Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μυλη κύηση.

martha8

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Αφού πρώτα ευχηθώ να σας πάνε όλα καλά τα πράγματα στο εξής και να ειναι το τελευταίο δυσάρεστο που σας έτυχε.

Αυτή η μύλη κύηση πότε ανιχνεύεται? Δηλαδή όταν ο γιατρός δει σάκο χωρίς έμβρυο αυτό σημαινει μύλη κύηση? Επίσης υπάρχουν συμτπώματα ότι κάτι δεν πάει καλά?

Ο γιατρός μπορεί να το υποπτευθεί αν δει σάκο χωρίς έμβρυο και η χοριακή είναι πολύ υψηλή. Επίσης αν στον υπέρηχο βλέπει κάτι σαν χιόνια. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να υπάρχει έμβρυο. Εμένα είδε το έμβρυο και ακούσαμε και την καρδιά, οπότε φάνηκε ότι ήταν μύλη κύηση από τα αποτελέσματα της ιστολογικής. (Σταμάτησε να αναπτύσσεται την 7η βδομάδα και την 9η έκανα απόξεση).

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Myrto μου εφόσον είδε έμβρυο και άκουσε την καρδούλα του τι έγινε κατά την γνώμη του και σταμάτησε η ανάπτυξη? Επίσης μετά από πόσο καιρό το καταλάβατε?

Τα έμβρυα που προκύπτουν από μύλη κύηση δεν έχουν πιθανότητες βιωσιμότητας. Και που έφτασε μέχρι την 7η εβδομάδα σπάνιο είναι...έχουν τεράστια γενετικά προβλήματα αφού προκύπτουν από ένωση δύο σπερματοζωαρίων με ένα ωάριο, καταλαβαίνεις είναι ένα έμβρυο με 69 χρωμοσώματα...Απλώς στην ηλικία κύησης που ήμουν φάνηκε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση παλινδρόμησης, στην μία επίσκεψη φάνηκε καλά και στην επόμενη, δύο εβδομάδες μετά είχε σταματήσει η ανάπτυξη.

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Κοριτσια καλησπέρα! Σημερα η χοριακή μου ΄΄ηταν επιτέλους αρνητική 0,216, και την Παρασκευή αδιαθέτησα. Είχα κάνει απόξεση στις 16/2.

Πάντως έκλεισα ραντεβου για παπ και ερωτήσεις για να ησυχάσω.

Πάντως κάτι μου λέει ότι δεν ήταν μύλη κύηση. Σε εσάς που περάσατε το ίδιο η ιστολογική το έλεγε καθαρα :?:

Αντε, από τον Μάη πάλι σκεφτόμαστε..................

Εκεί που νόμιζα ότι μετά από όλα αυτά θα φοβηθώ, τώρα το θέλω ακόμα πιο πολύ και δεν ξέρω πως θα περάσουν οι μήνες............ :?

ΥΠΟΜΟΝΗ................................ :D

Διαφημίσεις

Μαρθάκι εμένα η χοριακή μου έπεσε στο 2,8 μετά από 1 μήνα. Την ιστολογική δεν την έχω πάρει στα χέρια μου, την έχει ο γιατρός και το αποτέλεσμα μου το είπε τηλεφωνικώς. Τι να σου πω βρε κουκλίτσα? Ίσως θα έπρεπε με την ιστολογική να πας και σε άλλο γιατρό να ρωτήσεις, μην περιμένεις άδικα 6 μήνες.

5f27b8bd0c.png

bp μου, εμένα μου είπε ο γιατρός 3-4 μήνες αλλά έτσι κι αλλιώς απο καλοκαίρι το σκεφτόμαστε πάλι. Όταν θα πάω, θα τον ρωτήσω πολλά και αν δω ότι κατι δε μ αρέσει θα πάρω και μια δευτερη γνώμη. Ελπίζω να μην μας ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο..... :?

Όλα καλά να πηγαίνουν σε όλες μας κορίτσια!!! :D

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια να ρωτήσω κατί? Εγώ που δεν έκανα ιστολογικές εξετάσεις και που μου ήρθε κανονικά η περίοδος, πως μπορώ να ξέρω αν είμαι στις περιπτώσεις μύλης κύησης? Τώρα που έχω ακόμη περίοδο αν κάνω αυριο μια χοριακή, θα δείξει τίποτα διαφωτιστικό? Κάποια κοπέλα από το forum με ανάλογη περίπτωση μου είπε ότι "μέχρι να πέσουν οι τιμές της χοριακής δεν έχεις περίοδο". Άρα οι δικές μου τιμές ,αφού μου ήρθε περίοδος, σημαίνει ότι έπεσαν και είναι φυσιλογικές? Για να με φύγει η ιδέα όχι τίποτε άλλο..........

ΥΓ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.........Μήπως πρέπει να μην τα ψάχνω τοσο πολύ? Ουφ θα τρελαθω στο τέλος!!!!!

XuYop3.png

Κορίτσια να ρωτήσω κατί? Εγώ που δεν έκανα ιστολογικές εξετάσεις και που μου ήρθε κανονικά η περίοδος, πως μπορώ να ξέρω αν είμαι στις περιπτώσεις μύλης κύησης? Τώρα που έχω ακόμη περίοδο αν κάνω αυριο μια χοριακή, θα δείξει τίποτα διαφωτιστικό? Κάποια κοπέλα από το forum με ανάλογη περίπτωση μου είπε ότι "μέχρι να πέσουν οι τιμές της χοριακής δεν έχεις περίοδο". Άρα οι δικές μου τιμές ,αφού μου ήρθε περίοδος, σημαίνει ότι έπεσαν και είναι φυσιλογικές? Για να με φύγει η ιδέα όχι τίποτε άλλο..........

ΥΓ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.........Μήπως πρέπει να μην τα ψάχνω τοσο πολύ? Ουφ θα τρελαθω στο τέλος!!!!!

Εμένα που ήταν μερική μύλη κύηση η χοριακή μου είχε φτάσει τις 40.000 χωρίς να υπάρχει έμβρυο στο σάκο.

Τελικά η χοριακή μου έπεσε ένα μήνα μετά την απόξεση στο 2,8 και η περίοδος μου ήρθε 37 μέρες μετά την απόξεση.

Δεν νομίζω ότι η περίπτωσή σου είναι μύλη κύηση αλλά αφού σου μπήκε η ιδέα και δε σου βγαίνει, κάνε μια χοριακή. Αλλά στο ξαναλέω κι εγώ, αν η χοριακή δεν είχε μηδενιστεί, δε θα σου ερχόταν η περίοδος.

5f27b8bd0c.png

Όταν λες χωρίς να υπάρχει έμβρυο εννοείς τίποτα? Ούτε μια σκιά? Ένα άσπρο πράγμα δηλαδή μόνο ο σάκος? Εγώ είχα κάτι μάυρο απ' ότι θυμάμαι αλλά δεν είχε καλό σχήμα......Δεν ήταν στρόγγυλο ή οβαλ, που να δείχνει φυσιολογικό σχήμα εμβρύο, για τις εβδομάδες που ήμουν.....

XuYop3.png

Διαφημίσεις

Όταν λέω ότι δεν υπήρχε έμβρυο, εννοώ ότι δεν υπήρχε τίποτε, μόνο σάκος και τίποτε αλλο.

Έχω ξαναγράψει ότι η τιμή της χοριακής μηδενίστηκε ένα μήνα μετά την απόξεση.

5f27b8bd0c.png

Και εμένα η χοριακή μου, δέκα μερεσ μετά ήταν 11,8, μετά από 35 μέρες αδιαθέτησα και όταν έκανα χοριακή μετά την περίοδο ήταν αρνητική! Και την ωορηξία μου την κατάλαβα κανονικά όπως παλιά στις 14 μέρες ακριβώς. Όλα λειτουργούν ρολόι!!!! :D

Πήγα στο γιατρό!!!

Ολα καλά! Μου είπε από Μάη να βάλουμε μπρος για το μωράκι μας. Απλώσ μου είπε να κάνω αλλα μια χοριακή σε 20 μέρες.

Δεν ξέρω κορίτσια αλλά μετά από αυτά που πέρασα το θέλω ακόμα πιο πολύ. Πριν δεν το είχα συνειδοτοποιήσει, το έκανα λίγο μηχανικά. Τώρα το θέλω σαν τρελή..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ελπίζω να πανε όλα καλά και το καλοκαίρι να έχω ευχάριστα.....!!!! :D

Διαφημίσεις

Πήγα στο γιατρό!!!

Ολα καλά! Μου είπε από Μάη να βάλουμε μπρος για το μωράκι μας. Απλώσ μου είπε να κάνω αλλα μια χοριακή σε 20 μέρες.

Δεν ξέρω κορίτσια αλλά μετά από αυτά που πέρασα το θέλω ακόμα πιο πολύ. Πριν δεν το είχα συνειδοτοποιήσει, το έκανα λίγο μηχανικά. Τώρα το θέλω σαν τρελή..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ελπίζω να πανε όλα καλά και το καλοκαίρι να έχω ευχάριστα.....!!!! :D

Μαρθάκι, χαίρομαι που σου έδωσε ο γιατρός το ΟΚ. Τελικά, όμως, τι σου είπε? Ήταν μύλη κύηση ή όχι?

5f27b8bd0c.png

Μου εξήγησε αλλά να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα. Μου είπε ότι ήταν. Γενικά μίλησε για κάτι που είναι αθώο και δε χρειαζονται δηλαδή εξετάσεις. Μου είπε επίσησ ότι στην καριέρα του δεν του έχει τύχει ποτέ να το συναντήσει δυο φορές στην ίδια γυναίκα. Όχι πως είναι απίθανο αλλά δεν του έχει συμβεί. Πάντως δεν ξέρω αλλά έφυγα άπό το γιατρείο του χαρούμενη και αισιόδοξη. Ελπίζω να είναι όλα καλά για όλες μας την επόμενη φορά... :)

• 8 months later...

καλησπέρα κορίτσια.

Ανακαλύπτω σιγά σιγά οτι είμαστε αρκετές οι κοπέλες που ήρθαμε αντιμέτωπες με τη μύλη κύηση. και όλες περάσαμε αυτά τα απαίσια στάδια της άγνοιας, του φόβου, της αμφιβολίας και της αγωνίας.

Απο τη δική μου απόξεση έχουν περάσει 30 ημέρες. η χοριακή μου κατεβαίνει σιγά σιγά. την πέμπτη ήταν 98.

Στη δική μου περίπτωση υπήρχε έμβρυο στο σάκο, μια εβδομάδα πριν την απόξεση φαινόταν να υπάρχει και παλμός και μέσα σε μια εβδομάδα άρχισαν έντονες ναυτίες και αιμορραγία. Στον υπέρηχο φαινόταν ένα κουβάρι από κύτταρα και σαν... τι να πω, ο σάκος να είχε διασπαστεί σε δυο σάκους. Υπήρχε και σε μένα η εικόνα αυτή σαν χιόνια αν και εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς έπρεπε να κοιτάξω και που στο καλό είναι αυτά τα χιόνια.

Η ιστολογική έπειτα απο ένα σωρό ακατανόητους όρους αναφέρει οτι τα ευρήματα συμπίπτουν με εκείνα της μύλης κύησης. Ο γιατρός μου είπε να κάνω ακτινογραφία για να αποκλείσουμε κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες (σκέφτηκα εσένα bp-IOLH όταν μου το είπε!!!). προφανώς αυτό το πρόβλημα είναι κάποια πιθανή μετάσταση αλλά δεν ήθελε να μου το πει για να μην με τρομάξει. Αλλά έπεσε σε ασθενή που δεν έχει κόψει το ιντερνετ. Έχω την αίσθηση όμως οτι το θεωρεί απίθανο με βάση την ιστολογική αλλά επειδή είναι "ψείρας" θέλει να αποκλείσει και την παραμικρή πιθανότητα. Πως βρίσκω δύναμη να είμαι αισιόδοξη δεν ξέρω. Μάλλον απο άμυνα.

Ακόμα λίγες μέρες αγωνίας λοιπόν και για μένα.

martha8 χαίρομαι πολύ που τα πράγματα πάνε καλά για σένα. Ελπίζω να μείνεις πολύ γρήγορα έγκυος και να κάνεις ένα υγιέστατο μωράκι!!

Αυτό που αποκόμισα όμως είναι ότι ακόμα κι αν νομίζουμε οτι μας έχει βρει το μεγαλύτερο κακό (όπως το βιώνουμε εκείνη τη στιγμή) υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις τελικά. Βλέποντας λοιπόν τα γεγονότα απο απόσταση ενός μήνα κάνω το σταυρό μου που δεν έπαθα κάτι πιο σοβαρό και προχοράω. Απλώς περιμένω να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, να αποκλείσω όλες τις πιθανότητες για κάτι κακό και προχωράμε...

Ελπίζω να μη σας κούρασα :)

Σας φιλώ όλες και εύχομαι τα καλύτερα

koukida μου καλημέρα!

Χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις ψύχραιμα! Όπως τα λες είναι, υπάρχουν και πιο δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να μην απογοητευόμαστε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια με δύναμη και θάρρος! Λυπάμαι για ό,τι σου συνέβη αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα.

Για μένα τελικά τα πραγματα δεν ήταν πολύ κάλά,είχα και δεύτερη παλλίνδρομη τον Ιουλη αλλά έκανα εξετάσεις,πήγα και σε αιματολόγο και τώρα πάλι ξεκινάω την τρίτη μου προσπάθεια και ελπίζω να είναι και η τυχερή μου.

Εσύ καλό είναι ΄να κάνεις ό,τι σου λέει ο γιατρός σου και πιστεύω ότι είναι καλό που είναι ψείρας!!! Καλυτερα έτσι,θα ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....

Κουκιδίτσα εύχομαι η νέα χρονιά να είναι λίγο καλύτεή και για σένα και για μένα και για ΟΛΑ τα κορίτσια!!!

koukida μου καλημέρα!

Χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις ψύχραιμα! Όπως τα λες είναι, υπάρχουν και πιο δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να μην απογοητευόμαστε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια με δύναμη και θάρρος! Λυπάμαι για ό,τι σου συνέβη αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα.

Για μένα τελικά τα πραγματα δεν ήταν πολύ κάλά,είχα και δεύτερη παλλίνδρομη τον Ιουλη αλλά έκανα εξετάσεις,πήγα και σε αιματολόγο και τώρα πάλι ξεκινάω την τρίτη μου προσπάθεια και ελπίζω να είναι και η τυχερή μου.

Εσύ καλό είναι ΄να κάνεις ό,τι σου λέει ο γιατρός σου και πιστεύω ότι είναι καλό που είναι ψείρας!!! Καλυτερα έτσι,θα ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....

Κουκιδίτσα εύχομαι η νέα χρονιά να είναι λίγο καλύτεή και για σένα και για μένα και για ΟΛΑ τα κορίτσια!!!

martha8 μου σου εύχομαι όντως η τρίτη να είναι και η τυχερή και με το καλό να έρθει το μωράκι που τόσο λαχταράς. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει τα πιο χαρμόσυνα νεα σε όλες σας!!

Φιλιά

• 10 χρόνια μετά...

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει περάσει κάποια κοπέλα μηλη κύηση και πόσο έπεσε η Β χοριακη μετά από μια εβδομάδα; έκανα την αποξεση με χοριακη 34.000 και μετά από μια εβδομάδα είχα 1084 μοναδες. Έχω ραντεβού για υπέρηχο γράφημα σε 2 μέρες και έχω αγχωθεί πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

On 25/2/2020 at 6:12 ΠΜ, Pavlinasiranidi είπε:

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει περάσει κάποια κοπέλα μηλη κύηση και πόσο έπεσε η Β χοριακη μετά από μια εβδομάδα; έκανα την αποξεση με χοριακη 34.000 και μετά από μια εβδομάδα είχα 1084 μοναδες. Έχω ραντεβού για υπέρηχο γράφημα σε 2 μέρες και έχω αγχωθεί πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Καλησπερα εκανα στις 24/01 αποξεση λόγω μερικης μυλης κυησης σημερα αδιαθετησα !! εκανα 3 χοριακες συνολικα ανα δεκα μερες απο 25000 που ειχα χοριακη μετα απο μια εβδομαδα επεσε στο 244 μετα απο δεκα μερες στο 17 κ η τελευταια 2.4... Μια χαρα πεφτει κ η δικη σου σημασια εχει να μηδενισει μην αγχωνεσαι

• 10 months later...

Κοριτσια μου καλημερα και καλως σας βρηκα . Ευχομαι ολες συντομα να κραταμε στην αγκαλια μας τα μωρακια μας και ολα αυτα ναναι ενα κακο ονειρο. Ειμαι και εγω παθουσα απο παλινδρομη κυηση και η ιστολογικη εδειξε υποψια μερικης μυλης κηυσης! Η χοριακη μου απο το νοεμβριο που εκανα αποξεση μηδενιστηκε σε ενα μηνα σχεδον κ η πρωτη μου περιοδος ηταν νορμαλ αλλα οχι με πολυ εντονη ροη . Στη δευτερη ομως που ειχα πρωτα κατι σταγονες για κανα 4ημερο καφε μετα ειχα πολυ αιμα και εκει που ελεγα οτι σταματαει Με καφε ως συνηθως στην 8 μερα ξανα αρχισε το αιμα με εντονη ροη και ακομα κ σημερα 14η μερα συνεχιζει με καφε . Ο γιατρος μου μου ειπε να μην ανησυχω αλλα εγω εχω αγχωθει φουλ . Εχει καμια αναλογη εμπειρια ; Πφφφ...

• 10 months later...

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είμαι 32 χρόνων και έχω ένα αγοράκι 15 μηνών! Τον Αύγουστο έμεινα πάλι έγκυος και δυστυχώς παλινδρόμησε στην 10η εβδομάδα, χρειάστηκε να κάνω απόξεση και η απάντηση της ιστολογικής ήταν μερική μυλη κύηση. Σεπτέμβριο έγινε η απόξεση, η χορικη μηδένισε πάνω στον μήνα και από τότε την μετρώ κάθε μήνα και όντως παραμένει αρνητική. Ο γιατρός μου, μου είπε μέχρι τον Μάρτιο να μην επιχειρήσω νέα εγκυμοσύνη, να περάσουν δηλαδή 6 μήνες από την απόξεση και αυτό λόγο μυλης κύησης η οποία για έξι μήνες μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην γυναίκα. Θα ήθελα να ρωτήσω όσες από εσάς πέρασαν από μερική μυλη κύηση περιμένατε όντως 6 μήνες; Ποτέ είχατε την επόμενη εγκυμοσύνη και γενικά υπήρξε δυσκολία για νέα εγκυμοσύνη; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και σε εύχομαι ότι ποθεί η κάθε μια ! 

On 23/12/2021 at 4:01 ΜΜ, louloudeli είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είμαι 32 χρόνων και έχω ένα αγοράκι 15 μηνών! Τον Αύγουστο έμεινα πάλι έγκυος και δυστυχώς παλινδρόμησε στην 10η εβδομάδα, χρειάστηκε να κάνω απόξεση και η απάντηση της ιστολογικής ήταν μερική μυλη κύηση. Σεπτέμβριο έγινε η απόξεση, η χορικη μηδένισε πάνω στον μήνα και από τότε την μετρώ κάθε μήνα και όντως παραμένει αρνητική. Ο γιατρός μου, μου είπε μέχρι τον Μάρτιο να μην επιχειρήσω νέα εγκυμοσύνη, να περάσουν δηλαδή 6 μήνες από την απόξεση και αυτό λόγο μυλης κύησης η οποία για έξι μήνες μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην γυναίκα. Θα ήθελα να ρωτήσω όσες από εσάς πέρασαν από μερική μυλη κύηση περιμένατε όντως 6 μήνες; Ποτέ είχατε την επόμενη εγκυμοσύνη και γενικά υπήρξε δυσκολία για νέα εγκυμοσύνη; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και σε εύχομαι ότι ποθεί η κάθε μια ! 

Καλημερα και χρονια πολλα!Η πρωτη μου εγκυμοσυνη ηταν μερικη μυλη κυηση,παλλινδρομησε στις 9 βδομαδες και το επιβεβαιωσε η βιοψια.Σε ενα μηνα οντως μηδενισε η χοριακη και στις 36 μερες μετα την αποξεση ηρθε η πρωτη περιοδος.Ο γιατρος μου ειπε σε 3 μηνες να ξαναπροσπαθησω.Ο μονος λογος που ξεκινησαμε στους 6 μηνες και εμεινα σε ενα υγιεστατο αγορακι αμεσως ηταν γιατι  διαγνωστικα με υποθυρεοειδισμο και επρεπε να ρυθμιστει η tsh.Φανταζομαι ο γιατρος σου δινει ενα 6μηνο για να ειναι απολυτως ησυχος.Καποιοι γιατροι ειναι πιο επιφυλακτικοι.Ευχομαι οταν προσπαθησετε ξανα να εχεις αμεσα μια ηρεμη τελειομηνη εγκυμοσυνη.Να σαι καλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...