Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια θα ήθελα στοιχεία δικηγόρου που έχει ασχοληθεί με το θέμα μας αλλά να είναι από Αθήνα............. Ευχαριστώ:)))

----------------------------------------------------------

Κορίτσια κλαμιά που να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και να έχει διεκδικήσει άδεια παραπάνω για τα δίδυμα υπάρχει?

εχω κι εγω την ιδια απορια. Λογικα αφου το 6μηνο μας το δινει ο οαεδ απο εκει θα πρεπει α ζητησουμε και για τα δυο. Το εχει ψαξει καμια?

Αν κάποια κοπέλα από Αθήνα έκανε προσφυγή, θα μπορούσε να μου στείλει με πμ τα στοιχεία του δικηγόρου της;

Και κάτι άλλο; αληθεύει πως σε κάποιες υπηρεσίες δίνουν 10μηνο για δίδυμα; υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος;

Ευχαριστώ :D

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Αν κάποια κοπέλα από Αθήνα έκανε προσφυγή, θα μπορούσε να μου στείλει με πμ τα στοιχεία του δικηγόρου της;

Και κάτι άλλο; αληθεύει πως σε κάποιες υπηρεσίες δίνουν 10μηνο για δίδυμα; υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος;

Ευχαριστώ :D

Κάποια κοπέλα που να ξέρει;

Νομίζω πως η άδεια λοχείας (και ΟΧΙ η ανατροφής) επεκτάθηκε κατά ένα μήνα στην περίπτωση των διδύμων.

Δηλαδή η μάνα κάθεται ένα μήνα παραπάνω στα δίδυμα, αλλά αν την πάρει ο σύζηγος την άδεια ανατροφής εκείνος θα έχει 9 και όχι 10 μήνες.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μου είχε πει η iliaxtida νομίζω πως της είχαν δώσει 10μηνο ανατροφής...και όταν την ρώτησα εάν βασίστηκε σε κάποιο νόμο, μού απάντησε πως της την έδωσαν από μόνοι τους :shock:

Είμαι υπάλληλος ΟΤΑ και μητέρα διδύμων. Στις 19/2/2010 εκδικάζεται η υποθεσή μου στο διοικητικό εφετείο για το 2ο ΄9μηνο. Τα διδυμάκια μου θα γίνουν 3 ετών τον Ιανουάριο. Έχω 2 αποφάσεις απο προηγούμενες υποθέσεις και εκει θα πατήσω. Η μία είναι εκπαιδευτικού και η άλλη δικαστικής λειτουργού.Ελπίζω στα καλύτερα.

Μπορείς να μου στείλεις σε πμ το όνομα και το τηλέφωνο της δικηγόρου σου? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή τύχη!

Νομίζω πως η άδεια λοχείας (και ΟΧΙ η ανατροφής) επεκτάθηκε κατά ένα μήνα στην περίπτωση των διδύμων.

Δηλαδή η μάνα κάθεται ένα μήνα παραπάνω στα δίδυμα, αλλά αν την πάρει ο σύζηγος την άδεια ανατροφής εκείνος θα έχει 9 και όχι 10 μήνες.

MONO ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

Διαφημίσεις

Μακάρι να γίνουν αυτά και για το ιδιωτικό. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία... πρέπει να ισχύει η ισότητα μεταξύ των πολιτών προς όλες τις κατευθύνσεις. Και πραγματική εξίσωση των δύο φύλων (γιατί στα θέματα γονεϊκού ρόλου, ευνοείται η μητέρα, ενώ ο πατέρας σχεδόν αγνοείται), και εξίσωση συνταγματικών δικαιωμάτων που αφορούν την οικογένεια.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εντελώς τυχαία απόψε ανακάλυψα το θέμα αυτό!

Ενδιαφέρομαι και εγώ για περισσότερες λεπτομέρειες σας παρακαλώ.

Τέλη Μαρτίου τελειώνει η άδεια λοχείας και προβληματίζομαι για την συνέχεια.

Είμαι υπάλληλος ΟΤΑ και αν έχετε προηγούμενες αποφάσεις, τηλέφωνο δικηγόρου ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο σας παρακαλώ στείλτε μου π.μ.

Τον 4ο μήνα στην άδεια λοχείας τον κερδίζω, το πρόλαβα αυτό.

Σκέφτομαι αν κάνω αίτηση για το ένα 9μηνο να ζητήσω και το δεύτερο συνεχόμενα στην ίδια αίτηση, ώστε να μου απαντήσουν άμεσα και αν κάνω προσφυγή να κερδίσω χρόνο.

lRZRp3.png

Δοκίμασέ το.

Αλλά να ξέρεις πρέπει να πάρεις έγγραφη απάντηση που να λέει πως απορρίπτεται η αίτηση για το δεύτερο δίδυμο.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να σου πουν πως αποδέχονται για το πρώτο και για το άλλο να ξανακάνεις αίτηση του χρόνου για να σου απαντήσουν τότε. Δες τι θα κάνουν και αναλόγως πράξε.

Εφόσον κάνεις αίτηση και για τα δύο δίδυμα μαζί, να δηλώσεις ακριβώς το χρονικό όριο της άδειας....

Δηλαδή ...

α' δίδυμο από ..... έως ......

και β' δίδυμο από.... έως .....

Για να μη θεωρηθεί πως ζητάς άδεια για δύο παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δοκίμασέ το.

Αλλά να ξέρεις πρέπει να πάρεις έγγραφη απάντηση που να λέει πως απορρίπτεται η αίτηση για το δεύτερο δίδυμο.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να σου πουν πως αποδέχονται για το πρώτο και για το άλλο να ξανακάνεις αίτηση του χρόνου για να σου απαντήσουν τότε. Δες τι θα κάνουν και αναλόγως πράξε.

Εφόσον κάνεις αίτηση και για τα δύο δίδυμα μαζί, να δηλώσεις ακριβώς το χρονικό όριο της άδειας....

Δηλαδή ...

α' δίδυμο από ..... έως ......

και β' δίδυμο από.... έως .....

Για να μη θεωρηθεί πως ζητάς άδεια για δύο παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί και εγώ.

Αν και εμείς πάμε Εφετείο Πειραιά και προβλέπεται μεγάλη καθυστέρηση.

Από ότι μου είπε σήμερα γνωστός δικηγόρος που έχει και η γυναίκα του Δίδυμα και ενδιαφέρεται έχει και αυτός καναδύο αποφάσεις του Εφετείου Πειραιά που δικαιώνει η μία μάλιστα άντρα πατέρα. Αν και έμαθε ότι ετοιμάζετε σχέδιο Νόμου που δίνει 4 μήνες συν στο 9μηνο σε περίπτωση διδύμων άρα αν μας προλάβει ο Νόμος πάσο

Θα δούμε και θα πράξουμε.

lRZRp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διδυμομαμάδες και διδυμομπαμπάδες καλημέρα,

Είμαι ΔΥ στην Αθήνα, τα δίδυμά μου είναι σχεδόν 3 χρόνων. Μου στέλνετε παρακαλώ στοιχεία δικηγόρου για να διεκδικήσω κι εγώ το 2ο 9μηνο?

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Είμαι υπάλληλος ΟΤΑ και μητέρα διδύμων. Στις 19/2/2010 εκδικάζεται η υποθεσή μου στο διοικητικό εφετείο για το 2ο ΄9μηνο. Τα διδυμάκια μου θα γίνουν 3 ετών τον Ιανουάριο. Έχω 2 αποφάσεις απο προηγούμενες υποθέσεις και εκει θα πατήσω. Η μία είναι εκπαιδευτικού και η άλλη δικαστικής λειτουργού.Ελπίζω στα καλύτερα.

Σε μια βδομάδα εκδικάζεται από ότι βλέπω η υπόθεση σου ... Καλή επιτυχία ... Ελπίζω να μας ενημερώσεις μόλις έχεις το αποτέλεσμα της δίκης.

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Άντε να προχωράνε οι υποθέσεις μας!

Δεν έχω πάρει καμμία απάντηση, kassianh, alcyon ή οποιοσδήποτε άλλος έχει να μου στείλει τα στοιχεία κάποιου σχετικού δικηγόρου στην Αθήνα?

Δεν είμαι Αθήνα... δε γνωρίζω, δυστυχώς.

Άντε να προχωράνε οι υποθέσεις μας!

Δεν έχω πάρει καμμία απάντηση, kassianh, alcyon ή οποιοσδήποτε άλλος έχει να μου στείλει τα στοιχεία κάποιου σχετικού δικηγόρου στην Αθήνα?

Εγώ είμαι Ηγουμενίτσα, άρα ούτε εγώ μπορώ να βοηθήσω. Η δικιά μου υπόθεση εκδικάζεται (εκτός απροόπτου) τέλος Μαίου ...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Καλησπέρα,

Μπορείτε να μου στείλετε και εμένα τα στοιχεία του/της δικηγόρου; (για Αθήνα)

Πάντως, λογικό δεν είναι αφού έχουν κριθεί κάποιες από τις υποθέσεις και υπάρχει δεδικασμένο κάποια στιγμή να περάσει και σε σχεδιο νόμου;

JhX4p3.png

Γειά σας... Είμαι και εγώ μητέρα διδύμων 29 μηνών και είμαι στρατιωτικός. Παίρνουμε 14 μήνες άδεια κυήσεως.

Ξέρει κανείς αν παίρνουμε και εμείς και άλλη άδεια για το δεύτερο δίδυμο???

Μπορεί κάποιος να μου στείλει το όνομα και το τηλ. κάποιου σχετικού δικηγόρου να το ρωτήσω???

Σας ευχαριστώ πολύ!!

Μπορείς σε παρακαλώ να αναλύσεις αυτούς τους 14 μήνες που λες; προφανώς βάζεις μέσα άδεια τοκετού+λοχείας+ανατροφής;

Προς όσους αναζητούν στοιχεία δικηγόρου για Αθήνα...σε μένα δεν έχει στείλει κανείς στοιχεία για δικηγόρο...νομίζω πως όλες οι κοπέλες που γράφουν εδώ οτι έκαναν προσφυγή, είναι εκτός Αθήνας...οπότε οι της Αθήνας πάμε στα ψαχτά εφόσον δεν ξέρουμε κάποιον που να έχει ξανα-αναλάβει τέτοια περίπτωση :D

Κοιτάξτε λίγο από τις αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν εκδικαστεί. Εκεί αναφέρονται δικηγόροι. Αλλιώς αναζητήστε δικηγόρο που να ασχολείται με "διοικητικό εφετείο". Προσωπικά είμαι στην επαρχία, άρα δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Μπορείς σε παρακαλώ να αναλύσεις αυτούς τους 14 μήνες που λες; προφανώς βάζεις μέσα άδεια τοκετού+λοχείας+ανατροφής;

Προς όσους αναζητούν στοιχεία δικηγόρου για Αθήνα...σε μένα δεν έχει στείλει κανείς στοιχεία για δικηγόρο...νομίζω πως όλες οι κοπέλες που γράφουν εδώ οτι έκαναν προσφυγή, είναι εκτός Αθήνας...οπότε οι της Αθήνας πάμε στα ψαχτά εφόσον δεν ξέρουμε κάποιον που να έχει ξανα-αναλάβει τέτοια περίπτωση :D

΄

Όπως το είπες + + +! Γί'αυτό και οι 14 μήνες.

και εγώ στην αθήνα είμαι και δεν μπορώ να βρώ δικηγόρο από τις αποφάσεις που λέει η φίλη ''alcyon'' γιατί ο δικηγόρος από την απόφαση δεν υπάρχει...

Αν μάθετε για κανέναν δικηγόρο...παρακαλώ πείτε και σε εμένα.

Καλησπέρα σας και να χαιρόμαστε όλες τα διδυμάκια μας. Είμαι καινούρια στο forum το οποίο βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο. Με τρώει η περιέργεια να μάθω τί έγεινε στο δικαστήριο με την υπόθεση της vouvounas μήπως ξεκινήσουμε και εμείς τις διαδικασίες. Τα διδυμάκια μου είναι 3 μηνών.

Ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...