Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάποιο θέμα που με έχει συγχύσει. Σε λίγο καιρό θα έρθει στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι. Εδώ και αρκετό καιρό (από πριν μείνω έγκυος) έχω προσλάβει μία κυρία για τις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα. Τώρα που είμαι έγκυος έχω σταματήσει τη δουλειά και άρχισαν τα προβλήματα. Η κυρία που με βοηθάει στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ καλή στη δουλειά της και εμπιστοσύνης, όμως έχει το εξής μεγάλο ελάττωμα: είναι τρομερά αδιάκριτη. Κάνει ερωτήσεις (έχω καταντήσει να ψωνίζω ρούχα και να τα κρύβω για να μην τα δει και ρωτήσει και τσακωθούμε),δεν έχει τρόπους  και σχολιάζει τα πάντα, ακόμη και όταν μιλάω εγώ με κάποιον στο σπίτι πετάγεται ή ακόμη και όταν μιλάω στο τηλέφωνο ή μπορεί να μιλάω στο τηλέφωνο και να έρθει πάνω από το κεφάλι μου και να πρέπει να τη διώξω για να φύγει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσα με την ξαδέρφη μου στο τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα χαμηλόφωνα και με κλειστή την πόρτα (εκείνη έκανε αλλού δουλειές) και λέγαμε για την εγκυμοσύνη. Μερικές ώρες μετά, με έπιασε και άρχισε να μου λέει πώς να μιλάω στο τηλέφωνο και τι να λέω και τι να μη λέω  επειδή άκουσε!!!!!!!! Τη ρώτησα εγώ εάν κρυφάκουσε, μου είπε άκουσε τυχαία αλλά δε ζήτησε συγγνώμη. Εγώ της έκανα παρατήρηση αλλά δε νομίζω πως την έλαβε υπόψη.

Για την υπόλοιπη μέρα ήμουν πολύ συγχυσμένη.

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η αδιακρισία και με τη συμπεριφορά μου της έχω δείξει πως δε θέλω πολλά πολλά μαζί της, απλά να κάνει τη δουλειά της και τέλος. Εκείνη όμως έχει πάρει θάρρος, γιατί επειδή κάνει και το σπίτι της αδερφής μου και η αδερφή μου είναι άλλος χαρακτήρας και πολύ ελαστική, μάλλον νομίζει ότι είμαστε το ίδιο. Αυτό με εμποδίζει στο να την επιπλήξω αυστηρά όπως πρέπει, γιατί μπορεί να παρατήσει την αδερφή μου (έγκυος κι αυτή) σε συνδυασμό με το ότι είναι και μητέρα γνωστής μου.

Σκέφτομαι να πάρω άλλη, γιατί όπως έχει άποψη για τα πάντα, αύριο θα έχει άποψη και για το μωρό μου και δεν μπορώ συνέχεια να συγχύζομαι και να φωνάζω, όμως από την άλλη δε γνωρίζω κάποια άλλη κυρία που να είναι εμπιστοσύνης (εκτός εάν μπορεί κάποιος να μου συστήσει για την περιοχή του Πειραιά). Βρίσκω πολλές κύριες αλλά δεν ξέρω πώς είναι και πώς φέρονται.

Τί θα κάνατε εσείς;

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, hara2107 είπε:

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάποιο θέμα που με έχει συγχύσει. Σε λίγο καιρό θα έρθει στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι. Εδώ και αρκετό καιρό (από πριν μείνω έγκυος) έχω προσλάβει μία κυρία για τις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα. Τώρα που είμαι έγκυος έχω σταματήσει τη δουλειά και άρχισαν τα προβλήματα. Η κυρία που με βοηθάει στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ καλή στη δουλειά της και εμπιστοσύνης, όμως έχει το εξής μεγάλο ελάττωμα: είναι τρομερά αδιάκριτη. Κάνει ερωτήσεις (έχω καταντήσει να ψωνίζω ρούχα και να τα κρύβω για να μην τα δει και ρωτήσει και τσακωθούμε),δεν έχει τρόπους  και σχολιάζει τα πάντα, ακόμη και όταν μιλάω εγώ με κάποιον στο σπίτι πετάγεται ή ακόμη και όταν μιλάω στο τηλέφωνο ή μπορεί να μιλάω στο τηλέφωνο και να έρθει πάνω από το κεφάλι μου και να πρέπει να τη διώξω για να φύγει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσα με την ξαδέρφη μου στο τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα χαμηλόφωνα και με κλειστή την πόρτα (εκείνη έκανε αλλού δουλειές) και λέγαμε για την εγκυμοσύνη. Μερικές ώρες μετά, με έπιασε και άρχισε να μου λέει πώς να μιλάω στο τηλέφωνο και τι να λέω και τι να μη λέω  επειδή άκουσε!!!!!!!! Τη ρώτησα εγώ εάν κρυφάκουσε, μου είπε άκουσε τυχαία αλλά δε ζήτησε συγγνώμη. Εγώ της έκανα παρατήρηση αλλά δε νομίζω πως την έλαβε υπόψη.

Για την υπόλοιπη μέρα ήμουν πολύ συγχυσμένη.

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η αδιακρισία και με τη συμπεριφορά μου της έχω δείξει πως δε θέλω πολλά πολλά μαζί της, απλά να κάνει τη δουλειά της και τέλος. Εκείνη όμως έχει πάρει θάρρος, γιατί επειδή κάνει και το σπίτι της αδερφής μου και η αδερφή μου είναι άλλος χαρακτήρας και πολύ ελαστική, μάλλον νομίζει ότι είμαστε το ίδιο. Αυτό με εμποδίζει στο να την επιπλήξω αυστηρά όπως πρέπει, γιατί μπορεί να παρατήσει την αδερφή μου (έγκυος κι αυτή) σε συνδυασμό με το ότι είναι και μητέρα γνωστής μου.

Σκέφτομαι να πάρω άλλη, γιατί όπως έχει άποψη για τα πάντα, αύριο θα έχει άποψη και για το μωρό μου και δεν μπορώ συνέχεια να συγχύζομαι και να φωνάζω, όμως από την άλλη δε γνωρίζω κάποια άλλη κυρία που να είναι εμπιστοσύνης (εκτός εάν μπορεί κάποιος να μου συστήσει για την περιοχή του Πειραιά). Βρίσκω πολλές κύριες αλλά δεν ξέρω πώς είναι και πώς φέρονται.

Τί θα κάνατε εσείς;

Δεν διάβασα μέχρι τέλους την ανάρτηση σου αλλα μέχρι τις 2 πρώτες παραγράφους... το θεώρησα περιττό .Καταρχας για ποιον λόγο να είσαι υπό καθεστώς ασφαλιτη και περιορισμού στο ίδιο σου το σπίτι από μια ξένη γυναίκα;; Από πού κ ως που πήρε τέτοια δικαιώματα και επιπλέον θεωρώ την ερώτηση σου τι θα κανατε ρητορική...

Θα της έδινα με σοβαρό και αυστηρό ύφος να καταλάβει ότι η δουλειά της είναι πολύ συγκεκριμένη και περιορίζεται στην καθαριότητα του σπιτιού. Όχι στο κουτσομπολιό και σε αδιάκριτες ανακρίσεις. Μπορεί να το καταλάβει; καλως, δεν μπορεί ; Χάρηκα για την μέχρι τώρα συνεργασία αλλά δεν θα σας ξαναχρειαστω! Και βρίσκω μια καινούργια γυναίκα ,διακριτική ,εχεμυθη και σωστή επαγγελματία (δεν αφορά μόνο την καθαριότητα αλλά την συνολική της υπόσταση) Απλά και ωραία! Το γεγονός ότι κάνει κατάχρηση της οποίας ελαστικότητας δική σου η της αδερφής σου δείχνει ασοβαροτητα στην δουλειά της. Επίσης το ότι είναι μαμά γνωστής σου δεν είναι δικαιολογία για να σπάνε τα νεύρα σου, παροχή υπηρεσιών προσφέρει από τις οποίες δεν είσαι ευχαριστημένη οπότε η μιλάς σοβαρά μαζί της για να αλλάξει τροπάριο η την αλλάζεις και ησυχάζεις.

Νομίζω οτι η Dust Pink έδωσε μια απαντηση στην οποια συμφωνω 100% και ισως εγω την διατύπωνα και πολυ πιο βάρβαρα!

Ξεχνας αδερφές, γνωστές κτλ και μετα απο σχετικη ερευνα εντοπιζεις μια γυναικα στα κυβικα που ζητας.

Όταν ερθει και το νεο μελος σας στο σπιτι τα πραγματα ειναι βεβαιο πως θα γινουν τραγικά με τετοιο ατομο σπιτι να σχολιαζει τα παντα και μια λεχώνα με τις ανησυχιες, τους προβληματισμους και τις νέες συνθήκες κατω απο τις οποιες θα πρεπει να ανταπεξέλθει δεν θα αντεχει τετοια πίεση.

Οι καιροί ειναι δύσκολοι και οι γυναικες που προσφερουν βοηθεια σε σπιτια απειρες, φρόντισε να την αντικαταστησεις εγκαιρα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Οταν και η αδερφη σου γεννησει ισως με τα νεα σχολια που θα ακουει απο αυτη θα αναθεωρησει ως προς την ελαστικοτητα της ή ακομα καλυτερα αν βρεις ενα σωστο ατομο για το σπιτι σου να το προτεινεις και στην αδερφη σου.

Απαράδεκτη η μαντάμ, συγχιστηκα και ειμαι και στην απ'έξω!

Με το καλό το μικρό σου :ο)

Επεξεργάστηκαν by Ιόλη2015

Επειδή νιώθω ακριβώς όπως εσύ, καταλαβαίνω ποια είναι η κατάσταση και νομίζω ότι δεν διορθώνεται... Δεν μπορώ το κουτσομπολιό και την αδιακρισία. Εφόσον έχεις φτάσει στο σημείο να κρύβεις πχ ρούχα μην τα δει και σου αρχίσει το κουτσομπολιό, η κατάσταση είναι σοβαρή. Ακόμα και να την επιπλήξεις και να μαζευτεί ποιος σου λέει ότι δεν σε κουτσομπολεύει μετά στη γνωστή σου ή οπουδήποτε, ή δεν έχει το νου της να δει τι κάνεις και τι δεν κάνεις... Δεν θα μπορούσα εγώ αυτή την κατάσταση. Θέλω ανθρώπους που να μην παίρνουν θάρρος, να έχουμε επαγγελματική σχέση και να μην γίνονται αδιάκριτοι. Σίγουρα θα την άλλαζα.

Μπορείς να βρεις μια δικαιολογία και να τη σταματήσεις. Ενημέρωσε την αδερφή σου, ώστε να μην πει κάτι διαφορετικό και ψάξε για άλλη. Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου. Ψάξε μέσα από ανάλογες ιστοσελίδες στην ανάγκη - εάν δεν βρεις κάποια γνωστή σου. Και με την καινούρια να έχεις επαγγελματική σχέση από την αρχή. Λίγα λόγια και να επιβλέπεις.

Τη Φλώρα Μπαρμπαριτσα απ τους '2 ξενους' εχεις για οικιακη βοηθο?? :-D

Όπως τα είπαν τα κορίτσια. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το καρπούζι. 'Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες σας, δε θα σας χρειαστώ άλλο' και τέλος. Όταν θα έχεις το νεογέννητο θα θες μόνο υποστήριξη, όχι σύγχυση κουτσομπολιό και κριτική. Η αδερφή σου μπορεί να κάνει ο,τι θέλει μαζί της. 

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια γιατί να πιέζεται τους εαυτούς σας με ανθρώπους που δεν σας κάνουν; Τους συγγενείς καλώς ή κακώς δεν τους επιλέγουμε, όλους τους άλλους όμως μπορούμε. Πόσο μάλλον σε σχέσεις συνεργασίας! Εφόσον η συγκεκριμένη επαγγελματίας είναι Κέρβερος στο σπίτι σου από το πουθενά, της λες ότι μάλλον έχει μπερδέψει τις αρμοδιότητες της και την δουλειά της ,η Γκεστάπο ευτυχώς έχει  καταργηθεί χρόνια τώρα. Έπειτα ψάχνεις για κάτι άλλο που πληρεί τα ιδανικά και τα θέλω σου!

Νομίζω ότι μπλέκεται το θέμα όταν μιλάμε για γνωστούς. Η μαμά της φίλης ή η γειτόνισσα, παραμένει μαμά φίλης και γειτόνισσα, και είναι λογικό να θέλει να πιάσει κουβέντα όταν έρθει να δουλέψει στο σπίτι. Από την άλλη, μία άγνωστη, έχει πάντα κάποιο ρίσκο. Οπότε ζυγίζεις τι προτιμάς, και ενεργείς ανάλογα.

On 5/24/2018 at 8:06 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω ότι μπλέκεται το θέμα όταν μιλάμε για γνωστούς. Η μαμά της φίλης ή η γειτόνισσα, παραμένει μαμά φίλης και γειτόνισσα, και είναι λογικό να θέλει να πιάσει κουβέντα όταν έρθει να δουλέψει στο σπίτι. Από την άλλη, μία άγνωστη, έχει πάντα κάποιο ρίσκο. Οπότε ζυγίζεις τι προτιμάς, και ενεργείς ανάλογα.

Μα εδω μιλάει για αδιάκριτη στάση και σχόλια στα πάντα..αν ειναι να κρύβομαι στο ίδιο μου το σπιτι για να μιλήσω στο τηλ. καλύτερα να μην έχω καν βοήθεια..

Και η εναλλακτική δεν χρειάζεται να είναι πλήρως άγνωστη,μετά απο έρευνα και συστάσεις μπορεις να βρεις καποιο ατομο δοκιμασμενο,δεν χρειαζεται να ειναι μαμα ΦΙΛΗΣ.

Προσωπικά θεωρώ ότι σε αυτά τα θέματα και πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για εργασια στο ίδιο σου το σπίτι δεν χωρά απροκάλυπτη αδιακρισια από κανένα. Μα να κρύβεσαι από την γυναίκα που σε βοηθά στις δουλειές;; Είναι παράλογο! Και στην τελική μαμά της φίλης σου είναι δεν είναι και της κάπας το μανίκι...

1 ώρα πρίν, Ιόλη2015 είπε:

Μα εδω μιλάει για αδιάκριτη στάση και σχόλια στα πάντα..αν ειναι να κρύβομαι στο ίδιο μου το σπιτι για να μιλήσω στο τηλ. καλύτερα να μην έχω καν βοήθεια..

Και η εναλλακτική δεν χρειάζεται να είναι πλήρως άγνωστη,μετά απο έρευνα και συστάσεις μπορεις να βρεις καποιο ατομο δοκιμασμενο,δεν χρειαζεται να ειναι μαμα ΦΙΛΗΣ.

Δυστυχώς όταν ανακατεύεται σχέση εργοδότη-εργαζόμενου με κοινωνική συναναστροφή, τα πράγματα είναι πάντα κάπως περίπλοκα, και θέλει να ταιριάξουν και οι χαρακτήρες. Άλλο είναι να προσλάβεις μία άγνωστη που έχει καλές συστάσεις, άλλο τη μαμά της φίλης. Δεν είναι εύκολο να ξέρεις ότι θα βρεθείς π.χ. μεθαύριο σε ένα γάμο κοινών γνωστών, ή σε ένα πασχαλινό τραπέζι, με μία γυναίκα την οποία έχεις επιπλήξει για τη δουλειά της ή έχεις απολύσει. Οτι θα είναι το λιγότερο άβολο, θα είναι. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τον άγνωστο, γιατί ξέρω ότι αργά ή γρήγορα κάτι μπορεί να στραβώσει σε οποιαδήποτε δουλειά δυστυχώς.

Τώρα επί του συγκεκριμένου, αναρωτιέμαι αν η γυναίκα έχει ιδέα για την αναστάτωση που προκαλεί; Δηλαδή της έχει ποτέ πει η κοπέλα ευθέως π.χ. "να με συγχωρείτε, αλλά είναι λίγο περίεργη η ερώτηση, τι σημασία έχει πόσο αγόρασα αυτό το παντελόνι" ή "ενδιαφέρουσα η άποψή σας, αλλά εγώ αυτό το κάνω διαφορετικά"; Αν ναι και επιμένει, ίσως αξίζει τον κόπο η αναστάτωση μιας απόλυσης. Αν όχι, και η γυναίκα είναι με την εντύπωση ότι δίνει χρήσιμες συμβουλές, θα έπρεπε καταρχήν να αρχίσει να καταλαβαίνει ευθέως όταν ενοχλεί.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Όσο άβολα και να νοιώθεις επειδή είναι μαμά γνωστής σου κτλ, πρέπει πρώτα να σκεφτείς την ψυχική σου υγεία και έπειτα το αν θα νοιώσεις άβολα τη μια-δυο φορές που θα τη συναντήσεις. Εξάλλου το να συγχύζεσαι δεν κάνει καλό στο μωρό σου πρώτα από όλα, ε, και να φταίει μια ξένη πάει πολύ!

Έχεις δυο λύσεις. Είτε θα την απολύσεις και ψάξε να βρεις κάποια άλλη, είτε θα κάνεις την τρελή και θα της απαντάς άλλα αντί άλλων στις ερωτήσεις της, χωρίς να συγχύζεσαι όμως!! Πχ "που αγόρασες το πατελόνι", "ααα το έχω 10 χρόνια τώρα", "πού μιλούσες στο τηλέφωνο", "ααα δεν μιλούσα στο τηλέφωνο, μιλούσα μόνη μου" κτλ

• 3 εβδομάδες μετά...

Αν και έχει περάσει καιρός απο τη δημοσίευση  , εγώ προσωπικά θα επέλεγα μια αυστηρα επαγγελματική σχεση που ίσως με τον καιρο γινει λιγο πιο ζεστή.

Δυστυχώς οταν μπλέκετάι η δουλειά με τις κοινωνικές συναναστροφές συμβαίνουν πολλα συνηθως δυσάρεστα και ψαχνουμε τρόπο να διαφύγουμε. 

Το τι θα κάνει η αδερφή σου ειναι δικο της θεμα , σταματά να χαλιέσαι για κάτι τόσο απλό και βρες μια άλλη γυναίκα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...