Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ....

ΤΙΝΑ

Recommended Posts

Εκανα καισαρικη και μου εκαναν 3 δοσεις. Δεν ειχα κανενα προβλημα με την μεση μου και ολα πηγαν πολυ καλα.Να μην ανχωνεσαι για τιποτα! Εγω ειχα τρελους πονους και το μονο που με εσωσε εκεινη την στιγμη ηταν η επισκληριδιοσ.

ΜΙΑ, εάν δεν είχα πρόβλημα με τη μέση μου δεν θα φοβόμουν αλλά τώρα φοβάμαι λόγω του προβλήματος! Ξέρω ότι οι πόνοι είναι τρελοί!!!

• 4 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ κορίτσια στο 1ο παιδι η επισκληριδιος με πονεσε πολύ την ώρα που γινότανε αλλά μετά όλη η καισαρικη δεν κατάλαβα τίποτα από πόνο και έμεινα στην ανανηψη 1 ώρα, στο μητέρα. Στο 2ο παιδι δεν με πονεσε καθόλου αλλα έπαθα μετα τα πρώτα πέντε λεπτα, πρώτα δεν μπορούσα να πάρω ανάσα ήθελα να σηκωθω από το χειρουργικο κρεβάτι να παρω βαθια ανασα και δεν με άφηναν και ήταν τρομερό... Μετα ήρθαν οι εμετοι, αλλα όλα αυτά κράτησαν μόλις 10 λεπτά το πολύ σου αλλάζουν το φάρμακο και συνέρχεσαι. Μετα όμως απο το πρώτο μισάωρο και για καμμιά ώρα που γίνεται η επέμβαση είχα φρικτους πόνους κατα τη διΑρκεια, σαν να μην υπήρχε αναισθησια καν... Και μετα έμεινα 6 ώρες στην ανανηψη με τριμερούς πονους, το δε αριστερό μου πόδι το κουνησα την άλλη μέρα το πρωι, αυτά στο Ρέα. Ο γιατρός μου είπε ότι όλα αυτά ήταν θέμα κακής ψυχολογίας , γεννησα πρόωρα γιατί οι φωστήρες οι υπερηχολογοι είχαν βρει ότι το παιδι μου μπορεί να είχε ένα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα και έκριναν ότι έπρεπε να γεννηθεί αμέσως. Εγώ η αλήθεια είναι ότι εκλαιγα απο την ώρα που μπήκα στην ρεσεψιον και καθ όλη τη διΑρκεια της επέμβασης ... Το παιδι μου είναι μια χαρά πάντως και όλα αυτά τα έχω πια ξεπεράσει αλλα όχι ξεχάσει

• 4 months later...

Δηλαδή για το αν θα κάνεις επισκληρίδιο ή όχι αποφασίζεις εσύ ή ο γιατρός σου εκείνη την στιγμή? Η αν θες να αποφύγεις τους πόνους το έχεις δεδομένο ότι θα κάνεις επισκληρίδιο από πριν?

Eπίσης εγώ που έχω πρόβλημα δισκοκήλης, επιτρέπεται η επισκληρίδιος?

Δηλαδή για το αν θα κάνεις επισκληρίδιο ή όχι αποφασίζεις εσύ ή ο γιατρός σου εκείνη την στιγμή? Η αν θες να αποφύγεις τους πόνους το έχεις δεδομένο ότι θα κάνεις επισκληρίδιο από πριν?

Eπίσης εγώ που έχω πρόβλημα δισκοκήλης, επιτρέπεται η επισκληρίδιος?

το αν θα κάνεις επισκληρίδιο το αποφασίζεις εσύ, ανάλογα με το κατά πόσο αντέχεις τους πόνους και το κατά πόσο ρισκάρεις τίς αρνητικές συνέπειες της επισκληριδίου. για τη δισκοκήλη δεν ξέρω αλλά δε νομίζω να παίζει ρόλο.

το αν θα κάνεις επισκληρίδιο το αποφασίζεις εσύ, ανάλογα με το κατά πόσο αντέχεις τους πόνους και το κατά πόσο ρισκάρεις τίς αρνητικές συνέπειες της επισκληριδίου. για τη δισκοκήλη δεν ξέρω αλλά δε νομίζω να παίζει ρόλο.

Νομίζω ότι είναι καθαρά απόφαση δική σου. Τώρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θα ακούσεις από κάθε μια μας και μία διαφορετική εκδοχή. Εγώ έκανα τρεις γέννες με φυσιολογικό εντελώς διαφορετικές .Στην πρώτη πήγα νωρίς και πρόλαβε και με έπιασε μόνο που η αναισθησιολόγος πρέπει να ήταν ηλίθια και πέρα ότι με τάραξε στον πόνο την ώρα της ένεσης έχω, και μέχρι τώρα ,ενοχλήσεις στην πλάτη σε εκείνο το σημείο όταν κουράζομαι.Τους πόνους βέβαια δεν του κατάλαβα καθόλου.Την καταευχαριστήθηκα την γέννα πραγματικά. Στην δεύτερη πάλι δεν πόνεσα αλλά πόνεσα όταν με έραβε γιατί είχε αρχίσει να περνάει.Στην τρίτη πάλι καλά που πρόλαβα να πάω στο νοσοκομείο.Όπως καταλαβαίνεις τα κατάλαβα όλα. Είναι τρομεροί οι πόνοι αλλά και ταυτόχρονα τόσο γλυκοί. Είναι φοβερή εμπειρία. Αν με ρώταγαν πια γέννα ήταν πιο καλή δεν ξέρω να απαντήσω . Το συναίσθημα στο τέλος είναι το ίδιο πονέσεις δεν πονέσεις.

Διαφημίσεις

δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα!!!!!!μολις σου κανουν την ενεση νιωθεις τουριστρια σε καποια παραλια!!!!εξαφανιζονται οι πονοι αμεσως!!!!!!!!!!!!

xaxaxa συμφωνω :lol:

PrEjp2.png

knDrp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Πάντως επειδή ρώτησα τον γιατρό μου για την δισκοκήλη που έχω πρόβλημα, μου είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να πάρω μαζί μου και τις ακτινογραφίες να τις δεί ο αναισθησιολόγος. Αρα παίζει ρόλο και αυτό..

Πάντως επειδή ρώτησα τον γιατρό μου για την δισκοκήλη που έχω πρόβλημα, μου είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να πάρω μαζί μου και τις ακτινογραφίες να τις δεί ο αναισθησιολόγος. Αρα παίζει ρόλο και αυτό..

ίσως απλά να θέλει να δει σε ποιό ακριβώς σημείο της σπονδυλικής στήλης έχεις το πρόβλημα για να δει αν συμπίπτει με αυτό που θα πρέπει να κάνει την ένεση

εγω θυμαμαι οτι στο τελευταιο nst πριν την καισαρικη με εβαλαν και υπέγραψα οτι δεχομαι την επισκληρήδιο ναρκωση.εκεινη την ωρα ειναι χλιδη γιατι πραγματικά δεν νοιωθεις τπτ.Στην ανανηψη την ''ακουσα'' ομως!! εχουν περασει 5 μηνες απο τοτε αλλα ακομα σε καποια σημεια της κοιλιας χαμηλα , δεν νοιώθω.!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

αναλογα στον αναισθησιολογο που θα πεσεις. αμα το χει που λεμε και πετυχει το σημειο δεν ειναι τπτ παραπανω απο ενα τσιμπιμα βελόνας. αμα ειναι σαν την περιπτωσαρα που επεσα εγω την μπατσιζεις ευχαριστως.ετρεμε το χερι της ....και μεχρι να το πετυχει με διπλοτρυπησε.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Κανονικά, για να πει ο γιατρός για επισκληριδιο, θα πρέπει να είναι δύσκολη η γέννα και να πονας πολυ. Εμένα μου προτεινε ο γιατρός μετα απο πολλές ώρες και οταν οι πόνοι ήταν ανυπόφοροι. Οπότε την επισκληριδιο ούτε που την κατάλαβα.

Κανονικά, για να πει ο γιατρός για επισκληριδιο, θα πρέπει να είναι δύσκολη η γέννα και να πονας πολυ. Εμένα μου προτεινε ο γιατρός μετα απο πολλές ώρες και οταν οι πόνοι ήταν ανυπόφοροι. Οπότε την επισκληριδιο ούτε που την κατάλαβα.

εμένα ο γιατρός μου, στην 1η εγκυμοσύνη, μου είχε πει να κάνω από την αρχή (διαστολή 4) γιατί δεν υπάρχει λόγος να πονάμε στον 21ο αιώνα....τόσα ήξερε τόσα έλεγε κι αυτός!!!

Θα έχει και αυτός τους λόγους του για να το πεί αυτό. π.χ. ξέρω κοπέλες που επέλεξαν καισαρική για να μην βιώσουν τους πόνους της γέννας. Οχι οτι η καισαρική δεν έχει πόνο!

Οπότε φαντάσου ο γιατρός τι έχει συναντήσει τόσα χρόνια.

• 1 month later...

Η αλήθεια είναι κορίτσια ότι εγώ αν γεννήσω πρώτα ο θεός φυσιολογικά θα ήθελα να την αποφύγω την επισκληρίδιο. Είμαι σκληρό καρύδι, αλλά παρόλα αυτά αν οι πόνοι είναι φριχτοί λογικά θα λυγίσω. Μπρος γκρμός και πίσω ρέμα! Δεν ξέρω! Ο γιατρός μου πάντως είναι υπερ της επισκληριδίου

2sCXp3.png

Διαφημίσεις

Αλήθεια, πονάει η επισκληρίδιος όταν στην κάνουν?

προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα, ίσως γιατί πριν ακριβώς με είχε πιάσει έναν πολύ δυνατός πόνος............:shock:, εγώ σε 6 ώρες γέννησα φυσιολογικά, δεν βρίσκω τον λόγο να πονάς, εφόσων υπάρχει η επισκληρίδιος.

....και που ξέρει ο γιατρός εάν θα είναι δύσκολη η γέννα? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Θα ξέρει ο γιατρός δηλαδή εάν κάποια εγκυμονούσα θα πονάει πολύ η λίγο, ή εάν το μωρό θα κατέβει σε 1 ή 5 ώρες?

....και που ξέρει ο γιατρός εάν θα είναι δύσκολη η γέννα? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Θα ξέρει ο γιατρός δηλαδή εάν κάποια εγκυμονούσα θα πονάει πολύ η λίγο, ή εάν το μωρό θα κατέβει σε 1 ή 5 ώρες?

Η αλήθεια είναι κορίτσια ότι εγώ αν γεννήσω πρώτα ο θεός φυσιολογικά θα ήθελα να την αποφύγω την επισκληρίδιο. Είμαι σκληρό καρύδι, αλλά παρόλα αυτά αν οι πόνοι είναι φριχτοί λογικά θα λυγίσω. Μπρος γκρμός και πίσω ρέμα! Δεν ξέρω! Ο γιατρός μου πάντως είναι υπερ της επισκληριδίου

Πίστεψέ με, επειδή κι εγώ κάτι τέτοιο έλεγα, όταν άρχισαν οι δυνατοί πόνοι, η κατάσταση ΔΕΝ παλεύεται...Κι είμαι ιδιαίτερα ανθεκτική στον πόνο και πολύ κατά των φαρμάκων..Δεν υπάρχει ο πόνος χωρις αναισθησία...Και έπειτα, όταν σε ράβει, δεν μπορείς να το αντέξεις, δεν υπάρχει λόγος να το περάσεις όλο αυτό..Απλά μπορείς να κάνεις μικρότερη δόση, ώστε να αποφύγεις τα δυσάρεστα επακόλουθα, και να νιώσεις και την στιγμή που βγαίνει το μωράκι από μέσα σου, που για μενα είναι μαγική

Εγώ γέννησα με καισαρική και έκανα επισκληρίδιο την οποία φοβόμουν αλλά δεν πόνεσα καθόλου:D.Το μόνο κακό είναι πως είχα θέματα με την μέση μου από πριν και από τότε που γέννησα έχω ¨μείνει ¨ δύο φορές απο την μέση μου:(...

Μιλησε μαζί του ωστε να μην την κάνεις εξαρχής αλλά να ξέρεις ότι μπορείς να την κάνεις αν τελικά σου χρειαστεί. Επειδή και γω φοβόμουν λίγο την επισκληρίδιο είχα αμφιβολίες αν θα την κάνω ή όχι. Οταν με ρώτησαν στο μαιευτήριο, αν και δεν πονούσα ιδιαίτερα, φοβήθηκα ότι θα πονέσω μετά και ζήτησα να κάνω. Για καλή μου τύχη προχώρησε τόσο γρήγορα ο τοκετός που πέρασα τις διαστολές σφαίρα ως την 8. Εκεί με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν είχε νόημα να κάνω γιατί θα καθυστερουσε ο τοκετός και ήταν κρίμα, αλλά αν ήθελα να μου την κάνουν (σε δημόσιο γέννησα). Τελικά επειδή δεν ήταν και ανυπόφοροι οι πόνοι είπα να μην μου κάνουν. Ευτυχώς για μένα γιατί 20λεπτά μετά γέννησα.

Οι εντονότεροι πόνοι ήρθαν στο 20λεπτο αυτό οπότε μέχρι να τους νιώσω πέρασαν.

Στις εξωθήσεις δεν πονούσα, ένιωθα ανακούφιση. Το μόνο αρνητικό ήταν στο ράψιμο. Ο γιατρός με πρόλαβε στο τσακ πριν γεννησω οπότε νόμιζε ότι είχα επισκληρίδιο και οταν κατάλαβε ότι δεν έχω και πονάω, δεν προλάβαινε να μου κάνει τοπική αναισθησια γιατί είχα αιμοραγία και τον ένοιαζε να την σταματήσει.

Πέρασε όμως και αυτό και τώρα ούτε θυμάμαι τον πόνο. τα καλύτερα μου έχουν μείνει από την μέρα εκείνη.

Τώρα θα μιλήσω με τον γιατρο ώστε να μην κάνω επισκληρίδιο παρά μόνο αν αυτη η γέννα κρατάει ώρες και δω ότι δεν αντέχω.

Μιλησε μαζί του ωστε να μην την κάνεις εξαρχής αλλά να ξέρεις ότι μπορείς να την κάνεις αν τελικά σου χρειαστεί. Επειδή και γω φοβόμουν λίγο την επισκληρίδιο είχα αμφιβολίες αν θα την κάνω ή όχι. Οταν με ρώτησαν στο μαιευτήριο, αν και δεν πονούσα ιδιαίτερα, φοβήθηκα ότι θα πονέσω μετά και ζήτησα να κάνω. Για καλή μου τύχη προχώρησε τόσο γρήγορα ο τοκετός που πέρασα τις διαστολές σφαίρα ως την 8. Εκεί με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν είχε νόημα να κάνω γιατί θα καθυστερουσε ο τοκετός και ήταν κρίμα, αλλά αν ήθελα να μου την κάνουν (σε δημόσιο γέννησα). Τελικά επειδή δεν ήταν και ανυπόφοροι οι πόνοι είπα να μην μου κάνουν. Ευτυχώς για μένα γιατί 20λεπτά μετά γέννησα.

Οι εντονότεροι πόνοι ήρθαν στο 20λεπτο αυτό οπότε μέχρι να τους νιώσω πέρασαν.

Στις εξωθήσεις δεν πονούσα, ένιωθα ανακούφιση. Το μόνο αρνητικό ήταν στο ράψιμο. Ο γιατρός με πρόλαβε στο τσακ πριν γεννησω οπότε νόμιζε ότι είχα επισκληρίδιο και οταν κατάλαβε ότι δεν έχω και πονάω, δεν προλάβαινε να μου κάνει τοπική αναισθησια γιατί είχα αιμοραγία και τον ένοιαζε να την σταματήσει.

Πέρασε όμως και αυτό και τώρα ούτε θυμάμαι τον πόνο. τα καλύτερα μου έχουν μείνει από την μέρα εκείνη.

Τώρα θα μιλήσω με τον γιατρο ώστε να μην κάνω επισκληρίδιο παρά μόνο αν αυτη η γέννα κρατάει ώρες και δω ότι δεν αντέχω.

Σε ποιο νοσοκομείο γέννησες? Είχες συζητήσει από πριν με το γιατρό σου για την επισκληρίδιο? Ρωτάω γιατί πρόκειται να γεννήσω στο Έλενα.

[

Κι εγώ δεν ήθελα την επισκληρίδιο. Ήθελα όμως να έχω την επιλογή να την κάνω ή όχι και αυτός ήταν ακόμα ένας λόγος να μη γεννήσω στο τοπικό νοσοκομείο (όπου στο ΦΤ δεν κάνουν επισκληρίδιο) αλλά στην ιδιωτική κλινική της πόλης.

Επειδή είχα φτάσει 40w+4d (!!!) και ο μικρός δεν ήθελε να βγει μπήκα με τεχνητούς πόνους. Πόνεσα πάααααρα πολύ και πιστέψτε με αντέχω στον πόνο. Από τις 8 το πρωί που έβαλαν τον ορό μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν είχα διαστολή καθόλου (μόνο 2εκ που την έκανε ο γιατρός με το χέρι). Τα νερά μου τα έσπασε επίσης ο γιατρός στις 9 το πρωί (1 ώρα αφού είχαν βάλει τον ορό με τους τεχνητούς). Το αποτέλεσμα ήταν κατά τις 12 το μεσημέρι (4 ώρες με τεχνητούς και σπάσιμο των νερών από το γιατρό χωρίς αναισθησία) να ζητήσω την ένεση.

Ήρθε ο αναισθησιολόγος, μου την έκανε, και δε μπορώ να πω ότι πόνεσα. Σχεδόν δεν την κατάλαβα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μου είπε ο άντρας μου (ο οποίος ήταν μέσα συνέχεια και έβλεπε τι περνούσα) ότι ηρέμησε το πρόσωπό μου... Είχα αγριέψει από τους πόνους που τραβούσα.

Η αναισθησία δεν ήταν πλήρης (ένιωθα ένα μικρό μέρος των πόνων) και φυσικά όταν επιτέλους έκανα διαστολή και άρχισε το μωρό να κατεβαίνει, το ένιωθα. Στις εξωθήσεις βοηθούσα χωρίς να πονάω φριχτά. Και μετά στο ράψιμο δεν κατάλαβα τίποτα...

Επειδή όμως δεν έχω βάλει μυαλό, μάλλον θα ξαναπροσπαθήσω χωρίς επισκληρίδιο πάλι, αλλά πιστέψτε με και μόνο που ξέρω ότι θα μπορώ να την κάνω οποιαδήποτε στιγμή δεν αντέχω άλλο, παίρνω κουράγιο....

2IW7p3.png

xwifp2.png

• 3 months later...

Μιλούσα με μια φίλη μου η οποία ειναι δασκάλα γιόγκα και πιλάτες με απίστευτο σώμα και μου είπα οτι όταν γέννησε, στο ΙΑΣΩ, ενω δεν πονούσε ιδιαίτερα λύσσαξαν να της κάνουν επισκληρίδιο ακομα και η μαία του γιατρού της και απο τότε της άφησε θέμα στη μέση της! και τζάμπα την έφαγε δηλαδή και κουσούρι! Νταξ ήμαρτον για 300 ευρώ παραπάνω της έκαναν τέτοιο πράγμα (γιατι δεν νομίζω να κοστίζει περισσότερο). Και ο γιατρός της γνωστότατος τον έχει και άλλη γνωστή γυμνάστρια νομίζω. Ειδικά για το σώμα της κοπέλας που έκανε ακροβάτικα πράγματα ειναι πραγματικά λυπηρό να το πάθει χωρίς λόγο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...