Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα, το μωράκι μου είναι 40 ημερών και ζυγίζει 4,200kg  πίνει γάλα σε σκόνη περίπου 150ml  και η παιδίατρος μας είπε σιγά σιγά να της μειώνουμε τα βραδινά γεύματα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό ενώ ξυπνάει το βράδυ? 

Διαφημίσεις

Δεν έχω εμπειρία από φόρμουλα αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τα μωρά τρώνε όσο και όποτε θέλουν. Είναι δυνατόν να κλαίει λεχούδι για γάλα και να μην του δίνεις;

Μήπως να πάτε μια επίσκεψη και σε έναν άλλο παιδίατρο να πάρετε μια γνώμη;

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ! 1

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Συνήθως στα βρέφη η οδηγία είναι να ταΐζεται το μωρό όποτε πεινάει.

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να μπει πρόγραμμα γευμάτων σε 40 ημερών βρέφος.

συμφωνω με τα κοριτσια

εκτος απο δυσκολο εγω το βρισκω κ πολυ προωρο,αλλα κ χωρις λογο

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

3 ώρες πρίν, Zuchi είπε:

Δεν έχω εμπειρία από φόρμουλα αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τα μωρά τρώνε όσο και όποτε θέλουν. Είναι δυνατόν να κλαίει λεχούδι για γάλα και να μην του δίνεις;

Μήπως να πάτε μια επίσκεψη και σε έναν άλλο παιδίατρο να πάρετε μια γνώμη;

Ναι και σε εμάς μας φάνηκε νωρίς αλλά εκείνη μας έδωσε και καλά ένα πλάνο να το πετύχουμε αυτό σιγά σιγά έως ότου γίνει 2 μηνών.  Και για να το πετύχουμε αυτό μας έβαλε ενδιάμεσα στα γεύματα χαμομήλι. 

Διαφημίσεις

On 16/5/2023 at 12:41 ΜΜ, Georgia_08 είπε:

Καλησπέρα, το μωράκι μου είναι 40 ημερών και ζυγίζει 4,200kg  πίνει γάλα σε σκόνη περίπου 150ml  και η παιδίατρος μας είπε σιγά σιγά να της μειώνουμε τα βραδινά γεύματα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό ενώ ξυπνάει το βράδυ? 

Για ακόμη μια φορά ακούμε μια λάθος Οδηγία παιδιάτρου οπου είναι αδύνατον  να εφαρμοστεί διότι μιλάμε για 40 ημερών βρέφος.Ο γιος μου σιτιζοτανε από την αρχή με φόρμουλα φυσικά έτρωγε κάθε 1,5 το πολύ 2 ώρες,πως είναι δυνατόν 40 ημερών βρέφος να ξυπνάει και να μην του δίνεις να φάει για να μειώσει τα γεύματα.Δωστε στο παιδί γάλα κάθε φορά που ξυπνάει και θα μειώσει γεύματα όταν έρθει η ώρα.

• Μου αρέσει 3
  • Ευχαριστώ! 1

1 ώρα πρίν, Georgia_08 είπε:

Ναι και σε εμάς μας φάνηκε νωρίς αλλά εκείνη μας έδωσε και καλά ένα πλάνο να το πετύχουμε αυτό σιγά σιγά έως ότου γίνει 2 μηνών.  Και για να το πετύχουμε αυτό μας έβαλε ενδιάμεσα στα γεύματα χαμομήλι. 

σιγα σιγα σε 20 μερες,για να γινει ως 2μ,που κ παλι ειναι πολυ νωρις κ ανουσιο..😐

κ μαλιστα αντι το παιδι να τρωει,θα πινει τσαι🙄

τωρα που ειναι νωρις,μπορειτε να σκεφτειτε την αλλαγη παιδιατρου

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ! 1

2 hours ago, Georgia_08 said:

Δεν έχει λογική να σας συμβουλεύει να κόψετε το γάλα  και να ξεκινήσετε χαμομήλι. Δεν γίνεται να μπει πρόγραμμα στο βρέφος , είναι πολύ νωρίς. Σας εξήγησε γιατί θέλει να ακολουθήσει αυτό το πλάνο και κυρίως σε τι θα ωφελήσει το μωρό?

Στη θέση σας θα σκεφτόμουν σοβαρά την αλλαγή γιατρού.

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

2 ώρες πρίν, Georgia_08 είπε:

Πραγματικά θα είχα αλλάξει παιδίατρο  εχθές,οποιοδήποτε αφέψημα συστήνεται μετά τα 2 έτη.Δεν καταλαβαίνω για ποιον  λόγο να φτιάξω Πρόγραμμα σε ένα βρέφος αφήνοντας το νηστικό,γιατί αν το παιδί ξυπνάει για γάλα και του δίνω χαμομήλι το αφήνω  νηστικό.Το πρόγραμμα του παιδιού έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει άπειρες φορές γιατί τα βρέφη δεν ξυπνάνε μόνο για γάλα αλλά από πονακια από άλματα από δόντια κτλ.Προσωπικα όπως είπα στην αρχη θα άλλαζα παιδίατρο.

• Μου αρέσει 3
  • Ευχαριστώ! 1

4 hours ago, Georgia_08 said:

Νόμιζα πως είχε πια εκλείψει αυτή η παλιά οδηγία των παιδιάτρων για χαμομήλι το βράδυ αντί για γάλα.. Είναι πολύ μικρό ακόμη το μωράκι. Μήπως ξυπνάει υπερβολικά συχνά τη νύχτα και γι' αυτό στο είπε? Τύπου ανά μία ώρα? Γιατί αν ξυπνάει 1-4 φορές για να φάει, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν ξυπνάει συνεχώς, μήπως κάτι το ενοχλεί και μήπως προσπαθήσεις να το κοιμίσεις πάλι χωρίς να φάει, αν θεωρείς ότι έχει φάει αρκετά. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Georgia_08 είπε:

Καλησπέρα! Να σας ζήσει!

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα. Ο στόχος είναι να μπει πρόγραμμα στο νεογνό, ώστε έως τους 2μήνες, να μην ξυπνάει το βράδυ για γάλα;! Δηλαδή πως θα γίνει αυτό; Όταν χωνέψει το γαλατάκι του και ξαναπεινάσει τι θα κάνει; Θα κλάψει για γάλα. Θα του δώσετε χαμομήλι να γεμίσει το στομαχάκι του με αυτό, για να πάρει λιγότερες θερμίδες; Να μην πάρει τα συστατικά της φόρμουλας; Και πως θα εκπαιδευτεί να μην ξυπνάει; Αφού και χαμομήλι να πιει, θα το χωνέψει, πάλι θα πεινάσει-διψάσει. Δεν θα ζητήσει πάλι κάτι; Επίσης έρχεται καλοκαίρι. Στόχος είναι βρέφος μηνών να μην ενυδατώνεται καθόλου για 8-10 ώρες πχ; Μήπως δεν κατάλαβα. Μήπως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα υγείας του παιδιού που να αιτιολογεί αυτή την οδηγία; Ή όπως είπε @Yovanna πχ ΥΠΕΡκαλύπτει τα ml φόρμουλας που πρέπει να λάβει στο 24ωρο και η παιδίατρος φοβάται ότι επειδή ξυπνάει συχνά το παρά ταίζετε και τρώει παραπάνω άπο ότι αντιστοιχεί στο βάρος-ανάπτυξη του; Όμως όχι απλώς παραπάνω, αλλά σε ανησυχητικό βαθμό παραπάνω;

Αν όμως μιλάμε για ένα τυπικό νεογνό τότε μιλάμε και για μια μάλλον ιδιαίτερη περίπτωση παιδιάτρου. Αν μου επιτρέπετε, είναι η παιδίατρος που συνεργάζεται με το μαιευτήριο που γεννήσατε και έτσι γνωριστήκατε; Αφορά σε ιατρό μεγάλης ηλικίας; Καθότι το 'χαμομήλι σε νεογνά' υπήρχε σαν οδηγία όταν γεννήθηκα εγώ, δηλαδή πριν 40+ χρόνια, που το επίπεδο επιστημονικής πληροφόρισης προς το ευρύ κοινό, για πολλά θέματα, ήταν κάπως χαμηλό. 

• Μου αρέσει 2

Πέρα από όλα όσα είπαν οι προηγούμενες κοπέλες και συμφωνώ απόλυτα, ένα μωρό δεν ξυπνάει πάντα "για" γάλα. Μπορεί να ξυπνάει για οποιοδήποτε λόγο και απλώς το γάλα είναι ο τρόπος του να ηρεμεί και να ξανακοιμαται, πώς να του το κόψεις;

• 2 εβδομάδες μετά...
Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...