Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μυλη κύηση.

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Κοιταξα αλλά δεν βρήκα τέτοιο θέμα για να γράψω.

Μόλις γύρισα από το γιατρό. Η απάντηση τησ ιστολογικής ήταν μύλη κύηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι είναι. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω εξετάσεις, παρά μόνο χοριακές 2-3 φορές ανά μήνα για να σιγουρευτούμε ότι θα έχει γίνει ή θα γίνει αρνητική. Και ότι μετά από αυτό το διάστημα (που θα σιγουρέψουμε ότι έπεσαν οι χοριακές) μπορώ να ξανακάνω προσπάθια. Επειδή δε γνωρίζω πολλά και δε βρήκα κάτι ιδιαίτερο στο ιντερνετ θα ήθελα αν είχατε εμπειρία ή αν γνωρίζετε να μου πείτε την άποψή σας. Και επίσησ είναι συχνό αυτό ή ήμουν τόσο άτυχη; :?

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κοριτσάκι λυπάμαι πολύ. Δεν ξέρω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα αλλά το μόνο που γνωρίζω είναι ότι και σε μια κοπέλα που είχε τύχει παρόμοια περίπτωση (μερική μύλη κύηση) της είχε πει να κάνει χοριακές (δεν θυμάμαι με ποιά συχνότητα) για να βεβαιωθούν ότι θα μηδενιστεί αλλά και να μην μείνει έγκυος για ένα 6-μηνό μετά για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να ξανασυμβεί το ίδιο. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά επειδή είναι μέλος στο forum μπορείς να την ρωτήσεις αν θες. Σου στέλνω pm.

Mάρθα είμαι κι εγώ ομοιοπαθούσα...η ιστολογική μου έδειξε μερική μύλη κύηση. Ο γιατρός μου συνέστησε χοριακές ανά εβδομάδα μέχρι να φτάσει η τιμη της χοριακής σε φυσιολογικά επίπεδα και μετά ανά μήνα για έξι μήνες ακόμα...Ευτυχώς έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα και τώρα είμαι στη φάση που κάνω τις μηνιαίες...Από τη στιγμή που θα μηδενιστεί η χοριακή μου είπε να περιμένω 6 μήνες για να ξαναμείνω έγκυος. Αυτές τις πληροφορίες βρήκα και σε διάφορα αγγλόφωνα sites...Δες εδώ http://molarpregnancy.co.uk/ έχει πολλές πληροφορίες...

Η μερική ή πλήρης μύλη κύηση είναι κάτι αρκετά σπάνιο, έχεις 1-2 πιθανοτητες στις χίλιες να σου συμβεί...οι γιατροί συστήνουν να περιμένεις γιατί μια εγκυμόσύνη αμέσως μετά από μύλη κύηση έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πάλι μύλη...

Γενικά μην αγχώνεσαι αλλά μην αμελήσεις και τις εξετάσεις σου...Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

martha8, εγώ είμαι η κοπέλα με τη μερική μύλη κύηση που σου είπε η livinath.

Από την αρχή κατάλαβα ότι μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν και η δική σου περίπτωση.

Τέλος πάντων, εγώ έκανα μία χοριακή 20 ημέρες μετά την απόξεση και ήταν 11,2 και άλλη μία ύστερα από 10 μέρες με αποτέλεσμα 2,8. Μετά από το αποτέλεσμα 2,8 ο γιατρός μου μού είπε ότι η χοριακή είναι εντάξει και ξεκινήσω προσπάθειες για νέα εγκυμοσύνη 6 μετά την απόξεση, γιατί υπάρχει πιθανότητα, αν μείνω έγκυος πριν από το εξάμηνο, να μου ξανασυμβεί η μύλη κύηση. Έκανα απόξεση τον Οκτώβριο, άρα ξεκινώ πάλι τον Απρίλιο. Όμως θα αφήσω και άλλους 2 μήνες να περάσουν έτσι και θα ξεκινήσω στα μέσα του καλοκαιριού.

Ένας άλλος γιατρός μου συνέστησε και ακτινογραφία θώρακος ένα μήνα μετά την απόξεση, όμως ο δικός μου γιατρός μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Τελικά εγώ έκανα ακτινογραφία θώρακος, γιατί με ταλαιπωρούν απανωτές ιώσεις που μου προκάλεσαν ακροαστικά και βρογχικό άσθμα. Η ακτινογραφία ήταν καλή, άρα τώρα απλώς αναμένω να φτάσει το καλοκαίρι.

Κάνε τις χοριακές σου και να είσαι αισιόδοξη.

5f27b8bd0c.png

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Βp μου έστειλε η livianth MAIL και μου το είπε και το θυμήθηκα. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Διαβασα και μου είπαν (όχι ο γιατρός) κάτι για καρκινώματα και τέτοια. Να υποθέσω ότι είναι σπάνιο; Ο γιατρόσ μου έκανε και υπέρηχο και μου είπε ότι είναι όλα καλά. Εσείς που είχατε μύλη, είχατε και αιμορραγία όπως εγώ; Εγώ δεν είδα ποτέ σάκο. Επίσης ο γιατρόσ μου είπε ότι είναι τυχαίο και ότι δεν χρειάζονται εξετάσεις, μόνο χοριακές. Συγγνώμη που σας ζαλίζω αλλά έχω αγχωθεί.... :? .

Διαφημίσεις

Αυτή την απάντηση την έχει δώσει ο γιατρός κ. Ζησσόπουλος για την περίπτωσή σου.Ελπίζω να σε βοηθήσει!!!!!!!

Σχετικά με την αιτιολογία της μύλης κύησης.

Επειδή πολλές ερωτήσεις επισκεπτών μας αφορούν την μύλη κύηση, ολική και μερική , θ[ αναφερθώ με λίγα λογια στην αιτιολογία τους, απο την οποία προκύπτει, ότι οφείλεται σε τυχαία γεγονότα και μεχρι στιγμής δεν υπάρχει μέθοδος αποτροπής της.

Η πληρης μύλη κύηση είναι μια εγκυμοσύνη χωρίς έμβρυο. Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη το εμβρυο προερχεται από την εμβρυοβλαστη και η τροφοβλαστη σχηματίζει τον πλακούντα.

Επειδή στην περιπτωση αυτή δεν υπάρχει εμβρυική κυκλοφορία, που παραλαμβανει τα υγρά της μητέρας και τα παροχετεύει, οι λάχνες μίας μηλης κύησης ειναι σαν κυτταρα μεσα σε υποτονικο διάλυμα, με συνεπεια να διογκωθουν και να δώσουν στο ιστό της την χαρακητριστική σταφυλλοειδή μοροφολογια.

Το μέγεθος της μήτρας είναι δυσανάλογα μεγάλο προς την διάρκεια της εγκυμοσύνης και παράλληλα εμφανίζονται αιμορραγίεςκαθως και ενδεχομένως υψηλή αρτηριακή πίεση και οιδήματα

Η διάγνωση της μύλής κυησης τιθεται από την διαφορά μεγεθους της μητρας ως προς την χρονική διαρκεια από την τελευταία εμμηνορρυσία, από το ιστορικό τυχον αιμορραγιών στην κυήση, από την χαρακτηριστική υπερηχογραφική εικόνα, και από τις υπερβολικά αυξημένες τιμές χοριακής γοναδοτροπινης ( ορμόνη εγκυμοσύνης) στον ορό αίματος

.Η χρωμοσωματική ανάλυση της πληρης μύλης κύησης εμφανιζει εναν φυσιολογικό διπλοϊδή καρυότυπο. Ολα τα χρωμοσώματα όμως προέρχονται από τον οργανισμό του πατέρα. Η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να προκύψει από δισπερμική γονιμοποίηση (δυο σπερματοζωάρια καθενα με 23 χρωμοσώματα) γονιμοποιούν ένα ωοκύτταρο χωρίς πυρήνα), οπότε συνενώνονται και σχηματιζουν εναν διπλοειδή πυρήνα με 46 χρωμοσώματα

Ενας διπλοϊδής πυρήνας προκύπτει επίσης κατά την γονιμοποίηση ενος ωοκυττάρου χωρίς πυρήνα, από ένα σπερματοζωάριο, που ακολουθως υπόκειται σε μιτοτική διαίρεση. Οι καρυτότυποι που προκύπτουν από δισπερμική γονιμοποίηση, μπορούν να είναι ΧΧ ή ΧΥ

Σε μονοσπερματική γονιμοποίηση όλοι οι καρυότυποι ειναι ΧΧ. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι ζυγώτες ΥΥ δεν περιέχουν κανενα απο τα σημαντικά γονιδια, που υπαρχουν στο χρωμόσωμα Χ. Ερευνες έχουν αποδειξει, ότι η πλειονοτητα των περιπτωσεων μύλης κύηση έχουν τον καρυότυπο ΧΧ

Σε αντιθεση με την πλήρη μύλη κύηση, η μερική μύλη κύηση ειναι τριπλοειδής (δηλαδή εχει 69 χρωμοσώματα αντι 46), με μία μολις διακρινομενη εμβρυική καταβολή. Μετά μια αποβολή βρισκει κανείς εμβρυικούς ερυθροβλάστες(εμπεριέχουν πυρήνες), που αποδεικνύει την υπαρξη εμβρυικού ιστού. Σε σπάνιες περιπτωσεις υπάρχει μάλιστα ενα έμβρυο με ανωμαλίες, που μπορεί να γεννηθεί και ετελιόμηνο!. Τα εμβρυα δεν ειναι βιώσιμα. Οι διογκωμενες χοριακές λάχνες εν μερει υπάρχουν και τα κλασικά συμμπτώματα της μύλης κύησης είναι λιγώτερο αναπτυγμένα. Οι τιμε΄ς των γοναδοτροπινών μπορεί επισης να κυμαινονται σε φυσιολογικά όρια

Ο καρυότυπος δείχνει, ότι το κύθημα εμφανίζει τριπλοϊδία με διπλό πατρικό χρωμοσωματικό τύπο (ΧΧΧ,ΧΧΥ,ΧΥΥ), δηλαδή έχουμε 69 χρωμοσωματα ανίι 46.

Ερευνες κατέδειξαν, ότι αυτές οι εγκυμοσύνες προήλθαν με γονιμοποίηση ενος ωοκυττάρου είτε με 2 σπερματοζωάρια, είτε με ενα διπλοϊδες σπερματοζωάριο.

Η πιθανοτητα υποτροπης της μερικής μυλής κύησης, ειναι περιπου 2% μεγαλυτερη, απ΄’ότι στον υπολοιπο πληθυσμό.

Επομένως, γυναικες που έχουν ιστορικό μύλης κύησης, δεν έχουν άλλη επιλογή, απο το να ξαναεπιχειρήσουν μια νέα εγκυμοσύνη.

Μάρθα, το ζητούμενο είναι η χοριακή να πέφτει, μην τρομάξεις δηλαδή αν δεν είναι στα φυσιολογικά επίπεδα....για να σου δώσω μια ιδέα, εμένα 2 βδομαδες μετά ηταν 248 και μετά ανα βδομαδα 58,16,8,4,2...Το κάτω από 5 θεωρείται φυσιολογική τιμή...Κι εγώ αύριο έχω χοριακή...Μας εύχομαι καλή επιτυχία!

Καλά, Μυρτώ μου, ακόμη χοριακές κάνεις? Εγώ έχω να κάνω από τις 20 Νοεμβρίου που μου έδειξε 2,8.

Μάρθα, αυτά με τα καρκινώματα που διάβασες, μην αφήνεις να σε τρομάξουν. Τα διάβασα κι εγώ και κόντεψα να τρελλαθώ. Τηλεφώνησα πανικόβλητη στο γιατρό μου και μου είπε ότι αυτά αφορούν την πλήρη μύλη κύηση. Εμένα ήταν μερική μύλη.

Επίσης, σ' εμένα ο γιατρός έβλεπε σάκο αλλά δεν έβλεπε έμβρυο. Αιμορραγία δεν είχα. Όμως 3 ημέρες πριν από την απόξεση είχα κάτι ροζέ που την προηγούμενη της απόξεσης έγιναν λίγο πιο σκούρα.

5f27b8bd0c.png

Bp δεν μου είπε αν ήταν πλήρης ή μερική αλλά δε φάνηκε ανήσυχος.Μάλιστα μου είπε να παρακολουθήσω 3-4 μήνες τη χοριακή πριν ξεκινήσω νεα προσπάθεια.Στο νετ διαβασα για 6 εως 12 μήνες. Πιστεύω όμως ότι θα κρίνει και από τις χοριακές. Μου το είπε πάντως ότι η χοριακή μπορεί να μην είναι αμέσωσ αρνητική.

Μυρτω εγώ πριν λίγο έκανα χοριακή και θα πάω να την παρω το απογευμα.

Καλά μας αποτελεσματα! :wink:

Διαφημίσεις

Βp, ακόμα κάνω χοριάκες...μάλλον ο γιατρός μου είναι λίγο πιο ''υστερικός'' απ'τον δικό σου!!!Πάντως οι κακοήθειες μπορεί να δημιουργηθούν και σε πλήρη και σε μερική μύλη, αλλά βέβαια οι πιθανήτητες είναι περισσότερες στην πλήρη...Εγώ πάντως βρήκα πολλές πληροφορίες στο site αυτό που σας έβαλα πιο πάνω...Κι εκεί συστήνει μέτρηση της χοριακής ανά μήνα και για ένα εξάμηνο από τη στιγμή που θα μηδενιστεί...Πάντως το ότι πληροφορήθηκα πολύ αναλυτικά δε μου έκανε καλό, ίσα-ίσα μου χάλασε πάρα πολύ την ψυχολογία....Ακούστε τους γιατρούς σας και μη χαλιέστε....

Η χοριακή μου είναι 11,8. Ο γιατρός είπε ότι είναι πολύ καλή και να ξανακάνω σε 20 μέρες. Οι κακοήθιες που λέτε, αν γίνονται, γίνονται άμεσα ή μετά από χρόνια; Ο γιατρός μου γενικά είναι χαλαρός και ποτέ δε με αγχώνει ή φοβίζει και δε μου λεει τισ άσχημες πιθανότητες. Και αν ρωτήσω θα μου πει να κόψω το ίντερνετ :D !

Ξέρετε περίπτωση μύλης κύησης που να είχε τέτοια κατάληξη; :?

Μάρθα, μην ανησυχείς, αφού είναι τόσο χαμηλή η χοριακή σου!Εχω διαβάσει τέτοιες περιπτώσεις αλλά εκεί η χοριακή ήταν πολύ ψηλή και δεν έπεφτε με τίποτα.Ολα καλά, χαίρομαι πολύ!!!

Μη δίνεις σημασία στις σπάνιες περιπτώσεις,Μάρθα μου.Αυτά τα λένε για το τυπικό,για να καλυφθούν.Εσένα τίποτα από αυτά δε θα σου συμβεί,όπως και στα άλλα κορίτσια...

κοριτσάκι μου μην ανυσηχεις καθόλου για ολα αυτα που διαβαζεις στο νετ

και εγω περιπτωση μερικης μυλης κυησης με απόξεση τον ιουνιο

εμενα μου συστηθηκε να περιμενω τρεις μηνες για νεα προσπαθεια

ασχετα αν εγω το καθυστερησα λιγο παραπανω γιατι ηθελα να κανω εξετασεις για να ειμαι πιο σιγουρη για επομενη εγκυμοσυνη

τελικα τον νοεμβριο εμεινα εγκυος και δοξα το θεο ολα τωρα πανε καλα

Διαφημίσεις

ΠΕΝΟΥΛΑ, πολύ χάρηκα που έμεινες έγκυος και βαίνουν όλα καλώς.

Myrto, τελικά ο γιατρός μου μού είπε να κάνω το σωστό. Θα είχα τρελλαθεί, αν έπρεπε να μετράω συνεχώς χοριακές. Ευτυχώς. Όμως μου έβαλες ιδέα και θα πάω μια από τις επόμενες ημέρες να κάνω μια χοριακή ακόμη. Κι εμένα μου είπε να κόψω το ίντερνετ και αυτό έκανα. Από τη στιγμή που έπεσε η χοριακή, δεν ξανασχολήθηκα.

Martha8, η χοριακή σου είναι άριστη. Όλα θα πάνε καλά.

5f27b8bd0c.png

Σας ευχααριστώ κορίτσια για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Πενούλα συγχαρητηρία! Σου εύχομαι και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά! Και εμένα μου είπε 3-4 μήνες αλλά δε είπε να μην κάνω εξετάσεις :? . Ισως αργότερα κάνω τον προγεννητικό έλεγχο, μια και έτσι κι αλλιώσ θα χρειαστεί σίγουρα... :wink: . Στισ υπόλοιπες και στον εαυτό μου εύχομαι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τησ πενούλας και να μείνουμε σύντομα(όταν πρέπει βέβαια) εγκυούλες... :D

• 3 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα!

Με βασανίζει νέο θέμα τώρα!!!

Παρόλο που ο γιατρός μου είπε ότι είναι μύλη κύηση μου έστειλε τα αποτελέσματα της ιστολογική που έλεγαν μεταξύ άλλων ότι μορφολογικοί χαρακτήρες συνηγορητικοί μύλης κυήσεως δεν ανευρέθησαν.... :shock:

Έγραψα σε ένα σαιτ γνωστού γιατρού που απαντάει στο ιντερνετ ότι έχει γίνει μέχρι τώρα μαζί με τα αποτελέσματα της οστολογικήσ και μου απαντησε ότι δεν έχω απολύτως τίποτα και να ξεκινήσω τον άλλον μήνα τις προσπάθειες. Βέβαια εγώ δεν θέλω να ξεκινήσω αμέσως αλλά αν δεν είναι μύλη κύηση ίσωσ πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις(γιατί υποτίθεται δεν κάνω εφόσον ήταν μύλη). Την παρασκευή μετά τη χοριακή θα πάρω πάλι το γιατρό μου και θα τον ρωτήσω........ :?

Μέχρι τότε εσείς έχετε να με συμβουλέψεε κάτι;

Martha, μπορεί να μην είναι μύλη κύηση, γιατί η χοριακή σου έπεσε πολύ γρήγορα. Εμένα έφτασε στο 10,9 μετά από 20 ημέρες.

Όμως μάλλον πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου και να τον ρωτήσεις να σου εξηγήσει, γιατί σου είπε ότι είναι μύλη κύηση. Όταν έβγαλε τη διάγνωση μύλη κύηση, είχε στα χέρια του την ιστολογική ή το υπέθεσε λόγω της υψηλής χοριακής? Θύμισέ του ότι σου έχει πει να περιμένεις να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να επιχειρήσεις νέα εγκυμοσύνη. Μήπως μπορείς να προσπαθήσεις αμέσως, αν δεν είναι μύλη κύηση?

5f27b8bd0c.png

Μάρθα, καλά είναι τα νέα σου, εγώ παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο, καλό θα κάνεις στον οργανισμός σου. Όσο για τις εξετάσεις, δεν ξέρω τι να σου πω, συνήθως με μια παλίνδρομη οι γυναικολόγοι δεν συστήνουν εξετάσεις. Αν εσύ παρόλα αυτά θέλεις να τις κάνεις για να αισθάνεσαι καλύτερα ζήτησε από το γιατρό σου να σου γράψει τις βασικές (θρομβοφιλία, ουρεόπλασμα, θυροειδή...)

Βp, σε παρακαλώ μπορείς να μου στείλεις πμ με τα στοιχεία του Χασιάκου; Πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα περιμένω για ραντεβού....Θέλω να μου πει κι αυτός τη γνώμη του μπας και ηρεμήσω λίγο!!!!

Όταν πήγα δεν μου έδωσε την απαντηση τησ ιστολογικής αλλά υποτίθεται ότι την ήξερε. Μου την έστειλε ο ίδιος πριν 5 μέρες. Μου είπε μάλιστα ότι το υποπτευόταν ότι είναι μύλη από την μέρα τησ αποξεσης!!!

Έτσι κι αλλιώς το καλοκαιράκι λέμε πάλι, οπότε είτε είναι είτε δεν είναι ΄το ίδιο κάνει. Απλώς αν δεν είναι θα αγχωθω γιατί φοβάμαι μήπως έφταιγε κάτι!

Μπορώ να κάνω τον προγεννητικό έλεγχο από τωρα; Πριν μείνω έγκυος; Νομίζω είναι το ίδιο!

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Αφού πρώτα ευχηθώ να σας πάνε όλα καλά τα πράγματα στο εξής και να ειναι το τελευταίο δυσάρεστο που σας έτυχε.

Αυτή η μύλη κύηση πότε ανιχνεύεται? Δηλαδή όταν ο γιατρός δει σάκο χωρίς έμβρυο αυτό σημαινει μύλη κύηση? Επίσης υπάρχουν συμτπώματα ότι κάτι δεν πάει καλά?

Έτσι έχω ακούσει. Βέβαια στη δική μου περίπτωση είχα αιμορραγία , δεν είδαμε ποτέ σάκο και ανέβαιναν οι χοριακές μου με κενό ενδομήτριο. Βεβαια ο γιατρόσ είπε ότι ήταν μύλη, η ιστολογική δεν ο λέει. :?

Εγώ πάλι είχα σάκο αλλά δεν είχα έμβρυο. Επίσης, δεν είχα αιμορραγία. Μια μέρα πριν την απόξεση κι ενώ ήμουν 8 εβδομάδων και 5 ημερών άρχισα να έχω λίγο ελάχιστο αιματάκι.

Η χοριακή στα ύψη.

5f27b8bd0c.png