρεπει να προσεχουμε πολύ περισσότερο από ότι στην εγκυμοσυνη.........

προσωπικά δεν είναι πολλές οι τροφες που ενοχλούν το πιτσιρικάκι μου,

.

1. Δεν υπάρχει κανένας διατροφικός περιορισμός για τη μητέρα αν το μωρό δεν παρουσιάσει πρόβλημα με κάποια συγκεκριμένη τροφή.

2. Στην εγκυμοσύνη απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ότι στο θηλασμό γιατί από τον πλακούντα περνούν τα πάντα. Τα υπόλοιπα τα διαδίδουν άσχετοι με το θηλασμό που θέλουν να δυσκολέψουν τη ζωή της μητέρας και να την οδηγήσουν στον αποθηλασμό.

Η γιατρός μου είπε ότι μετα που θα θηλασω το μωρό μπορω να πιώ ενα decaff αλλά δεν το ρισκάρω να σας πώ την αλήθεια μου...

3. Ο καφές επιτρέπεται στο θηλασμό (ο γιατρός σου λέει ανοησίες, όπως οι περισσότεροι κι εμείς γράφουμε για πολλοστή φορά για την ίδια ανοησία...), αν πιεις περισσότερους από 3 καφέδες το 24ωρο το μωρό μπορεί να έχει υπερδιέγερση. Τα περισσότερα μωρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν η μητέρα του πίνει 2-3 καφέδες το 24ωρο.

Αυτές τις απίστευτες συμβουλές τις δίνουν άνθρωποι που δεν έχουν δει κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας...

Σας παρακαλώ πολύ πριν γράψετε οτιδήποτε να διαβάζετα λίγο τα λινκς που παρατίθενται για μη διαβάζουν οι νέες μητέρες λανθασμένες πληροφορίες και κυρίως για να μη γράφουμε για πολλοστή φορά ακριβώς τα ίδια. Τα λινκς έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό...

.

1. Δεν υπάρχει κανένας διατροφικός περιορισμός για τη μητέρα αν το μωρό δεν παρουσιάσει πρόβλημα με κάποια συγκεκριμένη τροφή.

2. Στην εγκυμοσύνη απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ότι στο θηλασμό γιατί από τον πλακούντα περνούν τα πάντα. Τα υπόλοιπα τα διαδίδουν άσχετοι με το θηλασμό που θέλουν να δυσκολέψουν τη ζωή της μητέρας και να την οδηγήσουν στον αποθηλασμό.

.........

3. Ο καφές επιτρέπεται στο θηλασμό (ο γιατρός σου λέει ανοησίες, όπως οι περισσότεροι κι εμείς γράφουμε για πολλοστή φορά για την ίδια ανοησία...), αν πιεις περισσότερους από 3 καφέδες το 24ωρο το μωρό μπορεί να έχει υπερδιέγερση. Τα περισσότερα μωρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν η μητέρα του πίνει 2-3 καφέδες το 24ωρο.

Αυτές τις απίστευτες συμβουλές τις δίνουν άνθρωποι που δεν έχουν δει κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας...

Σας παρακαλώ πολύ πριν γράψετε οτιδήποτε να διαβάζετα λίγο τα λινκς που παρατίθενται για μη διαβάζουν οι νέες μητέρες λανθασμένες πληροφορίες και κυρίως για να μη γράφουμε για πολλοστή φορά ακριβώς τα ίδια. Τα λινκς έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό...

συγνωμη που εγραψα στο λικν αυτό αλλά όπως και πολλές αλλες νεες μανούλες, εκτός του ότι εχω αν μη τι άλλο εμπυστοσύνη στο γιατρό μου αλλά και στην παιδίατρο , οι οποίοι μου λένε τα ιδια πάνω κατω πράγματα ό΄σον αφορά τη διατροφή μου για την περιοδο που θα πρεπει να θηλαζω το νινί μου.

τ'ωρα αν όλα αυτά που μου λένε είναι μέσα στην παραπληροπφόρηση, συγνωμη αλλα΄δεν το ξερω... υποτείθεται ότι είναι γιατροί, και αυτά που μου λένε είναι σωστά....

αν θα μπορούσατε , να μας πείτε εσεις κάποια πράγματα όσον αφορά τα ερωτήματα που τείθενται, με τα χαρας να τα διαβασω και να τα ιυοθετήσω κιόλας. αλλά νομίζω ότι πολλές κοπέλες είναι στη δική μου θέση.

και πάλι συγνωμη που ήμουν η πρωτη που εγραψε και μάλλον τα εκανε θαλασσα

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

συγνωμη που εγραψα στο λικν αυτό αλλά όπως και πολλές αλλες νεες μανούλες, εκτός του ότι εχω αν μη τι άλλο εμπυστοσύνη στο γιατρό μου αλλά και στην παιδίατρο , οι οποίοι μου λένε τα ιδια πάνω κατω πράγματα ό΄σον αφορά τη διατροφή μου για την περιοδο που θα πρεπει να θηλαζω το νινί μου.

τ'ωρα αν όλα αυτά που μου λένε είναι μέσα στην παραπληροπφόρηση, συγνωμη αλλα΄δεν το ξερω... υποτείθεται ότι είναι γιατροί, και αυτά που μου λένε είναι σωστά....

δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη! δυστυχώς οι περισσότερες μανούλες βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση με σένα γι αυτό κι έχουν γραφτεί τόσα πολλά!

οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη εκπαίδευση στο θηλασμό, δεν ενδιαφέρονται ούτε για το θηλασμό ούτε για το αν κάνουν δύσκολη τη ζωή της μητέρας με τις οδηγίες που δίνου. Ή μάλλον αρκετοί ενδιαφέρονται για να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται τη ζωή της μητέρας βάζοντας πάρα πολλές απαγορεύσεις, τόσες που κανείς δεν θα τις άντεχε...

στα περισσότερα από τα παραπάνω λινκς έχω γράψει αρκετά αν έχεις όρεξη.

Γενικά δεν υπάρχει κανένας διατροφικός περιορισμός για τη μητέρα που θηλάζει. Αν η ίδια διαπιστώσει ότι το μωρό έχει πρόβλημα με κάποια τροφή τότε και μόνο τότε την αφαιρεί από το διαιτολόγιό της.

Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις εκτός από τις παράνομες ουσίες (ναρκωτικά...). Το αλκοόλ μπορεί να καταναλώνεται περιστασιακά με μέτρο.

Καλή συνέχεια! :)

Καλησπέρα! Εδώ και 1,5 μήνα θηλάζω το μωράκι μου αλλάδεν έδωσα καθόλου έμφαση στο είδος της διατροφής που θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω. Με δεδομένη την κούραση και το άγχος αυτής της περιόδου κατανάλωνα μέχρι τώρα πάρα πολλά γλυκά καθημερινά και κυρίως σοκολάτα και παγωτά! Υπάρχει περίπτωση να έχω δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του μωρού μου; Το ζάχαρο του μωρού υπαρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί;

.png

Το ζάχαρο του μωρού μην ανησυχεις ειναι μια χαρά δεν επηρεάζεται απο την διατροφή σου ...για το δικό σου τωρα ..δεν παιρνω και όρκο οτι ειναι οκ :lol::lol:

Να σου ζήσει !! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Τι είναι προτιμότερο?Ένα φλυτζάνι καφές κανονικός ή decaffeine?

Νομιζω οτι ο decaffeine ειναι γενικα χειροτερος απο τον απλο,πολυ χειροτερος.Δεν το λεω με βεβαιοτητα ομως :?

Νομιζω οτι ο decaffeine ειναι γενικα χειροτερος απο τον απλο,πολυ χειροτερος.Δεν το λεω με βεβαιοτητα ομως :?

ο ντεκαφεϊνέ έχει περάσει απλώς επεξεργασία με ατμό και έχει απομακρυνθεί η καφεΐνη που είναι η πιο ευδιάλυτη ουσία.

δεν είναι χειρότερης ποιότητας καφές, είναι της ίδιας ποιότητας με τον αντίστοιχο που δεν είναι ντεκαφεϊνέ

πολύ κακής ποιότητας είναι όλοι οι στιγμιαίοι καφέδες ανεξάρτητα από το αν είναι ντεκαφεϊνέ ή όχι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...