Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το μωρό δεν πιάνει θηλή

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Η μικρή μου 20ημερων δεν μπορεί να πιάσει σωστά το στήθος με αποτέλεσμα να πιπιλαει μόνο τη θηλή και να πονάω.... Κάνω προσπάθεια να της μάθω πως να θηλαζει αλλά τραβιετε πίσω όταν της βάζω το στήθος στο στόμα... Επίσης δεν ανοίγει το στόμα της πολύ για να τα καταφέρω... Είναι αργά να προσπαθήσουμε να μάθουμε να θηλαζει..?? 

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, m@ri@3 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Η μικρή μου 20ημερων δεν μπορεί να πιάσει σωστά το στήθος με αποτέλεσμα να πιπιλαει μόνο τη θηλή και να πονάω.... Κάνω προσπάθεια να της μάθω πως να θηλαζει αλλά τραβιετε πίσω όταν της βάζω το στήθος στο στόμα... Επίσης δεν ανοίγει το στόμα της πολύ για να τα καταφέρω... Είναι αργά να προσπαθήσουμε να μάθουμε να θηλαζει..?? 

Καλημέρα! Εννοείται ότι δεν είναι καθόλου αργά.. Θα της χαϊδεύεις λίγο τα χειλάκια της για να ανοίξει το στόμα και θα φέρνεις το κεφαλάκι της κοντά στο στήθος σου και όχι το αντίθετο. Αν δεις ότι πιπιλίζει μόνο τη θηλή βάζε το μικρό σου δαχτυλάκι να ανοίξει το στόμα κ ξεκινα πάλι τη διαδικασία απο την αρχή. Επίσης δεν ξέρω που βρίσκεσαι αλλά καλό θα ήταν αφού θέλεις να θηλάσει και δεν τα καταφέρνετε μέχρι τώρα ( όχι ότι δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς) να μιλήσεις με κάποιον σύμβουλο θηλασμού για να σε καθοδηγήσει.

Είναι δύσκολο σαν διαδικασία και κάθε δυάδα μαμά-μωρού είναι μοναδική! Συνέχισε την προσπάθεια σου και όταν τα καταφέρεις θα δεις πόσο καταπληκτικός είναι ο θηλασμός. Μην απογοητεύεσαι είναι νωρίς ακόμα!

9 ώρες πρίν, m@ri@3 είπε:

Mηπως της δινεις και μπουκαλι;

Αναζητησε βιντεακια "deep latch technique" και κανε συνεχεια προσπαθειες, σε στιγμες που ειναι χαλαρη. Βαζε την στο στηθος με τα πρωτα σημαδια πεινας ("ψαχνονται" δεξια/αριστερα γυρνωντας το κεφαλι, βγαζουν την γλωσσα εξω, βαζουν την μπουνιτσα στο στομα κα). Αν εχουν περασει τα πρωτα σημαδια, μπορει να μην εχει τοση υπομονη και να εκνευριζεται. Δοκιμασε διαφορες στασεις. Μια καλη για βαθυ πιασιμο ειναι η σταση rugby. Επισης, επικοινωνησε με συμβουλο θηλασμου, σιγουρα θα σε βοηθησει!

10 ώρες πρίν, m@ri@3 είπε:

Αν δεν πιάνει το στήθος, εννοείς ότι δεν θηλάζει ως τώρα αλλά πίνει μπουκάλι; Αν ναι, φυσικά και δεν είναι αργά, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμη η βοήθεια από παιδίατρο/μαία που να γνωρίζει από θηλασμό, ή από σύμβουλο θηλασμού. Αν είναι εντελώς αδύνατο να βρεις κάποιον, έχει θηλάσει κάποια στο οικογενειακό σου ή φιλικό περιβάλλον, να σε βοηθήσει;

Φίλη μην αγχώνεσαι!!! Συνέχισε την προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά!! Είναι δύσκολος ο πρώτος καιρός με το θηλασμό!! Δείξε επιμονή και θα ανταμοιφθειτε! Όσο δύσκολο και αν φαίνεται τώρα, σε λίγο διάστημα δεν θα πιστεύεις τι εξέλιξη θα έχετε! Και εγώ είχα θέμα και η κολλητή μου! Επιμείναμε με κλάματα η κάθε μία, ώρες ατέλειωτες γιατί όταν το μωράκι είναι μικρό κουράζεται και σταματά... Και τώρα όλα μια χαρά! Δες και βίντεο ή ακόμα καλύτερα μίλα με κάποιον σύμβουλο! Όλα θα πάνε μια χαρά, μην το βάζεις κάτω!

Διαφημίσεις

Γειά σας υπάρχουν διάφορες καταστάσεις στις οποίες το μωρό πιθανώς να μην μπορεί να ανοίξει καλύτερα το στόμα του, στην περίπτωση που έχετε δοκιμάσει τα πάντα. 

Δείτε εδώ τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε ειδικό αυτό το ευαίσθητο διάστημα! 

Σχετικά με τον κοντό χαλινό της γλώσσας:

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/02/blog-post_8098.html

https://paidoxeirourgos.wordpress.com/2013/09/24/βραχυσ-χαλινοσ-γλωσσασ-και-διαταραχε/

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Στην πόλη μου δεν υπάρχει σύμβουλος θηλασμού αν και έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικώς.... Ο παιδίατρος μου είπε να του δώσω συμπλήρωμα... Η μικρή παρόλο ότι πιπιλαει λερώνει τις απαραίτητες πάνες.... Συμπλήρωμα της δίνω με μπουκάλι μόνο το βράδυ για να κοιμηθώ λίγο.  αυτό που θέλω να πω είναι πως εγώ θα συνεχίσω αλλά πότε θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση? Το μωρό είναι όλη μέρα πάνω μου τρώει λίγο και κοιμάται αλλά πάνω μου.... όταν πάω να τη βάλω στο κρεβάτι της ξυπνάει και πάλι από την αρχή... Έχω αρχίσει και τα παίζω... Πόσο καιρό ακόμα θα αντέξω.. Το μωρό δεν έχει χαλινο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...