Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζήτημα ιατρικής ηθικής

fysalida

Recommended Posts

Και βέβαια δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει παιδί με όποιον τρόπο θέλει.. αλλά και την φίλη εδώ που δεν συμφωνεί και έφερε και τον Θεό στην παρέα... μην βαράτε τόσο πολύ.. μην είστε και εσείς τόσο απόλυτες.. απλά είναι μια άλλη άποψη..

A γειά σου Τέση :wink:

Δεν κρύβω πως κι εμένα με έχουν απασχολήσει οι ίδιες σκέψεις με την angy, άν και όπου "Θεός" βάλτε "φύση", "πιθανότητες", "τύχη".

Καλό είναι να ακούμε και μια άλλη άποψη που μπορεί να μη μας αρέσει αλλά είναι ωστόσο σκέψη, με μια επιχειρηματολογία πίσω της.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 124
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Maryp,

Έχεις απόλυτο δίκιο για αυτό που λές όσον αφορά τα φάρμακα. Είναι όμως θέμα γιατρού και του κέντρου εξωσωματικής. Κάθε γυναίκα πρέπει να ενημερώνεται τι φάρμακα είναι αυτά που πέρνει. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται πάντα λάθος μεγάλο. Πρέπει όμως και εμείς από την πλευρά μας να μην πηγαίνουμε σαν πρόβατα στην σφαγή αλλά να ρωτάμε. Βέβαια αυτό δεν καλύπτει την ανευθυνότητα των γιατρών. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα του φυσικού κύκλου όπου η γυναίκα παίρνει απλά Pregnyl συγκεκριμένες ώρες πριν των ωοληψία. Βέβαια αυτή η μέθοδος δεν έχει ψηλά ποσοστά επιτυχίας γιατί υπάρχει ένα ωάριο και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβει ο γιατρός να το πάρει.

Εγώ έχω κάνει μια επιτυχημένη και πραγματικά προβληματίζομαι τι θα κάνω τα κατεψυγμένα ωάρια. Αποφάσισα λοιπόν αντί να υπογράψω να τα καταστρέψουν θα κάνω τόσες προσπάθειες όσα και τα κατεψυγμένα που έχω. Θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σωστό να κάνω. Απλά μπορεί να γίνω πολύτεκνη. Πάντα υπάρχουν λύσεις πιστεύω. Βέβαια στην Γαλλία επιτρέπονται μέχρι 4 λόγω παρενεργειών των φαρμάκων εδώ όμως είμαστε ξέφραγο αμπέλι...

Μια οκταδυμη κυηση εχει σιγουρο χαρτι οτι θα τερματιστει προωρα και οτι 8 παιδια θα ταλαιπωρηθουν σε θερμοκοιτιδες, θα χιλιοτρυπηθουν, θα κλαινε βουβα και κανεις δεν θα τα παιρνει αγκαλια, θα κινδυνευσουν με νευρολογικα προβληματα, εγκεφαλικη αιμορραγια, τυφλωση, απιστευτες, ανειπωτες ταλαιπωριες, εξετασεις επι εξετασεων και τελειωμο δεν εχουν οι επιπτωσεις, θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Θεωρω ανευθυνο και εγκληματικο απεναντι σ' αυτα τα παιδια αυτο που εκανε.

.

Συγνωμη :oops: εγω τοποθετηθηκα με βαση το ηθικο κοματι. Το ιατρικο το αγνοουσα. Εαν ειναι ετσι οντως ειναι ανηθικο.

Καλε, τι συγνωμη; Πληροφοριακα το εγραψα, το καταλαβα οτι αγνοουσες το ιατρικο κομματι.

POPOKI

Πιστεύεις ότι αν οι γυναίκες καταλάβαιναν ουσιαστικά και πραγματικά τι σημαινουν αυτά που γράφει το (οποιοδήποτε) Pregnyl στις παρενέργειές του, θα προχωρούσαν????

Και σωστά λες, στη Γαλλία επιτρέπονται μέχρι 4 και αυτές με κάποιο χρονικό διάστημα "ξεκούρασης" του οργανισμού. Εδώ... στο καπάκι και στο καπάκι φτάνουν να κάνουν 20 (!!!) εξωσωματικές...

Και να εξηγούμαι: δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τις γυναίκες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να γίνουν μάνες... Το νιώθω, το ξέρω πώς είναι....

Οσο για τις υιοθεσίες και το ότι δεν δίνονται παιδιά για υιοθεσία σε άγαμες ... πείτε μου βρε παιδιά: η Ντενίση πώς το πήρε το μωρό?????????????????????????????

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

πείτε μου βρε παιδιά: η Ντενίση πώς το πήρε το μωρό?????????????????????????????

Τιμης ενεκεν λογω υποκριτικου ταλεντου... :roll:

Οταν εισαι η Ντενιση, η τζολι, η κυρια γνωστοπουλου, διασημοπουλου κτλ κτλ το κρατος δεν θυμαται κανενα απο τους κανονισμους που το ιδιο εθεσε. (γι' αυτο και ο Καρβελας κωλοπαθε οταν ΤΟΛΜΗΣΑΝ οι μπατσοι να τον σταματησουν...αλλα αυτο ειναι ασχετο...)

Οσον αφορα στην εξωσωματικη, θεωρω οτι ειναι μια κατακτηση της επιστημης, αλλα ορθως σε καποιες χωρες τιθεται ανωτατο οριο αριθμου προσπαθειων για την προστασια της γυναικας και της υγειας της. Σε μας...νυν υπερ παντων ο παρας...

Mεγάλο θέμα ανοίξατε!!

Δεν θα πω κάτι καινούριο στα παραπάνω, απλά ότι θεωρώ επιεικώς ανεύθυνο το γεγονός με την οκτάδυμη κύηση, όχι τόσο από τους γιατρούς (οι περισσότεροι από αυτούς, έτσι κι αλλιώς, βλέπουν ψυχρά όλο το ζήτημα), αλλά από αυτή τη γυναίκα που θέλει να λέγεται ΜΑΝΑ, περισσότερο για τον κίνδυνο, στον οποίο έθεσε αυτές τις ψυχούλες... Η λέξη μάνα λοιπόν για μένα είναι ιερή, αλλά προφανώς δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες που έχουν παιδιά :?

Mεγάλο θέμα ανοίξατε!!

Δεν θα πω κάτι καινούριο στα παραπάνω, απλά ότι θεωρώ επιεικώς ανεύθυνο το γεγονός με την οκτάδυμη κύηση, όχι τόσο από τους γιατρούς (οι περισσότεροι από αυτούς, έτσι κι αλλιώς, βλέπουν ψυχρά όλο το ζήτημα), αλλά από αυτή τη γυναίκα που θέλει να λέγεται ΜΑΝΑ, περισσότερο για τον κίνδυνο, στον οποίο έθεσε αυτές τις ψυχούλες... Η λέξη μάνα λοιπόν για μένα είναι ιερή, αλλά προφανώς δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες που έχουν παιδιά :?

Συμφωνω........

Οσο για την εξωσωματικη παιδια ειναι ενα φως και μια ελπιδα σε ολα τα ζευγαρια που προσπαθουν για ενα παιδακι πολυ καιρο....

Το θεμα ειναι να πουν οι γιατροι ολες τις συνεπειες που εχει ο γυναικειος οργανισμος μετα απο ολη αυτην την ταλαιπωρεια και απο τα φαρμακα που υποβαλλετεαι και τοτε να μπορει να αποφασισει καλυτερα το ζευγαρι αν θα κανει ή οχι....

Συμφωνω με τη Jean.Οσο για το θεμα της εξωσωματικης,μη με παρεξηγησεις Angy,αλλα εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει κανεις.Εννοω οτι αν μια γυναικα δενεχει ερθει αντιμετωπη με το θεμα της υπογονιμοτητας και δενξερει τι ειναι να κανεις προσπαθειες για ενα παιδι αλλα καθε μηνα να αδιαθετεις και να φρικαρεις,τοτε δε δικαιουται να καταδικαζει την εξωσωματικη.Η συμφορουμιτισσα που δηλωνει εναντιον της εξωσωματικης αλλα παραδεχεται οτι εχει κανει μια,δικαιουται να ομιλει γιατι το εζησε.Ομως μια γυναικα που δεν εχει αντιμετωπισει τετοιο προβλημα και γραφει ετσι ευκολα οτι "για να μη μπορει να κανει μια γυναικα παιδια καποιος λογος θα υπαρχει" νομιζω οτι θιγει τις κοπελες που εχουν δυσκολιες σε αυτο το θεμα.

Εχεις δικιο,εννοειται πως εχουμε δημοκρατια και ο καθενας μπορει να εκφραζει ελευθερα την αποψη του.Αυτο ομως δε σημαινει οτι κι ο αλλος δεν εχει δικαιωμα να νιωσει θιγμενος.Αποψη σου ειναι,καλα κανεις και τη λες,αλλα κι εγω εχω καθε δικαιωμα να προσβληθω διαβαζοντας απο μια αλλη γυναικα οτι "για να δυσκολευομαι να τεκνοποιησω παει να πει οτι καποιος ανωτερος λογος θα υπαρχει".

Σου λεω και παλι,δεν το λεω επιθετικα.Απλα,αν δεν εχεις βρεθει σε τετοια θεση,και σου ευχομαι ποτε ναμη βρεθεις,δεν μπορεις να εισαι τοσο απολυτη.

joe ακριβώς αυτό ήθελα να πω κι εγώ!!! είναι πολύ εύκολο ότνα έχουμε τουλάχιστον ένα παιδί να "καταδικάζουμε" την εξωσωματική και να "ευλογούμε" την υιοθεσία. Ο καθένας που επιθυμεί να γίνει γονιός και ο Θεός δεν τον έχει ευλογίσει να μπορεί να το κάνει φυσιολογικά, επιλέγει αυτό που θεωρεί πιο εύκολο: την υιοθεσία ή την εξωσωματική. Γιατί και ο δρόμος της υιοθεσίας είναι άλλος γολγοθάς, τουλάχιστον στην Ελλάδα... Και τα δύο τα δωσε ο Θεός, έτσι δεν είναι; και την δυνατότητα να αγαπάς ως γονιός παρόλο που δεν είσαι γεννήτορας, αλλά και τη γνώση στους γιατρούς να βοηθήσουν άλλους να γεννήσουν.

Όσο για την μητέρα των οχτάδυμων, δεν έχω λόγια να μιλήσω... Εδώ φαίνεται η ανήθικη χρήση της γνώσης και της επιστήμης... Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ειναι από μόνη της ένα εργαλείο (που ο Θεός μας το έκανε δώρο δίνοντας στους ανρθώπους τη γνώση γύρω απ αυτήν angry) αλλά η χρήση του στα χέρια των ανρθώπων μπορεί αν μην είναι πάντα η ενδεδειγμένη. Όπως και με κάθε κατάκτηση της επιστήμης .

POPOKI

Πιστεύεις ότι αν οι γυναίκες καταλάβαιναν ουσιαστικά και πραγματικά τι σημαινουν αυτά που γράφει το (οποιοδήποτε) Pregnyl στις παρενέργειές του, θα προχωρούσαν????

Και σωστά λες, στη Γαλλία επιτρέπονται μέχρι 4 και αυτές με κάποιο χρονικό διάστημα "ξεκούρασης" του οργανισμού. Εδώ... στο καπάκι και στο καπάκι φτάνουν να κάνουν 20 (!!!) εξωσωματικές...

Και να εξηγούμαι: δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τις γυναίκες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να γίνουν μάνες... Το νιώθω, το ξέρω πώς είναι....

Οσο για τις υιοθεσίες και το ότι δεν δίνονται παιδιά για υιοθεσία σε άγαμες ... πείτε μου βρε παιδιά: η Ντενίση πώς το πήρε το μωρό?????????????????????????????

H Nτενίση το ΑΓΟΡΑΣΕ από Βουλγαρία.

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

τωρα αυτο περι αγορας ειναι ολιγον μη εξακριβωμενο (για να μην πω χοντρο...παντως την ερωτηση την ειχα κανει στο ΠΙΚΠΑ και για την Χαρουλα ...)

και εισαγωγη να το ειχαν κανει το παιδι η υιοθεσια εγηνε ΝΟΜΙΜΑ μεσω αρμοδιου οργανισμου της ελλαδος ! Απλα βοηθησε πολυ η οικονομικη και κοινωνικη θεση της κυριας!!!

Απο αυτα που ξερω εχουμε

Δημοσιες υιοθεσιες, αν εχεις υπομονη τυχη ισως τα καταφερεις σε κανα 5αρι χρονακια

Ιδιωτικες υιοθεσιες, που ολο και κατι θα δωσεις, δικηγοροι, μανα παιδιου μεχρι να γεννησει κλπ κλπ

Παρανομες υιοθεσιες και οποιος αντεξει (...δε συμφωνω)

τωρα η λεξη "ΑΓΟΡΑΣΕ" για την Ντενιση εμενα προσωπικα μου καθεται πολυ βαρια

δηλαδη τα 15-20 χιλιαρικα που χαλασα εγω μεχρι το στοχο????

που μπορει να ειναι περα απο εξωσωματικες και φαρμακα, εγχειρησεις και οτι αλλο χρειαστηκε

τελως παντων, αποψεις υπαρχουν πολλες

εγω ειμαι απλα υπερμαχος της μητροτητας :roll:

kKZUp2.png

ναι βρε Γατούλα..αυτό είναι το πιο σωστό απο' όλα..οχι σωστό απλά, ομορφο κιολας..ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

τέλεια γράφεται, τέλεια ακούγεται..ας την ζήσει την μητρότητα ο καθένας μας οπως μπορέσει ειτε με μια φυσική εξέλιξη ειτε με αλλο τρόπο...ποιος μπορει να βάλει όρια σε κάτι τετοιο;

Η επιστήμη προχωράει και ευτυχώς κάποια βήματα της ειναι για δικό μας καλο, γιατι να μην εκμεταλλευτούμε τους καρπους της;;

Παλιοτερα, στα χρόνια των γιαγιάδων μας ενα μωράκι τυλιγμένο με το λωρο του μπορούσε να σωθεί;;ισως...σε αρκετες περιπτώσεις ομως όχι...στην τωρινή εποχη αν υπάρξει πρόβλημα τετοιο ή χαμηλών παλμών του εμβρύου για παράδειγμα, γίνεται καισαρική και όλα καλα..

Τα γράφω αυτα για να τονίσω και τα θετικά της επιστήμης..

Και η εξωσωματική επιστήμη ειναι και μπορει να δώσει τη χαρα της μητρότητας σε πολλες γυναίκες...υπάρχει κατι καλύτερο απο τη χαρα της μητρότητας ρε παιδιά;;

Διαφημίσεις

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ;;; :shock::shock::shock::shock::shock:

Ναι! Μου το είπε παιδίατρος. Θα έλεγα και για την καταγωγή του παιδιού αλλά προκειμένου να μην με χαρακτηρίσετε ρατσίστρια κάνω μώκο.

Η Έλενα Ακρίτα πήρε τον Παύλο της τέλη της δεκαετίας του 80 από πολωνέζικο ορφανοτροφείο. Είχε δε δει και την μητέρα του, όταν εγκυμονούσε.

Η Λιάνα Κανέλλη, πιο προχώ, έβαλε την "φίλη" της να κάνει εξωσωματική.

Αυτά τα έχουν δηλώσει οι ίδιες σε συνεντεύξεις τους.

Grow up and get a life!

Ναι! Μου το είπε παιδίατρος. Θα έλεγα και για την καταγωγή του παιδιού αλλά προκειμένου να μην με χαρακτηρίσετε ρατσίστρια κάνω μώκο.

Η Έλενα Ακρίτα πήρε τον Παύλο της τέλη της δεκαετίας του 80 από πολωνέζικο ορφανοτροφείο. Είχε δε δει και την μητέρα του, όταν εγκυμονούσε.

:shock:

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

και λοιπον??????? :roll:

......τι να πω?

εγω ειχα ψαξει για ουκρανικη υιοθεσια πιο πριν αλλα δεν γινοταν τιποτα γιατι πολυ απλα ενω ολα τα κρατη εχουν ψηφισει διακρατικους νομους σχετικους (δε ξερω τοσο λεπτομερειες αλλα δοξα το θεο καποιο κοριτσακι φροντισε να ιδρυσει σχετικο φορουμ για να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα) το φοβερο κρατος μας κανει την παπια με αποτελεσμα γονεις να θελουν να υιοθετησουν και να μη μπορουν. Το ξανατονιζω, τα ελληνακια μας υπαρχουν στα ορφανοτροφεια αλλα οι δικλιδες υιοθεσιας ειναι απαραδεκτες ....

kKZUp2.png

Πάντως βλέπω -με χαρά ομολογώ- ότι παρ' όλο που όσες συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα είμαστε ήδη μάνες, "γλυκοβλέπουμε" το θέμα της υιοθεσίας... Γι'αυτό μ'αρέσει που σας γνωρίζω! Εστω κι έτσι! :D

άσχετο... παρακαλώ, συνεχίστε!

το φοβερο κρατος μας κανει την παπια με αποτελεσμα γονεις να θελουν να υιοθετησουν και να μη μπορουν. Το ξανατονιζω, τα ελληνακια μας υπαρχουν στα ορφανοτροφεια αλλα οι δικλιδες υιοθεσιας ειναι απαραδεκτες ....

Xa! Για του λογου το αληθες... Εγω που πηρα φορμα αιτησης υιοθεσιας απο το "Μητερα" τονιζει σε 500 σημεια ποσα λιγα ειναι τα παιδακια προς υιοθεσια και ζητανε και τα κερατα τους για να ανεβεις σε πιθανοτητες να θεωρηθεις ιδανικος... :roll: Πιστοποιητικα επι πιστοποιητικων κτλ κτλ κτλ...Κατα τα αλλα υπαρχουν παιδια μεσα στα ιδρυματα που δεν εχουν δει ποτε το φως του ηλιου! Σαν δεν ντρεπομαστε λεω γω... Κρατος προνοιας...και .........μαντολες...

σε ποιο θεμα ηταν ρε παιδι μου μια που ειχε υιοθετησει και επαιρνε αναποδες μ εμας που "θελουμε" να υιοθετησουμε, αλλα το χουμε δει και καλα , λαθος το θεμα...

ελεγε πως οποιος θελει να υιοθετησει, παιρνει τελικα παιδι, και δε ζητανε τα απιστευτα διακαιολογητικα...

Πάντως βλέπω -με χαρά ομολογώ- ότι παρ' όλο που όσες συμμετέχουμε σε αυτή τη κουβέντα είμαστε ήδη μάνες, "γλυκοβλέπουμε" το θέμα της υιοθεσίας... Γι'αυτό μ'αρέσει που σας γνωρίζω! Εστω κι έτσι! :D
:D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...