Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτάσεις για σχολικές τσάντες


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Το Σεπτέμβριο η μικρή μου ξεκινά το δημοτικό. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, ψάχνω για σχολική τσάντα.

Θα ήθελα τη βοήθεια των έμπειρων γονιών σχετικά με μάρκες (ποιότητα- αντοχή), μεγέθη, θήκες κτλ.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Από μάρκες θα σου πρότεινα Polo γιατί είναι πολύ ανθεκτικές, με συμφωνία ωστόσο με την μικρή ότι θα την κρατήσει τουλάχιστον 2 χρόνια (αν δεν χαλάσει), γιατί είναι τσιμπημένες στην τιμή.

 

Αν πάρεις με ροδάκια, προσπάθησε να μην έχει πολύ ανοιχτό χρώμα γιατί δεν θα μπορείς να την βάλεις πλυντήριο και όσο να'ναι τοπικά δεν καθαρίζεται εύκολα.

 

2-3 θήκες εσωτερικά + 1 μπροστινό τσεπάκι + θήκη για παγούρι είναι μια χαρά.

 

Στο δίλλημα "ροδάκια ή όχι" δεν έχω καταλήξει κι εγώ ακόμα. Πήρα με ροδάκια στην α' δημοτικού κατόπιν υποδείξεως του σχολείου και θα την κρατήσει και στην β' δημοτικού επειδή δεν έχει πάθει τίποτα και επειδή οι αίθουσες της α' και της β' είναι στο ισόγειο. Από την εμπειρία της α' δημοτικού ωστόσο (στο δικό μας σχολείο τουλάχιστον - ιδιωτικό) δεν έχω πειστεί για την αναγκαιότητά της, καθώς τα βιβλία-τετράδια-υλικά που μετέφεραν καθημερινά ήταν πολύ λίγα, τα περισσότερα τα άφηναν στο σχολείο.

 

Τις προάλλες του έλεγα ότι όταν πάει στην γ' δημοτικού να πάρει τσάντα χωρίς ροδάκια γιατί οι αίθουσες είναι σε όροφο, αλλά είπε κατηγορηματικά όχι, γιατί όλα τα παιδιά (και τα μεγαλύτερα) έχουν τσάντες με ροδάκια, τί να πω....

Link to comment
Share on other sites

για πρωτάκι ζωηρό αγόρι πήρα μια με ροδάκια από τα jumbo γύρω στα 40 ευρω και διαλύθηκε αλλα την κακομεταχειριζόταν πολυ

 

2α και 3η τάξη του πήρα μια polo με ροδάκια στα 69 ευρώ και αντεξε περισσότερο.

 

Στη 3η τάξη που πήγαινε σε όροφο για μάθημα τα ροδάκια δε βόλευαν οπως τον εβλεπα γιατί στη πλάτη δεν ήθελε να τη φορέσει και την έσερνε στις σκάλες αλλα δεν παραπονέθηκε

 

Οι τσάντες με ροδάκια είναι αρκετά βαριές για να τις βάλεις στη πλάτη εναλλακτικά.

 

Εμένα όμως με βολευει να σέρνω μια τσάντα από το να την έχω στη πλάτη. Γιατί στο πήγαινε και στο έλα που τον παμε κι εμείς τη σέρνουμε.

 

Γνώμη μου είναι τι βολευει τον καθένα. Εμένα πχ δεν βολευει να την έχει όλη την ώρα στη πλάτη ...βλεπε ώρα προσευχής ή να την αφήνει κάτω σε βρεγμένη αυλή και να βρωμίζεται.

 

Για τσάντες χωρίς ροδάκια καποιες πανκριβες μάρκας belmil έχω ακούσει ότι είναι οι πιο ελαφριές που υπάρχουν αλλα εκτός budjet μου (80ευρώ).

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Link to comment
Share on other sites

Eμείς πάντως πήραμε χωρίς ροδάκια με δεδομένο ότι οι τάξεις είναι σε όροφο. μου φαίνεται πιο δύσκολο να τις κουβαλάνε. 

Του μεγάλου μου του είχαμε πάρει Lego τσάντα, περί τα 70 ευρώ αλλά φέτος θα την κρατήσει και 3η χρονιά και δεν έχει πάθει κάτι, οπότε αξίζει τα λεφτά της θεωρώ.

Του μικρού που πέρσι του πήραμε μία hot wheels περί τα 30 ευρώ (γιατί αυτή του άρεσε), φέτος την βγάζει δεν την βγάζει. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τη φτηνότερη που φαίνεται να μην είναι έτοιμη να διαλυθεί και αρέσει στο παιδί, όλες οι τσάντες τελικά χαλάνε ή λερώνονται σε βαθμό αηδίας (π.χ. ανοιγμένος μαρκαδόρος) και στην περίπτωση που δεν χαλάσουν το παιδί θέλει μία τσάντα σαν του φίλου του, ή με ένα νέο ήρωα κλπ έτσι κι αλλιώς. Όποτε επενδύσαμε σε μάρκα, απλά έκλαψα τα λεφτά μου. Καλό είναι να έχει τα απαραίτητα από θήκες: 1-2 για βιβλία συν μία μικρότερη για φαγητό, χαρτομάντηλα κλπ, και θήκη για παγούρι (γιατί αν το βάλει το παιδί μέσα στην τσάντα, 100% θα ανοίξει κάποια στιγμή). Παραπάνω θήκες είναι απλώς μπελάς, καταλήγουν να ψάχνουν 10 λεπτά πού έβαλαν το τετράδιο και εκνευρίζονται και αυτά και η δασκάλα. 

Επίσης μην μπείτε σε καμία περίπτωση στον πειρασμό να πάρετε γουστόζικες κασετίνες, ντοσιέ, μολύβια κλπ πριν πάρετε οδηγίες και λίστα από τη δασκάλα, πολλές δασκάλες έχουν περιορισμούς στο τι επιτρέπουν στην τάξη. Έχει τύχει να δούμε απαγόρευση για κασετίνες που δεν είναι εντελώς απλές, ή για γόμες σε σχήμα ζωάκι κλπ, για να μην παίζουν τα παιδιά, όπως και απαίτηση για συγκεκριμένο τύπο μολυβιού, συγκεκριμένα χρώματα σε φακέλους κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...