Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δώρα στα επόμενα παιδιά όταν τα έχουμε όλα από το πρώτο!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!

Μιας που όλο αρνητικά γεγονότα ακούμε γύρω μας, είπα να ανοίξω ένα αναλαφρο θέμα μιας που σκεφτόμουν πριν λίγες μέρες για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Λοιπόν για το πρώτο παιδί ξέρουμε και τι παιχνίδια θέλει και ποιες είναι οι ανάγκες που εχει. Τι γίνεται όμως με το επόμενο/τα επόμενα όσο είναι μικρά κ δεν εκφράζουν επιθυμία; Είναι μωρό στην περίπτωσή μας, θα είναι ενός ετοτς ακριβώς τα Χριστουγεννα. Δεν έχει ανάγκη πραγματικα τίποτα, έχουμε τα πάντα απο ρούχα, παιχνίδια, βιβλια, εξοπλισμό. Στις γιορτές θα ρωτανε οι παππούδες τι να φέρουν και βέβαια κάτι πρέπει να φέρει και ο "Άγιος Βασίλης". Στο πρώτο παιδί τόσο μικρό δεν είχαμε πάει κάτι από τον Άγιο Βασίλη και φυσικά το μωρο τωρα δεν θα καταλάβαινε τίποτα αν δεν επαιρνε δώρο, αλλά δεν θέλουμε η πρώτη να βλέπει ότι παίρνει δώρο μόνο εκείνη. Αυτό είναι και με τους συγγενείς το θέμα, να μη δει η πρώτη ότι μόνο εκείνη παίρνει, γι'αυτο δεν σκέφτομαι πχ το να δώσουν απλως χρήματα στο μωρό. Για πείτε καμιά ιδέα τι παίρνατε εσείς στα επόμενα παιδια;

Διαφημίσεις

1 hour ago, little lamb είπε:

Καλημέρα σε όλες!

Μιας που όλο αρνητικά γεγονότα ακούμε γύρω μας, είπα να ανοίξω ένα αναλαφρο θέμα μιας που σκεφτόμουν πριν λίγες μέρες για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Λοιπόν για το πρώτο παιδί ξέρουμε και τι παιχνίδια θέλει και ποιες είναι οι ανάγκες που εχει. Τι γίνεται όμως με το επόμενο/τα επόμενα όσο είναι μικρά κ δεν εκφράζουν επιθυμία; Είναι μωρό στην περίπτωσή μας, θα είναι ενός ετοτς ακριβώς τα Χριστουγεννα. Δεν έχει ανάγκη πραγματικα τίποτα, έχουμε τα πάντα απο ρούχα, παιχνίδια, βιβλια, εξοπλισμό. Στις γιορτές θα ρωτανε οι παππούδες τι να φέρουν και βέβαια κάτι πρέπει να φέρει και ο "Άγιος Βασίλης". Στο πρώτο παιδί τόσο μικρό δεν είχαμε πάει κάτι από τον Άγιο Βασίλη και φυσικά το μωρο τωρα δεν θα καταλάβαινε τίποτα αν δεν επαιρνε δώρο, αλλά δεν θέλουμε η πρώτη να βλέπει ότι παίρνει δώρο μόνο εκείνη. Αυτό είναι και με τους συγγενείς το θέμα, να μη δει η πρώτη ότι μόνο εκείνη παίρνει, γι'αυτο δεν σκέφτομαι πχ το να δώσουν απλως χρήματα στο μωρό. Για πείτε καμιά ιδέα τι παίρνατε εσείς στα επόμενα παιδια;

Ρούχα δεν θα πάνε σίγουρα χαμένα . Καλτσακια για μεγαλύτερες ηλικίες που έτσι Κ αλλιώς θα τα φορέσει το παιδί εσώρουχα που πάλι δεν θα έχει από την αδερφή της . Ε σε τόσο μωρό μόνο ρούχα χρειάζονται Κ σίγουρα όσα Κ να έχεις τα καινούρια έχουν άλλη χάρη . 

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλημέρα σε όλες!

Την ίδια συζήτηση είχα με την κουμπάρα μου που γεννάει Γενάρη και η μεγάλη της θα είναι 4. Τι να πάρουμε στο δεύτερο παιδάκι που έχει τα πάντα από το πρώτο. Και τελικά κουβέντα στην κουβέντα και ψάξιμο δεν έχει τα πάντα. Τι εννοώ. Τελικά τα ρούχα του πρώτου έτους της μεγάλης δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση καθώς και αρκετή φθορά έχουν από τα πλυντήρια και από τις τροφές άρα θα χρειαστεί ένας αριθμός κορμάκια φορμακια καλτσακια κλπ. Τα παιχνίδια επίσης που κατέβασαν να τα δουν ενώ πίστευαν ότι είναι οκ όλο και κάτι είναι χαμένο όλο και κάτι σπασμένο όλο και κάτι δαγκωμενο και χαλασμένο πχ το τραπεζάκι δραστηριοτήτων τους δεν λειτουργεί όπως και η περπατουρα που σπρώχνεις. Και βιβλία μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν βγει άπειρα καινούργια οπότε έχει και κάποιες επιλογές από εκεί. Επίσης γενικά τα παπούτσια δεν τα δίνουμε σε δεύτερο παιδί καθώς έχουν πάρει το σχήμα από το πρώτο πόδι και έχουν ψιλοκαταστραφεί κιόλας ειδικά τα καθημερινά. Οπότε τελικά καταλήξαμε ότι δεν έχει τίποτα και τα θέλει όλα από την αρχή 😂

Δεν ξέρω φυσικά σε τι κατάσταση είναι τα δικά σας αλλά πάντα υπάρχουν επιλογές σε νέα παιχνίδια βιβλία και παπούτσια ώστε να πάρει δωράκια με χαρά! 

Κράτα το

Κράτα το

εμενα ειναι διαφορετικου φυλου,οποτε παντα βρισκαμε κτ,παρολο που η κορη ειχε κ αυτοκινητα κ εργαλεια,κ ο γιος πηρε παιχνιδια οπως λουτρινα-κουκλακια,κουζινα κλπ

δ μπορω να πω οτι ειχαμε τα παντα

σε συγγενεις κ φιλους μπορεις να πεις βιβλια,οσο κ να εχεις ειναι ωραια,αργοτερα παιχνιδια οπως παζλ,λεγκο,playmobil,επιτραπεζια

για τωρα ρουχα.ειδικα πιο χρηστικα.μπυτζαμες,εσωρουχα,σεντονια,σκεπασματα

κ οποιος θελει η εσεις για τις γιορτες ενα μικρο συμβολικο παιχνιδακι,ενα κουκλακι,η ενα αυτοκινητακι,οσα κ να εχουν τα δικα μου δ τους φτανουν

επισης αν θελαμε κτ πιο μεγαλο-ακριβο,η να το παρουν καποιοι μαζι,η λεφτα κ να το παρουμε μετα

6 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

Ρούχα δεν θα πάνε σίγουρα χαμένα . Καλτσακια για μεγαλύτερες ηλικίες που έτσι Κ αλλιώς θα τα φορέσει το παιδί εσώρουχα που πάλι δεν θα έχει από την αδερφή της . Ε σε τόσο μωρό μόνο ρούχα χρειάζονται Κ σίγουρα όσα Κ να έχεις τα καινούρια έχουν άλλη χάρη . 

Ρούχα μας έφεραν άπειρα στη βάφτιση, το κλασικό δώρο. Άλλαξα πολλά και τα πήρα μεγαλύτερα από το νούμερο του πρώτου παιδιού (γιατί μέχρι την τωρινή ηλικία του πρώτου έχουμε πολλά) κι όμως και πάλι μένουν πολλά για το μωρό, που σίγουρα πάνω από δύο φορές το καθένα δεν θα τα βάλει. Συν ότι έχει και του πρώτου και πολλά που μας έχουν δώσει.

5 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Την ίδια συζήτηση είχα με την κουμπάρα μου που γεννάει Γενάρη και η μεγάλη της θα είναι 4. Τι να πάρουμε στο δεύτερο παιδάκι που έχει τα πάντα από το πρώτο. Και τελικά κουβέντα στην κουβέντα και ψάξιμο δεν έχει τα πάντα. Τι εννοώ. Τελικά τα ρούχα του πρώτου έτους της μεγάλης δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση καθώς και αρκετή φθορά έχουν από τα πλυντήρια και από τις τροφές άρα θα χρειαστεί ένας αριθμός κορμάκια φορμακια καλτσακια κλπ. Τα παιχνίδια επίσης που κατέβασαν να τα δουν ενώ πίστευαν ότι είναι οκ όλο και κάτι είναι χαμένο όλο και κάτι σπασμένο όλο και κάτι δαγκωμενο και χαλασμένο πχ το τραπεζάκι δραστηριοτήτων τους δεν λειτουργεί όπως και η περπατουρα που σπρώχνεις. Και βιβλία μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν βγει άπειρα καινούργια οπότε έχει και κάποιες επιλογές από εκεί. Επίσης γενικά τα παπούτσια δεν τα δίνουμε σε δεύτερο παιδί καθώς έχουν πάρει το σχήμα από το πρώτο πόδι και έχουν ψιλοκαταστραφεί κιόλας ειδικά τα καθημερινά. Οπότε τελικά καταλήξαμε ότι δεν έχει τίποτα και τα θέλει όλα από την αρχή 😂

Δεν ξέρω φυσικά σε τι κατάσταση είναι τα δικά σας αλλά πάντα υπάρχουν επιλογές σε νέα παιχνίδια βιβλία και παπούτσια ώστε να πάρει δωράκια με χαρά! 

Ναι σίγουρα έχουν βγει νέα βιβλία και παιχνίδια και μάλιστα πολλά τα βλέπω και τα θέλω γιατί μου αρέσουν πολύ, αλλά πραγματικά δεν χρειαζόμαστε, έχουμε πολλά.

Δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ιδέες για δώρα, υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα που θα έπαιρνα ευχαρίστως (μάλιστα πήρα πρόσφατα δώρα για δύο βαφτίσεις και αυτά που είδα πολύ θα μου άρεσαν και για εμάς), απλά θα είναι έξτρα από όσα έχουμε, δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Αυτό εννοώ. Θα είναι απλά έξτρα παιχνίδια πιθανώς παρόμοια με όσα έχουμε. Ή βιβλία ας πούμε, βρεφικής κατηγορίας έχουμε πολλά, πραγματικά δεν χρειάζονται άλλα, ίσως είναι ήδη περισσότερα από όσα χρειάζεται ένα μωρό. Μόνο αν δώσω κάπου τα πράγματα που έχουμε (καλό αυτό εδώ που τα λέμε) και πάρουμε εμείς τα καινούργια... Αλλιώς είναι απλα κάτι έξτρα έτσι για τη χαρά του καινούργιου, περιττό όμως στην ουσια. Περιττό όχι με την έννοια ότι δεν θα χρησιμοποιηθει, απλά παραπανισιο, πώς να το πω. (παιχνίδια κ βιβλία σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν όσα κι αν είναι, αλλα ρούχα ακόμα και του πρώτου υπάρχουν που φορέθηκαν 2-3 φορές μόνο). Μόνο εμεις νιώθουμε ότι το σπίτι είναι τίγκα από παιχνιδια-ρουχα-βιβλια; Το ακούω κι από φίλους ομως. Μόνο πράγματα για το πρώτο νιώθω ότι χρειαζόμαστε αφού για μικρότερο τα έχουμε (γι'αυτο και τα ρούχα που αλλάζω τα παίρνω μεγαλύτερα για να τα βάλει το πρώτο) αλλά προφανώς πρέπει να παίρνει κάποιο δώρο και το δεύτερο! 

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

εμενα ειναι διαφορετικου φυλου,οποτε παντα βρισκαμε κτ,παρολο που η κορη ειχε κ αυτοκινητα κ εργαλεια,κ ο γιος πηρε παιχνιδια οπως λουτρινα-κουκλακια,κουζινα κλπ

δ μπορω να πω οτι ειχαμε τα παντα

σε συγγενεις κ φιλους μπορεις να πεις βιβλια,οσο κ να εχεις ειναι ωραια,αργοτερα παιχνιδια οπως παζλ,λεγκο,playmobil,επιτραπεζια

για τωρα ρουχα.ειδικα πιο χρηστικα.μπυτζαμες,εσωρουχα,σεντονια,σκεπασματα

κ οποιος θελει η εσεις για τις γιορτες ενα μικρο συμβολικο παιχνιδακι,ενα κουκλακι,η ενα αυτοκινητακι,οσα κ να εχουν τα δικα μου δ τους φτανουν

επισης αν θελαμε κτ πιο μεγαλο-ακριβο,η να το παρουν καποιοι μαζι,η λεφτα κ να το παρουμε μετα

Το να πάρουμε πράγματα για αργότερα όμως δεν είναι δώρο για το μωρό, ουσιαστικα θα τα χρησιμοποιήσει πρώτα το πρώτο παιδί. Το έκανα αυτό με τις αλλαγές ρούχων της βάφτισης. Μιλάω για δώρο στο μωρό καθαρά, για να βλέπει το πρώτο παιδί ότι και το μωρό πήρε δώρο, όχι μόνο εκεινη. Αλλιώς και να μην έπαιρνε κάτι το μωρό δεν θα με ένοιαζε. Κάθισμα αυτοκινήτου ας πούμε θα πάρουμε και θα μπορούσαν να μας δώσουν λεφτά όσοι ρωτάνε, αλλά μιλάω για ένα δώρο που θα δει να δίνουν στο μωρό και όχι μόνο σε εκείνη,καθώς και για δώρο Αγίου Βασίλη.

Είναι ίδιου φύλου εμάς.

Λευκά είδη κι αν έχουμε άπειρα, επίσης από δώρα βαφτίσεων κ γέννησεων και αλλαγές τους... Πάνω από 5 σετ σεντόνια κούνιας και κοντά δέκα μονού κρεβατιού (οπότε καλύπτουν κ τα δύο παιδιά) και πετσέτες 5 σετ που δεν έχω ανοίξει καν, ακόμα κι από τη βάφτιση της πρώτης! Μπορώ να τα δώσω προφανώς σε τόσους που έχουν ανάγκη τη σήμερον ημέρα, αλλά δεν λύνει το θέμα τι δώρο να παίρνει το μωρό.

Πέρσι που ήθελαν οι γονείς μου να δώσουν κάτι και στο μωρό πήρα μια κουδουνιστρα μικρή έτσι απλά για να δει το πρώτο ότι πήραν και στο μωρό. Οκ, ακόμα μία κουδουνιστρα ηταν, δεν χρειαζόταν κιολας. Αυτό εννοώ.

Μόνο κάτι τέτοιο μικροπαιχνιδο μου έρχεται στο μυαλό. Που δεν είναι ομως ακόμα σε ηλικία να πάρει κάτι αναλώσιμο (πχ μαρκαδόρους, πλαστελίνες, φούσκες, χρωματισμα με νερό και τέτοια μικροδωρα που παίρνουμε σε μεγαλύτερα σε περιστάσεις που απλά θέλουμε να δώσουμε κάτι για τη χαρά)

(Πιθανώς να έγραψα πολλές φορές τα ίδια, το έγραψα λίγο λίγο το μήνυμα με διακοπές, καταλαβαίνετε 😀 )

Διαφημίσεις

Εγώ θα έπαιρνα παπούτσια καινούργια για όταν αρχίσει να περπατάει το μωρό ή ένα καινούριο κουκλάκι-νάνι, είναι πράγματα που όσα παιδιά και να έχει κανεις αυτά θεωρώ ότι τα παίρνεις καινούργια.

οκ,κ εμεις εχουμε θεωρω απιστευτα πολλα.κ να πω την αληθεια δ αγοραζουμε τα περισσοτερα

περιττα ειναι κ αυτα,κατα καιρους μαζευω,δινω,πεταω,αναλογα την κατασταση.καν'το κ εσυ

κτ φθηνο οπως μια κουδουνιστρα ειναι μια χαρα,εφοσον το θεμα ειναι κτ να παιρνει κ το μωρο.τα αλλα λεφτα,κ παιρνεις οταν χρειαστει

ουτε εγω αντεχω να παιρνουμε ολο τα ιδια,αλλα πλεον τα παιδια εχουν καταληξει σε καποια συγκεκριμενα που παιζουν κ ζητανε συνεχεια τα ιδια

μην κολλας στο να το δει η μεγαλη.οκ,ας ηταν δωρο το καρεκλακι,καπως θα το αναφερατε.τα δωρα ειναι κ πρακτικα,οχι μονο παιχνιδια

κ οταν λεω για αργοτερα δ εννοω για την ηλικια της μεγαλης

τα παπουτσια ειναι ωραια ιδεα,απο τα πρωτα που θα αρχισει τωρα,μεχρι αρκετα νουμερα μετα

Τα παπούτσια ναι είναι μια ιδέα γιατί όντως λένε να μην φοράνε τα ίδια. Αλλά πρώτον δεν θα έπαιρνα πριν έρθει η ώρα να περπατήσει γιατί μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα μπορεί να έχει αλλάξει νούμερο (το πρώτο μας περπάτησε 19 μηνών) και δεύτερον επειδή θα πρέπει να δοκιμάσει θα δει το πρώτο παιδί ότι τα πήραμε εμείς οπότε δεν είναι δώρο που θα δει να δίνουν άλλοι στο μωρό ούτε δώρο Αγίου Βασίλη.

Εγώ σκέφτηκα τώρα κάτι χριστουγεννιάτικα βιβλία ψιλομπεμπε που βγήκαν πέρσι οπότε δεν τα είχαμε στο πρώτο, που ναι μεν περιττά αλλά τουλάχιστον θα βγαίνουν μόνο κάθε Χριστούγεννα.

Κουκλάκι νάνι δεν είχαμε ούτε στο πρώτο αλλά γενικά κουκλάκια λουτρινα έχουμε άπειρα γιατί έχω ακόμα και τα δικά μου!! Και μας έχουν δώσει κιόλας ξαδερφάκια, φιλοι κλπ, είναι κάτι που δεν φθείρεται κιόλας

(Εντωμεταξυ σκέφτομαι όλα αυτά ενώ ο,τι και να πάρω και όσο βρεφικό κι αν είναι πάλι η πρώτη θα βρει τρόπο να το χρησιμοποιεί κι εκείνη!)

πρίν από 15 λεπτά , little lamb είπε:

Τα παπούτσια ναι είναι μια ιδέα γιατί όντως λένε να μην φοράνε τα ίδια. Αλλά πρώτον δεν θα έπαιρνα πριν έρθει η ώρα να περπατήσει γιατί μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα μπορεί να έχει αλλάξει νούμερο (το πρώτο μας περπάτησε 19 μηνών) και δεύτερον επειδή θα πρέπει να δοκιμάσει θα δει το πρώτο παιδί ότι τα πήραμε εμείς οπότε δεν είναι δώρο που θα δει να δίνουν άλλοι στο μωρό ούτε δώρο Αγίου Βασίλη.

Εγώ σκέφτηκα τώρα κάτι χριστουγεννιάτικα βιβλία ψιλομπεμπε που βγήκαν πέρσι οπότε δεν τα είχαμε στο πρώτο, που ναι μεν περιττά αλλά τουλάχιστον θα βγαίνουν μόνο κάθε Χριστούγεννα.

Κουκλάκι νάνι δεν είχαμε ούτε στο πρώτο αλλά γενικά κουκλάκια λουτρινα έχουμε άπειρα γιατί έχω ακόμα και τα δικά μου!! Και μας έχουν δώσει κιόλας ξαδερφάκια, φιλοι κλπ, είναι κάτι που δεν φθείρεται κιόλας

(Εντωμεταξυ σκέφτομαι όλα αυτά ενώ ο,τι και να πάρω και όσο βρεφικό κι αν είναι πάλι η πρώτη θα βρει τρόπο να το χρησιμοποιεί κι εκείνη!)

επειδη τα λουτρινα ακριβως δ χαλανε κ ευκολα,δωσε τα δικα σου κ οσα σας εδωσαν,ειναι τρομερη εξοικονομηση χωρου

ο,τι κ να παρεις ναι θα το παρει η μεγαλη,στανταρ,αλλα τι πειραζει;απλα θα το δανειζεται απο το αδερφακι,να μαθει οτι δ ειναι δικο της,θα το παιρνει για λιγο,οχι συνεχεια,κ θα το γυρισει ετσι

ενταξει κ να μην περπαταει ενα παπουτσακι χρειαζεται,απο 17νουμ σιγα σιγα

πατε δοκιμαστε κ μην παρετε,το παιρνετε αλλη φορα που δ θα ναι η μεγαλη,η ισως κ λιγο διαφορετικο

δ καθονται τα παιδια να το αναλυουν τοσο

Ασχετο με το τοπικ αλλά τα δικά μου παιχνίδια δεν τα δίνω, νιώθω πολύ τυχερή που δέχτηκαν οι γονείς μου να τα κρατήσουμε, είναι συλλεκτικά πλεον τα παιχνίδια 80ς-90ς (όντως τα είχα δει στην έκθεση στο Γκάζι) και τα θεωρώ κατι σαν κειμήλια για τα παιδιά μου εντός εισαγωγικων. Με χαρα θα έδινα ένα σωρό χαζολουτρινα που μας δίνουν σε πάρτυ ή ως μικροδωρα σε επισκέψεις. Τέσσερις λουτρινους μονόκερους έχουμε, που απεχθάνομαι κιολας τη μόδα του μονόκερου! Αλλά είτε δικά μου είτε των παιδιών, όσο παίζουν ακόμα δύσκολα τους τα παίρνεις να τα δώσεις. Και όσα είναι από αλλους έχω σκοπό να τους πω να τα επιστρέψω όταν μεγαλώσουν τα παιδιά. Πού ξέρεις, μπορεί και οι ιδιοκτήτες τους να γίνουν σαν εμένα και να τα θέλουν για τα παιδιά τους, χαχα! (Ο,τι είχα κρατησει κοντα 30 χρόνια εντωμεταξυ μολις της τα έδωσα χαλασαν, κάτι η φθορά της αποθήκευσης, κάτι που της τα έδωσα σε μικρή ηλικία κακως)

πρίν από 18 λεπτά , vicky86 είπε:

Ο,τι κ να παρεις ναι θα το παρει η μεγαλη,στανταρ,αλλα τι πειραζει;απλα θα το δανειζεται απο το αδερφακι,να μαθει οτι δ ειναι δικο της,θα το παιρνει για λιγο,οχι συνεχεια,κ θα το γυρισει ετσι

Δεν με πειράζει να τα παίρνει αλίμονο. Εννοούσα ότι σκέφτομαι πώς θα δει ότι παίρνει δώρο το μωρό, ενώ στην ουσία όλα κοινά τα παίζουν οπότε δεν έχει και τόσο νόημα. Απλά δεν είναι ακόμα σε ηλικία να τους πάρουμε ένα δώρο κοινό και για τις 2 όπως αργότερα πχ κάποιο επιτραπέζιο 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

ουτε εγω αντεχω να παιρνουμε ολο τα ιδια,αλλα πλεον τα παιδια εχουν καταληξει σε καποια συγκεκριμενα που παιζουν κ ζητανε συνεχεια τα ιδια

Για μεγαλύτερη ηλικία δεν με πειράζει αυτό κ το θεωρώ αναπόφευκτο. Πχ του αρέσουν τα playmobil, ναι θα πάρεις κι άλλο σετ Playmobil.  Του αρέσουν τα παζλ, τα λεγκο, ναι θα πάρεις κι άλλο παζλ, κι άλλο λεγκο. Ισως το εξελιξεις και λίγο με πιο πολλά τεμάχια αν δεν θέλει συγκεκριμένο. Για μικρό κ μωρό το σκέφτομαι, που δεν εκφράζει επιθυμία, οπότε πρέπει να πάρουμε εμείς κάτι που ξαναεχουμε, πχ παραπανισια κουδουνιστρα, παραπανισιο κουκλάκι, παραπανισιο παιχνίδι που τραγουδάει ή που το σέρνεις ή που βάζεις τα σχήματα στις τρύπες ή τις κουλούρες στον κρίκο ή που χτυπάς με σφυράκι κλπ κλπ. Ή για λίγο αργότερα παραπανισια σφηνωματα ή τουβλάκια ας πούμε. Είναι τόσο συγκεκριμένες οι κατηγορίες  που πόσα τέτοια να έχεις, παίρνεις το ίδιο παιχνίδι απλά σε άλλο σχέδιο, απλά για να πάρεις κάτι!

το ιδιο παιχνιδι σε αλλο σχεδιο ειναι κ τα λεγκο,μπαρμι,μπακουγκαν,παζλ που εχουμε γεμισει

κ δ μας φτανουν τα δικα τους επιτραπεζια,εχω κ του αντρα μου 25-30χρ .καθολου δ δενομαι συναισθηματικα,η τουλ οχι με αυτην την πληθωρα.δ ειναι κ κτ πραγματικα αξιας

Για μεγαλύτερη ηλικία δεν με πειράζει αυτό κ το θεωρώ αναπόφευκτο. Πχ του αρέσουν τα playmobil, ναι θα πάρεις κι άλλο σετ Playmobil.  Του αρέσουν τα παζλ, τα λεγκο, ναι θα πάρεις κι άλλο παζλ, κι άλλο λεγκο. Ισως το εξελιξεις και λίγο με πιο πολλά τεμάχια αν δεν θέλει συγκεκριμένο. Για μικρό κ μωρό το σκέφτομαι, που δεν εκφράζει επιθυμία, οπότε πρέπει να πάρουμε εμείς κάτι που ξαναεχουμε, πχ παραπανισια κουδουνιστρα, παραπανισιο κουκλάκι, παραπανισιο παιχνίδι που τραγουδάει ή που το σέρνεις ή που βάζεις τα σχήματα στις τρύπες ή τις κουλούρες στον κρίκο ή που χτυπάς με σφυράκι κλπ κλπ. Ή για λίγο αργότερα παραπανισια σφηνωματα ή τουβλάκια ας πούμε. Είναι τόσο συγκεκριμένες οι κατηγορίες  που πόσα τέτοια να έχεις, παίρνεις το ίδιο παιχνίδι απλά σε άλλο σχέδιο, απλά για να πάρεις κάτι!

Μπορείς να πάρεις κάτι που είναι αναλώσιμο Κ θα χρησιμοποιηθεί πχ σετ για το μπάνιο κρεμουλες σαμπουάν Σφουγγαράκι μπάνιου . Αυτά καταναλώνονται Κ κάνεις Κ εσύ οικονομία Κ θα πεις στην μικρή ότι αυτό είναι για μωρά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει 

πρίν από 26 λεπτά , vicky86 είπε:

το ιδιο παιχνιδι σε αλλο σχεδιο ειναι κ τα λεγκο,μπαρμι,μπακουγκαν,παζλ που εχουμε γεμισει

Σίγουρα, αλλά αυτά τα επιλέγουν και τα ζητάνε τα παιδιά, δεν τα παίρνουμε απλα και μονο για να πάρουμε κάτι, όπως σε ένα μωρό

πρίν από 4 λεπτά , ninaki80 είπε:

Μπορείς να πάρεις κάτι που είναι αναλώσιμο Κ θα χρησιμοποιηθεί πχ σετ για το μπάνιο κρεμουλες σαμπουάν Σφουγγαράκι μπάνιου . Αυτά καταναλώνονται Κ κάνεις Κ εσύ οικονομία Κ θα πεις στην μικρή ότι αυτό είναι για μωρά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει 

Λοιπόν αυτό είναι πολύ καλή ιδέα (κι ας τα χρησιμοποιήσει κι εκεινη, δεν με νοιάζει, με νοιάζει απλά να δει ότι παίρνει και το μωρό δώρα πια). Εν προκειμένω βέβαια -μη γελάσετε- μας έφερε ολόκληρο στοκ από τέτοια για δώρο της βάφτισης ένας φίλος φαρμακοποιός!! Χαχα! Ωραία ιδέα όμως!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Deena είπε:

Αν είναι μόνο για να το δει το μεγάλο παιδί, βάλε σε συσκευασία δώρου κάτι από αυτά που έχεις και παρουσίασε το 😀

Καλό κι αυτό! 😀

Αν και μόνο πετσέτες έχω που δεν έχω ανοίξει, τις ξέρει όμως το πρώτο γιατί είναι στην ντουλάπα τα κουτιά κ τα βλέπει

Μάλλον χριστουγεννιάτικα βιβλία θα τους πω, και για Άγιο Βασίλη θα ψάξω κάποιο μικροπαιχνιδο

9 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλό κι αυτό! 😀

Αν και μόνο πετσέτες έχω που δεν έχω ανοίξει, τις ξέρει όμως το πρώτο γιατί είναι στην ντουλάπα τα κουτιά κ τα βλέπει

Μάλλον χριστουγεννιάτικα βιβλία θα τους πω, και για Άγιο Βασίλη θα ψάξω κάποιο μικροπαιχνιδο

Μπορείς να βάλεις τη μεγάλη να γράψει γράμμα να πει τι θέλει και να πει και για την αδερφή της γιατί είναι ακόμα μικρούλα. Έτσι θα 'δει' ότι έφερε και για την αδερφή της δώρο ξέχωρα από το δικό της. 

Κράτα το

Κράτα το

πρίν από 50 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Μπορείς να βάλεις τη μεγάλη να γράψει γράμμα να πει τι θέλει και να πει και για την αδερφή της γιατί είναι ακόμα μικρούλα. Έτσι θα 'δει' ότι έφερε και για την αδερφή της δώρο ξέχωρα από το δικό της. 

ωραια ιδεα,αλλα παρακινδυνευμενο😝

η θα πει κτ που ηδη εχουν οποτε δ θα αποφυγουν τα περιττα

η θα πει κτ που θα ηθελε η ιδια😁

Καλή ιδέα είναι αυτό για τον Άγιο Βασίλη! Γιατί μπορεί να είναι περιττό αλλά θα το έχει διαλέξει τουλάχιστον, δεν θα νιώθω οτι πήρα κάτι απλά για να πάρω κάτι. Δεν πειράζει κι αν το θέλει η ίδια. Μάλιστα της είχα προτείνει κάποια στιγμή ακριβώς αυτό! Γιατι ήθελε κάτι φιγουριτσες κοκομελον που παίζονται και από μωρό (και προσπαθούσα να αποφύγω να τις πάρω γιατί είναι πανάκριβες χωρίς λόγο) οπότε της είπα θες να φέρει αυτό ο Άγιος Βασίλης στην μπέμπα κι εσένα το άλλο που θες; Και είχε συμφωνήσει (εγώ ήλπιζα να ξεχαστεί ως τότε). Τελικά τις πήραμε νωρίτερα με αλλαγή δώρου της βάφτισης!

On 10/21/2023 at 10:27 PM, little lamb said:

Λοιπόν αυτό είναι πολύ καλή ιδέα (κι ας τα χρησιμοποιήσει κι εκεινη, δεν με νοιάζει, με νοιάζει απλά να δει ότι παίρνει και το μωρό δώρα πια

Ενός έτους, δεν είναι τόσο μικρή για να μην έχει πάρει δώρο. Δηλαδή όποιος φέρνει δώρο στη μεγάλη, δεν φέρνει και κάτι στη μικρή? Γιορτή δεν έχει ? Δεν της έφεραν κάτι? Γενέθλια γιόρτασε? Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει αυτό που λες. Σε ένα παιχνιδάδικο της πας και της λες πάρε κάτι για σένα και φυσικά θα πάρουμε και κάτι για την αδερφή σου. 

Τα ρούχα του προηγούμενου παιδιού, είναι οκ όσο το προηγούμενο δεν πήγαινε σχολείο/παιδικό/ παιδικές χαρές κτλ. Μετά φαίνονται ότι είναι πολυκαιρισμένα, εκτός αν είναι ρούχα για ειδικές περιστάσεις που φορέθηκαν ελάχιστα. Προσωπικά, ως δεύτερο παιδί, έχω πολύ άχτι τη μάνα μου που μου έδινε τα παλιά της αδερφής μου ( κάποια μάλιστα ήταν τρίτο χέρι από ξαδέρφες). 

Επίσης, αν έρχονται φίλοι και συγγενείς σπίτι σας και κρατάνε κάτι για τη μεγάλη, αλλά για τη μικρή όχι, να το κόψεις μαχαίρι. Εξηγείς ευγενικά και είτε το δίνεις απευθείας και στις 2 αν είναι παιχνίδι, αλλιώς το επιστρέφεις. Ακόμη θυμάμαι, μικρούλα, το κλάμα που έριξα όταν φίλοι των γονιών μου, έφεραν στην αδερφή μου κούκλα και σε μένα κάτι καραμελίτσες. Μέχρι και η μάνα μου ήταν έξαλλη και πήγε και μου αγόρασε την ίδια την επόμενη μέρα. 

1 hour ago, Yovanna είπε:

Ενός έτους, δεν είναι τόσο μικρή για να μην έχει πάρει δώρο. Δηλαδή όποιος φέρνει δώρο στη μεγάλη, δεν φέρνει και κάτι στη μικρή? Γιορτή δεν έχει ? Δεν της έφεραν κάτι? Γενέθλια γιόρτασε? Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει αυτό που λες. Σε ένα παιχνιδάδικο της πας και της λες πάρε κάτι για σένα και φυσικά θα πάρουμε και κάτι για την αδερφή σου. 

Εννοείται πως δεν φέρνει κανείς δώρο μόνο στην πρώτη, ποιος θα το έκανε αυτό; τρελό μου φαίνεται. Το αντίθετο έχει γίνει, στη γέννηση κ στη βάφτιση που έφεραν μόνο στο μωρό κ μου έκανε εντύπωση, γιατί εγώ πάντα πάω και για τα "μεγάλα" παιδιά μιας οικογένειας. Όπως κι αν έχει πχ γενέθλια το ένα, οποιας σειράς κι αν είναι, θα πάω κάτι μικρό κ στα άλλα (πχ κοκκαλακια, πλαστελίνες, σφραγίδες κλπ).

Σε παιχνιδαδικο βόλτα για να πάρουμε κάτι δεν έχει τύχει αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα που είναι τόσο μικρό το μωρό δεν θα του έπαιρνα κάτι έτσι απλά για να δει το πρώτο ότι πήρε και το μωρό. Άλλο τα δώρα γιορτών. Το πρώτο χρειάζεται πράγματα που δεν υπάρχουν στο σπίτι (μεγαλύτερα ρούχα, πιο δύσκολα παιχνίδια κ βιβλία, παζλ με περισσότερα κομμάτια), είναι λίγο αναπόφευκτο να πάρει περισσότερες φορές κατι. Αν για κάθε καινούργιο πράγμα που παίρναμε στο πρώτο παιρναμε και στα άλλα κάτι που δεν χρειάζεται γιατί στην ουσία το ξαναεχουμε, δεν θα χωρουσαμε στο σπίτι! Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις δίκιο για μεγαλύτερες ηλικίες που το "μικρό" θα καταλαβαίνει κ προφανώς δεν θα μπορώ να δινω κάτι μόνο στην πρώτη όπως τώρα που ανά διαστήματα θα της δώσω πχ καινούργιο βιβλίο. Για το πώς θα νιωθει το μικρό δηλαδή. Για το να δει το μεγάλο ότι παίρνει κάτι το μωρό προς το παρόν δεν νομίζω να έχει φανεί κάτι άσχημο, γιατί ναι μεν δίνω κάτι στην πρώτη ανά διαστήματα, αλλά βλέπει επίσης ότι δίνω κάτι στο μωρό που δεν έχει ξαναδεί,από τα παλιά δικά της. Οπότε βλεπει ότι και στο μωρό δίνω τη χαρά του καινούργιου παιχνιδιού, δεν δίνει βάση στο ότι ήταν δικό της. Εξάλλου και στην πρώτη πολλά από τα παιχνίδια κ βιβλία που της δίνω είναι από άλλους που μας τα είχαν δώσει κ δεν τα είχα εμφανίσει. Ή που τα είχα αγοράσει παλιότερα ή που της τα είχαν φέρει δώρο παλιά κ δεν τα είχα ανοίξει. Δεν την απασχολεί αν αγοράστηκαν τώρα. Τη συνήθεια να πάμε να ψωνίσουμε κάποιο παιχνίδι δεν την έχουμε, αν το κάνουμε κάποια στιγμή μεγαλώνοντας λογικά θα πάρω και στο άλλο.

Γιορτή κ γενέθλια του μωρού δεν έχουν τύχει ακόμα. 

Τώρα, επειδή δεν το πολυεξήγησα μιλάω αφ' ενός για δώρο του Αγίου Βασίλη που προφανώς πρέπει να πάρουν και οι δύο, και αφετέρου για δώρο των παππούδων, που πάντα δίνουν λεφτά κ παίρνω εγώ κάτι κ το δίνουν εκείνοι δήθεν ότι το αγόρασαν. Οπότε θα έχουν δώσει μεν λεφτά και για τις δύο αλλά θα ήθελα να δει η πρώτη ότι και το μωρό παίρνει κάτι χειροπιαστό. (Εντωμεταξυ λέω να της πω ότι έδωσαν λεφτά κ τα αγόρασα εγώ γιατί έχω αρχίσει να νιώθω άσχημα κάθε φορά που λέει ενθουσιωδώς "αυτό που πήρε ο παππούς, τι ωραίο δώρο βρήκε" και τέτοια!! Και δεν βολεύει και πρακτικά γιατί κάποιες στιγμές ξεχνάω κιόλας ποιο είχα πει ότι πήρε η γιαγιά ας πούμε! Κι όταν το λέει στους ίδιους κ δεν θυμούνται ποιο είναι επίσης!

Όσο για τα ρούχα, σε γενικές γραμμές είναι αρκετά άθικτα ακόμα οπότε άνετα τα φοράει και το επόμενο. Είναι ακόμα προνήπιο κι επίσης μόλις μπει σπίτι τα βγάζει οπότε δεν φθείρονται. Παίρνω βέβαια και στο μωρό αν μου αρέσει κάτι τρομερά, και φυσικά έχει κι από δώρα, αλλά νομίζω είναι αναπόφευκτο το πρώτο να παίρνει πιο συχνά εφόσον για το επόμενο υπάρχουν, πραγματικά δεν ξέρω πώς το αποφεύγει κανείς αυτό μεγαλώνοντας, είναι άλλη μεγάλη συζήτηση. Κι εγώ δεύτερο παιδί είμαι πάντως, αλλά νιώθω ότι το μωρό είναι πιο τυχερό γιατί έχει και τα δικά του και του πρώτου! Ο,τι καινούργιο παίρνω στο μωρό λυπάμαι που δεν το είχε το πρώτο, πείτε με παλαβή! Και γενικά ο,τι παίρνω για την πρώτη έχω τη λογική ότι είναι κάτι που θα το βρουν μπροστά τους και οι δύο! Δεν έχω προβληματιστεί για την έννοια του καινούργιου. Και στο πρώτο έχουμε πολλά που δεν ήταν καινούργια, δεν αγορασαμε καν κούνια, καρότσι, ριλαξ, πάρκο, γυμναστήριο, καρεκλακι φαγητού κλπ, όλα από φίλους!

On 10/21/2023 at 4:59 PM, little lamb said:

Τώρα τον χειμώνα που θα κάνει κρύο δεν θα φορέσει παπούτσια? Ανεξάρτητα από το αν περπατάει οι πατούσες της θα κρυώνουν φαντάζομαι, η κάλτσα δεν φτάνει.

Εγώ τα πρώτα του χριστούγεννα του είχα αγκαλιάς για αυτόν τον λόγο.

πρίν από 13 λεπτά , kotsifikos είπε:

Τώρα τον χειμώνα που θα κάνει κρύο δεν θα φορέσει παπούτσια? Ανεξάρτητα από το αν περπατάει οι πατούσες της θα κρυώνουν φαντάζομαι, η κάλτσα δεν φτάνει.

Εγώ τα πρώτα του χριστούγεννα του είχα αγκαλιάς για αυτόν τον λόγο.

Αγκαλιας έχουμε πάρα πολλά και από την πρώτη και από φίλους και κάποια δικά της που της πήρε η νονά της. Όλα είναι σε άριστη κατάσταση αφου φοριούνται πολύ λίγο. Αυτό έχω πάθει με όλα τα πράγματα, είναι όλα μια χαρά γι'αυτο νιώθω ότι δεν λείπει κάτι, έχουμε κι όλα τα καινούργια δωρα βάφτισης, αλλά προφανώς και πρέπει να πάρει το μωρό δώρα!

Αγκαλιας έχουμε πάρα πολλά και από την πρώτη και από φίλους και κάποια δικά της που της πήρε η νονά της. Όλα είναι σε άριστη κατάσταση αφου φοριούνται πολύ λίγο. Αυτό έχω πάθει με όλα τα πράγματα, είναι όλα μια χαρά γι'αυτο νιώθω ότι δεν λείπει κάτι, έχουμε κι όλα τα καινούργια δωρα βάφτισης, αλλά προφανώς και πρέπει να πάρει το μωρό δώρα!

Αν είναι μόνο για να δει η μεγάλη ότι περνει δώρο η μικρή κ επειδή το μικρό δεν καταλαβαίνει προφανώς Κ η μεγάλη που καταλαβαίνει δεν θα δώσει Κ μεγάλη σημασία σε ρούχα μωρουδιστικα πες στους γονεις σου να σου δώσουν χρήματα να πάρεις κάτι δικό σου κάτι για τον άντρα σου τύλιξε το παιδικά άσε το μωρό να παίξει με τα χαρτιά για να το ανοίξει αν πάει η μεγάλη να το ανοίξει πες της όχι είναι του μωρού Κ όταν το μωρό βαρεθεί με το κουτί διακριτικά πάρε το περιεχόμενο Κ τελείωσε η ιστορία . Αν σε ρωτήσει η μικρή πες ότι ήταν ρουχαλακια για μωρά 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...