Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μονός ή ζυγός ο αριθμός των κουφέτων της μπομπο στη βάπτιση?

politimi

Recommended Posts

Μονός ή ζυγός ο αριθμός των κουφέτων της μπομπο στη βάπτιση? 'Ηξερα πως είθισται να είναι μονός ο αριθμός αλλά σε πανάκριβο κατάστημα της Αιμ.Βεάκη στο Περιστέρι μου είπαν πως αντίθετα απο τον γάμο τώρα είναι ζυγός ο αριθμός! Εσείς τι ξέρετε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

γιατι η βάφτιση δεν ειναι μυστήριο της εκκλησία. Χαζομάρες σου ειπαν. Δεν ξέρουν και το φτιάχνουν ετσι και αυτή ηταν η δικαιολογία τους. Πες τους να σου βάλουν μονο. Ειναι εντελώς συμβολικό.

.png

Διαφημίσεις

γιατι η βάφτιση δεν ειναι μυστήριο της εκκλησία. Χαζομάρες σου ειπαν. Δεν ξέρουν και το φτιάχνουν ετσι και αυτή ηταν η δικαιολογία τους. Πες τους να σου βάλουν μονο. Ειναι εντελώς συμβολικό.

κι εγώ αυτής της άποψης είμαι

Στο μαγαζί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποτέ δεν έχω βρει ζυγό αριθμό κουφέτων, και το είχα ψάξει το θέμα γιατί έκανα χειροποίητες μπομπονιέρες στο γάμο μου.

Στα βαφτίσια ειδικά μου είπαν ότι βάζουν 5 (δεν ξέρω τι συμβολίζει, όταν με το καλό βαφτίσουμε το πιτσιρίκι μας θα ρωτήσω να μάθω! )

Στο μαγαζί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποτέ δεν έχω βρει ζυγό αριθμό κουφέτων, και το είχα ψάξει το θέμα γιατί έκανα χειροποίητες μπομπονιέρες στο γάμο μου.

Στα βαφτίσια ειδικά μου είπαν ότι βάζουν 5 (δεν ξέρω τι συμβολίζει, όταν με το καλό βαφτίσουμε το πιτσιρίκι μας θα ρωτήσω να μάθω! )

βαζουν 5 οχι για καποιο λογο αλλα γιατι 3 ειναι λιγα και 7 ειναι πολλα για βαφτιση.

ακόμα και τα σμαρτισ πρεπει να ειναι μονος.

.png

Πάντως η κυρία που μου το είπε, αναδρόμησε την τριαντάχρονη εμπειρία της, τι να πώ δεν ξέρω..

Στο άλλο βέβαια, μου είπαν πως ζυγό μπαίνει (κούφια η ώρα που τ ακούει και μακριά ) μόνο όταν κανεις είναι ελεύθερος και..

Εγώ πάντως , μονό θα βάλω όπως είπε και Lilly δεν θυμάμαι πουθενά να βρήκα ζυγό αριθμό κουφέτων..

αν θυμάμαι καλά σε μία εκπομπή του Ελλάδα παίζει η κα Σακάκου είχε πεί ότι μονός αριθμός κουφέτων μπαίνει στον γάμο γιατί το ζευγάρι από δύο ξεχωριστές οντότητες γίνεται ένα(ανδρόγυνο) ενώ στην βάφτιση μπαίνει ζυγός γιατί το παιδάκι ψάχνει να βρεί το έτερο του ήμισυ.Δεν ξέρω αν αληθεύει, εγώ πάντως ποτέ δεν έχω μετρήσει τα κουφέτα ούτε στην βάφτιση ούτε στον γάμο.

Διαφημίσεις

Μόνο αυτό το άγχος δεν είχα, τώρα το απέκτησα και αυτό!!!

Δε βάζω το χέρι μου (ούτε το πατουσάκι μου) στη φωτιά, αλλά στα -- χρόνια μου δε νομίζω ότι είδα ποτέ ζυγό αριθμό σε κουφέτα... Αλλά ΠΟΤΕ!

Μήπως να κάναμε ένα τηλέφωνο στο 0-800-παπάδες?

Κι εγώ δεν ήμουν σίγουρη, μέχρι που πριν λίγες ημέρες με ενημέρωσε μία κυρία ότι τα κουφέτα πρέπει να είναι μονός αριθμός και συγκεκριμένα 5 γιατί 5 είναι τα μυστήρια απ'τα οποία πρέπει να περάσει ένας χριστιανός (μην με ρωτήσετε ποια , δεν ξέρω) !!

evoulita τι εννοείς χρίσμα? 5 γιατί 5 είναι τα μυστήρια απ'τα οποία πρέπει να περάσει ένας χριστιανός (μην με ρωτήσετε ποια , δεν ξέρω) !! ίσως 5 γιατί δεν περνάμε όλοι απο την ιερωσύνη και απο κάτι άλλο? Νομίζω οτι δεν θα βρούμε άκρη.. :lol:

evoulita τι εννοείς χρίσμα? 5 γιατί 5 είναι τα μυστήρια απ'τα οποία πρέπει να περάσει ένας χριστιανός (μην με ρωτήσετε ποια , δεν ξέρω) !! ίσως 5 γιατί δεν περνάμε όλοι απο την ιερωσύνη και απο κάτι άλλο? Νομίζω οτι δεν θα βρούμε άκρη.. :lol:

δεν εχει σημασία ποσα περνάει κάθε χριστιανός. Και ο ενας που θα περάσει την ιεροσύνη ειναι χριστιανός και ειναι μυστήριο. & ειναι τα μυστήρια της εκκλησίας και το λένε ολα τα βιβλία.

.png

Μου φαίνεται οτι ίσως παρεξήγησες αυτό που έγραψα.. δεν αμφισβήτησα το ποια είναι τα μυστήρια της εκλησίας αλλά σε ρώτησα κάτι άλλο, που μάλλον δεν κατάλαβες και παράλληλα προσπάθησα να δώσω εξήγηση σάυτό που είπαν στην vicky 1977, anyway θα ρωτήσω για το τι είναι το χρίσμα μια φίλη θεολόγο να μου εξηγήση εκείνη.. ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...