Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΠΙΕ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Recommended Posts

καλησπερα!ο μικρος ειναι 20 μηνων..βαζει στο στομα του τα παντα..οταν λεω τα παντα το εννοω.και σκουληκι να βρει κατω θα το περασει απο το στομα του,δεν τον προλαβαινω παντα καθως ειναι και πολυ γρηγορος στα χερια.πριν ενα μηνα γυρισα την πλατη μου να πλυνω δυο πιατα εβαλε καρεκλα πηρε τα τσιγαρα και κρυφτηκε κατω απο το τραπεζι οπου ξεκινησε να τα τρωει..(φυσικα στο νοσοκομειο και πλυσυ). το σημερινο θεμα ειναι οτι ειχαμε παει ενα παιδοτοπο και ενω καθομασταν ολοι μαζι και παιζαμε  ερχοταν ενα κοριτσακι πανω αστο ποδηλατο της το οποιο ειχε μια θεση για μπουκαλι, ο μικορς φευγει παει στο κοριτσακι και μπαμ μπαμ της βουτηξε το μπουκαλι και το εβαλε στο στομα.τρελαθηκα...το συγκεκριμενο κοριτσακι ειχε δυο σπυρακια στο πανω χειλος και ενα στο κατω..δεν ξερω τι ακιρβως ηταν παντως εχω αγχωθει πολυ..πρωτον μπορει να κολλησε τιποτα?δευτερον τι μπορω να κανω ωσστε να μην περναει τα παντα απο το στομα του?

Διαφημίσεις

Αν ήταν επιχείλειος έρπης, δυστυχώς είναι πιθανό το παιδί να κόλλησε. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας, αλλά γενικά μεταδίδεται από σάλια. Και δεν είναι σίγουρα και το τέλος του κόσμου. Από εκεί και πέρα, σε αυτή την ηλικία δυστυχώς θέλει συνεχή παρακολούθηση. Το μπουκάλι είναι το λιγότερο, ο κίνδυνος είναι να βρει π.χ. ένα καθαριστικό υγρό ή ένα μικρό αντικείμενο, και να μην πάρεις και χαμπάρι.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση!τα απορρυπαντικα κτλ τα εχω ολα στην αποθηκη που ειναι πολυ καλα κλειδωμενη για τετοιους λογους!!καθως και διαφορα αντικειμενα,πχ στην τραπεζαρια πανω δεν υπαρχει τιποτα απολυτως διοτι ανεβαινει απο την καρεκλα. καπου διαβασα οτι ο επιχειλιος ερπης δεν ζει εκτος κυτταρου περα του 30λεπτου..ισχυει?αν και δεν γνωριζω ποση ωρα ειχε το παιδακι να πιει νερο. σκεφτηκα να παρω την παιδιατρο αλλα μετα λεω και αν ηταν κατι τετοιο δεν μπορει να γινει κατι ωστε να το αποτρεψουμε..

Ούτε εγώ ξέρω η δικιά μου η μικρή τι έχει φάει.. Στις διακοπές 7 φορές της έβγαλα πέτρες από το στόμα. Να μην πω για άμμο που δεν πρόλαβα, για σκόνη η κάνα χνουδι στο σπίτι, τις προαλλες της έβγαλα μια κλωστή, της είχε τραβήξει από το ριχταρι του καναπέ. Ψίχουλα σίγουρα θα φάει και καμμια τρίχα, αηδιάζει κιόλας άμα τη βρει και τη βάλει στο στόμα της και αν έχει πέσει κάτω φαγητό από τη μεγάλη, ρύζι ψωμί κιμάς οτιδήποτε θα σπεύσει να το φάει. Επίσης μια άλλη φορά βρήκα στο στόμα της αυτο το λαστιχάκι για τα μαλλιά τις ψείρες το πολύ μικρό ήταν της μεγάλης κάπου τα χε βρει η μεγάλη  κι έπαιζε κι εγώ δεν την Ειχα πάρει πρέφα, ήταν 9 μηνών το μωρό  γενικώς μια τρέλα. Η μεγαλη ποτέ δεν έβαλε τίποτα στο στόμα η μικρή έχει γίνει μικρή εξερευνητρια. Πρεοει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση κάθε μέρα σκούπα, προσοχή παντού και πάντα. Τελευταία η δικιά μου κάπως το έχει ψιλό μειώσει αλλά πάλι θέλει προσοχή. Ειναι 12 μηνων εμένα. 

Τις προαλλες άκουσα ιστορία από μαμά που το μικρό της κάποτε είχε βρει ψόφια κατσαρίδα και είδε η μαμά του κάτι κεραίες να κρέμονται από το στόμα του. Να σκέφτεσαι υπάρχουν οπότε και χειρότερα. Το πρόβλημα δεν ήταν ο η κατσαρίδα είπαν οι γιατροί αλλά το εντομοκτόνο. Τελικά όλα καλά με εξετάσεις. Οι γιατροί γέλαγαν συνέχεια. Η μαμά είχε πάθει απανωτα 3 εγκεφαλικά επεισόδια. Το θέμα ειναι να μη πάθει Καμμια ζημιά, να μην πνίγει η να μην ειναι τίποτα κακό όπως απορρυπαντικα, μεγάλη προσοχή. Για τα σπυράκια δε ξέρω σε χρειάζεται προς ώρας να ανησυχείς, απλά τσέκαρε αν βγάλει κάτι στο 7ημερο. Μην ανησυχείς προκαταβολικά γιατί σπαταλας ενέργεια που χρειάζεσαι με τα μικρά ζιζανια. Κι εμένα είχε της φίλης μου σταφυλοκοκκο χώρις να το ξέρουν και έπαιζαν 3 μέρες με τα δικά μου. Μόλις μου το είπε έκανα το σταυρό μου μην και έχουμε κολλήσει. Τελικά δεν είδα κάτι. Θέλω να πω πρόσεχε γενικώς με το τι βάζει και αγχωσου όταν πρέπει. Να του λες συνέχεια όχι στο στόμα μπλιαχ φτου κακά, να κανεις πως αηδιάζεις, να λες όχι και να δείχνεις. Υπομονή και Να σου ζήσει :)

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

3 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλησπερα!ο μικρος ειναι 20 μηνων..βαζει στο στομα του τα παντα..οταν λεω τα παντα το εννοω.και σκουληκι να βρει κατω θα το περασει απο το στομα του,δεν τον προλαβαινω παντα καθως ειναι και πολυ γρηγορος στα χερια.πριν ενα μηνα γυρισα την πλατη μου να πλυνω δυο πιατα εβαλε καρεκλα πηρε τα τσιγαρα και κρυφτηκε κατω απο το τραπεζι οπου ξεκινησε να τα τρωει..(φυσικα στο νοσοκομειο και πλυσυ). το σημερινο θεμα ειναι οτι ειχαμε παει ενα παιδοτοπο και ενω καθομασταν ολοι μαζι και παιζαμε  ερχοταν ενα κοριτσακι πανω αστο ποδηλατο της το οποιο ειχε μια θεση για μπουκαλι, ο μικορς φευγει παει στο κοριτσακι και μπαμ μπαμ της βουτηξε το μπουκαλι και το εβαλε στο στομα.τρελαθηκα...το συγκεκριμενο κοριτσακι ειχε δυο σπυρακια στο πανω χειλος και ενα στο κατω..δεν ξερω τι ακιρβως ηταν παντως εχω αγχωθει πολυ..πρωτον μπορει να κολλησε τιποτα?δευτερον τι μπορω να κανω ωσστε να μην περναει τα παντα απο το στομα του?

τιποτα δεν επαθε μην ανχωνεσε αυτα δεν ειναι τα επικυνδινα σκεψου πως οταν το πας παιδικο σταθμο οχι μονο μπουκαλι τα παντα θα ανταλασσουν . οπως ειπαν κ.τα κοριτσια τα επικυνδινα ειναι αλλα πραγματα γενικα μην αφηνεις τιποτα εκτεθειμενο ολα κλειδωμενα γιατι τραβανε τραπεζομαντηλα σκαρφαλωνουν σκαρφιζονται διαφορα. η μονη λυση για να το ελλατωσεις ειναι να κανεις υπομονη κ θα μεγαλωσει. γενικα φαση ειναι θα περασει. συνεχισε τα μη κ τα οχι κ κανε υπομονη

Διαφημίσεις

Καλά τα παιδιά ανταλλάσσουν συνέχεια σάλια και μύξες. Δεν έγινε και τίποτα. Ίσως να κολλήσει κάτι (κανάν ιό, κανα δερματικό), το πιθανότερο τίποτα. Ότι και να είναι θα είναι αντιμετωπίσημο. Το να καταπιεί κάτι που δεν πρέπει είναι το χειρότερο, όπως σου είπαν και παραπάνω. Ειλικρινά ξέχνα το. Όσο μεγαλώνει και θα κοινωνικοποιείται θα τα συνηθίσεις αυτά. 

ευχαριστω για τις απαντησεις ! και εμενα εχει φαει τα παντα,κατσαριδα ευτυχως οχι δεν θα το αντεχα..αλλα εχει βαλει στο στομα του ψοφια βρωμουσα ....επισης πεφτει κατω μπρουμυτα και γλυφει το πλακακι.(τι να πω)..οποτε  ο επιχειλιος ερπης δεν ειναι και τοσο τραγικο αν τυχον κολλησει το παιδι,προσπαθω να κατασταλλαξω διότι ειχα ρωτησει γιατι βγαζω και εγω ερπητα καποιες φορες και ολες οι μαμαδες μου ειχαν πει οτι δεν πρεπει να κολλησει και οτι ειναι πολυ επικυνδυνο για το παιδι,(οταν βγαζω ερπη ουτε αγκαλια δεν τον περνω μη τυχον και με ακουμπησει), αλλά απο οτι καταλαβαινω τελικα δεν κολλαει τοσο ευκολα και να κολλησει δεν ειναι τοσο επικυνδυνο εφοσον δεν εγινε και κατι αν πιει απο ποτηρι καποιου που εχει ερπη!!

Just now, sweety** said:

ευχαριστω για τις απαντησεις ! και εμενα εχει φαει τα παντα,κατσαριδα ευτυχως οχι δεν θα το αντεχα..αλλα εχει βαλει στο στομα του ψοφια βρωμουσα ....επισης πεφτει κατω μπρουμυτα και γλυφει το πλακακι.(τι να πω)..οποτε  ο επιχειλιος ερπης δεν ειναι και τοσο τραγικο αν τυχον κολλησει το παιδι,προσπαθω να κατασταλλαξω διότι ειχα ρωτησει γιατι βγαζω και εγω ερπητα καποιες φορες και ολες οι μαμαδες μου ειχαν πει οτι δεν πρεπει να κολλησει και οτι ειναι πολυ επικυνδυνο για το παιδι,(οταν βγαζω ερπη ουτε αγκαλια δεν τον περνω μη τυχον και με ακουμπησει), αλλά απο οτι καταλαβαινω τελικα δεν κολλαει τοσο ευκολα και να κολλησει δεν ειναι τοσο επικυνδυνο εφοσον δεν εγινε και κατι αν πιει απο ποτηρι καποιου που εχει ερπη!!

Τραγικό δεν ειναι να κολλήσει ερπη αλλά εγώ θα εξακολουθούσα να προσέχω στην θέση σου όταν βγάζεις γιατί μεταδίδεται πολύ εύκολα και γιατί να το κολλήσει στο κατω κάτω? Επικίνδυνος ειναι ο έρπης για τα πολύ μωρά καθώς μπορεί να μεταφερθεί στα μάτια και γενικά να έχει επιπλοκές, αν τύχει και κολλήσει στην ηλικία που ειναι δε νομίζω ότι κάνει επιπλοκές, δεν ειμαι όμως 100% σίγουρη.

εγω προσεχω.το θεμα μου ειναι οτι οπως μου τα λετε ειναι συνηθες φαινομενο να ανταλλασουν μπουκαλια πχ στους παιδικους οποτε και εχει πολλες πιθανοτητες να κολλησει κατι τετοιο καθως υπαρχουν πολλα παιδακια που βγαζουν ερπη και δεν νομιζω η μαμα τους να μην τα παει παιδικο τις μερες που το εχουν βγαλει γτ λογικο ειναι οτι δουλευουν!!το θεμα ειναι πως μπορω να προφυλλαξω το παιδι ωστε να μην μολυνθει απο κατι τετοιο απο καποιον ξενο εφοσον εγω προσεχω οσο δεν παει(βαζω επιθεματα και προσπαθω να μην ερχομαστε σε επαφη για ολες τις μερες)

Διαφημίσεις

1 minute ago, MagdaP said:

Ο έρπης είναι επικίνδυνος στο πολύ μωρά. Ξέρω μωρό που έπαθε εγκεφαλιτιδα από επιχειλειο έρπη!!! Σε μεγαλύτερα παιδάκια δεν είναι τραγικό... 

δεν υπαρχει περιπτωση ενα παιδακι και δυο χρονων να ακουμπησει τα χειλη του και να το μεταφερει στα ματακια του?

Για τα ματάκια σίγουρα. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε ενήλικα. Αλλά για πιο σοβαρά προβλήματα όπως η εγκεφαλιτιδα δε νομίζω. Ένας γιατρός σίγουρα θα έχει περισσότερες απαντήσεις. 

Εγω πάντως δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρό ο ερπης στα μωρα. Δεν έχω βγάλει και πότε εγώ, δεν ξέρω. 

Παντως είναι θέμα με τα μικρά μας. Όσο μπορούμε προσέχουμε και τα υπόλοιπα ας κάνουμε το σταυρό μας.. 

2 hours ago, sweety** said:

εγω προσεχω.το θεμα μου ειναι οτι οπως μου τα λετε ειναι συνηθες φαινομενο να ανταλλασουν μπουκαλια πχ στους παιδικους οποτε και εχει πολλες πιθανοτητες να κολλησει κατι τετοιο καθως υπαρχουν πολλα παιδακια που βγαζουν ερπη και δεν νομιζω η μαμα τους να μην τα παει παιδικο τις μερες που το εχουν βγαλει γτ λογικο ειναι οτι δουλευουν!!το θεμα ειναι πως μπορω να προφυλλαξω το παιδι ωστε να μην μολυνθει απο κατι τετοιο απο καποιον ξενο εφοσον εγω προσεχω οσο δεν παει(βαζω επιθεματα και προσπαθω να μην ερχομαστε σε επαφη για ολες τις μερες)

μια χαρα τα κανεις εσύ, απο εκει και περα δεν μπορείς να τα ελεγχεις ολα, πρόσεχε όσο μπορείς από την μεριά σου αλλά πλέον το μωρό ειναι μεγάλο αναποφευκτα θα εκτεθει σε ιούς κλπ οποτε ψυχραιμία, δεν ειναι τραγικό

16 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Mισό, δεν είπε κανείς ότι δεν έγινε και κάτι, με την έννοια ότι δεν κολλάει, απλά ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Και είναι εντελώς άλλη περίπτωση το νεογέννητο, που θα βρεθεί με πολύ άσχημες επιπλοκές, από όσο ένα παιδί 20 μηνών. Στα μικρά μωράκια, ο έρπης είναι πολύ επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...