Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο vs Ιδιωτικό

nikia

Recommended Posts

γιατι θεωρειτε οτι η διαπαιδαγωγηση του δημοσιου σχολειου δεν ειναι καλη-επαρκης?

Εγώ προσωπικά δεν είπα αυτό. Υπάρχουν εξαιρετικοί δάσκαλοι στα δημόσια σχολεία, αλλά μπορεί να μην είσαι απο τους τυχερούς να ανήκεις στην τάξη τους και να πέσεις σε ταξη με δασκάλους ανεπαρκείς. Δυστυχώς στα δημόσια δεν έχεις επιλογή. Επίσης στα δημόσια δεν ξέρεις τι να κάνεις το παιδί σε απεργίες, συνελεύσεις κλπ ή μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να διορίσει δασκάλους για ολοήμερο σχολείο. Επιπλέον πρέπει να συμπληρώσεις με Αγγλικά ή άλλες δραστηριότητες που δεν προσφέρονται.

Όλα έχουν υπέρ και κατά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιατι θεωρειτε οτι η διαπαιδαγωγηση του δημοσιου σχολειου δεν ειναι καλη-επαρκης?

Εσείς θεωρειτε ότι η διαπαιδαγωγηση του δημοσιου σχολειου ειναι καλη-επαρκης?

• 3 εβδομάδες μετά...
Εσείς θεωρειτε ότι η διαπαιδαγωγηση του δημοσιου σχολειου ειναι καλη-επαρκης?

Όταν αναφερόμαστε σε καλή/επαρκή εκπαίδευση, προφανώς μιλάμε για σύγκριση δημοσίου με ιδιωτικό.

Πώς θα αξιολογούσατε την πρόταση "Είχαμε σκοπό να στείλουμε το γιο μας σε ιδιωτικό, αλλά ο ξάδερφός του πηγαίνει σε δημόσιο, οπότε για να μη νοιώσει ο γιός μας μειονεκτικά, θα τον στείλουμε κι εμείς στο δημόσιο" ;

Ε, έχετε την απάντηση!

Βέβαια υπάρχει η παράμετρος "ξενοδοχειακή υποδομή" στην οποία θα μου πείτε ότι υπερτερούν τα ιδιωτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει και καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Δυστυχώς η διαφορά δεν περιορίζεται εκεί. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Και δεν το λέω με την αλαζονεία αυτού που έχει τα χρήματα να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό, αλλά με την πικρία αυτού που δεν έχει.

Αγαπητές συμφορουμίτισες :)

Έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε δειλά δειλά για σχολείο για την μεγάλη μου κόρη που φέτος θα πάει προνήπιο [στο δημόσιο της γειτονιάς μας].

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε τελικά να στείλουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό σχολείο αλλά το ελπίζουμε, όχι μόνο για να μάθουν καλά μια δεύτερη γλώσσα από μικρά αλλά και για να πάρουν κάποια διαπαιδαγώγηση από το σχολείο που θα είναι συμβατή/παρόμοια με τις δικές μας αρχές και συμπεριφορές.

Άκουσα από μια γνωστή μου για το Neue Schule Athen, ότι δημιουργήθηκε από κάποιο "σχίσμα" από ένα άλλο μικρό γερμανόφωνο ιδιωτικό από την χαρισματική διευθύντρια η οποία έφυγε.

Θα ήθελα όποια/όποιος έχει κάποια σχετική πληροφορία εμπειρία να μας γράψει εδώ την αποψή του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά από ότι διαβάζω πρέπει να ψαχτείς γρήγορα γιατί οι θέσεις κλείνουν γρήγορα...

από εκεί και πέρα λάβε υπόψη σου ότι η διαπαιδαγώγηση του παιδιού ξεκινά απο την οικογένεια, δεν νομίζω ότι το δημόσιο θα "χαλάσει" ένα παιδί..

επίσης, επειδή λες πως ελπίζεις να στείλεις τα παιδιά σε ιδιωτιικό (άρα να υποθέσω ότι το οικονομικό είναι που σε προβληματίζει) λάβε υπόψη σου ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία είναι πολύ ψωνισμένα τα παιδιά όπως και οι γονείς... οπότε εκεί που θας πας για μαλλί μπορεί να βγεις κουρεμένος...

δεν μιλάω για το συγκεκριμένο ιδιωτικό, δεν το ξέρω, μιλάω για άλλα ιδιωτικά....

Νομίζω οτι η θεματοθέτρια θέτει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο-συμβατη εκπαίδευση με τις δικές ΤΟΥΣ αρχές. Δεν λέει κάτι κακό για τα δημόσια. Αν και σαφέστατα η εκπαίδευση στα δημόσια είναι ανεπαρκής, νομίζω τα εκατομμύρια ευρω που συντηρούν τα φροντιστήρια το αποδεικνύει. Αλλα ας σταθούμε στην ουσία του ερωτήματος, όποι@ μπορεί, να απαντήσει.

από που προκύπτει ακριβώς αυτό??? το δημόσιο σχολείο είναι σαφώς καλύτερο από το ιδιωτικό, χίλιες φορές το παιδί να είναι σε ένα περιβάλλον που στερείται σε υποδομή αλλά έχει εξαιρετικούς δασκάλους παρά να είναι σε ένα χώρο που θα το προσκυνάνε επειδή πληρώνει..

επίσης, οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα ιδιωτικά είναι αυτοί που δεν πέρασαν τις εξετάσεις για να διοριστούν στο δημόσιο :):):)

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Νομίζω οτι η θεματοθέτρια θέτει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο-συμβατη εκπαίδευση με τις δικές ΤΟΥΣ αρχές. Δεν λέει κάτι κακό για τα δημόσια. Αν και σαφέστατα η εκπαίδευση στα δημόσια είναι ανεπαρκής, νομίζω τα εκατομμύρια ευρω που συντηρούν τα φροντιστήρια το αποδεικνύει. Αλλα ας σταθούμε στην ουσία του ερωτήματος, όποι@ μπορεί, να απαντήσει.

Κοίτα μια πληροφορία που θα σου πω!

ΚΑΙ τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων πηγαίνουν φροντιστήριο!

Έκπληξη; :rolleyes: Κι όμως!

Δηλαδή κι εκεί ανεπαρκής είναι η εκπαίδευση! (Σύμφωνα με το συλλογισμό σου).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κοίτα μια πληροφορία που θα σου πω!

ΚΑΙ τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων πηγαίνουν φροντιστήριο!

Έκπληξη; :rolleyes: Κι όμως!

Δηλαδή κι εκεί ανεπαρκής είναι η εκπαίδευση! (Σύμφωνα με το συλλογισμό σου).

συμφωνώ!! επίσης πολλά παιδιά που πηγαίνουν ιδιωτικό σχολείο (δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο) και ιδιωτικά κολέγια εδώ η Πανεπιστήμια στο εξωτερικό είναι αυτά που δεν τα καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια... άρα ποιος είναι ο ανεπαρκής ως προς την εκπαίδευση???

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Συγγνωμη που ισως βγω κι εγω εκτος θεματος λιγο, αλλα εχοντας η ιδια παει ΚΑΙ σε ιδιωτικο ΚΑΙ σε δημοσιο σχολειο, καμμια φορα το δευτερο ειναι πολυ, πολυ καλυτερο με καλυτερους δασκαλους. Με αξιες και αποτελεσμα. Σε καθε περιπτωση ειναι το "που θα πεσεις" και μιλαω καθαρα για το δασκαλο, κι οχι για τις εγκαταστασεις ενος ιδρυματος που ειναι σιγουρα κατι που μπορεις να αξιολογησεις ευκολοτερα.

Επισης οσο εμεις δεν στηριζουμε το δημοσιο σχολειο, δεν θα μας στηριζει και αυτο.

Τελος και Αγγλικα κανουν στο δημοσιο, και φροντιστηριο πανε στο ιδιωτικο.

Ισως η θεματοθετρια απλα να ελεγε "θελω (για τον οποιοδηποτε λογο που ΔΕΝ μας αφορα) να γραψω το παιδι μου στο Ταδε σχολειο, πειτε γνωμες".

ΥΓ ο καλυτερος φορεας κοινωνικοποιησης, ειναι σιγουρα η οικογενεια.

Πάντως πέρα από τις προσωπικές απόψεις , οι έρευνες του ίδιου του υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ως μέσο όρο οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων γράφουν υψηλότερους βαθμόύς στις πανελλαδικές εξετάσεις και από τα δημόσια ακόμα και από αυτά που είναι πρότυπα-πειραματικά. Μπορείτε να το γκουγκλάρετε και να βρειτε όλες τις δημοσιευσεις.

Αν λοιπον και οι μαθητες των δημοσιων και των ιδιωτικων πηγαινουν φροντιστηρια γιατι τα αποτελεσματα στις εξετασεις δεν ειναι ίδια ; Και επίσης για όσους αμφιβάλλουν για την ποιοτητα των εκπαιδευτικών δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια ιδιωτικη επιχειρηση οπως καποια επιλεγουν να θεωρουν τα ιδιωτικα σχολεια δεν θα διαλεξει τους καλυτερους ως εκπαιδευτικούς τη στιγμη μαλιστα που θελει να ειναι ανταγωνιστικο απέναντι στα αλλα.

Πάντως πέρα από τις προσωπικές απόψεις , οι έρευνες του ίδιου του υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ως μέσο όρο οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων γράφουν υψηλότερους βαθμόύς στις πανελλαδικές εξετάσεις και από τα δημόσια ακόμα και από αυτά που είναι πρότυπα-πειραματικά. Μπορείτε να το γκουγκλάρετε και να βρειτε όλες τις δημοσιευσεις.

Αν λοιπον και οι μαθητες των δημοσιων και των ιδιωτικων πηγαινουν φροντιστηρια γιατι τα αποτελεσματα στις εξετασεις δεν ειναι ίδια ; Και επίσης για όσους αμφιβάλλουν για την ποιοτητα των εκπαιδευτικών δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια ιδιωτικη επιχειρηση οπως καποια επιλεγουν να θεωρουν τα ιδιωτικα σχολεια δεν θα διαλεξει τους καλυτερους ως εκπαιδευτικούς τη στιγμη μαλιστα που θελει να ειναι ανταγωνιστικο απέναντι στα αλλα.

Όλοι έχουν δίκιο απο την οπτική τους αλλά εδώ το θέμα είναι πληροφορίες για το Neue Schule. Εμένα μου έκανε καλή εντύπωση από την επίσκεψη μου εκεί και αυτό θελω να μεταφέρω σε όσους ενδιαφέρονται.

Διαφημίσεις

Καλέ, στείλτε τα παιδιά σας στο δημόσιο σχολείο. Με τις καταλήψεις μαζεύουν μόρια για ΑΣΕΠ και εξασφαλίζουν πολυπόθητη θέση στο δημόσιο για να αραξουν.

Και δε θα γίνουν και ψώνια!!

Καλέ, στείλτε τα παιδιά σας στο δημόσιο σχολείο. Με τις καταλήψεις μαζεύουν μόρια για ΑΣΕΠ και εξασφαλίζουν πολυπόθητη θέση στο δημόσιο για να αραξουν.

Και δε θα γίνουν και ψώνια!!

Ε τώρα είσαι σοβαρή?

Αυτή είναι η τοποθέτησή σου για τα παιδιά που πάνε στα δημόσια σχολεία?

Και αυτή είναι η γνώμη σου, επισήμως? Για τα σχολεία, για τους δασκάλους, για όλη τη δουλειά που γίνεται?

Έχεις δει πολλές καταλήψεις στα Δημοτικά παρεμπιπτόντως?????

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαξιωτικά μηνύματα που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

Μπορώ να ρωτήσω εσύ που έμαθες τρόπους?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Ε τώρα είσαι σοβαρή?

Και αυτή είναι η γνώμη σου, επισήμως? Για τα σχολεία, για τους δασκάλους, για όλη τη δουλειά που γίνεται?

Προφανώς παρεξηγήσεις το χιούμορ μου! Απλώς είμαι επηρεασμένη από την επικαιρότητα.

Προσωπικά, δε βγάζω γρήγορα συμπεράσματα για κάποιον από ένα μήνυμα. Κι έχω τελειώσει δημόσιο σχολείο, δημόσιο Πανεπιστήμιο, master & διδακτορικό. Επέλεξα, όμως, να στείλω τα παιδιάου σε ιδιωτικά σχολεία, εφόσον μπορούσα. Και γενικά πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο από εκεί προέρχεται η ανάπτυξη δυστυχώς.

Μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέγει εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επιλέγει όμως και παιδιά! Ενώ το δημόσιο τα δέχεται όλα χωρίς διακρίσεις. Ποιος άλλωστε χαμηλόβαθμος, θα πήγαινε να σκάσει ένα σορό λεφτά για να πάει σε ιδιωτικό;

Επίσης το ιδιωτικό παίζει με αθέμιτα μέσα. Ένα παιδί που είναι αριστούχο και όλα του τα χρόνια ήταν σε δημόσιο, και τον Ιανουάριο της Γ' λυκείου του προσφέρει υποτροφία με το δέλεαρ πως μπορεί να βρίσκεται στο αναγνωστήριο, αντί για την τάξη του σχολείου, δε βλέπω το λόγο να πει όχι. Η επιτυχία αυτού του παιδιού σε ποιον οφείλεται πραγματικά; (Μιλάω για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι θεωρία). Επίσης, ποια η παιδεία που παρέχει ένα ιδιωτικό όταν του πάει τις λύσεις έτοιμες για τις εξετάσεις των δευτερευόντων μαθημάτων οπότε το παιδί απαλλάσσεται από αυτούς τους "μπελάδες".

Και ναι είναι υπαρκτά ιδιωτικά αυτά που λέω. Επίσης καμαρώνουν για τα "παιδιά τους". Είναι όμως δικά τους; Οφείλεται αυτή η επιτυχία στο ιδιωτικό;

Το καλό ή το κακό σχολείο το κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό παίζει αλλού ρόλο:

-με τι άλλα παιδιά θα έρθει σε επαφή

-αν παρέχονται έξτρα δραστηριότητες π.χ. κολύμβηση, όμιλοι κτλ

-κτιριακές υποδομές.

Από εκεί και πέρα έχω συναντήσει και καλούς και κακούς εκπαιδευτικούς και σε ιδιωτικά και σε δημόσια. Έχω περάσει και από τα δύο και μιλώ από εμπειρία.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ε τώρα είσαι σοβαρή?

Ε...τι αναρωτιέσαι πού έμαθε τρόπους ? Προφανώς στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο που πήγε

αααα...τώρα είδα...λέει Δημόσιο.....κ αναρωτιέμαι πως συμβαδίζουν το master κ διδακτορικό ? μάλλον δεν θα έπεσε σε καταλήψεις

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Προφανώς παρεξηγήσεις το χιούμορ μου! Απλώς είμαι επηρεασμένη από την επικαιρότητα.

Προσωπικά, δε βγάζω γρήγορα συμπεράσματα για κάποιον από ένα μήνυμα. Κι έχω τελειώσει δημόσιο σχολείο, δημόσιο Πανεπιστήμιο, master & διδακτορικό. Επέλεξα, όμως, να στείλω τα παιδιάου σε ιδιωτικά σχολεία, εφόσον μπορούσα. Και γενικά πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο από εκεί προέρχεται η ανάπτυξη δυστυχώς.

Το κανεις δηλ για την αναπτυξη της χωρας? Μαλιστα.

Το κανεις δηλ για την αναπτυξη της χωρας? Μαλιστα.

Παρεμπιπτοντως, λαθη κανουν συχνα και ιδιωτικες εταιρειες. Όπως λαθη μπορουν να κανουν ΔΥ. Και αντιθετα, πολύ καλη δουλεια μπορει να γινεται και σε Δημοσιες Υπηρεσιες, και σε Ιδιωτικες εταιρειες.

Οι Δημοσιοι υπαλληλοι εξαλλου, εργαζονται 8ωρο με καρτα, με αδεια εξοδου μονο με υπογραφη προισταμενου και μεχρι 5 ωρες το μηνα συνολικα (Νομος του 2010). Ο δε μισθος τους εχει μειωθει 40% απο το 2010, και δεν εχει δωρα χριστουγεννων, μπονους κλπ που εχει ο Ιδιωτικος τομεας.

Τα γραφω γιατι καποιος, πρεπει να τα πει. Γιατι απο στερεοτυπα, χορτασαμε πια. Φτανει.

1/2016 edit admin αλλαγή του κειμένου μετά απο παράκληση του μέλους

Νομίζω ότι όλοι έχουμε τουλάχιστον 1ΔΥ στον περίγυρο μας (εγώ έχω σύζυγο και πατέρα) και γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πως λειτουργεί. Τώρα ο καθένας μας μπορεί να έχει οποία άποψη θέλει για το δημόσιο και το ιδιωτικό γενικά. Μπορούμε να λέμε προσωπικές εμπειρίες για ωρες...

Μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέγει εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επιλέγει όμως και παιδιά! Ενώ το δημόσιο τα δέχεται όλα χωρίς διακρίσεις. Ποιος άλλωστε χαμηλόβαθμος, θα πήγαινε να σκάσει ένα σορό λεφτά για να πάει σε ιδιωτικό;

Επίσης το ιδιωτικό παίζει με αθέμιτα μέσα. Ένα παιδί που είναι αριστούχο και όλα του τα χρόνια ήταν σε δημόσιο, και τον Ιανουάριο της Γ' λυκείου του προσφέρει υποτροφία με το δέλεαρ πως μπορεί να βρίσκεται στο αναγνωστήριο, αντί για την τάξη του σχολείου, δε βλέπω το λόγο να πει όχι. Η επιτυχία αυτού του παιδιού σε ποιον οφείλεται πραγματικά; (Μιλάω για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι θεωρία). Επίσης, ποια η παιδεία που παρέχει ένα ιδιωτικό όταν του πάει τις λύσεις έτοιμες για τις εξετάσεις των δευτερευόντων μαθημάτων οπότε το παιδί απαλλάσσεται από αυτούς τους "μπελάδες".

Και ναι είναι υπαρκτά ιδιωτικά αυτά που λέω. Επίσης καμαρώνουν για τα "παιδιά τους". Είναι όμως δικά τους; Οφείλεται αυτή η επιτυχία στο ιδιωτικό;

Το καλό ή το κακό σχολείο το κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό παίζει αλλού ρόλο:

-με τι άλλα παιδιά θα έρθει σε επαφή

-αν παρέχονται έξτρα δραστηριότητες π.χ. κολύμβηση, όμιλοι κτλ

-κτιριακές υποδομές.

Από εκεί και πέρα έχω συναντήσει και καλούς και κακούς εκπαιδευτικούς και σε ιδιωτικά και σε δημόσια. Έχω περάσει και από τα δύο και μιλώ από εμπειρία.

Ακριβως αυτο...

Νομίζω ότι όλοι έχουμε τουλάχιστον 1ΔΥ στον περίγυρο μας (εγώ έχω σύζυγο και πατέρα) και γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πως λειτουργεί. Τώρα ο καθένας μας μπορεί να έχει οποία άποψη θέλει για το δημόσιο και το ιδιωτικό γενικά. Μπορούμε να λέμε προσωπικές εμπειρίες για ωρες...

Συμφωνοι. Αλλα ξερεις, και στους δυο τομεις, υπαρχουν καλοι και κακοι υπαλληλοι. Ακριβως αυτο λεμε παραπανω. Εαν εσυ ξερεις εναν καλο στον ενα τομεα κι εγω αλλον ενα στον αλλο, δε σημαινει κατι. Ουτε το αντιστροφο. Ας μη γενικευουμε, απλα! Κι ας μην προσβαλλουμε ομαδες υπαλληλων, βασει στερεοτυπων, ιδιως αν τα εχουμε σχηματισει απο εμπειριες στο στενο περιγυρο μας και μονο!

Συμφωνοι. Αλλα ξερεις, και στους δυο τομεις, υπαρχουν καλοι και κακοι υπαλληλοι. Ακριβως αυτο λεμε παραπανω. Εαν εσυ ξερεις εναν καλο στον ενα τομεα κι εγω αλλον ενα στον αλλο, δε σημαινει κατι. Ας μη γενικευουμε, απλα!

Η γενίκευση ξεκίνησε από αλλά μέλη όταν μίλησαν για ψωνισμενους γονείς και παιδιά. Δεν είδα να τους επιπλήξει κανείς. Απαντώ με χιούμορ (για τα δικά μου δεδομένα) και αμέσως βγαίνουν συμπεράσματα για το ποιον και την αγωγή μου.

Ακράδαντα πιστεύω ότι πάνω από ολα η εκπαιδευτική πορεία ενός παιδιού εξαρτάται από το ίδιο το παιδί. Μετά έρχεται ο δάσκαλος και την ολόπλευρη ανάπτυξη την ολοκληρώνουν τα υπόλοιπα ερέθισματα που παίρνει από οικογένεια και σχολείο.

Όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, πάσχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων κι όσο αυτή δεν υπάρχει θα καταπίνει όσα αξια άτομα τον στελεχώνουν.

Ε...τι αναρωτιέσαι πού έμαθε τρόπους ? Προφανώς στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο που πήγε

αααα...τώρα είδα...λέει Δημόσιο.....κ αναρωτιέμαι πως συμβαδίζουν το master κ διδακτορικό ? μάλλον δεν θα έπεσε σε καταλήψεις

:mrgreen::mrgreen:

Απλά θα τα είχα πάρει κανά-δυο χρονια νωρίτερα.

Νομιζω οτι βγηκαμε αρκετα εκτος θεματος, και θα επρεπε να διαγραφουν ισως καποια μηνυματα. Ισως να το συζητουσαμε στη σωστη θεματικη ενοτητα.

α

επίσης, οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα ιδιωτικά είναι αυτοί που δεν πέρασαν τις εξετάσεις για να διοριστούν στο δημόσιο :):):)

Πραγματικά αυτό είναι μεγάλη ατυχία για πολλούς από αυτούς που ήθελαν και αγωνίστηκαν να μπουν με τον ΑΣΕΠ στο δημόσιο σχολείο και δεν τα κατάφεραν, γιατί έτσι έχασαν για πάντα την ευκαιρία να ..... αράξουν και να κάνουν στην τάξη ό,τι τους έρθει στο κεφάλι, να παίρνουν άδειες επ'αόριστο, να γεννάνε αβέρτα, να πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πρέπει να δουλέψουν σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο όπου θα έχουν πολλή κούραση και επιβάρυνση καθημερινή πέραν του ωραρίου τους και θα ανησυχούν για απόλυση ανά πάσα στιγμή αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πραγματικά ....την πάτησαν.

συμφωνώ!! επίσης πολλά παιδιά που πηγαίνουν ιδιωτικό σχολείο (δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο) και ιδιωτικά κολέγια εδώ η Πανεπιστήμια στο εξωτερικό είναι αυτά που δεν τα καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια... άρα ποιος είναι ο ανεπαρκής ως προς την εκπαίδευση???

Προσπάθησε να δεις και από την αντίπερα όχθη...μην φοράς παροπίδες. Ισως πρόκειται για παιδιά που έχουν πολλές δυνατότητες και φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο από τις καταλήψεις των ελληνικών παν/μίων και τα πολιτικά παραμάγαζα που στολίζουν τις αυλές τους....

Ισως να μην θέλουν να "επενδύσουν" 20.000 ευρώ στα φροντιστήρια των τελευταίων τάξεων, προκειμένου να περάσουν σε ένα ανεπαρκέστατο μπαχαλομάγαζο, χωρίς εργαστήρια, χωρίς καθηγητές, χωρίς βιβλία, χωρίς εργασίες, χωρίς βιβλιοθήκες, χωρίς πρακτικές, με κίνδυνο κάθε λίγο να χάνουν τα εξάμηνα από τις καταλήψεις κάποιων κομματόσκυλων.

Ισως να υπάρχει λοιπόν κι άλλη άποψη..... λέω ίσως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...