Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποδήλατο ισορροπίας

Recommended Posts

Θέλω να πάρω ένα ποδήλατο ισορροπίας για το αγόρι μου και δεν ξέρω τι να προσέξω και ποιο να προτιμήσω! Σίγουρα πρέπει να είναι ελαφρύ και με ρυθμιζόμενη σέλα. Τι άλλο? Έχει καμιά σας εμπειρία?? 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Εμεις του πηραμε ενα kettler (speedy rocket) στα γενεθλια του! Ειμαι πολυ ευχαριστημενη και ο μικρος επισης! Εχει κανει εξω συνολο 5-6 φορες (το ειχε ενα μηνα μεσα στο σπιτι) και ηδη το παει αρκετα γρηγορα, το καλοκαιρι νομιζω θα τρεχει και δεν θα τον προλαβαινω! Μετα απο ερευνα προτιμησα τη συγκεκριμενη εταιρια γιατι εχει χρονια ονομα στο χωρο του ποδηλατου,  τα λαστιχα ειναι συνθετικα (δεν χρειαζονται συντηρηση, ουτε σκανε, ο δικος μου το παει στα πιο δυσκολα μερη και δεν εχουν παθει τιποτα), ρυθμιζομενη σελα (ξεκιναει απο υψος παιδιου 92cm, περιπου 2 χρονων), το ποδηλατο ειναι πολυ στιβαρο αλλα και ελαφρυ αν βαρεθει και πρεπει να το κουβαλας, το τιμονι δεν γυρναει 360 μοιρες αλλα στριβει μεχρι ενα σημειο (για να αποφευχθουν πτωσεις) και εχει σχετικα καλη τιμη για την ποιοτητα του. Επιπλεον, ειχα διαβασει καλες κριτικες απο γονεις του εξωτερικου, οποτε διαλεξαμε αυτο και δεν το εχω μετανιωσει καθολου!

Όταν λες συνθετικά λάστιχα εννοείς συμπαγείς ρόδες? Εννοώ ΟΧΙ τις κλασσικές που φουσκώνουν.

Επίσης όταν λες ελαφρύ, πόσο δηλαδή είναι το βάρος ακριβώς θυμάσαι? Γιατί από ότι είδα τα ποδήλατα ισορροπίας παίζουν 3-5 κιλά αλλά για τόσο μικρά που είναι τα παιδάκια μας ακόμα και το μισό κιλό παίζει το ρόλο του.

Τώρα πριν λίγο είδα ότι ψάχνεις κράνος, βρήκες τελικά? Γιατί θα πάρουμε και κράνος μαζί με το ποδήλατο.

πρίν από 26 λεπτά , marakiz είπε:

Όταν λες συνθετικά λάστιχα εννοείς συμπαγείς ρόδες? Εννοώ ΟΧΙ τις κλασσικές που φουσκώνουν.

Ναι συμπαγεις ειναι, δεν φουσκωνουν αλλα δεν ειναι το κλασσικο πλαστικο, ειναι σαν καουτσουκ.

Επίσης όταν λες ελαφρύ, πόσο δηλαδή είναι το βάρος ακριβώς θυμάσαι? Γιατί από ότι είδα τα ποδήλατα ισορροπίας παίζουν 3-5 κιλά αλλά για τόσο μικρά που είναι τα παιδάκια μας ακόμα και το μισό κιλό παίζει το ρόλο του.

Κοιτα δεν θα το κουβαλαει το παιδι, αλλα μια χαρα μπορουν να το χειριστουν. Ο μικρος μου ηδη σηκωνει τη μια ροδα για να ανεβει πεζοδρομιο ή κανει πως κανει σουζα (ουτε θελω να φανταστω τι με περιμενει στο μελλον :shock:). Δεν ειναι τοσο βαρυ που να δυσκολευονται να το τσουλισουν με τις ροδες.

Τώρα πριν λίγο είδα ότι ψάχνεις κράνος, βρήκες τελικά? Γιατί θα πάρουμε και κράνος μαζί με το ποδήλατο.

Ναι, μολις εγραψα! Ηθελα να κανω update αλλα το ξεχνουσα και το θυμηθηκα τωρα που εγραψες για το ποδηλατο.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Μαρια θυμισε μου ποσο ειναι ο μικρος σου;

Εμεις πειραμε ποδηλατο ισορροπιας που γινεται πατινι.της scoot and ride,αλλα εχει κ η micro

Φυσικα εξαρταται κ απο το ευρος τιμης που θελεις

Ειναι καλυτερα συμπαγεις ροδες κ εγω πιστευω

Πολυ ελαφρια απο οτι εχω δει σε αλλα παιδακια ειναι κτ ξυλινα

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , vicky86 είπε:

Μαρια θυμισε μου ποσο ειναι ο μικρος σου;

Εμεις πειραμε ποδηλατο ισορροπιας που γινεται πατινι.της scoot and ride,αλλα εχει κ η micro

Φυσικα εξαρταται κ απο το ευρος τιμης που θελεις

Ειναι καλυτερα συμπαγεις ροδες κ εγω πιστευω

Πολυ ελαφρια απο οτι εχω δει σε αλλα παιδακια ειναι κτ ξυλινα

19 μηνών είναι τώρα, είναι μικρούλης αλλά βλέπει τα ποδήλατα στην πλατεία και ξεροσταλιάζει. Τα ξύλινα από όσο διάβασα είναι πιο βαριά. Μέχρι 100 ευρώ λέω να δώσουμε.

πρίν από 13 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

(ουτε θελω να φανταστω τι με περιμενει στο μελλον :shock:).  

Άσε βλέπω κάτι βιντεάκια και μου έχει σηκωθεί η τρίχα χαχα! Το θέμα είναι να μάθει να βάζει κράνος και βασικά να το διατηρήσει όταν θα αρχίσει να καταλαβαίνει και να αντιδράει γιατί τα άλλα παιδάκια στην πλατεία δεν φοράνε κράνος. 

Επεξεργάστηκαν by marakiz

1 ώρα πρίν, marakiz είπε:

19 μηνών είναι τώρα, είναι μικρούλης αλλά βλέπει τα ποδήλατα στην πλατεία και ξεροσταλιάζει. Τα ξύλινα από όσο διάβασα είναι πιο βαριά. Μέχρι 100 ευρώ λέω να δώσουμε.

Άσε βλέπω κάτι βιντεάκια και μου έχει σηκωθεί η τρίχα χαχα! Το θέμα είναι να μάθει να βάζει κράνος και βασικά να το διατηρήσει όταν θα αρχίσει να καταλαβαίνει και να αντιδράει γιατί τα άλλα παιδάκια στην πλατεία δεν φοράνε κράνος. 

Μικρουλης ειναι, αλλα μπορει να βρεις καποιο απο 18 μηνων, αν και τα περισσοτερα ειναι απο 2 χρονων.

Εμεις εχουμε κανονα: Βαζουμε κρανος και μετα ανεβαινουμε στο ποδηλατο. Του εχουμε εξηγησει (και δειξει με βιωματικο τροπο) οτι το κρανος τον προστατευει. Πριν ερθει το κρανος του ειχαμε δειξει και βιντεακια με παιδια που φορανε κρανος και ανυπομονουσε να το φορεσει. Στις βολτες βλεπει που δεν φοραει κανεις (εκτος απο 1-2 εξαιρεσεις), αλλα προς το παρον συνεργαζεται και δεχεται αυτα που του εξηγουμε. Αν σε καποια χρονια αντιδραει, θα σκεφτω τοτε πως θα αντιμετωπισω.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

2 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Επειδη θυμαμαι οτι ειναι μικρος θα σου ελεγα να δεις ισως κ με τρεις ροδες.οπως μαρκα chillafish

Κ το δικο μας βγαινει με τρεις

Οπως κ καποια της μικρο.που ειναι σαν να καθεσαι σε καθισματακι κ οχι σε σελα.εχει κ καποια με μπαστουνι πισω να σπρωχνεις εσυ το παιδι,αλλα ξεπερνανε καποια τα 100€

(Βεβαια δ ειναι ακριβως το ιδιο με ενα απλο ισορροπιας,αλλα βολευει για πιο μικρα)

Γενικα εχει καποια σε κατηγορια 1-3χρ κ αλλα 2-5

Η κορη προς το παρον το κρανος το φοραει,ο μικρος θα φανει

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Είναι μικρός αλλά είναι και ψηλός, πριν 1.5 μήνα ήταν 87εκ οπότε θα του πάρω με δύο ρόδες κανονικά και αν δεν το βολευτεί τώρα, θα το βολευτεί πιο μετά. Γι αυτό και θα του πάρω ένα από τα ρυθμιζόμενα που βγαίνουν για 18 μηνών ως 5 χρονών.

πρίν από 8 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

μεις εχουμε κανονα: Βαζουμε κρανος και μετα ανεβαινουμε στο ποδηλατο. Του εχουμε εξηγησει (και δειξει με βιωματικο τροπο) οτι το κρανος τον προστατευει. Πριν ερθει το κρανος του ειχαμε δειξει και βιντεακια με παιδια που φορανε κρανος και ανυπομονουσε να το φορεσει. Στις βολτες βλεπει που δεν φοραει κανεις (εκτος απο 1-2 εξαιρεσεις), αλλα προς το παρον συνεργαζεται και δεχεται αυτα που του εξηγουμε. Αν σε καποια χρονια αντιδραει, θα σκεφτω τοτε πως θα αντιμετωπισω.

Ναι έτσι θα το χειριστούμε κι εμείς, αν μπει κάτι σαν κανόνας εξαρχής, το δέχεται είναι συνεργάσιμος. Τώρα για αργότερα θα δούμε.

και εγω σκεφτομαι για ποδηλατακι ισσοροπιας γιατι γενικα τρελενεται ο μικρος μου με αυτα... αλλα πριν ενα μηνα περιπου ισως και λιγοτερο που πηγαμε και ειδαμε και το εβαλα να κατσει δεν εφταναν τα ποδαρακια του κατω πατουσε με τις μυτες και ετσι δε μπορουσε να το σταθεροποιησει ορθιο... πιστευω σε κανεναν μηνα να φτανει..... εγω ειχα δει για ποδηλατο που γινεται και πατινι αλλα θα κοιταξω και σε αλλα μαγαζια......

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

και εγω σκεφτομαι για ποδηλατακι ισσοροπιας γιατι γενικα τρελενεται ο μικρος μου με αυτα... αλλα πριν ενα μηνα περιπου ισως και λιγοτερο που πηγαμε και ειδαμε και το εβαλα να κατσει δεν εφταναν τα ποδαρακια του κατω πατουσε με τις μυτες και ετσι δε μπορουσε να το σταθεροποιησει ορθιο... πιστευω σε κανεναν μηνα να φτανει..... εγω ειχα δει για ποδηλατο που γινεται και πατινι αλλα θα κοιταξω και σε αλλα μαγαζια......

Πόσο είναι ο μικρούλης σου? Φαντάζομαι πως δεν θα ήταν στο μέγεθος του για αυτό και δεν θα έφτανε. Υπάρχουν τέτοια ποδήλατα από 18 μηνών και πάνω. 

Διάβασα αρκετά χθες σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα ποδήλατο ισορροπίας κι όταν έχω χρόνο θα τις γράψω να υπάρχουν στο τόπικ για όποιον μελλοντικό ενδιαφερόμενο.

Προς το παρόν δείτε κι αυτό, είναι στα αγγλικά αλλά γράφει πολύτιμες πληροφορίες:

https://www.twowheelingtots.com/10-distinguishing-features-of-balance-bikes/

Επεξεργάστηκαν by marakiz

4 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Πόσο είναι ο μικρούλης σου? Φαντάζομαι πως δεν θα ήταν στο μέγεθος του για αυτό και δεν θα έφτανε. Υπάρχουν τέτοια ποδήλατα από 18 μηνών και πάνω. 

Διάβασα αρκετά χθες σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα ποδήλατο ισορροπίας κι όταν έχω χρόνο θα τις γράψω να υπάρχουν στο τόπικ για όποιον μελλοντικό ενδιαφερόμενο.

Προς το παρόν δείτε κι αυτό, είναι στα αγγλικά αλλά γράφει πολύτιμες πληροφορίες:

https://www.twowheelingtots.com/10-distinguishing-features-of-balance-bikes/.   

Είναι δυόμιση χρονων ακριβώς κ 92 εκατοστά . Αυτο που είδα ξεκινάει από δύο χρόνων ..!!!

4 ώρες πρίν, marakiz είπε:

πρίν από 36 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Είναι δυόμιση χρονων ακριβώς κ 92 εκατοστά . Αυτο που είδα ξεκινάει από δύο χρόνων ..!!!

Ε θα είδατε κάποιο για μεγαλύτερο παιδάκι μωρέ. Αν σε ενδιαφέρει κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ. Από ύψος και ηλικία είστε σίγουρα μια χαρά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...