Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Tο σωληνακι που εχω και του ρουφαω, ειναι otrisalin και η ακρη του δηλαδη αυτο που μπαινει στη μυτουλα του, ειναι απο πλαστικο .Υπαρχει κατι αλλο που δεν το ξερω?για να το λες,ισως.

0b50f73f94.png

af879bb122.png

Να ρωτήσω κάτι? Υπάρχει κάποιος τρόπος ωστε να αποστειρώνουμε με ασφάλεια τα ανταλλακτικά του οτριλασίν?

Εγώ που της βάζω όλα τα παραπάνω, χρειάζομαι γύρω στα 5 την ημέρα. Μιλάμε για πολλά λεφτά, αν τα βάλεις κάτω. Στο μπρίκι, χαλάσανε και δεν νομίζω να μπαίνουν στον αποστειρωτή. Αν τα καθαρίζω με μπατονέτες και τα αφήνω για λίγο σε καυτό νερό, γίνεται τίποτα? Δεν νιώθω καλά με αυτό που κάνω...μήπως τα μικρόβια, μένουν εκεί?? :?

Διαφημίσεις

To otrisalin είναι μια συσκευούλα που ρουφάς τις μύξες αφού πρώτα βάλεις λίγο φ. ορό. Την αγοράζεις από το φαρμακείο έχει περίπου 10 ευρώ αν θυμάμαι καλά και έχει μέσα 3 ανταλακτικά.

Πουλάνε και χωριστά ανταλακτικά αλλά εγώ αντι να αγοράζω καινούργια πλένω αυτά τα τρία!!! :wink::wink:

Να το πάρεις είναι πολύ καλό, χωρίς αυτό πως καθαρίζεις τη μυτούλα μέχρι τώρα?

ax!ευχαριστω πολυ.

εγω βαζω φυσιολογικο ορο κ τις μυξουλες τις τραβαω με ενα ειδικο της κικο αλλα δεν κανει κ δουλεια.

τωρα της βαζω κ θαλασσινο νερο αλλα παλι τιποτα.

θα το παρω.κανει δουλεια?

Τη φούσκα έχεις ? Αν ναι το otrisalin είναι κάτι παρόμοιο αλλά πιο εύκολο και αποτελεσματικό στη χρήση!

Θέλει συνέχεια καθάρισμα η άτιμη η μύτη.....και εγώ του την κάνω και σε 15 λεπτά είναι ξανά γεμάτη.... :shock::shock:

Τη φούσκα έχεις ? Αν ναι το otrisalin είναι κάτι παρόμοιο αλλά πιο εύκολο και αποτελεσματικό στη χρήση!

Θέλει συνέχεια καθάρισμα η άτιμη η μύτη.....και εγώ του την κάνω και σε 15 λεπτά είναι ξανά γεμάτη.... :shock::shock:

ναι την φουσκα.βαζεις ορο μεσα?πως γινεται?

amaliakon έγραψε:

Θέλει συνέχεια καθάρισμα η άτιμη η μύτη.....και εγώ του την κάνω και σε 15 λεπτά είναι ξανά γεμάτη.... Shocked Shocked

ναι την φουσκα.βαζεις ορο μεσα?πως γινεται?

Οχι βάζεις φ. ορό στη μύτη του μωρού για να είναι υγρή για να μην τον τραυματίσεις όπως θα ρουφάς, και μετά με το otrisalin ρουφάς τις μύξες

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι? Υπάρχει κάποιος τρόπος ωστε να αποστειρώνουμε με ασφάλεια τα ανταλλακτικά του οτριλασίν?

Εγώ που της βάζω όλα τα παραπάνω, χρειάζομαι γύρω στα 5 την ημέρα. Μιλάμε για πολλά λεφτά, αν τα βάλεις κάτω. Στο μπρίκι, χαλάσανε και δεν νομίζω να μπαίνουν στον αποστειρωτή. Αν τα καθαρίζω με μπατονέτες και τα αφήνω για λίγο σε καυτό νερό, γίνεται τίποτα? Δεν νιώθω καλά με αυτό που κάνω...μήπως τα μικρόβια, μένουν εκεί?? :?

Η παιδίατρος μιας φίλης της είπε να τα πλένει καλά και να βάζει στην ακρη (οσο μπαινει στη μυτη του μωρού) οινόπνευμα με μια μπατονέτα. Και εγω αυτο θα κάνω από εδω και πέρα γιατί ξεπουληθήκαμε με τα ανταλλακτικά!! (Μια εβδομάδα είχε μύξες και χαλάσαμε 4 συσκευασίες με ανταλλακτικά)

Η παιδίατρος μιας φίλης της είπε να τα πλένει καλά και να βάζει στην ακρη (οσο μπαινει στη μυτη του μωρού) οινόπνευμα με μια μπατονέτα. Και εγω αυτο θα κάνω από εδω και πέρα γιατί ξεπουληθήκαμε με τα ανταλλακτικά!! (Μια εβδομάδα είχε μύξες και χαλάσαμε 4 συσκευασίες με ανταλλακτικά)

Εμάς έχει απο τότε που γεννήθηκε!!! :shock::shock::shock:

Φαντάσου για τι ποσότητα ανταλλακτικών μιλάμε! :!:

εμεις δουλευουμε φουλ το clinofar σπρει... ψεκαζεις σκουπιζεις τελειωσες! και καμια σταγονα otrivin πριν κοιμηθει για να ηρεμει... η τρομπα αν δεν εχει μαθει να φυσαει ακομα κανει δουλεια...

me and my men...

εμεις δουλευουμε φουλ το clinofar σπρει... ψεκαζεις σκουπιζεις τελειωσες! και καμια σταγονα otrivin πριν κοιμηθει για να ηρεμει... η τρομπα αν δεν εχει μαθει να φυσαει ακομα κανει δουλεια...

τι ειναι αυτο?

γεια σας...η μικρη μου ειχε σχεδον 1 μηνα μυξουλες και την ταραξαμε στους ορους, στο φυσιομερ σπρει και στο να τις τραβαμε με την συσκευη αποφραξης της φυσιομερ.εμεις την κανουμε και προληπτικα 2 φορες την μερα. οταν εχει μυξουλες μπορει και καθε 15 λεπτα να κανω ορο και τραβηγμα με το φυσιομερ.Τις περισσοτερες φορες η μικρη τσιριζει και αντιδρα εντονα αλλα προτιμω να τσιριζει λογω ορου παρα να τσιριζω εγω επειδη αρρωστησε περισσοτερο.Η συσκευη της φυσιομερ εχει σιλικονη στην ακρη που μπαινει στην μυτη του μωρου η οποια βγαινει και πλενεται.Η ερωτηση μου ειναι η εξης...Οταν τραβατε με το οτρισαλιν ρουφατε με ΟΛΟ σας το ειναι? Γιατι με το φυσιομερ καπως ετσι ρουφαω!!

Διαφημίσεις

Μια καλή λυση για να ξεβουλώνει η μυτούλα είναι να βάζετε σ'ενα κατσαρολάκι μέντα, ευκάλυπτο (είτε φακελάκια είτε αιθέριο έλαιο) και να τα βράζετε. Στους ατμούς (πολύ πολύ προσεκτικά) να βάλετε απο πάνω το προσωπάκι του παιδιου και θα δείτε οτι θ'αρχίσουν να τρέχουν κάτω οι μυξούλες. Μας το έκανε η μάνα μου όταν είμασταν παιδιά και το έκανα κι εγώ στην κορούλα μου και μαζί με τα άλλα που προανέφεραν τα παιδιά εδώ, φυσιομέρ, οτριζαλίν κλπ ξεμπερδεύαμε πιο σύντομα...

ρε κορίτσια πήρα αυτό το οτριζαλιν γιατί χθες δεν κοιμηθηκαμε απ'το μπουκωμα.

εγώ ρουφάω απο την αλλη ακρη??? μπελάς δεν ειναι?

τραβάει όμως? είναι αποτελεσματικό? το οτριβιν τίποτα δεν έκανε, ή άργησε πολύ να δράσει...

η μικρη μου χτυπιεται σαν τρελή όταν της βαζω ορό, και το σκέφτομαι τωρα μην την τραυματίσω.πως γίνεται να προσεχεις να την ακινητοποιήσεις, και παράλληλα να έχει το νου σου να ρουφας κιόλας???

είναι πιο εύκολο απ'ότι ακούγεται?

αν είναι να αναπνεύσει το κοριτσάκι μου, να το κάνω αμέσως. απλά μην γίνει ζημιά φοβάμαι... :(

1Iik.png

εγώ ρουφάω απο την αλλη ακρη??? μπελάς δεν ειναι?

τραβάει όμως? είναι αποτελεσματικό?

Είναι πολύ αποτελεσματικό μόλις ρουφήξεις με λίγη δύναμη θα της δείς τις παλιομύξες να βγαίνουν.

η μικρη μου χτυπιεται σαν τρελή όταν της βαζω ορό, και το σκέφτομαι τωρα μην την τραυματίσω.πως γίνεται να προσεχεις να την ακινητοποιήσεις, και παράλληλα να έχει το νου σου να ρουφας κιόλας???

είναι πιο εύκολο απ'ότι ακούγεται?

αν είναι να αναπνεύσει το κοριτσάκι μου, να το κάνω αμέσως. απλά μην γίνει ζημιά φοβάμαι... :

Κοίταξε έιναι όντως ζόρι. Στην πρωτη μου κόρη εγώ ήθελα και δεύτερο άτομο, ένας κρατούσε και ένας ρούφαγε. Στο μωρό έχω ξεψαρώσει πιά και "δεν το λυπάμαι" με την έννοια ότι είναι καλύτερα νακλάψει έστω και πολύ και μετά να ξεμπουκώσει και να είναι καλά. Το κρατάω στην αγκαλιά μου πλάτη με πλάτη με το ένα χέρι μου περασμένο γύρω από το κεφαλάκι του και τότε ρουφάω. Α σημαντικό είναι να έχεις ρίξει με πίεση από ένα ορο στο κάθε ρουθούνι.

γεια σας...η μικρη μου ειχε σχεδον 1 μηνα μυξουλες και την ταραξαμε στους ορους, στο φυσιομερ σπρει και στο να τις τραβαμε με την συσκευη αποφραξης της φυσιομερ.εμεις την κανουμε και προληπτικα 2 φορες την μερα. οταν εχει μυξουλες μπορει και καθε 15 λεπτα να κανω ορο και τραβηγμα με το φυσιομερ.Τις περισσοτερες φορες η μικρη τσιριζει και αντιδρα εντονα αλλα προτιμω να τσιριζει λογω ορου παρα να τσιριζω εγω επειδη αρρωστησε περισσοτερο.Η συσκευη της φυσιομερ εχει σιλικονη στην ακρη που μπαινει στην μυτη του μωρου η οποια βγαινει και πλενεται.Η ερωτηση μου ειναι η εξης...Οταν τραβατε με το οτρισαλιν ρουφατε με ΟΛΟ σας το ειναι? Γιατι με το φυσιομερ καπως ετσι ρουφαω!!

Κι εγώ αναρωτιέμαι...κάνει να ρουφάμε δυνατά?? :roll:

το clinofar ειναι φυσ. ορος και υπαρχει σε αμπουλες και σπρει... το σπρει ειναι πιο βολικο για μενα... νερο δηλ. απλα σε φιαλη με "τσουτσουνακι"¨μπροστα που το ψεκαζεις στη μυτη...

το otrivin -το παιδικο- ειναι οι γνωστες σταγονες για τα κρυωματα και η τρομπα που λεω ειναι αυτο που κανει αναρροφηση στις μυξουλες...

me and my men...

αχ βρε κορίτσια, μέσα στην καρδιά μου μιλάτε! Ο μπεμπούλης μου, είναι 6,5 μηνών και είναι η πρώτη φορά που μπουκώνει. Τον πήγα παιδίατρο, δεν έχει ακροαστικά, ερεθισμένο λαιμό ή αυτάκια, αλλά είναι μπουκωμένος- αναπνέει με το στόμα- και αραιά και που έχει και βήχα. Θα τον ξαναπάω το Σαββάτο, αλλά η γιατρός μου είπε πολύ όρο, ρούφηγμα και otrivin. Φοβάμαι μην το γυρίσει σε βρογχιολίτιδα, είναι πολύ της μόδας στην περιοχή μας :(

Κάθε πόση ώρα να του βάζω ορό?Πρίν του έβαζα πρίν από κάθε γεύμα, αλλά τώρα που τον ακούω με τις μυξούλες του βάζω σχεδόν κάθε ώρα και τραβάω και τις μυξούλες...και πάλι είναι μπουκωμένος!

είμαι καινούργια μαμά, είναι και η 1η μας φορά αρρωστούληδες και ..αγχώνομαι!!!

v6Khp3.pngBoDsp3.png

ορο οσο συχνα θες βαζε του... οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα... εννοειται οτι μετα θα φυσατε τη μυτουλα... κανει καλο να του βαζεις συχνα γιατι το βοηθαει να καθαριζει και να μην το μαζεψει στο αυτακι του πχ...

me and my men...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...