Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΟΛΑ!!!!!!!

athens2006

Recommended Posts

Αντε μην με πιασουν τα φεμινιστικα μου!!!

και εγω με τ δοντια τα κραταω :lol::lol::lol:

Εσείς πρέπει να έχετε γερά δόντια...........σε αντίθεση με εμένα που για να τα διαφυλάξω άφησα να βγουν λέξεις :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευτυχώς που δεν είσαι παντρεμένη! Μπορείς να τα καταφέρεις ωραιότατα μόνη σου... Αφού δεν αφήνει χρήματα το μαγαζί "μόνο χρέη" κλείσε το για να ξενοιάσεις! Πήγαινε στους γονείς σου κορίτσι μου... Δεν είναι ανάγκη να τους τα πεις όλα.

Μετά από όλα αυτά και αφού οι τρείς άνδρες βρουν τρόπο να πληρώνουν το φαϊ τους και το ενοίκιό τους το ξανασυζητάμε!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Οταν εισαι μονος ετσι δεν ειναι..;

Οχι κορίτσι μου, όταν είσαι μόνος παίρνεις τις αποφάσεις σου για τον εαυτό σου! Και αυτό ειναι καλό, πραγματικά καλό!!

Μα και τωρα μονη σου εισαι ουσιαστικα απλα δεν το εχεις καταλαβει....υπαρχει πολυκοσμια στο σπιτι σου χωρις βοηεια απο πουθενα...μονη σου παλευεις γλυκια μου και παραμυθιαζεσαι οτι το αντιμετωπιζετε μαζι

hGbPp3.png

ματια μου

το οτι εχετε οικονομικες δυσκολιες δεν ειναι θεμα... ολοι εκει ημασταν, ειμαστε ή πολυ πιθανων να βρεθουμε ετσι οπως πανε τα πραγματα...

το οτι το παιδι δεν το χει παρει στ ονομα του και συ εχεις το αγχος οτι θα βρεθεις μονη σου,με χρεη και εντελως ξεκρεμαστη... αυτο ειναι ενα θεμα...

Κατα την γνώμη μου το θέμα θέλει μεθοδικότητα. Οπως και κάθε θέμα στον γάμο.

Για αρχή του λές αποδεικνύεις εγγράφως όλα τα έξοδα και την οικονομική κατάσταση που βρήσκεστε.

Και αφού του δώσεις με ακρίβεια να καταλάβεις την δική σου συναισθηματική κατάσταση του δηλώνεις ορθά κοφτά και χωρίς να του δώσεις περιθώριο να παζαρέψει τίποτε μαζί σου ότι:

Αν θέλουν να τους αφήσεις το μαγαζί και να μην πας να δηλώσεις πτώχευση θα πρέπει ολοι τους να βρουν δουλεια εντος της εβδομάδος.

Αλλιώς εσύ δηλώνεις πτώχευση και ξεκινάς μια νέα ζωή μονη σου με τον γιοκα σου.

ειτε θα φέρνουν και οι ίδιοι κάθε μήνα εσοδα στο σπίτι είτε καλύτερα για σένα να κλείσεις το μαγαζι γιατι αν δεν προσέξεις υπαρχει και η περιπτώση τα χρωστούμενα απο 150 χιλιαδες ευρώ να πανε 300 χιλιαδες ευρώ. :shock:

παντως βρε κοριτσάκι μου κουράγιο

Διαφημίσεις

Eγώ σκέφτομαι οτι αν δούλευαν και οι τρεις (πατέρας και γιοι) θα είχατε λιγότερα προβλήματα.Νομίζω οτι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις ένα οικογενειακό συμβούλιο και να τους εξηγήσεις την κατάσταση απαιτώντας να πάνε όλοι για δουλειά.

Μόνο τα παράσιτα ζουν εις βάρος των άλλων.

Και δεν φτάνει που αυτός έκανε τα λάθη που έκανε στην ζωή του, δίνει και το παράδειγμα στους γιούς του να κάνουν κι αυτοί τα ίδια.Έπρεπε να τους έχει στρώσει είδη στην δουλειά.

Εμένα ο άντρας μου 15 χρονών ξεκίνησε να δουλεύει στα καράβια.

Στείλτους όλους να δουλέψουνε που περιμένουν από σένα με τα 800Ε

να τους ζήσεις.

Αλλά και τα παιδιά του θύματα είναι....

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Ρε συ κοριτσακι δεν μπορω να ακουω τετοια ..

Οταν διαβασα το πρωτο ποστ μη γνωριζοντας λεπτομερειες και θεωρωντας οτι μπορει να αντιμετωπιζεις ενα προσωρινο προβλημα (πχ προβλημα υγειας του συζυγου και προσωρινη ανεργεια) σκεφτηα να σου στειλω ενα πμ να μου πεις ποσα χρειαζεσαι για τον παιδικο να στα στειλω..

Ομως διαβαζοντας και υπολοιπες σελιδες εφριξα εντελως..

Και σου ζηταω εξαρχης συγωμη γι αυτο που θα πω αλλα ισως σε ταρακουνησει λιγο.

Μηπως εισαι χαζη?

Γιατι μονο μια χαζη γυναικα θα πηγαινε να δανειστει χρηματα για εναν "ξενο"

Τι σου ειναι αυτος ο ανθρωπος?

Νομικα δεν εχετε καμια σχεση μεταξυ σας.

Ειναι σαν να παω εγω να καταχρεωθω για να δωσω λεφτα στην παλιογρια απο κατω να ανοιξει φουρνο..

Γνωριζεις εναν ανθρωπο.. και ΟΚ τον ερωτευεσαι, κανεις σχεση μαζι του..

Και καλα κανεις μεχρι το σημειο που περνας καλα..

Και κανεις 2 τεραστια λαθη..

Πρωτον βαζεις το κεφαλισ ου στη γκιλοτινα (γιατι το να βρεθεις ξαφνικα στην φυλακη ειναι θεμα χρονου απ΄οτι εχω καταλαβει), δευτερον κανεις παιδι μαζι του. (Οκ το παιδι δεν ειναι λαθος.. το ΜΑΖΙ ΤΟΥ ειναι λαθος απο τη στιγμη που βλεπεις τι τυπος ειναι)

Δεν καταλαβαινεις τι ανθρωπος ειναι? Σε εχει "δαγκωσει" κανονικα.. Και απο τη στιγμη που το εχει κανει τοσα χρονια δεν προκειτε να σταματησει να το κανει ποτε..

Το μονο που σου μενει ειναι να το χωνεψεις καλα αυτο, και στην τελικη να κανεις την καρδια σου πετρα και να τον παρατησεις.

Οκ τον αγαπας το δεχομαι.. Αλλα για πες μου τι θα μπορεσεις να προσφερεις στο παιδακι σου οταν θα εισαι στη φυλακη και αυτο που ειναι και "αγνωστου πατρος" θα καταντησει να το τρεχουν στα ιδρυματα?

Αν ησουν φιλη μου , η αδελφη μου, θα σε ειχα βουτηξει απο το μαλλι και θα σε ειχα στειλει για 2 μηνες στο νοσοκομειο μπας και ταρακουνηθει το μυαλο σου και συνελθεις

Πραγματικα ζηλευω την αγαπη σου γι αυτον τον ανθρωπο αλλα δεν μπορουμε στο ονομα της αγαπης να ξεφτιλιζομαστε και να ρισκαρουμε τη ζωη μας...

Γιατι δεν πηδας απο μια γεφυρα? Οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι οι ιδιες με το να εισαι μαζι του

Εγω θα σου προτεινω και λυση..

Βαλε την ουρα στα σκελια, ξενοικιασε το σπιτι , και πηγαινε στους γονεις σου.

Κλαψε, ικετευσε , δεν ερω τι θα κανεις.. πιστευω πως θα σε βοηθησουν. Και εννοειτε πως οφειλεις να πεις την αληθεια για τα ποσα που χρωστα για χαρη του κυριου.

Στη συνεχεια κλεισε το μαγαζι και πες του οτι αν θελει μπορει να το "αγορασει" δηλαδη να σου δωσει χρηματα για να το παρει πραγμα που σημαινει οτι για να το κανει θα βρει σιγουρα να "δαγκωσει " καποιον αλλο αλλα εσενα δεν σε νοιαζει αυτο.

Βαλε τα χρεη σε μια σειρα, ασε το παιδι στους γονεις σου ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να δουλευεις , κανε 2 δουλειες αν χρειαστει ωστε σε 5-6 χρονια τουλαχιστον να εχεις ξεχρεωσει..

Αυτα και παλι σου ζηταω συγνωμη :cry:

Αλλα συγχιζομαι οταν βλεπω στην εποχη μας να υπαρχουν τοσο "αγαθες" γυναικες.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω θα σου προτεινω και λυση..

Βαλε την ουρα στα σκελια, ξενοικιασε το σπιτι , και πηγαινε στους γονεις σου.

Κλαψε, ικετευσε , δεν ερω τι θα κανεις.. πιστευω πως θα σε βοηθησουν. Και εννοειτε πως οφειλεις να πεις την αληθεια για τα ποσα που χρωστα για χαρη του κυριου.

Στη συνεχεια κλεισε το μαγαζι και πες του οτι αν θελει μπορει να το "αγορασει" δηλαδη να σου δωσει χρηματα για να το παρει πραγμα που σημαινει οτι για να το κανει θα βρει σιγουρα να "δαγκωσει " καποιον αλλο αλλα εσενα δεν σε νοιαζει αυτο.

Βαλε τα χρεη σε μια σειρα, ασε το παιδι στους γονεις σου ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να δουλευεις , κανε 2 δουλειες αν χρειαστει ωστε σε 5-6 χρονια τουλαχιστον να εχεις ξεχρεωσει..

Οι παραπάνω λύσεις με βρίσκουν σύμφωνη. Η στήριξη που θα πάρεις από τους γονείς σου, θα βοηθήσει και την ψυχική σου υγεία εκτός των άλλων.Γιατί όπως έχουν τα πράγματα είσαι μόνη σου και παλεύεις και αυτό έχει μεγάλο ψυχικό κόστος. Από τη στιγμή που ο πατέρας σου, είχε μιλήσει κάποια στιγμή με τον άντρα σου, σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια. Όταν έχεις παιδί δεν χωράει ανωτερότητα τέτοιου είδους. Πάς στους δικούς σου ανθρώπους να ζητήσεις βοήθεια, γιατί έχεις κι ένα παιδί να σκεφτείς.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ!!!

Στην συγκεκριμένη στιγμη, το τελευταίο που πρέπει να σε νοιάζει είναι το αν σου πούνε οι γονείς σου, ότι είχαν δίκιο για την επιλογή σου. Σιγά το πράγμα!!!Αυτό θα σκεφτείς;

Χρόνο ψάχνουμε για να συζητήσουμε όταν έχουμε άλλου είδους προβλήματα σε μια σχέση ή σε έναν γάμο. Δεν έχεις περιθώρια να βρείς την κατάλληλη στιγμή για να συζητήσεις με τον άντρα σου. Ο χρόνος για σένα τώρα είναι χρήμα!Και δεν πρέπει να καθυστερείς, , με το να σκέφτεσαι, να στενοχωριέσαι, να προβληματίζεσαι. Πρέπει να δράσσεις. Και αυτό όσο κι αν είσαι αντράκι από ότι κατάλαβα, δεν μπορεί να συνεχίσεις να το κάνεις μόνη σου. Χρειάζεσαι βοήθεια.

Οι λογαριασμοί τρέχουν, τα ενοίκια το ίδιο, τα χρέη το ίδιο. Κι εσύ θα ψάχνεις να βρείς την κατάλληλη στιγμή για συζήτηση;

Ακόμα και για τον παιδικό, θα προτιμήσεις να μην πάει το παιδί, προκειμένου να μην ζητήσεις βοήθεια από τους γονείς σου; Υπάρχει πολυτέλεια για τέτοιες περηφάνειες τώρα;

Τον άντρα σου αν τον αγαπάς, να του πείς ότι εσύ πρέπει να δράσσεις αναλόγως, γιατί έχεις δύο ανθρώπους να σκεφτείς. Τον εαυτό σου και το παιδί σου. Αν δεν του το πείς τώρα, όταν θα γίνει 45, σε 10 χρόνια δηλαδή, τα προβλήματα θα έχουν τριπλασιαστεί γιατί ο ίδιος δεν θα έχει ξυπνήσει ακόμα από τον λήθαργο που βρίσκεται. Και λογικά δεν θα έχει ξυπνήσει και τους γιούς του.

Εύχομαι να δράσσεις σύντομα, και να αρχίσεις σιγά σιγά να συμμαζεύεις την ζωή σου. Το άν θα είστε μαζί με τον πατέρα του παιδιού σου, νομίζω πως θα πρέπει να αφήσεις τον ίδιο να το επιλέξει, αν κάνει τις δικές του σωστές κινήσεις για να σας διεκδικήσει.

Αξίζετε και εσύ και το παιδί σου, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια ήρεμη και καλή ζωή και νομίζω πώς μόνο αν απομακρυνθείτε για λίγο, θα μπορέσετε να την κερδίσετε. Αλλιως νομίζω πώς θα πρέπει να ζείς σε μια ζωή γεμάτη προβλήματα, άγχος, που αυτό σίγουρα δεν το αξίζεις.

Όλοι τους μέσα στο σπίτι, σου έκρυψαν τον ήλιο. Και μόνο αν τους παραμερήσεις, θα καταφέρεις να τον δείς.

Και εύχομαι ειλικρινά να τον δείς!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Eγώ σκέφτομαι οτι αν δούλευαν και οι τρεις (πατέρας και γιοι) θα είχατε λιγότερα προβλήματα.Νομίζω οτι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις ένα οικογενειακό συμβούλιο και να τους εξηγήσεις την κατάσταση απαιτώντας να πάνε όλοι για δουλειά.
[/quoteκαι θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διαστημα θα φύγουν όλα τα

χρωστόυμενα.

Σίγουρα είναι καλύτερο να δουλέψουν 3 άτομα παρά να παει να κλαφτεί στους γονείς της (που για τους οποιους δεν έχουμε και την καλύτερη εικόνα).

Μηπως εισαι χαζη?

Γιατι μονο μια χαζη γυναικα θα πηγαινε να δανειστει χρηματα για εναν "ξενο"

Τι σου ειναι αυτος ο ανθρωπος?

Νομικα δεν εχετε καμια σχεση μεταξυ σας.

Ειναι σαν να παω εγω να καταχρεωθω για να δωσω λεφτα στην παλιογρια απο κατω να ανοιξει φουρνο..

Γνωριζεις εναν ανθρωπο.. και ΟΚ τον ερωτευεσαι, κανεις σχεση μαζι του..

Και καλα κανεις μεχρι το σημειο που περνας καλα..

Και κανεις 2 τεραστια λαθη..

Και τώρα να με συγχωρείτε αλλά θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μια κοπέλα να μας εκθέτει ενα πολύ προσωπικό της προβλημα και εμεις να την αποκαλούμε χαζή και να της λέμε ότι εχει κανει τεράστια λάθη.

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

εγώ προσωπικά χωρις να εχω τίποτε με την Δωρα (την εκτιμώ και την σέβομαι και μου αρέσουν σχεδόν ολα τα ποστ της),ωστόσο δεν θεωρώ οτι μπορείς να κρίνεις με τέτοιο τροπο την ζωή ενος ατόμου.

Και επιδή τα τελευταία χρόνια γνωρίζω πάρα πολλά για μαγαζια.

Σας λέω ότι το καθε μαγαζί ειναι ενα ρίσκο μπορει να μην παει καλά αλλα υπαρχει και το ενδεχόμενο να παει παρα πολύ καλά και αν αφήσει τρελό κερδος στους ιδιοκτητες του.

και η Ειρήνη στην προκυμένη περίπτωση μαζί με τον άντρα της πήραν ένα ρίσκο, Εντάξη μπορεί να μην πήγε άκριβως όπως ήθελαν το θέμα αλλά

υπήρχε και το ενθεχόμενο να πήγενε παρα πολύ καλά και τότε είμαι σίγουρη οτι κανεις δεν θα της έλεγε γιατί εβαλε ενα δανειο στο κεφαλι της για τον αντρα που αγαπάει και που εχει ονειρευτεί την ζωη της μαζί του.

και τέλος ας μην βλέπουμε τον χωρισμό ως ευκολη λυση ......ο χωρισμος ειναι παντα πολυ επωδυνος και πολύ δυσκολος και αν σκεφτουμε οτι υπαρχουν 3 παιδια τα δυο εχουν βοιώσει ειδη μια φορά την απουσία της μάνας. Ειναι 3 ψυχουλες - θύματα τα οποια δεν φταίνε σε τιποτε ουσιαστικά.

Το καλύτερο που απο ολα ειναι να τους ταρακουνήσεις και να αναλάβεις εσύ τα ηνία του σπιτιου σου .

Και ολα θα πανε καλά......

Διαφημίσεις

Melina μου,καλημερα.Ηθελα απλως να σου υπενθυμησω,γιατι εχουν γραφτει και πολλα και που να τα θυμασαι ολα,οτι παλαιοτερα ο πατερας την Irene ειχε μιλησει στον αντρα της και αλλαξε την συμπεριφοαρα του,αλλα για λιγο...Ετσι,πιστευω,οτι θα γινει και τωρα....Θα συμφωνησω με την Dοra (που παρεπιπτοντως ο,τι λεει το λεει μονο και μονο για να την ταρακουνησει την κοπελα και καλα κανει,το ιδιο θα ηθελα να μου κανει και μενα,γιατι και'γω εχω την ταση να εθελοτυφλω),την Mata,την Maryp,τον Almak,οτι αυτη η κατασταση οσο προχωραει απλα θα χειροτερευει....Ηδη η κοπελα ταιζει 2 παιδια απο αλλο γαμο,πραγμα αξιεπαινο που δεν εχει εκτιμηθει καθολου και ο αντρας της δεν μπορει να υποχωρησει στα ονειρα του,που δεν ειναι εφικτο να γινουν επι του παροντος,για αυτη την γυναικα και αυτα τα παιδια :?: .Οταν κανουμε παιδια,το ονειρο μας ειναι να μην τους λειψει τιποτα...Κι'εγω λεω να κανεις πετρα την καρδια σου και να συνεχισεις με το παιδι σου....λυπαμαι,αλλα μην χαραμισεις τα νιατα σου υποφεροντας ετσι,θα υποφερει και το αγγελουδι σου....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

οταν μιλάμε για αμοιβαία αγάπη συμφωνώ μαζί σου 1000% melina_m. Και όταν ο άλλος σου έχει δώσει δείγματα μιας κάποιας ωριμότητας σε κάποιον τομέα της ζωής του...

εδώ... βλέπεις εσύ κάτι τέτοιο???

Συμφωνώ κι εγώ ότι η dora είναι λίγο σκληρή στον τρόπο που εκφράζεται. Είναι όμως η αλήθεια. Και δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε κανέναν. Αλλά καμιά φορά χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα... Να έρθουν λίγο τα πάνω κάτω και να πάνε τα κομμάτια στη θέση τους...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

κοπελα μου τοση ωρα διαβαζω το θεμα σου και επειδη εγω τα λεω χυμα και στα ισια ετσι θα τα πω και σε σενα και δεν θελω να με παρεξηγησεις. τι τον κρατας τον κυριο???για να τον ταιζεις και αυτον και τα παιδια του? ο κυριος βολευτηκε. παρτο χαμπαρι. ωραιες οι τριφεραδες , οι ερωτες και οτι φερετε πολυ καλα σε σενα και το μωρο αλλα με συγχωρεις αυτα δεν τρωγοντε, δεν γεμιζουν τα στομαχια αλλα ουτε ξεχρεωνουν χρεη! και το αλλο? ακομα να μην αναγνωρισει το μωρο?σκεφτεσε τι θα γινει και τι προβλημα θα εχει οταν παει φανταρος??? ωραια τον αγαπας αλλα στειλτον απο κει που ηρ8ε. παρε ενα δικηγορο τηλ, ζητα συμβουλες για το μαγαζι και για το παιδι και τελειωνε την υποθεση πριν χειροτερεψει η κατασταση. με τα 800 ευρω σου με λιγη οικονομια μια χαρα θα ζειτε εσυ και το παιδι σου. αντε παρε την ζωη σου πισω και μην εισαι ευαλωτη.

Γιατί βρε κούκλα μου, 28 χρονών κοπέλα ταλαιπωρείσαι έτσι? Συμφωνώ με τη γενική ιδέα των λεγομένων των κοριτσιών. Απαίτησε λύση τώρα από τον καλό σου: να λύσει τα προβλήματα που ουσιαστικά είναι δικά του. Κι αν δεν δεις καμιά κίνηση από μέρους του... τη λύση την ξέρεις, αναφέρθηκε πιο πάνω.

it's never too late to start all over again

Ax, συμφωνώ με την κοπέλα που είπε ότι αν ήσουν αδερφή ή φίλη της θα σου έδινε μία... αυτό το "δηλωμένο αγνώστου πατρός" εδώ μού'χει κάτσει. Μα, καλά, τι άντρας είναι αυτός... όσον αφορά τα άλλα δυο παιδιά, αυτή η γυναίκα πού είναι? Δεν συμμετέχει στα έξοδά τους? Δεν θέλει να τα πάρει? Τι ρωτάω τώρα κι εγώ...

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

H Dora είπε αυτά που σκεφτόμουν από χτές και δεν μπορούσα να τα πω...! Το παιδί είναι το μόνο που έκανες μαζί του και δεν ήταν λάθος. Ειρήνη κάνε κάτι πριν να είναι αργά. Την έχουν πατήσει γυναίκες που παντρεύτηκαν "επιχειρηματίες", πόσο μάλλον εσύ που νομικά δεν του είσαι τίποτα. Πήγαινε αμέσως σε κάποιον δικηγόρο μήπως σε συμβουλέψει κάτι και κανόνισε να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνάμεις σου για να απεμπλακείς απο τα χρέη εσύ και το παιδί σου. Το θετικό είναι ότι είσαι νέα και δυνατή!

ssttaa

Οντας με τη δουλεια εχει θεμα, καποια στιγμη μιλουσε υποτιμητικα για το οτι ο μπαμπας μου κανει 2 δουλειες σε τετοια ηλικια και τι τα κανει τοσα λεφτα. Καποια στιγμη με πιεσε ψυχολογικα να τους ζητησω λεφτά, την πρωτη φορά την πατησα, την επόμενη ομως αρνηθηκα και του ξέκοψα καθε συζητηση για οικονομικη βοηθεια απο τους δικους μου ή για κληρονομικά. Δευτερη δουλεια αποφάσισε να κάνει αφού ο μπαμπάς μου τον έπιασε και του ειπε κάποια πράγματα.

Διαβασε καλα αυτο που εγραψες και πες μου με το χερι στην καρδια. Αν αυτο δεν αφορουσε εσενα και το ειχε γραψει μια αλλη κοπελα και το διαβαζες, πως θα χαρακτηριζες αυτον τον ανθρωπο; Γιατι απ' ολα οσα εγραψες (συν το οτι σου ζητησε λεφτα προχθες κι οταν του ειπες δεν εχω τσατιστηκε) αυτα μου εκαναν ιδιαιτερα ασχημη εντυπωση. Θα επρεπε να ντρεπεται 35 χρονων ανθρωπος και 3 φορες πατερας να κανει τετοια. Πραγματικα μου σηκωθηκε η τριχα. Ειναι κηφηνας κοριτσι μου... Διαφυλαξε το παιδι σου απ' αυτη την κατασταση με καθε κοστος.

Διαβάζω τόση ώρα και πραγματικά έχω βγει έξω απο τα ρούχα μου ... με έπιασε και ένα ψυχοπλάκωμα ...

Καλά βρε Ειρήνη μου ... φαίνεσαι έξυπνη κοπέλα απο τα γραφόμενά σου ... πως την πάτησες έτσι με αυτό τον τύπο;;;

Γιατί δεν είναι ένα και δύο τυχαία γεγονότα, εδώ έχεις εγκλωβιστεί απο την αρχή σε μια κατάσταση περίεργη ...

Από το ξεκίνημά σας ως ζευγάρι, αν κατάλαβα καλά, εσύ βρέθηκες να βαδίζεις σε ανηφόρα ... Ξεκίνησες με έναν άνθρωπο που μολις έβγαινε απο ένα διαζύγιο, φορτώθηκες τα δύο παιδιά του, έκανες άλλο ένα μαζί του, για γάμο και αναγνώριση του παιδιού σας ούτε λόγος, διαταράχτηκαν οι σχέσεις σου με τους γονείς σου που λογικό είναι να θέλαν να σε αποτρέψουν απο όλο αυτό και σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν τα χοντρά οικονομικά προβλήματα σαν κερασάκι στην τούρτα ...

Το ότι έκανες το λάθος να παντρευτείς τον Πιτερ Παν ... το αιώνιο παιδί ... φαντάζομαι βέβαια ότι το έχεις καταλάβει και εσύ πια ... δεν έχει νόημα να το λέμε ξανά και ξανά ... το θέμα ειναι τι γίνεται απο εδώ και πέρα ...

Το να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο για το τι μέλει γενέσθαι θα συμφωνήσω και εγώ πως είναι το βασικότερο αυτή τη στιγμή ...

Βέβαια πως θα τον πληρώσεις θα μου πεις ...

Μακάρι να υπάρχει κάποιος μεταξύ μας που να μπορεί βάσει της επαγγελματικής του ιδιότητας να σου πει στάνταρ κάποια πράγματα ώστε να ξέρεις που βαδίζεις ...

Την επιστροφή στο πατρικό, σε αυτή τη φάση ακόμα προσωπικά θα την απεύφευγα για πολλούς λόγους, είναι και ο πατέρας σου άρρωστος άνθρωπος πόσο να αντέξει .... αλήθεια μπορούν να σε στηρίξουν οι γονεις σου οικονομικά αν γίνει καμιά στραβή ή θα τους φορτώσεις άδικα με το πρόβλημά σου χωρίς να μπορούν επι της ουσίας να βοηθήσουν;;; .. Αργότερα βέβαια μπορεί ακόμα και αυτη η λύση να είναι μονόδρομος, να είναι η μόνη σου εναλλακτική ... προς το παρόν όμως πρέπει να το παλέψεις...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΝΩΝΤΑΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Ταρακούνησέ τον, φέρτον προ των ευθυνών του ... απαίτησε να βρει δουλειά και αυτός και οι γιοί του (αφου δεν πηγαίνουν σχολείο κάτι πρέπει να κάνουν) ώστε να αποπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος των χρεων του ... θέσε του χρονικά όρια μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους ...

Και κάτι άλλο ... όσο σκληρό και αν ακούγεται ... μην τρέφεις αυταπάτες ότι σε αγαπάει ... αν σε αγαπούσε θα έβλεπε πως υποφέρεις μέσα σε αυτό το γάμο και δεν θα σε φόρτωνε με δικά του χρέη και απωθημένα ...

Κάτι τέτοιο τύποι αγαπούν μόνο τον εαυτό τους και τη βόλεψή τους ...

Λυπάμαι αν ακούγομαι κάπως ... μου φαίνεσαι όμως έξυπνη κοπέλα και δε σου παει ο ρόλος του κορόιδου ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

εγώ πάλι θα σου μιλήσω λίγο διαφορετικά.Επειδή απ' ολα όσα γράφεις και κάνεις γι αυτόν τον άνθρωπο κατανοώ πως τον αγαπάς.Για να τον αγαπάς και να ανέχεσαι τόσα πράγματα σημαίνει πως κάτι βλέπεις σε αυτόν τον άνθρωπο που εμείς είμαστε απ έξω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε.Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που όταν βλέπουν ότι έχουν έναν τόσο δυνατό άνθρωπο δίπλα τους,όπως είσαι εσύ,επαναπαύονται και στηρίζονται ολοκληρωτικά σε αυτούς.Δεν είναι κακό να του δειξεις οτι λύγισες,ότι δεν αντέχεις και δεν μπορείς άλλο.Αμεσα πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.Στη θέση σου θα απειλούσα πως θα φύγω και για να μη γίνει αυτό θα απαιτούσα τα παιδιά του να αρχίζουν να δουλευουν,και εκείνος βεβαίως να κάνει δεύτερη δουλειά.Ο αδελφός μου χωρίς να έχουμε οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια όταν ήταν 17 χρονών ήθελε να δουλεύει κι ας πήγαινε σχολείο.Αυτά που δεν πάνε και σχολείο τι κάνουν όλη την ημέρα??? :shock::shock:

Αν δεν γίνουν όλα αυτά και δεν δεις τις αλλαγές αυτές,τότε θα μαζέψεις τα κομμάτια σου και θα γυρίσεις στην οικογένειά σου.Να σαι σίγουρη πως την αρχή μπορεί να σου πουν διάφορα,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε στηρίξουν.

Πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτεις δικηγόρο για τα οικονομικά θέματα που έχεις και για το θέμα αναγνώρισης του παιδιού.

5ba48f516d.png.png

Το ξερω οτι μιλησα πολυ σκληρα και γι αυτο εχω ζητησει εκ των προτερων συγνωμη απο την κοπελα για τον τροπο που θα της μιλησω..

Η διαθεση μου δεν ειναι καθολου κατακτιτικη και αυτοι που με ξερουν καλυτερα γνωριζουν πολυ καλα οτι ποτε δεν κρινω ουτε κατακρινω κανεναν για τις επιλογες του. Δικαιωμα του. Αλλα οπως ειπωθηκε η Ειρηνη εγραψε εδω το προβλημα της γιατι προφανως θελει βοηθεια και βρισκεται σε απογνωση..

Και επειδη η ιδια το βλέπει "απο μεσα" και δυστυχως οταν βλέπουμε μια κατασταση από μεσα επειδη ειμαστε συνασθηματικα εμπλεκομενοι στην κατασταση πολυ συχνα δεν συνηδειτοποιουμε τι συμβαινει πιστευω πως ο λογος που το εθεσε σημοσια δεν ηταν απλα να της σμπαρασταθουμε και να της πουμε "αχ βρε κοριτσακι μου τι παιρνας και εσυ.." αλλα συνηδειτα η ασυνηδειτα επιθυμει να ακουσει γνωμες για το πως βλέπουν οι αλλοι που βρισκονται εξω απο το σπιτι της την κατασταση..

Και δυστυχως η κατασταση ειναι οτι ο εν λογω κυριος βρηκε θυμα και σκουπιζει τα ποδι ατου πανω του.

Για μενα η Ειρηνη ειναι μια παρα πολυ δυνατη γυναικα και πολυ αξιοπρεπης.

Μονο ενας δυνατος ανθρωπος θα αντιμετωπιζε ετσι ολη την κατασταση.. Εγω πχ θα ειχα βαλει τα κλαμματα και θα πηγαινα κατευθειαν στο μπαμπακα μου να κλαψω στον ωμο του..

Παρολα αυτα , το οτι ειναι δυνατη δεν σημαινει οτι δεν μπορει να πεσει θυμα ενος πανουργου και κερδοσκοπου ανθρωπου..

Και το ζητουμενο ειναι ειτε με ομορφο ειτε με ασχημο τροπο να καταλαβει οτι αυτη τη στιγμη βρισκεται στο πλαι ενος απατεωνα ο οποιος για μενα δεν ειναι καλυτερος απο εναν νταβατζη ή απο εναν κλεφτη.

Το οτι η αγορα τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αντιμετωπιζει προβληματα ειναι κατι γνωστο σε ολους και δεν χρειαζεται να εχεις εμπειρια απο μαγαζια για να το δεις αυτο..

Οταν ομως ενας λογικος ανθρωπος πεσει εξω και δεν παει καλα η δουλεια του φροντιζει να ξεχρεωσει τις υποχρεωσεις του ΜΟΝΟΣ του και μετα αν θελει και εφοσον εχει φροντισει να αποκαταστισει την οικογενεια του κανει παλι ενα νεο ξεκινημα... Και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν φορτωνει τα χρεη του στην πλατη αλλου..

Ξερω κανα δυο παρομοιες περιπτωσεις και δυστυχως δεν ειχαν και τοσο αισιο τελος.

Παντως και οι δυο κατεληξαν σε διαζυγιο.. Στην μια μαλιστα και εω η μητερα της κοπελας ανελαβε να ξεπληρωσει ολα τα χρεη και το εκανε, και ενω ο τυπος ειχε υποσχεθει οτι δεν θα ξανακανει τιποτα, φριντισε να την φορτωσει παλι γυρω στις 30 .000 € με δανεια και καρτες τα οποια εβγαζε στο ονομα της με γνωστο του τραπεζικο υπαλληλο.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ειρηνάκι μου

Και μου είσαι τόσο συμπαθείς και κατά-στεναχωρήθηκα με αυτά που περνάς.

Όλοι έχουμε όνειρα για τους εαυτούς μας αλλά νομίζω πως πρώτο, από όλα όσα υπάρχουν στην ζωή μας, έρχεται το παιδί μας. Και ʽγω ήμουν ιδιαιτέρα εφοπλιστή, χλιδάτο επάγγελμα με καλό μισθό και άλλα πολλά συν για πολλά χρόνια… Όταν όμως απέκτησα το παιδί μου αποφάσισα πως για να το μεγαλώσω εγώ η ίδια (για κάποιο διάστημα) και για ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ταυτόχρονα, θα πρέπει να δουλεύω κανονικά, σταμάτησα από την «δήθεν» χλιδάτη δουλειά μου με τον καλό μισθό και για ενάμιση χρόνο έκανα μανικιούρ-πεντικιούρ (μπορεί να το έχεις διαβάσει ίσως σε παλιότερα ποστ μου). Δεν ήταν το όνειρό μου όμως μεγάλωνα το παιδί μου και δεν χρωστούσαμε σε κανέναν (εκτός από το στεγαστικό μας).

Οι γιοι του είναι κηφήνες Ειρηνάκο μου… και τους κηφήνες πρέπει ο μπαμπάκας τους να τους τραβήξει τα αυτιά και να τους στείλει έξω για δουλειά! Όχι να τους πληρώνεις εσύ κοπέλα μου τα έξοδά τους ακόμα και όταν θέλουν να πιουν καφέ με την γκόμενά τους!

Με όλη μου την αγάπη θα σου πω να φύγεις… Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η γνώμη μου και αυτό θα έκανα εγώ, κορίτσι μου. Πάρε τις αποφάσεις σου και απλά ανακοίνωσέ τες.

- Άμεσα επέστρεψε στους γονείς σου και πες τους πως «ναι έκανα λάθος επιλογή, από αυτήν όμως απέκτησα το πολυτιμότερο στην ζωή μου. Παρακαλώ να μην με κατακρίνετε έως ότου να είμαι ΕΓΩ ετοιμη να κάνω αυτή την συζήτηση. Ίσως και ποτε!»

- Το ενοίκιο είναι στο όνομά σου? Αν ναι, μίλα με τους ιδιοκτήτες και ενημέρωσε άμεσα πως φεύγεις και θα τους δώσεις το συντομότερο όσα χρωστάς (έναν διακανονισμό)

- Βρες έναν δικηγόρο (αν θέλεις μπορώ εγώ να σου προτείνω μία φίλη, την οποία μπορείς να την πληρώσεις αργότερα όποτε θα έχεις) και κάνε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι σου πει για σχετικά με μαγαζί και οφειλές. Ακριβώς όμως!

- Συνέχισε τον παιδάκι σου να πηγαίνει στον παιδικό, πες τους πως άλλαξαν τα δεδομένα και πως θα πληρώσεις σύντομα τα πάντα (ζήτησε από τους δικούς σου να σου δανείσουν π.χ. 600? και δωσε τα άμεσα) γιατί το παιδί προσαρμόστηκε. Πρέπει να είναι ήρεμο!

- Συνέχισε την δουλειά σου και είμαι σίγουρη πως επειδή είσαι δυναμικό παιδί και αγωνίστρια σε 6 μήνες θα είσαι εντάξει από θέμα χρεών. Το μόνο που θα σου μείνει στην καμπούρα θα είναι τα νομικά θέματα με όσα χρωστάς αλλά θα το δεις σε βάθος χρόνου με τον δικηγόρο σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις το παιδί σου από αυτό το περιβάλλον και να μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αυτό το καθημερινό μαρτύριο. Είναι δυνατόν 28 χρονών κοπέλα και να κλαις συνεχώς? Όχι αγάπη μου, δεν αξίζει και μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Στην τελική, αν ακόμα και όταν ορθοποδήσεις, εξακολουθήσεις να θέλεις αυτόν τον άντρα, φέρε τον κοντά σου αλλά ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΟΡΟΥΣ πια...

Μπορώ να κάνω εγώ κάτι για σένα? Θέλεις κάτι? Στείλε pm.

Καλημέρα,

συγγνώμη που δεν απάντησα αλλά ολο το ΣΚ ο μικρος ήταν αρρωστος και δεν μπορεσα να συνδεθω. Διαβασα γρηγορα γρηγορα τις απαντήσεις σας αλλά θα τις ξαναμελετησω.

Οσον αφορά την κατάσταση στο σπίτι, έκανα μία πρωτη συζητηση ως προς το οτι οι μικροι πρέπει να δουλεψουν αμεσότατα. Εν ολιγοις το απαίτησα αλλα σήμερα δεν είδα καμία ιδιαίτερη διαθεση οποτε σκοπος μου ειναι να τους σπάσω τα νεύρα μέχρι να αποφασίσουν να πάνε για δουλειά. Ισως να μην ειναι ο σωστος τρόπος αλλά όπως σπάνε τα δικά μου νεύρα έτσι θα σπάσω και των υπολοίπων.

Οσον αφορά το δικηγόρο, ειναι κατι που από την αρχή το σκέφτηκα αλλά όπως αναρωτηθηκε και καποια κοπέλα πως θα πληρωθεί; Αντε και πάω μια επισκεψη σε κάποιον, με τι θα τον πληρωσω; Τι να του πω, θα στα χρωστάω;

Οσον αφορά τους γονείς μου, θελω να ειναι η υστατη λύση γιατι ο μπαμπάς μου χτίζει σπίτι με δάνειο και πληρώνει περίπου στο 1000αρικο δοση, τι να του πω, δωσε μου και μενα αλλο ενα; Και ειναι και το ζαχαρο, θελω να το κρατησω για το τελος.

Σήμερα θα ετοιμάσω μια λίστα με ολες τις υποχρεωσεις του σπιτιου και το βραδυ θα του την κοινοποιησω, να δει και με τα ματακια του τι γινεται. Θα του ζητήσω να δει τι γίνεται και να μου προτείνει αυτος πως θα αποπληρωθουν ολα αυτά.

Εγώ υπολογίζω οτι χρειαζομαστε γύρω στα 2.000,00 για να καλύπτουμε τις ανάγκες ενοίκια,παιδικος,κοινοχρηστα,ΔΕΚΟ,τροφιμα,βενζινες. Αλλά υπολογίζω οτι με ενα καλο προγραμματισμο με 1.000,00 το μηνα κάποιες υποχρεωσεις θα αρχισουν να καλύπτονται και να μπαινει μια σειρά. Το μόνο σίγουρο ειναι πως αποφάσισα να με ενδιαφέρουν μονο τα δικά μου χρέη. Βέβαια το ΣΚ μου ζήτησε να επικοινωνησω και με ενα δικηγορο για λογαριασμο του για να ξεκαθαρισει οτι εχει αυτος και να μπορει να μπει και το δικο του ονομα στο μαγαζι. Αλλά υπολογιζω οτι για να γινει αυτο χρειαζεται ενα 20,000 το οποιο ειλικρινα ουδολως (πως γραφεται;) δεν με ενδιαφέρει.

Ανεξάρτητα με τη τωρινη δουλειά μου θα κάνω και καμια αίτηση για το δημόσιο μήπως και αλλάξει η τυχη μου..

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ:

Χρειαζομαι κάποιον λογιστή να με ενημερώσει για χρέη στο ΙΚΑ και ΤΕΒΕ.Περισσότερο με αγχωνουν αυτά παρά οι τράπεζες.

Και αν υπάρχει και κάποιος δικηγόρος ή εστω με νομικές γνώσεις παρακαλώ ας γράψει ή ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ.

Μήπως άμα δει πόσα χρωστάει πάθει σοκ και σηκωθέι και φύγει?? Δεν λέω να μην του τα πεις.. αλλά το ποιο πιθανόν είναι να αρχίσει να παρακαλεί τον θεό και το Αγιο Πνευμα να του στείλουν χρήματα..

Μην το ρίξει και στο Τζόγο..

Εγω στην θεση σου

θα ρωτουσα για τα χρεη ειδικους οπως και εσυ

Θα πουλουσα το μαγαζι

Θα προσπαθουσα να ειμαι απολυτα σωστη στην δουλεια μου.

Θα ελεγα κριμα που τον αγαπω,μα πρεπει να φυγω.

Θα λυπομουν πολυ που δεν θελει το παιδι του,και γιάυτο δεν το εχει καν αναγνωρισει τοσο καιρο.

Θα λυπομουν πολυ που εβαλα τον εαυτο μου σε αυτη την διαδικασια

μα στο τελος μετα το κλαμα,το αγχος την θλιψη θα΄χα κερδισει την ζωη μου.

Δυνατη απο την εμπειρια,καθολου μονη μα παρεα με το παιδι μου,θα ξεκινουσα απο την αρχη μια ζωη χωρις αυτον τον αντρα που δεν με στηριξε πουθενα,που δεν με αγαπησε αρκετα.

Ελευθερη πια θα εψαχνα να βρω γιατι μπηκα σε αυτο το "λουκι" ωστε να μην το ξαναπαθω.

Τελος θα ημουν περηφανη που θα μπορουσα να προσφερω στο παιδακι μου την ζωη που του αξιζει,και να μας βγαλω απο το αδιεξοδο.

δυσκολο?ισως τελικα να μην τα καταφερνα ολα ,ισως να λυγιζα μα θα προσπαθουσα για ολα τα παραπανω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...