Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

18 μηνών, καθαριότητα σε χέρια & πόδια όταν δεν κάνει μπάνιο συχνά;

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ. 
εχω να κάνω μια ερώτηση δεν ήξερα σε πια ενότητα να το βάλω το κείμενο μου. Ώστε να σας θέσω την ερώτηση. 
εχω ένα μωρό 18 μηνών. 
και επειδή δεν την κάνω συχνά μπάνιο λόγο χειμώνα και επειδή δεν έχω αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι και ούτε καλύπτεται από κάπου το σπίτι έχω πλάκα από πάνω 

Αναβω δυο αιρ-κοντίσιον και μια ηλεκτρική σόμπα 

και πάλι δεν υπάσχει ζέστη στο σπίτι. !!! 
μου καλοκαίρι το παιδί κάνει κανονικά το μπανάκι τώρα όμως τώρα την κάνω δυο φορές το μήνα μπάνιο την αλλάζω τακτικά 

απλα στα δαχτυλάκια της τον ποδιών και στους καρπούς έχουν μαυρίσει λίγο τα 

υποθετο πως είναι η «βρωμια» τρίβω με γαλάκτωμα και δεν βγαίνει 

γνωριζετε κάποιο άλλο λαδακι ώστε να με βοηθήσει να το βγάλω από πάνω της.  
σας ευχαριστώ ❤️

Διαφημίσεις

Λυπάμαι που δεν έχετε τις συνθήκες που θα ήταν ευχάριστες. 

Μία λύση θα ήταν να βρέξετε με ζεστό σαπουνόνερο ένα πετσετάκι και σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό, να βάλετε τα πόδια εναλλάξ μέσα και να τα σαπουνίσετε έτσι. 

Δεν μπορώ να φανταστώ όμως αυτό να μπορεί να γίνει με ένα παιδί 18 ετών. 

Δεν θεωρώ ότι θα μπορεί να συνεργαστεί εκτός και εάν της/του αρέσει. 

Το άλλαγμα με ποιό τρόπο το κάνετε, δεν πλένετε με σαπουνόνερο τα ευαίσθητα σημεία;  εκείνη τη στιγμή πλένετε και χέρια κ πόδια. 

Μήπως σας έχει ξενίσει η ηλικία του παιδιού σας και δεν μπορείτε να το κουμαντάρετε εκείνη τη στιγμή; 

2 φορές το μήνα είναι πάρα πολύ λίγο ακόμη και αν το παιδί δεν βγαίνει από το σπίτι.  Η παιδίατρος σας τί λέει? Την/τον έχετε ενημερώσει? Θα πάρετε ένα αερόθερμο για το μπάνιο. Το ζεσταίνει σε 5 λεπτά . Θα κάνει κανονικά μπάνιο-λούσιμο και θα του στεγνώνετε τα μαλλιά με πιστολάκι για να μην κρυώνει. Πέρα από την υγιεινή θα είναι και ευχάριστο για το ίδιο το παιδί να είναι καθαρό. Το μπάνιο ηρεμεί και χαλαρώνει. 

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Annamaria123 είπε:

Γεια σας παιδιά είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ. 
εχω να κάνω μια ερώτηση δεν ήξερα σε πια ενότητα να το βάλω το κείμενο μου. Ώστε να σας θέσω την ερώτηση. 
εχω ένα μωρό 18 μηνών. 
και επειδή δεν την κάνω συχνά μπάνιο λόγο χειμώνα και επειδή δεν έχω αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι και ούτε καλύπτεται από κάπου το σπίτι έχω πλάκα από πάνω 

Αναβω δυο αιρ-κοντίσιον και μια ηλεκτρική σόμπα 

και πάλι δεν υπάσχει ζέστη στο σπίτι. !!! 
μου καλοκαίρι το παιδί κάνει κανονικά το μπανάκι τώρα όμως τώρα την κάνω δυο φορές το μήνα μπάνιο την αλλάζω τακτικά 

απλα στα δαχτυλάκια της τον ποδιών και στους καρπούς έχουν μαυρίσει λίγο τα 

υποθετο πως είναι η «βρωμια» τρίβω με γαλάκτωμα και δεν βγαίνει 

γνωριζετε κάποιο άλλο λαδακι ώστε να με βοηθήσει να το βγάλω από πάνω της.  
σας ευχαριστώ ❤️

Χωρίς να θέλω να σας κρίνω νομίζω πως το παιδί  πρέπει να κάνει μπάνιο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.Στο σπίτι που νοικιάζω το καλοριφέρ του μπάνιου είναι χαλασμένο,πήρα ένα φθηνό  μικρό αεροθερμο   15-20 ευρώ,το ανάβουμε 2 λεπτά πριν μπούμε για μπάνιο και αμέσως ζεσταίνεται ο χώρος,θα σας πρότεινα να το κάνεται και έσεις είναι κρίμα να μην κάνει μπάνιο το παιδάκι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να συμφωνήσω κι εγώ, με ένα φτηνό αερόθερμο το μπάνιο γίνεται φούρνος σε 2 λεπτά και εμείς έτσι το χρησιμοποιούμε ακόμη και για εμάς τους μεγάλους. Και δεν είναι τοσο μεγαλη η επιβάρυνση στο ρεύμα. 

Το ντύνεις και το στεγνώνεις στο μπανιο που ειναι ζεστο, το βάζεις στην κούνια, το σκεπσζεις ως συνήθως και καλύπτεις ολόκληρη την κούνια από πάνω και στα πλαγια με μια μεγάλη καμηλό κουβέρτα. Αφήνεις μόνο σε μια γωνία λίγο ανοιχτά και το μωρό κοιμάται άνετα και ζεστά χωρίς να έχει φόβο να κρυώσει!

Το κόλπο το ξέρω από την γιαγιά μου στο χωριο, που ενω οι κρεβατοκαμαρες δεν εχουν καθολου θέρμανση, ποτέ δεν αρρώστησε κανένα απο τα ξαδερφακια μου!

Δοκίμασε το και θα δεις πως θα το ευχαριστηθεί το μωράκι σου!

On 9/2/2023 at 4:58 ΜΜ, vtgian είπε:

Όσο κρύο και αν έχετε, δύο φορές το μήνα είναι πολύ λίγο για το σώμα του παιδιού. Το κεφαλάκι του όντως δε χρειάζεται τόσο συχνά, αλλά και πάλι μια φορά την εβδομάδα θα έπρεπε να το πλένετε, και αυτό με την προϋπόθεση ότι κάθε φορά που αλλάζετε πάνα πλένετε με νερό το παιδί και δεν το καθαρίζετε απλά με μωρομάντηλα. Πάρτε ένα αερόθερμο στο μπάνιο, το οποίο μπορείτε να ανάβετε με το που τελειώνει το μπάνιο του παιδιού. Άρκεί για να ζεστάνει το χώρο. Πάρτε μαζί ότι χρειαστείτε μέσα στο μπάνιο (ρούχα, κλπ) Θα το ανάβετε μόνο για μέχρι να βγάλετε το παιδί από το νερό, να το στεγνώσετε και να το ντύσετε καλά. Μη βάζετε λοσιον, λάδια, κρέμες σε βρώμικο δέρμα, με αυτόν τον τρόπο το επιβαρύνετε, δεν το καθαρίζετε.

Έχετε δίκιο σε ότι μου έχετε απαντήσει 

απλα η συνθήκη μέσα στο σπίτι δεν είναι 

Αυτή π πρέπει από τη θερμοκρασία . 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...