Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

G.STONE είπε:
Μα δεν υπάρχει άλλη λύση για την παλινδρόμηση. Σιρόπι τους δίνουν και το συγκεκριμένο είναι το πιο συνιθισμένο.

καλημερα!απ οσο ξερω το επαντορεν ειναι γ περιπτωσεις βαριας γοπ.υπαρχει κ ενα αλλο το ciltroton η καπως ετσι που νομιζω ειναι γ πιο ηπια γοπ.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για την Α , με πολυ ελαφρια παλινδρομηση, πηραμε επαντορεν για ενα μηνα (αναθεματισμενος αυγουστος.....17/8----> 7 εμετοι!!!!)

Μετα μας εφυγαν ΟΛΑ, τυχαιο???? ουτε ξερω, ουτε θελω να μαθω!!!!

.....10700 σημερα!!!!

kKZUp2.png

ιδια ηλικια εχουν τα μικρα μας γατουλα.μισο κιλο παραπανω απο τη δικια σου ειναι ο δικος μου.με υψος 88 εκ.αλλα τρωει πολυ καλα!!μηπως φταιει το οτι κανει κακα 3 φορες τη μερα??δε του μενει κ τιποτα !!:rolleyes:

Διαφημίσεις

savropinguinos είπε:
κοριτσια και εμενα με ρωτησε η παιδιατρος εαν καναμε καθολου εξετασεις αιματος ,της ειπα οχι μα δεν το συνεχισε παρακατω....δηλ τι θα μπορει να εχει και να μην παιρνει πολυ βάρος?χτυπα ξυλο να μην εχει κατι αλλα θα επρεπε να κανουμε εξετασεις?

Ο μεγάλος μου γιος είναι 18 μηνών, 9620 kg και 79 εκ. Γεννήθηκε 3,700 kg. Ενώ τους πρώτους μήνες έπαιρνε πολύ καλό βάρος, από τον Πέμπτο μήνα άρχισε η κατηφόρα. Από 5 έως 6 μηνών είχε πάρει μόλις 90 γραμμάρια (αποκλειστικός θήλασμός).

Κάναμε γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων και έιναι όλα σούπερ.... Οπότε καταλήξαμε

στο ότι έτσι είναι το σκαρί του. Και δεν μπορώ να πω ότι δεν τρώει. Και με το παραπάνω! Να σημειωθεί ότι ο μικρος μου γιος 3μιση μηνών είναι 7.100 kg και αντίστοιχα ο μεγάλος 9 μηνών ήταν 7.400 kg. Super....

Dimitra83 είπε:
εμ γιαυτο δεν βαζουν γραμαριο!!μου εχει τυχει να κανει κ 5 φορες σε μια μερα!!!προχτες εκανε 3 φορες σε 1 ωρα!οχι διαροια!κανονικα!!

Α, καλά ! και εμείς από τα ίδια!!! 3-4 φορές την ημέρα τα κάνει! που να παχύνουν έτσι; αφού τα βγάζουν όλα!!

Τον δικό μου από εχτές τον έπιασε διάρροια τον κακομοίρη! τελείως νερό !! αυτό μου έλειπε τώρα, πάνω που πήρε τα 300γρ. και το γιόρτασα!!

α καλα αφου εχει διαροια...τζαμπα γιορτασες κ συ.τι να τον κανω δε ξερω!δε θελω να τον ταισω παραπανω γιατι ετσι κιαλλιως τρωει παρα πολυ καλα κ αμα τον μπουκωσω μπορει να μη τρωει κ τιποτα στο τελος!διπλες μεριδες τρωει κ εδω κ 9 μηνες εχει τα ιδια κιλα!μονο υψος παιρνει!θα με σκασει!!σαν σαρδελα θα γινει!

Το επαντορεν εμεις το πηραμε ψιλοπροληπτικα. Εβγαζε γουλιτσες 2 3 φορες την ημερα κ εμετους εκανε 2 μεγαλους μεσα σε 10 μερες. Παλαιοτερα βεβαια (οταν ηταν 1-2 μηνων) εκανε εμετο σχεδον καθε βραδυ αλλα τοτε θηλαζε, το ειχα πει στο γιατρο κ δεν ηθελε ακομα να δωσουμε φαρμακα η να κανουμε κατι πιο δραστικο.

Παντως απο τοτε που το παιρνει γουλιτσες δεν εχουμε.

Με την αλλαγη του γαλακτος ειμαστε ετσι κ ετσι....ποτε το κατεβαζει ολο (200μλ) σε χρονο dt ποτε δεν θελει καθολου. Αυτο που εχω δει ειναι οτι σε γενικες γραμμες χανει ενα γευμα γαλακτος την ημερα. Δλδ σημερα ηπιε 200 το πρωι, τωρα το μεσημερι σχεδον τιποτα.

Να ρωτησω....μια νορμαλ εξεταση σε γαστρεντερολογο σε τι συνισταται??? γιατι για γαστροσκοπηση δεν το συζηταω θα πρεπει να με πεισει κ ο παιδιατρος κ ο γαστρεντερολογος οτι ειναι απολκυτως απαραιτητη κ επειδη γενικα ειμαι αρκετα καχυποπτη πολυ δυσκολα θα με πεισουν να βαλω την μικρη σε τετοια ταλαιπωρια.

Επισης αν οταν την παω στον παιδιατρο να την ζυγισει μου πει να συνεχισω το ιδιο διαιτολογιο (3 γαλα, 2 κρεμα) θα παω κ σε αλλον κ επισης θα της αρχισω φρουτα σιγα σιγα....πως να παρει βαρος το παιδι αν τρωει μονο γαλα κ κρεμες, οποτε σιγα σιγα φρουτα κ σουπιτσες...

Το παιδί δε μου ακούγεται να έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα παλινδρόμησης για να σε φοβήζει έτσι ο γιατρός για γαστρεντερολόγο. Μήπως έχει και τίποτα άλλα συμπτώματα; Δίχνει να πονάει πριν ή μετά το φαγητό ή κάτι τέτοιο;

Πάντως την αλλαγή από γάλα σε πιο στερεά τροφή καλά δίχνει να στην πηγαίνει. Σιγά-σιγά μπαίνουν από μόνο γάλα σε κρέμες: αν δεν κάνω λάθος, εμείς ξεκινήσαμε στους 6 μήνες με κρεμα φρουτόκρεμα το πρωί, μετά μας πρόσθεσε κρέμα το απόγευμα (αν και εδώ έκανε ουσιαστικά εξαίρεση γιατί η παιδίατρος είναι κατά των κρεμών, αλλά λόγω ότι οι δικές μου ήταν και είναι αδύνατες, μας τις επέτρεψε) και μετά βάλαμε χορτόσουπα το μεσημέρι όπου σιγά-σιγά προσθέταμε. Έτσι σε κάποια φάση το γάλα μένει πρωί-βράδυ και τα μεσαία γεύματα είναι στερεά τροφή. Αν το παιδί δεν παρουσιάζει προβλήματα από τις τροφές, τον βρίσκω υπερβολικό να σου μιλάει για γαστρεντερολόγους και να σε πανικοβάλλει. Και στο βάρος της καλή φαίνεται να είναι, μινιόν.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ο παιδογαστρεντερολόγος δεν ειναι φόβος γιατι αυτό που κυριως κανει ειναι να δώσει ΣΩΣΤΕΣ συμβουλες διατροφής στο μωρό σε συνάρτηση με τα συμπτώματα του και όχι ότι τυχαία έχει δώσει ένας παιδιατρος που προφανως δεν εχει εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις.

Π.Χ. και εμάς εβγαζε αρκετα αλλα εκ των υστερων καταλαβαμε οτι ηταν λόγω αλλεργιας και οχι ΓΟΠ και ετσι δεν μπηκαμε στον κοπο να παρουμε αδικα φάρμακα...αν πχ εχει αλλεργια (που θεωρώ απο αυτα που λες οτι ειναι και το πιο πιθανο γιατι μου θυμιζει τα δικα μας συμπτωματα) ο γαστρεντερολογος εχει να σου δωσει σωστες συμβουλες διατροφης του μωρου σου. Γατροσκόπηση δεν καναμε ουτε εμεις που ειχαμε ενα σωρο προβληματα. Εγω επιμένω οτι πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό παιδογαστρεντερολόγο. Αλλά φυσικά η απόφαση δική σου.

gwggp2.png ISWTp2.png

tarshou είπε:
Τώρα που το σκέφτομαι, έχει δίκιο η Jen. Έκαστος στο είδος του, που λένε. Το δικό σου το μωρό είναι εντάξει τώρα, Jen; Την ξεπέρασε την αλλεργία;

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλα λογικά όχι ακόμη...μετα το χρόνο...αλλα ειναι μια χαρα γιατι ακολουθούμε κάποιους κανόνες διατροφής.

gwggp2.png ISWTp2.png

Ετσι οπως το θετεις Jen εχεις ενα δικιο. Εμενα με θορυβησε γιατι πεταξε κατι για γαστροσκοπηση κ νοσοκομεια για αυτο βλεπετε κ εμενα καχυποπτη κ επιθετικη σε ενα βαθμο.

Η αλλεργια δεν θα επρεπε να εχει κ κανενα αλλο συμπτωμα οπως πχ κοκκινιλες, σπυρακια, εξανθημα κατι??? εμενα ειχε μια αγριαδα στα ποδια της η οποια εφυγε με μια κρεμα που μου εδωσε.

Jen μια κ ειμαστε κοντα σχετικα θα μπορουσες με πμακι να μου στειλεις στοιχεια γαστρεντερολογου κ παιδιατρου (σκεφτομαι να παρωκ δευτερη γνωμη) κ κοστος, περιοχη κλπ. Ευχαριστω!

μιρτουλα εμεις παιδογαστρεντερολογο ειδαμε στο παιδων Αγλαια Κυριακου γιατι δυστυχως ειχαμε νοσηλευτει για μια βδομαδα και το καλοκαιρι και ετσι μας παρακοουθουσαν απο εκει...ειναι η κυρια Παπαδοπουλου με την οποια μπορεις να κλεισες απογευματινο ραντεβου στο νοσοκομειο σαν εξωτερικη επισκεψη (κοστος 60 ευρω)...μας εδωσε καποιες συμβουλες για τη διατροφη του μικρου αλλα εμεις ειχαμε σιγουρα αλλεργια γιατι οταν ηταν 3 μηνων εκανε μεγαλη ατοπικη δερματιτιδα (εκζεματα) και μετα εκανε αιμαστις κενωσεις. Αυτα σημαινουν σιγουρα αλλεργια. Γενικα όμως αυτα που εφάρμοσα ειναι αυτα που διάβασα και σε οτι απο αυτα συμφωνουσα με τη γαστρεντερολογο. Παντως ειναι μια καλη αρχη.

Ετσι οπως το λες ισως εχετε και εσεις αλλεργια σε κατι σε μικροτερη μορφη. Ισως σας πει να δειτε και αλλεργιολογοο για να το διαπιστωσετε αλλα δεν ξερω. Εμεις ελλεργιολογο ειδαμε στο παιδων Α. Κυριακου που εχουν καλο τμημα. Γενικα ξεκίνα με παιδογαστρεντερολόγο και βλέπεις.

Αν θέλεις για άλλους γιατρούς γραφουν τα κοριτσια εδω αλλα δεν θυμαμαι ονοματα. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508

ότι άλλο θέλεις πες μου. ;)

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Mirtoula, ξέρεις τι; Κι εμάς η μία μικρή είχε κάτι "αγριάδες" και στα δύο ποδαράκια, και όταν την πήγαμε σε παιδο-δερματολόγο που μας σύστησε η παιδίατρος, μας είπε ότι αυτά είναι δείγματα πως το παιδί είναι ευαίσθητο σε αλλεργίες. Δεν έχει εμφανίσει αλλεργία σε κάτι προς το παρόν, αλλά απλώς είναι δείγμα ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να εμφανίσει αλλεργία. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς είχε το μωράκι σου, αλλά τα συνέδεσα έτσι όπως τα εξηγεί η Jen.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 3250 ΚΑΙ 50 ΥΨΟΣ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ...ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΕΡΝΕ 400 ΕΩΣ ΚΑΙ 1000 ΓΡ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 150 -200-250 ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΛΙΓΑ.ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΑΝ ΓΙΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ..Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΟ. ΕΙΠΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ.ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 8760 ΚΑΙ 75 ΥΨΟΣ. ΕΣΑΣ ΠΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 6 - 12?

μια χαρα ειναι το μωρο σου!!

η κορη μου

6 μηνων βαρος 8 κιλα κ 68 εκ

9 μηνων βαρος 9100 κ 73 εκ

12 μηνων βαρος 10150 κ 78 εκ

ο γιος μου

6 μηνων 7900 κ 72 εκ

9 μηνων 8600 κ 75 εκ

12 μηνων 9500 κ 79 εκ

βασικα απο τοτε εχει παρει 2 κιλα εως τωρα!δηλαδη ειναι 11500 (με το ζορι!!!) κ 88 εκ

Κι εγώ μια χαρά το βρίσκω το μωρό σου.

Η μία η δική μου ήταν

6 μηνών 6200 και ύψος 69εκ

9 μηνών 7300 και ύψος 75εκ

12 μηνών 8900 και ύψος 80εκ.

Και η άλλη ήταν

6 μηνών 7400 και ύψος 71εκ

9 μηνών 8600 και ύψος 76εκ

12 μηνών 9600 και ύψος 79εκ

Πάντως, έχε υπόψη σου ότι τα μωρά μεγαλώνοντας δεν παίρνουν βάρος με τον ίδιο ρυθμό που παίρνουν τους πρώτους μήνες. Κι επίσης, διαφορές στην αύξηση βάρους υπάρχουν και μήνα στο μήνα ανάλογα με το τι μπορεί να έχει μεσολαβήσει: για παράδειγμα, αν το παιδί έτυχε να αρρωστήσει μέσα στο μήνα, ή να βγάζει δοντάκια, να άλλαξε η τροφή του, να κινείται περισσότερο ή να αλλάζει τρίμηνο, και πολλά άλλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λογικό αυτό το μήνα να μη σου πάρει τόσο βάρος όσο πήρε και τον προηγούμενο.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Mirtoula εγώ είχα πάει τον δικό μου σε παιδογαστραντερολόγο στο ΜΗΤΕΡΑ και κάναμε υπέρηχο όχι γαστροσκόπηση. Πήραμε περίπου 3 μήνες epadoren και έτσι βελτιώθηκε η κατάσταση. Έπινε πολύ λίγο γάλα και κατα την διάρκεια του γεύματος έκλαιγε και σταματούσε να πίνει. Εννοείτε ότι έβγαζε συνεχώς έντονες γουλιές.

Όσον αφορά την αλλεργία στο γάλα που και αυτή αντιμετωπίζουμε, εμφανίζει από πολύ μωρό ατοπική δερματίτιδα(αυτή την αγριάδα που περιγράφετε) με εκζέματα και κοκκινίλες κυρίως στα μπουτάκια. Βάζουμε frezyderm barrier cream και αντιμετωπίζεται. Αρχικά όταν ξεκίνησε κρέμες είχαμε τα ίδια. Εντονο κλάμα και γουλιές και μας συνέστησε η παιδίατρος υποαλλεργική κρέμα η οποία βοηθάει αρκετά. Καλά όταν ξεκινήσαμε γιαουρτάκι έκανε κατευθείαν εμετό!του ξαναέδωσα όταν του υποχώρησε η παλινδρόμηση.

Πάντως μας είπε μετά τα 2 χρόνια να ψάξουμε τις αλλεργίες γιατί πιο πριν δεν μπορούμε να το δούμε.

Υπερηχο της εκανα κ δεν εχει δειγματα παλινδρομησης.

Χτες το βραδυ εκλαιγε κ τσιριζε για μιαμιση ωρα κ ηπιε 50μλ κ αυτα με το ζορι. Σημερα μεχρι τωρα ειναι μια χαρα, εφαγε κ το πρωι κ το μεσημερι 170 κ 150 κ κρεμα το δευτερο πρωινο κ το απογευμα απο 150. Φτου φτου καλα παμε. Γουλιτσες δεν βγαζει καθολου πλεον. Κ να πω την αληθεια χτες μεσημερι κ βραδυ που της εδωσε επαντορεν μετα τσιριζε κ δεν ηθελε κ σημερα δεν της εχω δωσει καθολου κ ειμαστε καλα κ κατι τρωει.....

Mirtoula αν δεν έχει καθόλου παλινδρόμηση δεν έχει νόημα να τις δίνεις ένα φάρμακο το οποίο ενδείκνυται για παλινδρόμηση βαρέας μορφής. Καλά κάνεις και δεν το έδωσες κατά τη γνώμη μου.

gwggp2.png ISWTp2.png

Εμενα ο μικρουλης μου υπεβληθει σε γαστροσκοπηση δυο φορες (4 μηνων και 9 μηνων αντιστοιχα), σε Ph-μετρια, διαβαση ανωτερου πεπτικου (3 φορες), Raast tests, μανομετρια. Ολα αυτα διοτι το παιδι απο 28 ημερων εκανε πνιγμονες και πολλες αναγωγες. Ολες οι εξετασεις βγηκαν πεντακαθαρες (ελω κοντεψα να αποδημησω εις Κυριον) και το συμπερασμα ειναι οτι ο μικρος ειναι ενα πολυ κακοφαγο και μιζερο παιδι στο φαγητο! Συν τοις αλλοις ειχαμε αλλαξει πανω απο 20 ειδη γαλακτος για ολες τις περιπτωσεις αλλα και παλι δεν ειδαμε προοδο. Ολα τα συμπτωματα κοπηκαν μαχαιρι μολις ο μικρος εκλεισε τους 12 μηνες και αρχισε να τρωει κανονικο φαγητο (μιλαμε για δειγμα ποσοτητας αλλα δεν πειραζει).

5 γευματα

3 γάλα (πρωι,μεσημερι, βραδυ) κ 2 κρεμα (δευτερο πρωινο, απογευμα)

Κρεμα τρωει ανετα 150-200μλ την φορα, με το γαλα εχουμε ενα θεμα, μπορει να πιει 200 αλλα μπορει να πιει κ 30-50 καποιες λιγες φορες κ τιποτα....

Ελπιζω μεθαυριο που λεω να την παω για ζυγισμα να μου δωσει το οκ να αντικαταστησω κ το μεσημεριανο με σουπιτσες σιγα σιγα κ την μια κρεμα με φρουτακια.

Αυτος ο συνδυασμος ανορεξιας με αγριαδα στο δερμα που λετε οτι ειναι δειγμα αλλεργιας μου εχει βαλει ιδεες.....κ συγγνωμη αλλα σε τι μπορει να εχει αλλεργια? στο γαλα ή την κρεμα? δεν τρωει κ τιποτα αλλο?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...