Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και να χαιρόμαστε όλες τα διδυμάκια μας. Είμαι καινούρια στο forum το οποίο βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο. Με τρώει η περιέργεια να μάθω τί έγεινε στο δικαστήριο με την υπόθεση της vouvounas μήπως ξεκινήσουμε και εμείς τις διαδικασίες. Τα διδυμάκια μου είναι 3 μηνών.

Ευχαριστώ!

Και εγώ την ίδια περιέργεια έχω.

Της έστειλα και μνμ αλλά δεν το έχει δει μάλλον.

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου. Και τα δικά μου είναι 4ρων μηνών.

lRZRp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγώ την ίδια περιέργεια έχω.

Της έστειλα και μνμ αλλά δεν το έχει δει μάλλον.

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου. Και τα δικά μου είναι 4ρων μηνών.

Σε ευχαριστώ πολύ, να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας. Για να δούμε. Τα πράγματα φαίνονται να είναι ξεκάθαρα πάντως: ελλείψει ειδικότερης ρύθμισης δικαιούμαστε ένα 9μηνο για κάθε τέκνο. Έχω πολύ αγωνία για το τί έγεινε στο δικαστήριο. Θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και εμείς γιατί μέχρι να πάρεις την (αρνητική) απάντηση από τον προϊστάμενό σου θέλει χρόνο. Αν μάθεις πάντως κάτι με μήνυμα, σε παρακλώ ενημέρωσε και εμένα. Καλό βράδυ!

Μου είχε πει η iliaxtida νομίζω πως της είχαν δώσει 10μηνο ανατροφής...και όταν την ρώτησα εάν βασίστηκε σε κάποιο νόμο, μού απάντησε πως της την έδωσαν από μόνοι τους :shock:

δεν νομίζω ότι σου είπα εγώ sephora μου τέτοιο πράγμα... 9μηνο ανατροφής πήρα, αλλά μου έδωσαν και την άδεια του προηγούμενου έτους. Μήπως αυτό εννοείς; Η άδεια λοχείας όντως προσαυξήθηκε κατά 1 επιπλέον μήνα για τα δίδυμα, από το Σεπτέμβριο.

δεν νομίζω ότι σου είπα εγώ sephora μου τέτοιο πράγμα... 9μηνο ανατροφής πήρα, αλλά μου έδωσαν και την άδεια του προηγούμενου έτους. Μήπως αυτό εννοείς; Η άδεια λοχείας όντως προσαυξήθηκε κατά 1 επιπλέον μήνα για τα δίδυμα, από το Σεπτέμβριο.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ 1 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ????:!::!::!:

Όχι βρε, λάθος το έγραψα, εσύ καλά μού τα είπες, εγώ παρερμήνευσα τον καταμερισμό της άδειας σε ανατροφής και κανονική :D

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ 1 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ????:!::!::!:

Αυξήθηκε 1 μήνα η άδεια λοχείας, αυτή που παίρνεις μετά τον τοκετό...διαφορετικό πράγμα από το 9μηνο...πλέον οι διδυμομανούλες παίρνουν 4 μήνες μετά τον τοκετό (δηλαδή 2 πριν και 4 μετά, αντί για 2 πριν και 3 μετά που ίσχυε) και το 9μηνο ανατροφής ισχύει κανονικά

Διαφημίσεις

όποια -ος ενδιαφέρεται έχω τηλέφωνα δικηγόρου για το εφετείο στην Αθήνα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Όποιος θέλει ας μου στείλει πμ

Όταν εξαντληθεί η άδεια λοχείας κάνεις αίτηση για το 9μηνο. Όχι απαραίτητα σε συνέχεια της προηγούμενης.

Η αίτηση μπορεί μπορεί να γίνει και αργότερα. Με όριο τα 4 έτη του παιδιού.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

όποια -ος ενδιαφέρεται έχω τηλέφωνα δικηγόρου για το εφετείο στην Αθήνα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Όποιος θέλει ας μου στείλει πμ

kalimera. μπορείς να μου στείλεις τηλ και στοιχεία δικηγόρων αθήνας ?

ευχαριστω πολύ

Διαφημίσεις

test/////////////////////////////////////////

• 3 εβδομάδες μετά...
Όχι βρε, λάθος το έγραψα, εσύ καλά μού τα είπες, εγώ παρερμήνευσα τον καταμερισμό της άδειας σε ανατροφής και κανονική :D

Αυξήθηκε 1 μήνα η άδεια λοχείας, αυτή που παίρνεις μετά τον τοκετό...διαφορετικό πράγμα από το 9μηνο...πλέον οι διδυμομανούλες παίρνουν 4 μήνες μετά τον τοκετό (δηλαδή 2 πριν και 4 μετά, αντί για 2 πριν και 3 μετά που ίσχυε) και το 9μηνο ανατροφής ισχύει κανονικά

Εγώ γέννησα 5-1-10 και στο ΙΚΑ που ρώτησα πριν 15 μέρες περίπου που έληγε η άδεια λοχείας και ξεκίνησε το 6 μηνο δε μου αναφεραν κάτι για επιπλέον μήνα λόγω διδύμων. Από που διεκδικείς αυτό το μήνα βρε παιδιά γιατ'ί θα τρελαθώ σε αυτή τη χώρα???

Έχω την εντύπωση πως ο επιπλέον μήνας δίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους (ΟΠΑΔ). Ισχύει όμως μόνο για αυτούς;;;; Δεν είναι ενιαίο?!!

Άαα ρε Ελλάδα...!! Γιατί τους ψηφίζουμε (όλους!!) ?! Γιατί??? !!!!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ γέννησα 5-1-10 και στο ΙΚΑ που ρώτησα πριν 15 μέρες περίπου που έληγε η άδεια λοχείας και ξεκίνησε το 6 μηνο δε μου αναφεραν κάτι για επιπλέον μήνα λόγω διδύμων. Από που διεκδικείς αυτό το μήνα βρε παιδιά γιατ'ί θα τρελαθώ σε αυτή τη χώρα???

Έχω την εντύπωση πως ο επιπλέον μήνας δίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους (ΟΠΑΔ). Ισχύει όμως μόνο για αυτούς;;;; Δεν είναι ενιαίο?!!

Άαα ρε Ελλάδα...!! Γιατί τους ψηφίζουμε (όλους!!) ?! Γιατί??? !!!!

Στον ιδιωτικό τομέα δε νομίζω να το δικαιούσαι...εγώ είμαι μεν με ΙΚΑ αλλά διορισμένη σε ΝΠΔΔ, οπότε με πιάνει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κανονικά

Διαφημίσεις

Είμαι υπάλληλος ΟΤΑ και μητέρα διδύμων. Στις 19/2/2010 εκδικάζεται η υποθεσή μου στο διοικητικό εφετείο για το 2ο ΄9μηνο. Τα διδυμάκια μου θα γίνουν 3 ετών τον Ιανουάριο. Έχω 2 αποφάσεις απο προηγούμενες υποθέσεις και εκει θα πατήσω. Η μία είναι εκπαιδευτικού και η άλλη δικαστικής λειτουργού.Ελπίζω στα καλύτερα.

vouvouna μου σε παρακαλώ αν έχει βγει η Απόφαση η δική σου επικοινώνησε μαζί μας να μας πεις τι έγινε!!!!!!!!!

Και αν κάποιος ξέρει την vouvouna ας της πει να μας ενημερώσει σχετικά!!!!

Πιστεώ κανα 2μηνο κάνει η απόφαση να βγει, μήπως δεν την έχει ακόμη στα χέρια της.

lRZRp3.png

vouvouna μου σε παρακαλώ αν έχει βγει η Απόφαση η δική σου επικοινώνησε μαζί μας να μας πεις τι έγινε!!!!!!!!!

Και αν κάποιος ξέρει την vouvouna ας της πει να μας ενημερώσει σχετικά!!!!

Πιστεώ κανα 2μηνο κάνει η απόφαση να βγει, μήπως δεν την έχει ακόμη στα χέρια της.

Σωστά, η απόφαση παίρνει λίγο χρόνο. Ας μάθουμε τουλάχιστον ποιο ήταν το κλίμα και πως φαινόταν η πρόθεση του δικαστή.

Το θέμα είναι ότι η vouvouna μπήκε μόνο μια φορά στο site και έγραψε μόνο αυτή την δημοσίευση και δεν έχει άλλα μνμ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει δει τις ερωτήσεις μας.

Μακάρι όταν πάρει την απόφαση να θυμηθεί να μπει και να μας ενημερώσει.

lRZRp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Μετα την Δ2/22506/21-02-2008 ΥΠΕΠΘ αποφαση που αναφερει οτι στην περιπτωση διδυμης ή πολυδημης κυησης ο γονεας εκπαιδευτικος δικαιουται μονο μια εννεαμηνη αδεια ανατροφης τεκνου, έχει δκαιωθει κανεις εκπαιδευτικος?

Γνωριζει καποιος ή καποια να μας πει??

Απ΄όσο γνωρίζω, υπάρχουν άλλες δύο αποφάσεις αλλά αφορούν παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι άλλο. Πολλοί κινούνται δικαστικά, αλλά δεν έχουμε ενημέρωση και οι υποθέσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Μετα την Δ2/22506/21-02-2008 ΥΠΕΠΘ αποφαση που αναφερει οτι στην περιπτωση διδυμης ή πολυδημης κυησης ο γονεας εκπαιδευτικος δικαιουται μονο μια εννεαμηνη αδεια ανατροφης τεκνου, έχει δκαιωθει κανεις εκπαιδευτικος?

Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται αυτό αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι απλά τους εκπαιδευτικούς. Σε προηγούμενο ποστ, αναφέρεται κάπου ότι δικαιώθηκε εκπαιδευτικός ,αλλά δεν έχουμε δει αυτή την απόφαση. Θα την ήθελα και εγώ.

Εντωμεταξύ, δεν ξέρω αν έχετε δει αυτό:http://www.thanos-plevris.gr/files/2008.07.09%20Άδεια%20ανατροφής%20τέκνων.ΑΠΑΝΤΗΣΗ.2.pdf (σημείωση: το παραθέτω μόνο και μόνο επειδή υπάρχει στο internet και αποτελεί επίσημη απάντηση του Υπουργείου Απασχόλησης, που -υποτίθεται- ότι διευκρινίζει γιατί δεν δικαιούμαστε 2ο εννιάμηνο).

Αν κάποιος έχει ήδη πάει σε δικηγόρο, τι επιχείρημα υπάρχει βρει κατά αυτού του εγγράφου;

JhX4p3.png

Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται αυτό αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι απλά τους εκπαιδευτικούς. Σε προηγούμενο ποστ, αναφέρεται κάπου ότι δικαιώθηκε εκπαιδευτικός ,αλλά δεν έχουμε δει αυτή την απόφαση. Θα την ήθελα και εγώ.

Εντωμεταξύ, δεν ξέρω αν έχετε δει αυτό:http://www.thanos-plevris.gr/files/2008.07.09%20Άδεια%20ανατροφής%20τέκνων.ΑΠΑΝΤΗΣΗ.2.pdf (σημείωση: το παραθέτω μόνο και μόνο επειδή υπάρχει στο internet και αποτελεί επίσημη απάντηση του Υπουργείου Απασχόλησης, που -υποτίθεται- ότι διευκρινίζει γιατί δεν δικαιούμαστε 2ο εννιάμηνο).

Αν κάποιος έχει ήδη πάει σε δικηγόρο, τι επιχείρημα υπάρχει βρει κατά αυτού του εγγράφου;

Ο υπαλληλικός κώδικας είναι του 2007. Το 2008 όμως υπάρχουν αποφάσεις που δικαιώνουν αυτούς που έχουν δίδυμα και ζητούν 2 9μηνα. Οπότε το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων (μία απόφαση είναι αναρτημένη και στο forum) είναι η καλύτερη απάντηση. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

καλημέρα είμαι μητέρα διδυμων και εργάζομαι στο δημόσιο. Μόλις τα παιδά έγιναν 4 ετών σταμάτησα να έχω το μειωμένο ωράριο. μήπως υπάρχει κάποια που να γνωρίζει αν μπορώ να πάρω το μειωμένο ωράριο για πιο πολύ χρόνο καθώς έχω 2 παιδιά? σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με διότι εχω πελαγώσει και χρειάζομαι αυτή την άδεια όσο τίποτε άλλο καθώς δεν έχω κάποιον να μου φυλάει τα παιδιά και με βοηθάει η μαμά μου. Αναρωτιεμαι αν θα μπορούσα να έχω μειωμένο ωράριο έστ μιας ώρας μόνο για ακόμα δύο έτη καθώς εκανα 2 παιδιά και όχι μόνο ένα!!!!

φιλιά και σας παρακαλώ βοηθήστε να ξέρετε!!!! μήπως υπάρχουν σχετικές αποφάσεις που να μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και να ζητήσω από την υπηρεσία μου την παράταση του μειωμένου λόγω διδύμων???

Το έγγραφο αυτό βασίζεται στη 496/2007 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία αναφέρει: "Η με την υπ'αριθμ.496/2007 Γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Υπουργό του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αναφέρει ότι στην περίπτωση της δίδυμης ή πολύδυμης κύησης, ο ως άνω σκοπός του νομοθέτη εκπληρώνεται με τη χορήγηση στον γονέα υπάλληλο μιας εννεάμηνης άδειας για την ανατροφή των παιδιών του, καθόσον ο γονέας υπάλληλος στην περίπτωση αυτή μπορεί να συναναθρέψει τα ίδιας ηλικίας τέκνα του."

Παρατήρηση 1: Η γνωμοδότηση είναι του 2007 ενώ το 2008 υπάρχουν αποφάσεις που δικαιώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους (δεν ξέρω για εκπαιδευτικούς) για τη λήψη 2 9μηνων,

Παρατήρηση 2: Όπως αναφέρεται στο link της απάντησης του Υπουργείου εσωτερικών υπάρχει η δυνατότητα με τον υπαλληλικό κώδικα του 2007 στην περίπτωση που δεν πρόλαβε ο γονιός να κάνει χρήση όλου του 9μηνου και απέκτησε και άλλο παιδί τότε μπορεί να κάνει χρήση του υπολοίπου χρόνου μετά τη χρησιμοποίηση του 9μηνου για το δεύτερο τέκνο υπό την προϋπόθεση ότι το πρώτο τέκνο δεν έχει κλείσει τα 4 έτη. Μα στην ανωτέρω περίπτωση δεν υπάρχει συνανατροφή; Επειδή όντως υπάρχει συνανατροφή, γιατί δίνεται το δικαίωμα χρήσης του υπολοίπου του 9μηνου που δεν πρόλαβε ο γονιός να χρησιμοποιήσει επειδή απέκτησε δεύτερο τέκνο. Άρα λοιπόν το πνεύμα του νομοθέτη δεν είναι η συνανατροφή. δεν μπορεί ο νομοθέτης και στον αναθωρημένο υπαλληλικό κώδικα να μην μπορούσε να διατυπώσει το πολύ απλό ότι 9μηνο ισχύει για κάθε τοκετό και όχι για κάθε τέκνο όπως αναφέρεται στον ισχύοντα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Γιατί τα δίδυμα να μην αντιμετωπίζονται όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...