Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Online αγορές; Δεν στέλνουν εκτός UK ή USA; Yπάρχει λύση !!!


Recommended Posts

Έπειτα από αρκετή αγανάκτηση σχετικά με το γεγονός ότι αρκετά καταστήματα που έχουν πολύ φθηνές τιμές δεν στέλνουν τα προϊόντα τους εκτός UK ή USA αποφάσισα να αναζητήσω μία υπηρεσία που λέγεται My Own UK or USA Mailing Address with Forwarding Shipments. Δηλαδή την δυνατότητα να σου παραχωρήσουν, έναντι αμοιβής, μια πραγματική διεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Αμερική προκείμενου να σταλούν εκεί αρχικά τα προϊόντα και στη συνέχεια αυτά να αποσταλούν με μία χρέωση στην πραγματική σου διεύθυνση π.χ. Καρδίτσα, Ελλάδα.

Μπορούν ακόμη και να πληρώσουν αυτοί το προϊόν για σένα εάν για παράδειγμα ορισμένα Online καταστήματα απαιτούν η πιστωτική κάρτα που θα πληρωθούν οι αγορές να είναι υποχρεωτικά της χώρας τους.

Ενδεικτικά αναφέρω δύο εταιρείες όχι για διαφήμιση, αλλά για να δείτε πως δουλεύει το σύστημα.

http://www.my-uk-mail.co.uk

http://www.myus.com

Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα mini οδηγό για αυτές τις εταιρείες καθώς θα ήθελα και την βοήθεια αυτών πού έχουν συνεργαστεί με αυτές μεταφέροντας την εμπειρία τους και τα παράπονά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αυτή η διαδικασία που έχει αρκετά μεγάλο κόστος είναι πιο συμφέρουσα από το να αγοράσουμε το προϊόν απευθείας από κατάστημα της Ελλάδας.

 

:!: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να επιλέξουμε την κατάλληλη εταιρεία που θα μας προσφέρει τα περισσότερα και θα μας κοστίσει τα λιγότερα;

- Αρχικά τέλη εγγραφής

- Μηνιαία τέλη για τη διατήρηση της υπηρεσίας και ελάχιστη χρονική δέσμευση για την υπηρεσία.

- Να εξασφαλιστεί ότι όλες οι δαπάνες που γίνονται είναι όσο το δυνατόν πιο σαφείς και μπορούμε να τις γνωρίζουν από πριν.

- Να μας προσφέρει μία πραγματική διεύθυνση και όχι μία ταχυδρομική θυρίδα. Πολλοί online έμποροι δεν στέλνουν τα προϊόντα τους σε ταχυδρομική θυρίδα αλλά μόνο σε πραγματικές διευθύνσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες courier. Επίσης σε συστημένες επιστολές απαιτείται η παρουσία φυσικού προσώπου που θα παραλάβει και θα υπογράψει για την παραλαβή.

- Πόση είναι η ελάχιστη χρέωση ανά δέμα και πόση η ελάχιστη χρέωση βάρους.

- Δυνατότητα ενοποίησης πολλαπλών αποστολών που παραλαμβάνει σε διαφορετικές ημερομηνίες και στη συνέχεια η αποστολή τους σαν ενιαία αποστολή στον τελικό παραλήπτη με σκοπό το συνολικά μικρότερο δυνατό κόστος .

- Πόσο καιρό μπορεί να αποθηκευτεί δωρεάν κάποια αποστολή και πιο θα είναι το κόστος της περαιτέρω αποθήκευσης (παραδείγματος χάριν, θέλω να στείλω το στοιχείο Α & Β μαζί αλλά το στοιχείο Β δεν έχει φθάσει ακόμη).

- Πόσο βαριά και πόσο ογκώδη μπορεί να είναι τα αντικείμενα που μπορεί να διακινήσει.

- Καλή και γρήγορη επικοινωνία με email ή online για οπουδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

******

 

Και στο βωμό της επιστήμης θα υποστώ και το οποιοδήποτε συνολικό κόστος μίας δοκιμαστικής αγοράς ενός προϊόντος με την ανώτερο διαδικασία προκειμένου τελικά να δω στην πράξη το πραγματικό κόστος. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας αποκαλύψω και το πραγματικό κέρδος ή ζημιά.

 

:arrow: Επιτέλους έχουμε και εμείς δικαίωμα στις φθηνές αγορές και στην πληρωμή των προϊόντων στην πραγματική τους τιμή !! :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλό θα ήταν , να μην προτείνεις πράγματα που όπως λες, δεν έχεις δοκιμάσει και να υποβάλεις τα μέλη σε άσκοπα έξοδα. Το έχω ξαναπεί και σε άλλο τόπικ σχετικά με τις αγορές μέσω ίντερνετ, αλλά βλέπω, οτι γίνεται ΚΑΙ ΠΑΛΙ προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μελών από "άλλο" νέο μέλος με διαφορετικό νικ. Καλώ τα μέλη να είναι επιφυλακτικά.... :evil:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Γλυκιά μου ΒΙΚΥ βιάζεσαι……..!!!!

Είπα ότι θα κάνω δοκιμαστική αγορά και θα πω ακριβώς τι μου κόστισε. Λίγη υπομονή γιατί οι αγορές με τέτοια διαδικασία είναι χρονοβόρες.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Απλά την εμπειρία μου μεταφέρω.

Επειδή με μια πρώτη έρευνα πιστεύω ότι η αγορά μου θα είναι επιτυχημένη, χρειάζομαι απλά λίγο χρόνο να το αποδείξω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

g_dinos δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο. Αν οντως ειναι ετσι, τοτε πραγματικα αγορες απο ebay κλπ θα μας εξοικονομησουν παρα πολλα λεφτα.

Σε ευχαριστουμε για τα λινκς

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όχι αγαπητέ-ή , δεν βιάζομαι εγώ, αλλά εσύ, που χωρίς να έχεις πραγματώσει την εν λόγω κίνηση την προπαγανδίζεις!

 

Από E-BAY όταν αναφέρουν οτι στέλνουν μόνο UK , U.S.A. αρκεί να στείλετε μήνυμα στον πωλητή ρωτώντας πόσο θα στοιχίσει η αποστολή στην Ελλάδα. Έχοντας καλό προφίλ αγοραστή, εννοώ τα feedback σας, κανείς δεν θα αρνηθεί να σας στείλει στην Ελλάδα. Είμαι εγγεγραμμένη εδώ και 2,5 χρόνια και ποτέ δεν μου αρνήθηκαν να μου στείλουν. Είμαι κατά αυτών των θυρίδων που μπορεί να σε μπλέξουν πανεύκολα, χρησιμοποιώντας το όνομα σου και τα στοιχεία σου για κάθε είδους αποστολή εμπορευμάτων δήθεν προς εσένα, χωρίς να εχεις ΚΑΜΙΑ ιδέα. Νομίζω οτι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι. Αυτά από εμένα, ο καθένας έχει κρίση και μυαλό ας αποφασίσει μόνος του.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Εχω βρει και εγώ τέτοιες εταιρείς, και ήμουν έτοιμη να χρησιμοποιήσω δυο απο αυτές, αλλά μου βγαίνουν αρκετά τα μεταφορικά, πιστευω οτι μάλλον δεν συμφαίρει για να κάνεις αγορές που θα μπορούσες να τις εκανες απο αλλα σαιτ που στελνουν Ελλάδα. Π.χ ήθελα πριν κανα μηνα να παραγγείλω στολή αποκριάτικη για το γιο μου, είχα δει πάρα πολύ ωραίες σε αμερικάνικα site, αλλά στο σύνολο μου έβγαιναν κάτι λιγότερο απο 80 δολλάρια για να ερθει μεχρι εδώ, που είναι πάρα πολλά για μια αποκριάτικη στολή. Τελικά βρήκα απο ένα αγγλικό που στέλνει στην Ελλάδα και προτίμησα αυτό. Ειναι πάντως απαράδεκτο που δεν στέλνουν πουθενά εκτός αμερικής, όπως είναι και απαράδεκτο μερικά site που λένε οτι στέλνουν στην Ευρώπη και έχουν σχεδόν όλες τις χώρες (και τις γειτονικές μας) εκτός απο την Ελλάδα. Αν παντως το δοκιμάσεις πες μας και εμας!

Link to comment
Share on other sites

ΒΙΚΥ μου

 

:lol: Αυτό είπα και εγώ!!! O καθένας έχει κρίση και μυαλό ας αποφασίσει μόνος του. Δε χρειάζεται κανένας μας κηδεμόνα. :lol:

 

Σε open forum είμαστε. Ο καθένας εκθέτει τις απόψεις και τις εμπειρίες του.

 

όπως έλεγε και ο Βολταίρος

«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απʼ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου, ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις»

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol: Καλά βρε παιδί μου μην δώσεις και τι ζωή σου για τις αγορές μέσω ίντερνετ! Υποθέτω πως δεν είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του ο Βολτέρος όταν το έλεγε!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Η δοκιμαστική πραγματική αγορά

 

Παρακινούμενος από την ανάγκη για την αγορά ενός φορητού παρκοκρέβατου έπειτα από μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα στο Graco Contour Electra.

Εκμεταλλευόμενος τις εκπτώσεις στην Αγγλία μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω από το kiddicare 1 τεμ. Graco Contour Electra Chocolate Lime. Το συγκεκριμένο κατάστημα δε στέλνει στην Ελλάδα προϊόντα.

Το προϊόν ήταν σε προσφορά από RRP: £99.99 μόνο £60.00. Η πιο φθηνή τελική τιμή που κατάφερα να βρω σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Για αγορές πάνω από £50.00 είχα και δωρεάν μεταφορικά (SUPER!!) για παράδοση στη Μεγάλη Βρετανία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται στην Ελλάδα περίπου 200?.

Για παράδειγμα Λητώ online shop ?194,99 (Έχω διαπιστώσει γενικά ότι το Λητώ στο κατάστημα έχει μεγαλύτερες τιμές απʼ ότι στο Internet).

Ίδιο προϊόν σε άλλο χρώμα από το bimbomarket.it ?149,00 + φυσικά τα μεταφορικά 30?.

Άρα υπάρχει περιθώριο για να μην αποτύχουμε στην αγορά και ξεφύγουμε στο κόστος.

Με σχετικά μικρή έρευνα κατέληξα να χρησιμοποιήσω το My UK Mail ως ενδιάμεσο σταθμό (Μεγάλης Βρετανίας) για τον προορισμό του προϊόντος.

Έκανα αρχικά New Member Registration στο My UK Mail με Monthly Subscription £17 {Setup Fee (one time charge) £7 + Monthly Subscription £10}.

Αφού πλήρωσα μου ζήτησαν να στείλω φωτοτυπία ή σκαναρισμένη τη φωτογραφία μου από το Διαβατήριο ή την Ταυτότητα ή το Δίπλωμα Οδήγησης (δεν μου άρεσε αυτό) καθώς και ένα αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας μου από ένα λογαριασμό (ούτε αυτό μου άρεσε). Anyway το έκανα.

Μου έστειλαν την επόμενη ημέρα τη νέα μου διεύθυνση.

Το όνομά μου

Box και Αριθμός Κιβωτίου

Office 6, Slington House

Rankine Road

BASINGSTOKE

RG24 8PH

UNITED KINGDOM

Αφού είχα στα χέρια μου τη νέα διεύθυνση προχώρησα στην παραγγελία του προϊόντος από το kiddicare. Στην διεύθυνση του κατόχου της πιστωτικής κάρτας έβαλα τη διεύθυνση που είχα αγοράσει από το My UK Mail. Ολοκλήρωσα τη συναλλαγή. Το προϊόν ήταν σε stock για άμεση παράδοση σε μία μέρα και επιπλέον το κατάστημα είχε 200 τεμάχια απόθεμα τη στιγμή της παραγγελίας.

 

Σήμερα με ενημέρωσαν από το kiddicare ότι το δέμα στάλθηκε (έπειτα από 2 ημέρες από τη παραγγελία) στη διεύθυνσή μου στο My UK Mail. Το δέμα ήταν 12.97kg σύμφωνα με το kiddicare.

Ήρθε η ώρα για την επιλογή τρόπου αποστολής στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι από Δευτέρα θα πάρω και την ενημέρωση από το My UK Mail για το ότι παρέλαβαν το προϊόν. Θα πρέπει όμως να ξέρω πως θα τους ζητήσω να το στείλουν.

Airmail δεν μπορώ να επιλέξω γιατί είναι για αποστολές μέχρι 2 κιλά.

Express Courier (αποσοτολή σε 1 ημέρα)

Αποστολές από 10kg μέχρι και 20kg ανά κιλό £7,79

13kg * £7,79 = £101,27 + 15% (VAT reduced to 15% on 1 December 2008 until 1 January 2010, when it will go back to 17,5%) = £116,46

Economy Courier (αποστολή σε 3 μέρες)

Ζώνη χώρας 6

τα 13 Kgs £48,92 + 15% (VAT reduced to 15% on 1 December 2008 until 1 January 2010, when it will go back to 17,5%) = £56,26

When pricing your shipment, please compare the Economy Courier price with the Express Courier price. Air Express is often cheaper than Economy to many destinations.

Προσοχή στον υπολογισμό των κιλών ακολουθείτε πολλές φορές και η ογκομετρική μέθοδος και όχι το απόλυτα πραγματικό βάρος της αποστολής.

European Road Service (αποστολή περίπου σε 5 μέρες)

Single boxes up to 30kg in weight

£37.50 + 15% (VAT reduced to 15% on 1 December 2008 until 1 January 2010, when it will go back to 17,5%) = £42,55

Φυσικά θα επιλέξω τη φθηνότερη υπηρεσία γιατί δε βιάζομαι να το παραλάβω.

19,26? (£17) Εφʼ άπαξ αρχικά τέλη εγγραφής + συνδρομή ενός μήνα

67,98? (£60) Graco Contour Electra Chocolate Lime

48,20? (£42.55) Χρέωση Μεταφορικών για αποστολή του προϊόντος στην Ελλάδα.

=======================================================

135,44? (£119,55) Συνολικό κόστος.

Αναμένω την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας η οποία πιστεύω ότι θα πάρει αρκετές ημέρες. Ίσως αγοράσω και τίποτα άλλο για να το ενοποιήσω με το πρώτο και να πληρώσω μία φορά μεταφορικά. Θα ενημερώσω βέβαια αν κάτι παρέκλινε από τα παραπάνω. Όμως μέχρι τότε πιστεύω ότι….

Για άλλη μια φορά θα καταφέρουμε να νικήσουμε την ακρίβεια.

Προσοχή στη χρήση της υπηρεσίας για το PayPal

Due to security reasons, PayPal only allows one country address per PayPal account. When moving from country to country, you must close your existing account and open a new account in the country where you are residing.

Since the address is in your account, you cannot add an address outside of the country the account is located in. This is a policy set by PayPal.

There is also a reference to this in the Legal Agreements.

Άρα δεύτερη διεύθυνση σε άλλη χώρα στον ίδιο λογαριασμό PayPal δεν μπορείς να προσθέσεις. Συνεπώς είναι ένα πρόβλημα για συναλλαγές μέσω PayPal για όλες τις εταιρείες που σου παρέχουν διεύθυνση σε UK ή USA. Αυτό βεβαία μπορείς να το ξεπεράσεις αν αγοράσεις, με κάποιο κόστος βέβαια (νομίζω 10% περίπου της συναλλαγής), τη δυνατότητα να πληρώσει η εταιρεία που μίσθωσες τη διεύθυνση αντί για σένα το προϊόν.

Στο eBay τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά

Παρόλα αυτά μπορείς να φτιάξεις επιπλέον διεύθυνση από τη κύρια σε UK ή USA μέσω eBay και έτσι μπορείς να αγοράζεις προϊόντα σε όποιες πωλήσεις δεν απαιτούν επιβεβαιωμένη διεύθυνση μέσω PayPal.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αναζητώντας και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής σε περίπτωση που δε θα γινόταν δεκτή η πιστωτική μου κάρτα, διότι όπως έλεγε έπρεπε να δηλώσω την πραγματική διεύθυνση αποστολής λογαριασμών της κάρτας, η οποία στη δική μου περίπτωση ήταν στην Ελλάδα, ενώ αποδεκτή γινόταν μόνο η Αγγλική διεύθυνση, έψαξα και για το εξής Issue prepaid virtual credit card with UK address for non UK residents.

Εκεί βρήκα την Prepaid Virtual VISA Card από το http://www.entropay.com.

Which address do I use when making a purchase with my EntroPay Virtual Card?

We do not provide an address with EntroPay Virtual Cards.

When making payments with EntroPay Virtual Cards note that you may input any address and name however as some merchants may insist on verifying orders manually we do suggest you enter your own name/address.

Απʼ ότι νομίζω δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διεύθυνση αν δηλώσουμε μια διεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που αυτό εξυπηρετεί.

Εναλλακτικές εταιρείες τέτοιας υπηρεσία είναι η http://www.pegcard.com με No Country Restriction, η http://www.trucards.com, αλλά και η http://www.www-card.com.

Δεν χρησιμοποίησα καμία τελικά και δεν ξέρω.

Για την Αμερική βρήκα μια ακόμη εταιρεία ανακατεύθυνσης ταχυδρομικών δεμάτων ή εγγράφων που υπόσχετε πολλά την http://www.myusabox.com. Δεν ξέρω αν είναι καλή απλά την αναφέρω προς γνώση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Πριν οποιαδήποτε άλλο site προτείνω να δείτε το Amazon, το οποίο έχει και φτηνά πράγματα και κάνει αποστολές παντού. Το κύριο πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι να λάβεις το προϊόν που έχεις παραγγείλει αλλά να μην περάσει τελωνείο... καθώς οποιδήποτε δέμα πάνω από 50euro πάει αυτομάτως τελωνείο και εκεί χάνετε ότι κερδίσατε από την online αγορά.

 

Για αγορές από την Αμερική εμείς χρησιμοποιούμε την Aramex, κάνεις εγγραφή στο site τους πληρώνεις one time fee 35 euro και σου δημιουργούν δικές σου διευθύνσεις σε Αμερική και Αγγλία που τις χρησιμοποιείς για να στέλνεις τις αγορές σου και αυτοί αναλαμβάνουν να στα προωθήσουν στη διεύθυνση σου.

Χρόνος παράδοσης περίπου 2 εβδομάδες και επιπλέον κόστος περίπου 8 euro / κιλό. Στο site έχουν αναλυτικά τις χρεώσεις των μεταφορικών.

 

Το κύριο πρόβλημα που υπάρχει τελευταία στις online αγορές είναι η πιστωτική κάρτα καθώς πολλά site δε δέχονται διεθνή κάρτα, κοινώς η πιστωτική στην οποία χρεώνεις την αγορά θα πρέπει να έχει εκδοθεί από τράπεζα της Αμερικής ή της Αγγλίας.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο πάντως που μπήκατε στον κόπο να ενημερώσετε για όλα αυτά. Εγώ ψωνίζω πολύ καιρό τώρα από αμερική και αγγλία ό,τι μπορώ και όλο και κάτι κερδίζουμε. Δεν είχα ιδέα για αυτές τις υπηρεσίες! Μου φαίνεται λίγο μπλεγμένο βέβαια.. Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω :o

 

Με τις πιστωτικές κάρτες και το paypal βρήκατε άκρη τελικά;

Link to comment
Share on other sites

(περαστική είμαι... είδα φως και μπήκα) :wink:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι υπέρ (και το υποστηρίζω ακράδαντα) στις αγορές προϊόντων απʼ ευθείας από τα καταστήματα που στέλνουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα χωρίς να χρειαζόμαστε να μπλέξουμε σε περίπλοκες διαδικασίες με ενδιάμεσους και με αμφίβολα κόστη.

Όμως ήθελα να αποδείξω σε ορισμένους κακόπιστους-ες (τους-ις οποίους-ες προκαλώ να αποδείξουν το αντίθετο) ότι σε ορισμένες, ίσως και ελάχιστες περιπτώσεις (όπως η συγκεκριμένη πραγματοποιημένη αγορά), ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που ενδεχομένως μας δίνονται.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και ελάχιστους-ες.

Καλωσορίζω και χαίρομαι !!!! για όσους-ες και τυχαία είδαν το φως …… και μπήκαν……

Να ξέρουν ότι βρεθήκαμε διότι είμαστε συντονισμένοι και εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι λογικό με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα σε ότι αφορά το εμπόριο είτε ηλεκτρονικό είτε μη. Προσωπικά προτιμώ να κάνω on line αγορές από ελληνικά καταστήματα (και κατά προτίμηση με αντικαταβολή). Φυσικά βρίσκει κανείς καλές προσφορές και στην ευρωπαϊκή αγορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις αγορές που έχω πραγματοποιήσει. Οι περιπτώσεις που ανέφερες δε μου έχουν χρησιμεύσει ακόμα, αλλά αφού υπάρχει κάτι δοκιμασμένο, ας υπάρχει στα υπόψιν .... για πιθανές μελλοντικές αγορές που ίσως χρειαστεί μια εναλλακτική πορεία.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Πριν οποιαδήποτε άλλο site προτείνω να δείτε το Amazon, το οποίο έχει και φτηνά πράγματα και κάνει αποστολές παντού. Το κύριο πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι να λάβεις το προϊόν που έχεις παραγγείλει αλλά να μην περάσει τελωνείο... καθώς οποιδήποτε δέμα πάνω από 50euro πάει αυτομάτως τελωνείο και εκεί χάνετε ότι κερδίσατε από την online αγορά.

 

Για αγορές από την Αμερική εμείς χρησιμοποιούμε την Aramex, κάνεις εγγραφή στο site τους πληρώνεις one time fee 35 euro και σου δημιουργούν δικές σου διευθύνσεις σε Αμερική και Αγγλία που τις χρησιμοποιείς για να στέλνεις τις αγορές σου και αυτοί αναλαμβάνουν να στα προωθήσουν στη διεύθυνση σου.

Χρόνος παράδοσης περίπου 2 εβδομάδες και επιπλέον κόστος περίπου 8 euro / κιλό. Στο site έχουν αναλυτικά τις χρεώσεις των μεταφορικών.

 

Το κύριο πρόβλημα που υπάρχει τελευταία στις online αγορές είναι η πιστωτική κάρτα καθώς πολλά site δε δέχονται διεθνή κάρτα, κοινώς η πιστωτική στην οποία χρεώνεις την αγορά θα πρέπει να έχει εκδοθεί από τράπεζα της Αμερικής ή της Αγγλίας.

 

 

Το Amazon δεν κανει αποστολες παντου και ειναι πολυ λιγα τα ειδη που καποια καταστηματα στελνουν Ελλαδα. Συνηθως τα περισσοτερα καταστηματα ειναι απο Αμερικη.

Τελωνειο παει κατι μονο αν ειναι απο Αμερικη ή μη Ευρωπαικη χωρα, επισης πολυ πιθανο ειναι, αν αγορασει κατι κανεις απο USA ή αλλη χωρα που δεν ειναι στην Ευρωπη και επιλεξει το απλο ταχυδρομειο να μην σταματησει καθολου τελωνειο. Δοκιμασμενο απειρες φορες. Προσφαρα φιλος μου εφερε απο Αμερικη μεσω ταχυδρομειου ηλεκτρονικη drums αξιας 300 ευρω χωρις να σταματησει καθολου τελωνειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Είμαι υπέρ (και το υποστηρίζω ακράδαντα) στις αγορές προϊόντων απʼ ευθείας από τα καταστήματα που στέλνουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα χωρίς να χρειαζόμαστε να μπλέξουμε σε περίπλοκες διαδικασίες με ενδιάμεσους και με αμφίβολα κόστη.

Όμως ήθελα να αποδείξω σε ορισμένους κακόπιστους-ες (τους-ις οποίους-ες προκαλώ να αποδείξουν το αντίθετο) ότι σε ορισμένες, ίσως και ελάχιστες περιπτώσεις (όπως η συγκεκριμένη πραγματοποιημένη αγορά), ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που ενδεχομένως μας δίνονται.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και ελάχιστους-ες.

Καλωσορίζω και χαίρομαι !!!! για όσους-ες και τυχαία είδαν το φως …… και μπήκαν……

Να ξέρουν ότι βρεθήκαμε διότι είμαστε συντονισμένοι και εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα.....

 

Τελικά τι έγινε με την παραγγελία?

καλά κουράγια !!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι έγινε με την παραγγελία?

Το προϊόν παραλήφθηκε κανονικά, σε άριστη κατάσταση και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα τα μεταφορικά στην υπηρεσία European Road Service ήταν £37.50 και όχι £42,55 (£37.50 + 15% VAT) όπως είχα πει, γιατί νόμιζα ότι στην τιμή των £37.50 δεν συμπεριλαμβάνονταν ο ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καμία απολύτως σχέση δεν έχω. :lol::lol::lol:

Εγώ απλά κάποια στιγμή δοκίμασα μια υπηρεσία που υπάρχει στο διαδίκτυο και μετέφερα την εμπειρία μου.

Ούτε στο Λονδίνο ζω όπως η Γιασεμί ούτε δικιά μου είναι η εταιρία που αναφέρω.

Επίσης σε κανέναν δε προσπάθησα να προσφέρω υπηρεσίες με ή χωρίς αντάλλαγμα όπως η Γιασεμί.

Το έκανα περισσότερο γιατί μου έχει τύχει, κάποιες φόρες, να υπάρχουν πράγματα σε άλλες χώρες που δε μπορείς να τα βρεις εδώ και τα καταστήματα αυτά δεν τα στέλνουν απ' ευθείας στην Ελλάδα.

Χρησιμοποίησα δοκιμαστικά την υπηρεσία που αναφέρω πιο πάνω όταν ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έχανα χρήματα.

Τελικά εξοικονόμησα και καμιά 60αρια ευρώ από την όλη ιστορία σε περίπτωση που τελικά αγόραζα το ίδιο ακριβώς παρκοκρέβατο για παράδειγμα από το Λητώ.

Έτσι σκέφτηκα να μεταφέρω την εμπειρία μου και σε άλλους.:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...