Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μειωμένη hdl

Recommended Posts

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , diane2020 είπε:

Τι σημαίνει μειωμενη hdl χοληστερόλη? 

Η HDL χοληστερόλη είναι η λεγόμενη "καλή" χοληστερόλη που θέλουμε να μην είναι κάτω από το φυσιολογικό. Σε αντίθεση με την LDL χοληστερόλη που είναι η "κακή" χοληστερόλη. Πως σου το γράφει στα αποτελέσματα? Πρέπει να είναι μεγαλύτερη >της εργαστηριακής τιμής

• Like 1

Καλημερα mama! Δεν είναι δικές μου οι εξετάσεις ουτε των παιδιών μου κάτι τέτοιο. Εκ μέρους φίλης ρωτάω, είναι χαμηλή η καλή και στα φυσιολογικά η κακή. Τι πρεπει να κάνει κανεις για να αυξηθεί η καλή? Έχει να κάνει με λίπη και τετοια? Δεν πρέπει να τρώει τέτοια? 

πρίν από 12 λεπτά , diane2020 είπε:

Καλημερα mama! Δεν είναι δικές μου οι εξετάσεις ουτε των παιδιών μου κάτι τέτοιο. Εκ μέρους φίλης ρωτάω, είναι χαμηλή η καλή και στα φυσιολογικά η κακή. Τι πρεπει να κάνει κανεις για να αυξηθεί η καλή? Έχει να κάνει με λίπη και τετοια? Δεν πρέπει να τρώει τέτοια? 

Eιναι πολυ δυσκολο να διορθωθει και δεν εχει να κανει με τη διατροφη. Η μονη μεθοδος που καπως αποδιδει ειναι πολλη ασκηση, αλλα δυστυχως ειναι και γενετικο. Και επικινδυνο :( Εχω το ιδιο θεμα.

• Like 1

Το να αυξηθεί η HDL είναι πιο δύσκολο από το να μειωθεί η LDL. Πες την φίλη σου ότι βοηθάει η αερόβια γυμναστική, η μεσογειακή διατροφή, τρόφιμα ολικής άλεσης, τα ψάρια, τα φρούτα κ λαχανικά και η μείωση του σωματικού βάρους. Κοινώς η ισορροπημένη διατροφή, η αποφυγή των τηγανιτών κ του κόκκινου κρέατος. Κ μπορεί να πίνει 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί που βοηθάει την καρδιά

• Thanks 1

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Eιναι πολυ δυσκολο να διορθωθει και δεν εχει να κανει με τη διατροφη. Η μονη μεθοδος που καπως αποδιδει ειναι πολλη ασκηση, αλλα δυστυχως ειναι και γενετικο. Και επικινδυνο :( Εχω το ιδιο θεμα.

Γιατί είναι επικίνδυνο? Πως δημιουργείται αυτό? 

πρίν από 10 λεπτά , mama16 είπε:

Το να αυξηθεί η HDL είναι πιο δύσκολο από το να μειωθεί η LDL. Πες την φίλη σου ότι βοηθάει η αερόβια γυμναστική, η μεσογειακή διατροφή, τρόφιμα ολικής άλεσης, τα ψάρια, τα φρούτα κ λαχανικά και η μείωση του σωματικού βάρους. Κοινώς η ισορροπημένη διατροφή, η αποφυγή των τηγανιτών κ του κόκκινου κρέατος. Κ μπορεί να πίνει 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί που βοηθάει την καρδιά

Ευχαριστώ!! 

• Like 1

πρίν από 2 λεπτά , diane2020 είπε:

Γιατί είναι επικίνδυνο? Πως δημιουργείται αυτό? 

Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Και ειδικά για την αύξηση της HDL είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι, ούτε υπάρχουν φάρμακα. Προσέχεις γενικά, αλλά εκτός από άσκηση που κάτι κάνει, δεν γίνεται κάτι στοχευμενο.

πρίν από 15 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Και ειδικά για την αύξηση της HDL είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι, ούτε υπάρχουν φάρμακα. Προσέχεις γενικά, αλλά εκτός από άσκηση που κάτι κάνει, δεν γίνεται κάτι στοχευμενο.

Είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν καθόλου φάρμακα? Γιατί έχω διαβάσει ότι υπάρχουν κάποια που βοηθάνε στην αύξηση της απλά κάποια έχουν μερικές παρενέργειες

πρίν από 5 λεπτά , mama16 είπε:

Είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν καθόλου φάρμακα? Γιατί έχω διαβάσει ότι υπάρχουν κάποια που βοηθάνε στην αύξηση της απλά κάποια έχουν μερικές παρενέργειες

Tουλαχιστον δυο χρονια πριν που το ειχα συζητησει, μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει κατι που να προτεινεται μονο γι αυτο το λογο. Μπορει δηλαδη να εχει αυτο το αποτελεσμα φαρμακο που παιρνεις για κατι αλλο, οπως την μειωση της ldl, αλλα δεν συνταγογραφειται συνηθως αν το προβλημα ειναι μονο η hdl. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι πιο προσφατα.

• Like 1

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , diane2020 είπε:

Εγώ δεν κατάλαβα πως δημιουργειται? 

Από έλλειψη άσκησης δηλαδή και κακή διατροφή? 

Από τον τρόπο ζωής από τη μία αλλά και πολλές φορές είναι γενετικό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ας πούμε όσοι έχουμε Hashimoto, εχουμε προδιάθεση για χαμηλή HDL 

• Like 1

πρίν από 18 λεπτά , diane2020 είπε:

Εγώ δεν κατάλαβα πως δημιουργειται? 

Από έλλειψη άσκησης δηλαδή και κακή διατροφή? 

Όπως είπε κ η Αργκ σχετίζεται με διάφορες κληρονομικές ασθένειες. Μετά μπορεί να οφείλεται στο κάπνισμα, στην καθιστική ζωή, στο υψηλό βάρος, σε διάφορες ασθένειες πχ διαβήτης, στα υψηλά τριγλυκερίδια. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

• Thanks 1

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Από τον τρόπο ζωής από τη μία αλλά και πολλές φορές είναι γενετικό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ας πούμε όσοι έχουμε Hashimoto, εχουμε προδιάθεση για χαμηλή HDL 

Οκ κατάλαβα. 

Να ρωτήσω κάτι για μένα επί τη ευκαιρία? 

Εγώ είχα χασιμοτο και δεν έχω πια. Πως γίνεται αυτό? Θέλω να πω πριν μερικά χρόνια είχα ακανόνιστες τιμές στην tsh χάπι πήρα μόνο στην εγκυμοσυνη και αφότου γέννησα κάθε φορά που κάνω εξετάσεις θυρεοειδούς δεν έχω κάτι. Κάνω tsh κάθε φορά και μια φορά το χρόνο υπέρηχο. Όλα νορμάλ. Γίνεται κάτι αυτοάνοσο να γιατρευτει μόνο του? 

πρίν από 15 λεπτά , diane2020 είπε:

Οκ κατάλαβα. 

Εγώ είχα χασιμοτο και δεν έχω πια. Πως γίνεται αυτό? Θέλω να πω πριν μερικά χρόνια είχα ακανόνιστες τιμές στην tsh χάπι πήρα μόνο στην εγκυμοσυνη και αφότου γέννησα κάθε φορά που κάνω εξετάσεις θυρεοειδούς δεν έχω κάτι. Κάνω tsh κάθε φορά και μια φορά το χρόνο υπέρηχο. Όλα νορμάλ. Γίνεται κάτι αυτοάνοσο να γιατρευτει μόνο του? 

κ εγω χασιμοτο.κ δ ηξερα οτι σχετιζεται με χαμηλη hdl,ηταν καλη ομως προσφατα

ο αντρας μου εχει κ τριγλυκεριδια οποτε με διατροφη,γυμναστικη παιρνει κ ω3

εγω που εχω χασιμοτο εχω καποιες αλλοιωσεις,οχι οζους.κ τα αντισωματα θυροειδη ειναι εκτος.προσφατα μου ειπε ο ενδοκρινολογος οτι πολλες γυναικες εχουν εικονα χασιμοτο χωρις οι τιμες να ειναι εκτος κ να εχουν καποιο αλλο θεμα(εγω επαιρνα χαπι μονο 20-24χρ).εχεις ελεγξει κ αντισωματα,εχεις κανει υπερηχο;

πρίν από 31 λεπτά , diane2020 είπε:

Οκ κατάλαβα. 

Δε γίνεται νομίζω :)

Hashimoto σημαινει ότι έχεις αντιθυρρεοειδικά αντισώματα. Οπότε να είχες και να μην έχεις , δύσκολο. Μπορεί όμως για χρόνια να είναι άψογη η TSH. Πολλοί γιατροί δίνουν αγωγή και χωρίς συμπτώματα ή ανεβασμένες τιμές, γιατί αυτό μειώνει τις πιθανότητες να κάνεις όζους αργότερα. Αλλά οι εξετάσεις παραμένουν νορμάλ.

Διαφημίσεις

πρίν από 48 λεπτά , vicky86 είπε:

κ εγω χασιμοτο.κ δ ηξερα οτι σχετιζεται με χαμηλη hdl,ηταν καλη ομως προσφατα

ο αντρας μου εχει κ τριγλυκεριδια οποτε με διατροφη,γυμναστικη παιρνει κ ω3

εγω που εχω χασιμοτο εχω καποιες αλλοιωσεις,οχι οζους.κ τα αντισωματα θυροειδη ειναι εκτος.προσφατα μου ειπε ο ενδοκρινολογος οτι πολλες γυναικες εχουν εικονα χασιμοτο χωρις οι τιμες να ειναι εκτος κ να εχουν καποιο αλλο θεμα(εγω επαιρνα χαπι μονο 20-24χρ).εχεις ελεγξει κ αντισωματα,εχεις κανει υπερηχο;

Ναι τα πάντα όλα καθαρά... 

Το hdl δεν είναι δικό μου. Απλά ρώτησα για χάσιμοτο επί τη ευκαιρία. 

Υπάρχει περίπτωση να μην είχα χάσιμοτο και απλα να ήταν λίγο αυξημένη η tsh μου? 

. Γιατι όλοι οσοι είχα παει να με δουν δε μου λεγαν χάσιμοτο, αλλά "εικόνα χάσιμοτο"

:confused: