Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ

Recommended Posts

:rolleyes:

Καλημέρα σας, έχω να μπω στο site αρκετό καιρό, αλλά σήμερα είμαι απελπισμένη..

Η μικρή μου 14 μηνών έκλεισε 4 24ωρα από την Παρασκευή με ψηλό πυρετό μέχρι 39,6

πήγαμε Νοσοκομείο (σημ. μένουμε Χανιά), πήραν αίμα τα λευκά καλά 6,2, και πυοσφαίρια 5-6 στα ούρα. Περιμένουμε σήμερα την καλλιέργεια. Εχει τύχει σε καμιά σας παρόμοιο περιστατικό? γιατί βλέπω το μωράκι μου να είναι έτσι και λιώνω. Όταν της πέφτει ο πυρετός είναι εντάξει περπατάει έχει γενικά καλή διάθεση αλλά δεν τρώει ιδιαίτερα, πίνει πορτοκαλάδες και νερό!!,αλλά 4 ημέρες?. Όλοι μου λένε οτι είναι ιογενές και να περιμένω αλλά δεν ξέρω τι να κάνω καμια βοήθεια??

:wink:ΑΜΑΛΙΤΣΑ περαστικά σας. Εμένα ο δικός μου14 μηνών επίσης πριν 3 εβδομάδες είχε τα ίδια αλλά ο πυρετός κράτησε 6 ημέρες. Τελικά ήταν ίωση. Εμένα είχε 4 μέρες να φάει!Μόνο νερό έπινε και έιχα στείλει και post στο forum γιατί ανησυχούσα. Κρατησε 2 εβδομάδες περίπου,είχε και λίγο βήχα και πολύ μπούκωμα. Ρε γαμώτο και σήμερα έχει πάλι δέκατα 37,6 πάνω που συνήλθε.

Διαφημίσεις

Τελικά σήμερα ξέσπασε σε "αιφνίδιο εξάνθημα" ούτε που ξέρω τι ήταν αυτό μεχρι σήμερα, γεμάτη κόκκινα σπιθουράκια μικρα μικρα παντου!! αλλα πυρετο δεν εχει πια ευτυχώς!!.

Η παιδίατρος μου είπε οτι θα περάσουν σε καμια εβδομάδα και όλα καλά με μας. Καμια φορά όμως κάνει ωτίτιδες,βήχα....θα δούμε. Τουλάχιστον δεν είχε αυτόν τον βασανιστικό πυρετό να την κάνει κουρέλια, το μωράκι μου!!!

BILLY 2004- BEBOULA 2008

εμενα εχει εδω και 2 γεματα 24ωρα συνεχως πυρετο, χτες εφτασε 40,2

η παιδιατρος λεει μονο αντιπυρετικα , 2 διαφορετικα εναλλαξ καθε 4 ωρες, και περιμενω με αγωνια μεχρι αυριο οποτε και ελπιζω να πεσει ο πυρετος... εχει και κοκκινιλες με φουσκαλες στο λαιμο και ξεροβηχα,, και ταυτοχρονα πρησμενα ουλα σε 2 σημεια.. το καημενουλι μου

οφειλω ομως να ομολογησω οτι θεωρω σωστη την παιδιατρο που δεν εδωσε αμεσως αντιβιωση οπως κανουν αλλοι για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο,,

ας ελπισουμε οτι αυριο θα ειμαστε ολοι υγιεις!

Τελικά κορίτσια και ο δικός μου έκανε πάλι πυρετό 39,6 έφθασε εχθές. Ψήθηκε το παιδάκι μου.Ρε γαμώτο μ΄αυτές τις παλιοιώσεις ταλαιπωρούνται πολύ τα ζουζούνια μας. Πάνω που ανάρρωσε ο δικός μου πριν 2 εβδομάδες πάλι τα ίδια! Δεν αντέχω! Κορίτσια πόσο ponstan τους δίνουμε όταν είναι 9.500 κιλα? Εγώ του έδωσα 4 1/2ml με τη σύριγγα αφού τα παιδάκια που είναι 10 κιλά πίνουν 5 σύμφωνα με τις οδηγίες σωστά ?

Τελικά κορίτσια και ο δικός μου έκανε πάλι πυρετό 39,6 έφθασε εχθές. Ψήθηκε το παιδάκι μου.Ρε γαμώτο μ΄αυτές τις παλιοιώσεις ταλαιπωρούνται πολύ τα ζουζούνια μας. Πάνω που ανάρρωσε ο δικός μου πριν 2 εβδομάδες πάλι τα ίδια! Δεν αντέχω! Κορίτσια πόσο ponstan τους δίνουμε όταν είναι 9.500 κιλα? Εγώ του έδωσα 4 1/2ml με τη σύριγγα αφού τα παιδάκια που είναι 10 κιλά πίνουν 5 σύμφωνα με τις οδηγίες σωστά ?

σωστα ναι!ειναι το μισο απο το βαρος τους!περαστικα σας

Διαφημίσεις

κορίτσια με τίποτα αντιβίωση διότι αυτο που έχουμε εμείς έτσι ξεσπάει και είναι πολύ επικύνδινο, είναι απ οτι διαβασα υιος έρπητα, συγγενικός με ανεμοβλογια και δεν κάνει αντιβιωση. Ψάξτε τα συμπτώματα γιατι εμείς τα είχαμε όλα...ελπίζω να περάσει γρήγορα!! Περαστικούλια και στα μικρούλια σας

BILLY 2004- BEBOULA 2008

τι να σου πω ... εμένα η γιατρός το φοβάται πολύ το Ponstan. Μου λέει ότι το δίνουμε μόνο όταν δεν έχει περάσει 6ωρο από το depon και όταν είναι πολύ υψηλός ο πυρετός και το παιδί είναι σε άσχημη διάθεση. Οπότε ίσως γι' αυτό μου έδωσε χαμηλότερη δόση στο ponstan. Πάντως το Ponstan έχω παρατηρήσει ότι έστω και σ' αυτή τη δόση την έπιανε αμέσως!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Το ponstan και σε εμας δύσκολα το δίνει αλλα ο μικρός τώρα παίρνει depon ανα τετράωρο και δεν πέφτει ο πυρετός κάτω από 38 για αυτό μου είπε εναλλαξ και εαν δεν πέφτει να του δίνουμε ανα 3ωρο.Θα δούμε. Ponstan είναι η δεύτερη φορά που του δίνω και δεν τον κράτησε γαμώτο πολλές ώρες.Είπιε 5.30 το πρωί και 7.30 είχε 38.5 πάλι.

Εγώ έχω δόσει στη μικρή 3 φορες νομίζω. Δύο φορές σε 39+ πυρετό το βράδυ για να πέσει και να μπορέσει να κοιμηθεί και μία σε ωτίτιδα που δεν περνούσε αμέσως. Με το Ponstan πέρασε κατευθείαν

azHYp2.png

vwuep3.png

Αχ τώρα μίλησα με τη μαμά μου που μου τον κρατάει και έχει 39!

11:15 του έδωσε depon και στις 3 ώρες έχει πάλι 39. Αρχίζω και ανησυχώ γαμώτο μήπως είναι καμια ουρολοίμωξη. Θα δω πως θα πάει και αύριο μάλλον θα του κάνω εξ.ούρων. Στην ουρολοίμωξη κορίτσια με αντιπυρετικό ο πυρετός πέφτει ή όχι?

τελικά εμείς μετά από 2 και 1/2 24ωρα με πολυ πυρετο μαε επεσε

παιρναμε ντολαλ και γκαντιλ εναλλαξ ανα τετραωρο

αλλα μετα απο 1 μερα αρχισε τρελο βηχα και φλεματα

οποτε αρχισαμε (#@@#@) και παλι αερολιν γιατι τη βρογχιολιτιδα κολλητη την εχουμε κανει...

πως ειναι τα παιδακια σας?

Κορίτσια μας κράτησε ο υψηλός πυρετός 2 γεμάτα 24ωρα και τώρα έχουμε εδώ και δυο ημέρες τρελλό μπούκωμα και και αρκετό βήχα.

Τον πήγα στο γιατρό γιατί φοβήθηκα για ακροαστικά αλλά ευτυχώς δεν έχει. Ξεσπάει η ίωση.

Περαστικά στα παιδάκια μας!

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Καλημέρα σε όλους και σε όλες

Εδώ και δυο ημέρες έχω τον μεγάλο υιο μου με πυρετο ο οποιος κυμαίνεται από 38.5 εως 40! Κάθε 4ωρες του ανεβαίνει μετά από αντιπυρετικά, μπανιο , κομπρέσες και όλα τα σχετικά. Η παιδίατρος που τον εξέτασε δεν διαπίστωσε κάτι, ούτε στα αυτιά του, ούτε στους πνεύμονες, μόνο κάτι φυσαλλίδες στον λαιμό του (μας είπε να κάνουμε ένα τεστ για στρεπτοκόκο). Η όρεξή του σαφώς έχει πέσει κατά πολύ και θέλει μόνο γάλα. Μας έχει κάνει κανά δυο εμετούς αλλά πιθανόν από τα αντιπυρετικά που τα χορηγήσαμε από το στομά, αμέσως μετά. Έαν κάποιος ή κάποια από τους γονείς σε αυτό το site έχει κάποια συμβουλή παρακαλώ όπως με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ

Κωνσταντίνος:-(

Εδώ και δυο ημέρες έχω τον μεγάλο υιο μου με πυρετο ο οποιος κυμαίνεται από 38.5 εως 40! Κάθε 4ωρες του ανεβαίνει μετά από αντιπυρετικά, μπανιο , κομπρέσες και όλα τα σχετικά. Η παιδίατρος που τον εξέτασε δεν διαπίστωσε κάτι, ούτε στα αυτιά του, ούτε στους πνεύμονες, μόνο κάτι φυσαλλίδες στον λαιμό του (μας είπε να κάνουμε ένα τεστ για στρεπτοκόκο). Η όρεξή του σαφώς έχει πέσει κατά πολύ και θέλει μόνο γάλα. Μας έχει κάνει κανά δυο εμετούς αλλά πιθανόν από τα αντιπυρετικά που τα χορηγήσαμε από το στομά, αμέσως μετά. Έαν κάποιος ή κάποια από τους γονείς σε αυτό το site έχει κάποια συμβουλή παρακαλώ όπως με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ

Κωσταντίνε καλημέρα.

Πρίν απο λίγο καιρό αν ψάξεις στο Forum θα δείς ότι αντίμετώπισα κάτι ανάλογο βέβαια εγώ είχα την μικρή με 8ημέρες σταθερό πυρετό έτσι οποτέ θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό τελος πάντων αφου κάναμε διάφορες εξετάσεις και νοσηλευτήκαμε στο Παίδων γιατί φοβόμασταν για λοιμώδη μονοπυρήνωση , στρεπτόκοκο , ψευδομονάδες κτλ.τελικά βρήκαμε ότι έχουμε CMV μεγαλοκυταρροίο .Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω απλά θέλω να σου πώ να κάνετε ότι εξετάσεις συστήνει ο παιδίατρος και να σε ενημερώσω ότι τα παιδία που κάνουν υψηλό πυρετό δεν πρέπει να τα φοβάσαι -σύμφωνα με λεγόμενα γιατρών-σημαίνει ότι έχουν δυνατό οργανισμό που πολεμαέι μικρόβια και ίώσεις και αυτή έιναι η άμυνα του οργανισμού τους απλά να είσαι σε επικοινωνία με το γιατρό σου μπανάκια όσο πιο πολύ μπορείς και αν το παιδάκι έχει διάθεση να παίξει έστω και με 38πυρετό να είσαι σίγουρος πως είναι κάτι περαστικό.

Ευχομαι τα καλύτερα.:wink:

Ευχαριστώ

καλημέρα

την προηγούμενη εβδομάδα είχε 4 μέρες ανά 4 ώρες πολύ πυρετό (εως 40), το 4ο 24ωρο αρχισε αντι για καθε 4 ωρες τα κυματα πυρετου να ειναι καθε 6... σιγα σιγα υποχωρησε και περασε... εκανε και 2 εμετους και διαρροια, η διαρροια κρατησε 3 μερες παραπανω, δεν ετρωγε σχεδον τιποτα, αλλα το περασε

δεν δωσαμε αντιβιωση (δεν εχουμε δωσει ποτε, ειναι 20 μηνων τωρα)

αναλογα με την ηλικια του παιδιου σας, σας προτεινω να ακολουθησετε τις συμβουλες της παιδιατρου σας

οφειλω να ομολογησω οτι ειναι δυσκολο, γιατι κι εγω κοντεψα να τρελαθω, νομιζα κατι εχει το παιδι, και γιατι δεν περναει ο πυρετος κλπ κλπ

ειχε ομως δικιο η παιδιατρος μας, που δεν εδωσε τιποτα αλλο πλην αντιπυρετικων και aerolin (το παίρνουμε σχεδόν αμέσως λογω ευαισθησίας στα πνευμόνια)

κάντε υπομονή, ακούτε την παιδίατρο,,, εμείς τα βράδια τα περνούσαμε με τραγουδάκια μέσα στη μπανιέρα σο χλιαρό νερό να πέσει ο πυρετός... συνέχεια αγκαλιές, αντικαταστήσαμε σχεδόν όλα τα γεύματα με γαλατάκι και πέρασε το κακό

θέλει υπομονή κι επιμονή!!

(βέβαια εμείς επειδή αρρωσταίνουμε συνέχεια πια, οφείλω να σημειώσω ότι έχω απαυθυνθεί σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο πλέον, συμπληρωματικά εννοείται με την κλασσική παιδίατρο, ώστε να μπορέσω να ισχυροποιήσω το ανοσοποιητικό του μικρού... κι ετοιμαζόμαστε και για εξετάσεις αίματος για πιθανή έλλειψη βιταμινων, ή σιδήρου κλπκλπ)

πάντως οι παιδίατροι δεν ανησυχούν πριν το 3ο ή 4ο 24ωρο υψηλού πυρετού..

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

Κωσταντίνε καλημέρα.

Πρίν απο λίγο καιρό αν ψάξεις στο Forum θα δείς ότι αντίμετώπισα κάτι ανάλογο βέβαια εγώ είχα την μικρή με 8ημέρες σταθερό πυρετό έτσι οποτέ θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό τελος πάντων αφου κάναμε διάφορες εξετάσεις και νοσηλευτήκαμε στο Παίδων γιατί φοβόμασταν για λοιμώδη μονοπυρήνωση , στρεπτόκοκο , ψευδομονάδες κτλ.τελικά βρήκαμε ότι έχουμε CMV μεγαλοκυταρροίο .Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω απλά θέλω να σου πώ να κάνετε ότι εξετάσεις συστήνει ο παιδίατρος και να σε ενημερώσω ότι τα παιδία που κάνουν υψηλό πυρετό δεν πρέπει να τα φοβάσαι -σύμφωνα με λεγόμενα γιατρών-σημαίνει ότι έχουν δυνατό οργανισμό που πολεμαέι μικρόβια και ίώσεις και αυτή έιναι η άμυνα του οργανισμού τους απλά να είσαι σε επικοινωνία με το γιατρό σου μπανάκια όσο πιο πολύ μπορείς και αν το παιδάκι έχει διάθεση να παίξει έστω και με 38πυρετό να είσαι σίγουρος πως είναι κάτι περαστικό.

Ευχομαι τα καλύτερα.:wink:

ααααχ

και μονο που διαβαζω το CMV ανατριχιάζω... είχα ένα δείκτη υψηλό στην αρχή της εγκυμοσύνης κι ο χασάπης που εμπιστευόμουν για γυναικολόγο ήθελε τότε να το ρίξω,,

κι όμως είναι απλά μια μορφή γρίππης ετσι δεν είναι?

ελπίζω να πέρασε και να είστε καλά τώρα!!! και φουλ στα αντισώματα πια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...