Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5 χρονων δεν λεει καποια γραμματα σωστα μια γνωμη παρακαλω.

Recommended Posts

Καλησπερα εχω πολυ καιρο να γραψω και την τελευταια φορα ηταν για κατι ασχημο.

Περασε πολυς καιρος για να συνελθω απο πολλες καταστασεις που εδω μεσα με ειχατε βοηθησει παρα πολυ.

Στο θεμα μου , κατα ρχην ξερω οτι πρεπει να παω σε αναπτυξιολογο - και μετα σε λογοθεραπευτη , ομως θα ηθελα μια γνωμη απο τους γονεις εδω μεσα , δεν εχω κανεναν φιλο με παιδι .Ουτε εναν.Δεν εχω μιλησει σε κανενα αλλο παιδι εκτος απο το παιδι μου η τυχαια σε καποιο παιδακι στο δρομο να του πω ''γεια σου πως σε λενε'' .Δεν ξερω πως μιλανε τα 5χρονα.

Ο μικρος μου μιλαει ολη την ωρα και λεει συνεχως πιο δυσκολες λεξεις και εννοιες που με αφηνει και λιγο αφωνη.Το προβλημα μου ειναι οτι καποιες λεξεις τις λεει λαθος ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ με τα ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...και δεν λεει το ρ οταν η λεξη ειναι ''παλια'' ....δλδ....λεει κογια (τωρα) ενω θα πει πεντακαθαρα τραμπολινο......θα πει τσερω (ξερω) ενω θα πει πεντακαθαρα ξυλοφωνο....αυτο συμβαινει σε καποιες λεξουλες 10 λεξεις-20 απο τις 20.000.000 , με τον μικρο μιλαμε κανονικα σαν μεγαλοι.Με εχει εντυπωσιασει...

και απο την αλλην απορω γιατι , η γνωμη μου σαν μαμα ειναι οτι εμαθε τις λεξεις λαθος και δεν μπορει να θυμηθει να τις διορθωσει (παντα τον βαζω να τις διορθωσει τις λεει σωστα οταν τις επαναλαμβανει και μετα στη καθημερινοτητα τις ξαναλεει λαθος).Στο νηπιο που παει εχω μεγαλο προβλημα.

Η δασκαλα ειναι τεμπελα , αυταρχικη και τεμπελα , δεν εχω καμμια επαφη μαζι της , το εχουμε χασει το παιχνιδι στο σχολειο αυτο...... και δεν βρισκω γυρω μου θεση σε κανενα αλλο ουτε σε ιδιωτικο....φανταστειτε ουτε γιορτη δεν καναμε σημερα γιατι θεωρουσε οτι ΟΛΑ τα παιδια εκει μεσα δεν ηταν ικανα να μαθουν ποιημα.......τες πα.

Πειτε εσεις που εχετε παιδια ειναι κατι που εχετε προσεξει?αν ναι το εχετε διορθωσει?

Επισης αν χρειαστει (που πιστευω οτι θα χρειαστει) λογοθεραπευτης ξερετε καποιον στο πειραια?

Σας ευχαριστω παρα πολυ.

Διαφημίσεις

τα δικα μου το ρ το ειπαν κοντα στα 4

κ μεχρι τα 5κυριως,μπερδευαν λεξεις οταν βιαζονταν

πχ ο μικρος λυβια αντι για λυδια,δ ηξερε αν το φθινοπωρο ξεκιναει με φ η θ,κ αλλα λαθη

σιγουρα καλο θα κανεις να κανετε εναν ελεγχο,δ εχω καποιον να προτεινω

παντως η συναναστροφη μου με 5χρ δειχνει οτι αρκετα μπερδευονται σε καποιες φασεις.πιστευω δ ειναι κτ σοβαρο κ του δικου σου,γτ λεει σωστα αλλα παρομοια η δυσκολοτερα

Όλα αυτά που αναφέρεις είναι φυσιολογικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μερικά παιδιά σε αυτή την ηλικία. Θα πρέπει να πας σε αναπτυξιολογο, να αξιολογήσει το παιδί ως προς το λόγο, να σας γράψει τις κατάλληλες θεραπείες. Καλύτερα έτσι, παρα κατευθείαν σε λογοθεραπευτή γιατί έτσι θα καλύψει κ ο ασφαλιστικός σου φορέας τις λογοθεραπείες. Κ εμείς ξεκινήσαμε πρόσφατα λογοθεραπεία κ έτσι κινηθηκαμε. Εντύπωση μου κάνει που δεν υπάρχουν επαφές με άλλα πεντάχρονα. Παιδική χαρά πηγαίνετε; Αν ναι, εκεί το παιδί δε μιλά με άλλα παιδιά; ούτε εμένα το περιβάλλον μου δεν είχε παιδιά, αλλά πλέον έχω κάνει καινούργιο κύκλο στην παιδική χαρά που έχουμε κοινό τα παιδιά μας κ μάλιστα όλα σε παρόμοιες ηλικίες, μεγαλώνουν πλέον μαζί. Αν δεν πηγαίνετε στην παιδική χαρά, στο συστήνω, χίλιες φορές το ελεύθερο παιχνίδι κ η συναναστροφή με ομηλικους παρά ακόμα μια οργανωμένη δραστηριότητα σε αυτή τη τόσο μικρή ηλικία που τις θεωρώ κ λίγο περιττές. Βοηθά απίστευτα κ στο λόγο γιατί το παιδί λόγω της διάδρασης με τους συνομηλίκους αναγκάζεται να προσαρμοστεί κ να πει τις λέξεις με το σωστό τρόπο ώστε να γίνει κατανοητό. Όσο για τη δασκάλα, κάθε χρονιά είναι κ λίγο λαχείο από όσο έχω καταλάβει 

2 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

πρέπει να πας σε αναπτυξιολογο, να αξιολογήσει το παιδί ως προς το λόγο, να σας γράψει τις κατάλληλες θεραπείες. Καλύτερα έτσι, παρα κατευθείαν σε λογοθεραπευτή γιατί έτσι θα καλύψει κ ο ασφαλιστικός σου φορέας τις λογοθεραπείες. Κ εμείς ξεκινήσαμε πρόσφατα λογοθεραπεία κ έτσι κινηθηκαμε.

Καλησπέρα σας! Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα. Ο αναπτυξιολόγος δίνει γνωμάτευση και παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ πχ για x διάστημα λογοθεραπειών; Και κατόπιν απευθύνεσαι σε λογοθεραπευτή; Και στον ΕΟΠΥΥ τι καταθέτεις; Τη γνωμάτευση-παραπεμπτικό και την απόδειξη του λογοθεραπευτή; Και έως τι ποσό καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ; Και επίσης μπορούμε πλέον και μέσω gov να κάνουμε την διαδικασία;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις; Ευχαριστώ!

Την μεγάλη μου την κόρη την έκανα λογοθεραπεία για να καθαρισει ο λόγος της. Αυτό που έμαθα απ' την λογοθεραπευτές είναι ότι πρέπει να διορθώνουμε το παιδί όταν λέει κάτι λάθος για να μάθει να το λέει σωστά. Η δικιά μου η κόρη συνειδητοποίησα ότι αν την διορθωνα από μόνη μου ίσως δεν  χρειάζονταν λογοθεραπεία αλλά δεν ήξερα ότι έτσι πρέπει για να μάθει να μην τα λέει λάθος. Από συνήθεια δλδ τα έλεγε λάθος, όταν άρχισα να την διορθώνω μέσα σε κανένα μήνα έμαθε να μην ξεχνιέται. Και ο γιος μου πριν ξεκινήσει η μεγάλη λόγο μιλούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Όταν μετά έκανα ασκησουλες στη μεγάλη έμαθε κ αυτός να μιλάει καλύτερα κ καθάρισε ο λόγος του πριν τα 4 ακόμα κ στο "ρ". 

Οπότε δικιά μου γνώμη, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, είναι ότι το παιδάκια σου να μην χρειαστεί λόγο αν τον διορθώνεις κ του κάνεις πχ ασκησουλες κάποιες φορές την εβδομάδα με λέξεις που περιέχουν σύμφωνα που τα λέει λάθος 

2 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Καλησπέρα σας! Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα. Ο αναπτυξιολόγος δίνει γνωμάτευση και παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ πχ για x διάστημα λογοθεραπειών; Και κατόπιν απευθύνεσαι σε λογοθεραπευτή; Και στον ΕΟΠΥΥ τι καταθέτεις; Τη γνωμάτευση-παραπεμπτικό και την απόδειξη του λογοθεραπευτή; Και έως τι ποσό καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ; Και επίσης μπορούμε πλέον και μέσω gov να κάνουμε την διαδικασία;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις; Ευχαριστώ!

Εγώ αυτό πάντως που έκανα για να κάνω την κόρη μου λογοθεραπεία ήταν να απευθυνθώ σε ιδιώτη παιδοψυχολογο. Είναι κ αυτοί αρμόδιοι για να γράψουν τις θεραπείες. Σ γράφουν για Χ διάστημα κ αν χρειάζεται επιπλέον παίρνεις τηλ όταν λήγουν οι μήνες λογοθεραπείας κ σου ξανά κάνουν ανανέωση. Με την γνωμάτευση πας στον λογοθεραπευτή, σου δίνει τις αποδείξεις κ κάποια άλλα χαρτιά κ τα καταθέτεις στον ΕΟΠΥΥ 

Διαφημίσεις

@samsympan καλησπέρα! Ευχαρίστως ό,τι πληροφορία θέλεις! Η διαδικασία δε γίνεται μέσω gov, πρέπει να πας σε παιδίατρο αναπτυξιολογο, είτε σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιώτη αναπτυξιολογο ώστε να δει το παιδί από κοντά, να κρίνει τι θεραπείες χρειάζεται κ πόσες το μήνα κ για πόσο διάστημα. Η διαδικασία είναι ίδια είτε είναι για λογοθεραπεία είτε για εργοθεραπεία είτε ακόμα και για φυσικοθεραπεία αν έχει κάποιο ζήτημα αδρής κινητικότητας( αν κ εκεί μπορείς κ σε παιδονευρολογο). Εγώ αρχικά πήγα στο δημόσιο νοσοκομείο ( για κάποια υπάρχουν κ ιστοσελίδες που βοηθάνε να κλείσεις ονλαιν ραντεβού, δε ξέρω όμως τι ισχύει για όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας,αλλιώς μέσω τηλεφώνου) αλλά επειδή είχε πολλές περιπτώσεις κ τα ραντεβού ήταν κλεισμένα οριακά κ χρόνος ουσιαστικά για να δει αρκετά το παιδί δεν υπήρχε, το επόμενο εξάμηνο πήγα σε ιδιώτη αναπτυξιολογο. 

Ο αναπτυξιολογος σου δίνει ένα παραπεμπτικό. Το παραπεμπτικό πρέπει να λάβει έγκριση από το εοππυ. Αυτή η διαδικασία παίρνει από τρείς εβδομάδες ως και δίμηνο στη χειρότερη περίπτωση. Μόλις λάβεις την έγκριση απευθύνεσαι σε ένα κέντρο λογοθεραπείας της επιλογής σου. Πληρώνεις κανονικά το ποσό κάθε μήνα, το οποίο το καταθέτεις στην ιστοσελίδα του εοππυ( fay eoppy gov, δε βάζω λινκ γιατί θα καθυστερήσει η έγκριση)με την απόδειξη, τη γνωμάτευση, βεβαίωση για το χρονικό διάστημα που έκανε το παιδί τις θεραπείες κ την άδεια λειτουργίας του κέντρου. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου μόλις εγκριθεί. Το κέντρο θα σε κατατοπίσει πως θα τα καταχωρίσεις, εμάς μας είπαν κάποιες οδηγίες πώς θα μπούμε .

Ό,τι άλλο χρειάζεσαι σαν πληροφορία στη διάθεσή σου!!!

@samsympan@mama16 θεωρείς σωστό να τη διορθώνεις; είμαι πολύ μπερδεμένη σε αυτό το θέμα. Κάπου διάβασα ότι δεν κάνει να διορθώνουμε τα παιδιά, αλλά κ εγω έχω δει βελτίωση όταν τη διορθώνω.

1 hour ago, Annitamik είπε:

@samsympan καλησπέρα! Ευχαρίστως ό,τι πληροφορία θέλεις! Η διαδικασία δε γίνεται μέσω gov, πρέπει να πας σε παιδίατρο αναπτυξιολογο, είτε σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιώτη αναπτυξιολογο ώστε να δει το παιδί από κοντά, να κρίνει τι θεραπείες χρειάζεται κ πόσες το μήνα κ για πόσο διάστημα. Η διαδικασία είναι ίδια είτε είναι για λογοθεραπεία είτε για εργοθεραπεία είτε ακόμα και για φυσικοθεραπεία αν έχει κάποιο ζήτημα αδρής κινητικότητας( αν κ εκεί μπορείς κ σε παιδονευρολογο). Εγώ αρχικά πήγα στο δημόσιο νοσοκομείο ( για κάποια υπάρχουν κ ιστοσελίδες που βοηθάνε να κλείσεις ονλαιν ραντεβού, δε ξέρω όμως τι ισχύει για όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας,αλλιώς μέσω τηλεφώνου) αλλά επειδή είχε πολλές περιπτώσεις κ τα ραντεβού ήταν κλεισμένα οριακά κ χρόνος ουσιαστικά για να δει αρκετά το παιδί δεν υπήρχε, το επόμενο εξάμηνο πήγα σε ιδιώτη αναπτυξιολογο. 

Ο αναπτυξιολογος σου δίνει ένα παραπεμπτικό. Το παραπεμπτικό πρέπει να λάβει έγκριση από το εοππυ. Αυτή η διαδικασία παίρνει από τρείς εβδομάδες ως και δίμηνο στη χειρότερη περίπτωση. Μόλις λάβεις την έγκριση απευθύνεσαι σε ένα κέντρο λογοθεραπείας της επιλογής σου. Πληρώνεις κανονικά το ποσό κάθε μήνα, το οποίο το καταθέτεις στην ιστοσελίδα του εοππυ( fay eoppy gov, δε βάζω λινκ γιατί θα καθυστερήσει η έγκριση)με την απόδειξη, τη γνωμάτευση, βεβαίωση για το χρονικό διάστημα που έκανε το παιδί τις θεραπείες κ την άδεια λειτουργίας του κέντρου. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου μόλις εγκριθεί. Το κέντρο θα σε κατατοπίσει πως θα τα καταχωρίσεις, εμάς μας είπαν κάποιες οδηγίες πώς θα μπούμε .

Ό,τι άλλο χρειάζεσαι σαν πληροφορία στη διάθεσή σου!!!

@samsympan@mama16 θεωρείς σωστό να τη διορθώνεις; είμαι πολύ μπερδεμένη σε αυτό το θέμα. Κάπου διάβασα ότι δεν κάνει να διορθώνουμε τα παιδιά, αλλά κ εγω έχω δει βελτίωση όταν τη διορθώνω.

Η αλήθεια είναι ότι παλιά δεν την διορθωνα, σκεφτόμουν ότι θα μάθει να μιλάει σωστά μεγαλώνοντας αλλά επειδή είχε μάθει να μιλάει λάθος ήταν κάτι που δεν άλλαζε. Η λογοθεραπευτρια μου είπε ότι πρέπει να την διορθώνω κάθε φορά που το λέει λάθος κ έπιασε. Οπότε πιστεύω ότι αυτή είναι η τακτική τους.

Η διαδικασία δε γίνεται μέσω gov, (...) Ο αναπτυξιολογος σου δίνει ένα παραπεμπτικό. Το παραπεμπτικό πρέπει να λάβει έγκριση από το εοππυ. Αυτή η διαδικασία παίρνει από τρείς εβδομάδες ως και δίμηνο στη χειρότερη περίπτωση. Μόλις λάβεις την έγκριση απευθύνεσαι σε ένα κέντρο λογοθεραπείας της επιλογής σου. Πληρώνεις κανονικά το ποσό κάθε μήνα, το οποίο το καταθέτεις στην ιστοσελίδα του εοππυ( fay eoppy gov, δε βάζω λινκ γιατί θα καθυστερήσει η έγκριση)με την απόδειξη, τη γνωμάτευση, βεβαίωση για το χρονικό διάστημα που έκανε το παιδί τις θεραπείες κ την άδεια λειτουργίας του κέντρου. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου μόλις εγκριθεί.

Ναι, αυτό εννοούσα μέσω gov. Την κατάθεση των εγγράφων για την επιστροφή του ποσού.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Αυτό που έμαθα απ' την λογοθεραπευτές είναι ότι πρέπει να διορθώνουμε το παιδί όταν λέει κάτι λάθος για να μάθει να το λέει σωστά.

@samsympan@mama16 θεωρείς σωστό να τη διορθώνεις; είμαι πολύ μπερδεμένη σε αυτό το θέμα. Κάπου διάβασα ότι δεν κάνει να διορθώνουμε τα παιδιά, αλλά κ εγω έχω δει βελτίωση όταν τη διορθώνω

Να σας πω τι γνωρίζω επ'αυτού. Δεν διορθώνουμε το παιδί πχ λέγοντας με αρνητική χροιά και επιτακτικά "Μην το λες λάθος! Πες το σωστά! Να έτσι πες το (...)" . Αλλά αν το παιδί κάνει λογοθεραπείες και ο λογοθεραπευτής δίνει ασκησούλες για το σπίτι (που σωστό είναι αυτό) και εκπαιδεύει και τον γονιό πως να τις ενσωματώσει στην καθημερινότητα. Τότε αν πχ λέει κάποιο φθόγγο λάθος μέσα σε μια λέξη ή κάνει αντιστροφή συλλαβών ή ότι παρουσιάζει το κάθε παιδί, τότε μπορούμε να επαναλάβουμε τη λέξη σωστά, δείχνοντας στο παιδί το στόμα μας και το πως τοποθετούμε τη γλώσσα μας, λέγοντας ίσως συνδυαστικά και κάποια/ες παρόμοιες ηχητικά λέξεις. Και να πούμε στο παιδί να την επαναλάβει κι αυτό κοιτώντας το στόμα μας. Έτσι ναι διορθώνουμε. Και με μέτρο. Όταν οι περιστάσεις ευνοούν. Όχι πχ να είναι απορροφημένο στο παιχνίδι του ή κουρασμένο και να το βάζουμε να επαναλαμβάνει μια λέξη 10φορές.

Κάπως έτσι νομίζω το εννοεί και η @mama16.

Παιδιά εμάς είναι νήπιο, θα γίνει 5. Έχει βελτιώσει την άρθρωση της πολύ από άνοιξη και μέσα στο καλοκαίρι. Δεν εκφέρει καλά το Α στην αρχή λέξεων (ακούγεται σαν Ε ή Æ) ενώ αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Δεν συγχέει δηλαδή το Α με το Ε αλλά δεν το προφέρει σωστά πάντα. Και βέβαια το Ρ που το λέει Λ. Το οποίο όμως και αυτό πλέον σε κάποιες λέξεις το λέει σωστά. Όχι όμως σε όλες.

Η προσωπική μου άποψη, ως μάνα όχι ως ειδικός, είναι πως μέσα στη χρονιά θα τα διορθώσει από μόνη. Αλλά μήπως να της δίναμε μια ώθηση με μερικές συνεδρίες; Μήπως να μην αφήσω να παγιωθεί περαιτέρω; Γιατί είναι όντως κι αυτό που λέτε, το πως συνηθίζει η γλωσσίτσα τους. Και στο κάτω κάτω όπως είπα ειδικός δεν είμαι και μπορεί μια αξιολόγηση απο ειδικό να μας δώσει μια άλλη οπτική.

Το σκεφτόμαστε. Για αυτό ρώτησα.

Ευχαριστώ κορίτσια.

ειναι πως το βλεπει κ ο καθε γονιος.αν θελει να παρεμβει νωρις,αν αγχωνεται.κ φυσικα καθε παιδι συγκεκριμενα

για το ρ ειδικα νομιζω μεχρι τα 6,5 καθαριζουν οσα ειναι να γυρισει η γλωσσα απο μονη

σαν μαμα κ γω θα πω λιγο διορθωση οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες βοηθαει

2 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Ναι, αυτό εννοούσα μέσω gov. Την κατάθεση των εγγράφων για την επιστροφή του ποσού.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

Να σας πω τι γνωρίζω επ'αυτού. Δεν διορθώνουμε το παιδί πχ λέγοντας με αρνητική χροιά και επιτακτικά "Μην το λες λάθος! Πες το σωστά! Να έτσι πες το (...)" . Αλλά αν το παιδί κάνει λογοθεραπείες και ο λογοθεραπευτής δίνει ασκησούλες για το σπίτι (που σωστό είναι αυτό) και εκπαιδεύει και τον γονιό πως να τις ενσωματώσει στην καθημερινότητα. Τότε αν πχ λέει κάποιο φθόγγο λάθος μέσα σε μια λέξη ή κάνει αντιστροφή συλλαβών ή ότι παρουσιάζει το κάθε παιδί, τότε μπορούμε να επαναλάβουμε τη λέξη σωστά, δείχνοντας στο παιδί το στόμα μας και το πως τοποθετούμε τη γλώσσα μας, λέγοντας ίσως συνδυαστικά και κάποια/ες παρόμοιες ηχητικά λέξεις. Και να πούμε στο παιδί να την επαναλάβει κι αυτό κοιτώντας το στόμα μας. Έτσι ναι διορθώνουμε. Και με μέτρο. Όταν οι περιστάσεις ευνοούν. Όχι πχ να είναι απορροφημένο στο παιχνίδι του ή κουρασμένο και να το βάζουμε να επαναλαμβάνει μια λέξη 10φορές.

Κάπως έτσι νομίζω το εννοεί και η @mama16.

Παιδιά εμάς είναι νήπιο, θα γίνει 5. Έχει βελτιώσει την άρθρωση της πολύ από άνοιξη και μέσα στο καλοκαίρι. Δεν εκφέρει καλά το Α στην αρχή λέξεων (ακούγεται σαν Ε ή Æ) ενώ αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Δεν συγχέει δηλαδή το Α με το Ε αλλά δεν το προφέρει σωστά πάντα. Και βέβαια το Ρ που το λέει Λ. Το οποίο όμως και αυτό πλέον σε κάποιες λέξεις το λέει σωστά. Όχι όμως σε όλες.

Η προσωπική μου άποψη, ως μάνα όχι ως ειδικός, είναι πως μέσα στη χρονιά θα τα διορθώσει από μόνη. Αλλά μήπως να της δίναμε μια ώθηση με μερικές συνεδρίες; Μήπως να μην αφήσω να παγιωθεί περαιτέρω; Γιατί είναι όντως κι αυτό που λέτε, το πως συνηθίζει η γλωσσίτσα τους. Και στο κάτω κάτω όπως είπα ειδικός δεν είμαι και μπορεί μια αξιολόγηση απο ειδικό να μας δώσει μια άλλη οπτική.

Το σκεφτόμαστε. Για αυτό ρώτησα.

Ευχαριστώ κορίτσια.

Αν γενικά είναι συνεργάσιμο παιδί με ασκησουλες μπορείς να βρεις Κ on line ασκησουλες πώς να τοποθετεί την γλώσσα της ώστε να πει τα γράμματα που δυσκολεύετε . Σου δείχνει η εικόνα Κ οπτικά βοηθάει Κ το παιδί να καταλάβει πως πρέπει να κάνει το στόμα του. Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις έτσι με απλές εικονιτσες Κ να δεις μέχρι να πας σε αναπτυξιολογο αν θες πόσο βελτίωση θα υπάρχει γιατί όντως μπορεί να μην χρειάζετε Κ κάτι παραπάνω το παιδί . 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...