Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γενικότερα είμαι αρνητική στις αγορές επίπλων από το ΙΚΕΑ καθώς ναι μεν έχουν απίστευτα χαμηλές τιμές αλλά δεν είναι και τόσο ποιοτικά. Βέβαια θα μου πείτε "ότι πληρώνεις παίρνεις" (λογικό).

Χθες πήγαμε με τον άντρα μου γιατί θέλαμε να αγοράσουμε ταβλες για κάτω από το στρώμα και είδα μία καινούρια κούνια στο παιδικό τμήμα που την ερωτεύτηκα. Όλη ροζ μήκους 70 * 1,20 και αρκετά γερή και δεν είχε σχέση με όλες τις άλλες εκεί. Εγώ λύσσαξα! ήθελα να την αγοράσω, αλλά δεν είμαστε τόσο σίγουροι για τα χρώματα και για την ποιότητα γενικότερα. Τέτοια όμορφη κούνια δεν είχα ξαναδεί.... και έλεγα να αγοράσω και ένα καλύτερο στρώμα εκτος ΙΚΕΑ. Γνωρίζει κανείς σχετικά με αυτή τη κούνια;

(ίδιο πάχος ξύλου και χρώμα αλλά σε κρεβάτι)

bedikea.jpg

Διαφημίσεις

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμας ειναι όλο το σπίτι απο ΙΚΕΑ και δεν εχουμε κανένα πρόβλημα. Περνάνε συνεχώς απο ελέγχους και τους εμπιστευομαι περισσότερο απο κατι συνοικιακά επιπλάδικα που ειναι τελειως κουκουρουκου.

Τα μονα που δεν αξίζουν ειναι αυτά που ειναι σε εντελώς ξεφτίλα τιμη...

Συμφωνώ με yogini. Και μας το σπίτι μας είναι ikea-σπίτι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και μια χαρά βγήκαν όλα προς το παρόν. Ο μόνος ενδοιασμός που έχω για τις κούνιες ικεα είναι ότι δεν είναι τόσο ευέλικτες όσο άλλες που γίνονται και μετά για 5-6 χρονών κλπ οότε κούνια θα πάρω κανονική, ψιλοακριβή από έξω γιατί σε αυτό θέλω να επενδύσω για αρκετά χρόνια και να αντέχει πολύ.

Την κούνια που λες την είδα και εγώ και είναι όντως όμορφη και μια κοπέλα από εδώ μέσα στο τοπικ με τις φωτογραφίες από δωμάτια των ζουζουνιών την έχει στο δωμάτιο τους. Ρώτα την μήπως και ξέρει κάτι παραπάνω να σου πει. :wink:

edit: δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1510&postdays=0&postorder=asc&start=795

gwggp2.png ISWTp2.png

η ροζ αυτη κουνια ειναι τελεια!!!!!!!!!!!

γιατι καλε να μην ειναι καλη και αξιοπιστη?επειδη ειναι ικεα?κι εμεις εχουμε παρα πολλα επιπλα και δεν εχουμε κανενα προβλημα..

τελος παντων.

στο ικεα στο αιγαλεω ειχε 2 τετοιες στο τμημα προσφορων στη μιση τιμη,ν δεν κανω λαθος 80ε..οχι ελαττωματικες,απλως προιοντα εκθεσης.

παρε ενα τηλ να δεις

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα πάω να την πάρω!

Εγώ την είδα στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου και είχε 175 χωρίς στρώμα.

Αποφεύγω γενικά τα εκθεσιακά γιατί την είχα πατήσει άσχημα με τη κουζίνα μου (φούρνο και εστίες) καθώς ήθελα αυτό το μοντέλο και δεν κυκλοφορούσε πια και πήρα την εκθεσιακή, μου έκλεψαν τα ταψιά και τις σχάρες, όλα μα όλα τα κουμπιά τα αντικατέστησα γιατί χαλούσαν το ένα μετά το άλλο και η bosch βέβαια δεν αναλαμβάνει ευθύνη ούτε εγγύηση για εκθεσιακά βέβαια άλλα μου είχε πει ο πωλητής του Συκάρη!

Όσον αφορά τις ακριβές, είχα πληρώσει του γιου μου την kitten με 500 χωρίς στρώμα πριν από σχεδόν 3 χρόνια (γαλάζιος μίκι με μίνι τρομερή). Το μήκος είναι 1,30 (ενώ του ικεα 1,20). Ο γιος μου είναι ήδη 97 πόντους και αν δεν είχα μείνει έγκυος μετά βίας θα τη χρησιμοποιούσε για ένα χρόνο ακόμη. ʼσε που αφού την πλήρωσα μαύρο χρυσάφι έμαθα ότι φτιάχνονται στη Βουλγαρία και όχι Αγγλία και Αμερική που λένε... ας πρόσεχα και ας έψαχνα!

Το Σαββατο πηγα στα Ικεα και να σας πω την αμαρτια μου μου αρεσαν πολυ τα οσα ειδα εκει. Δυστυχως δεν πηρα κουνια γιατι θα μου δωσει τελικα η κουνιαδα μου αυτη που ειχε για τα παιδια της, αλλα το μετανιωσα. Η σειρα με τα ασπρα επιπλακια που εχει για το δωματιο ειναι πολυ ομορφη, αρκει βεβαια να τη διακοσμησεις κ αναλογως. Τελικα πηραμε μια αλλαξιερα-ντουλαπι λευκη, ενα ραφι με γατζακια και τον υπεροχο ταρανδο-κουνια που κανει το δωματιο πολυ ομορφο!Εκτος απο αυτα πηρα παντα, κουβερτα, στρωμα αλλαξιερας, 6 σετ σεντονια, 10 σαλιαρες, κουτια φυλαξης, καλαθι για απλυτα, κουνουπιερα, καλαθακια,φωτιστικο, ρολοι κ ισως και αλλα που δε θυμαμαι και ολα αυτα με 300 ευρω.Πραγματικα στεναχωρηθηκα που δεν πηρα και την κουνια.Θα εκανε τελειο σετ. Κ οσο σκεφτομαι οτι σε ολα τα πρατηρια μου ζητουσαν απο 80-150 ευρω μονο για την προικα.Αντε ρε απο κει. Και επειδη ξερω οτι πολλοι θα πουνε, ικεα και κινεζικα και ινδικα κλπκλπ, σας ενημερωνω λοιπον οτι ολες οι μεγαλες εταιρειες σε αυτες τις χωρες εχουν εργοστασια. Ετσι ειναι ο καπιταλισμος. Για οσες λοιπον δε θελετε ζωγραφιτσες κλπ και σας αρεσει το απλο και μοντερνο τρεχατε ικεα...κ για τα παρελκομενα οι τιμες συμφερουν.

Φιλια

Εμείς θα πάμε αύριο να την αγοράσουμε! Ήδη σήμερα θα πάω να αγοράσω και 3 στρώματα, ένα για το κρεβάτι του γιού μου και δύο για τις κούνιες. Τώρα όσον αφορά την προίκα είχα πάρει τα αντίστοιχα με την κούνια και τα είχα πληρώσει χρυσορυχείο.... ούτε καν χρυσάφι, ακόμη κλαίω τα λεφτά, πραγματικά....

Και εγώ πήρα όλα τα έπιπλα του μωρού από ΙΚΕΑ και δεν το μετάνοιωσα καθόλου!!!!!!! Πλήρως σεταρισμένα ειδικά η λευκή σειρά HENSVIK είναι πάρα πολύ όμορφη. Θα στείλω φώτο μόλις το τελειώσω (λίγο έμεινε )!!!!!!!!!!!

Βγήκαν πάρα πολύ οικονομικά και δεν το έκανα από τσιγκουνιά φυσικά, απλά μου άρεσαν πολύ περισσότερο απ΄αυτά που κυκλοφορούν με αρκούδακια, φατσούλες κτλ... Γούστα είναι αυτα.

Πάντως με την προίκα μώρου το έχουν καταντήσει αηδία...... :evil: είναι πανάκριβα χωρίς λόγο, βρήκα προίκες που έβγαιναν πιο ακριβές από το κρεβάτι, αν είναι δυνατόν!!!! ... απλά εκμεταλευονται την τρέλλα και χαρά που έχεις!!!!!

Το έχω ξαναπεί, στο αντίστοιχο θέμα και το ξαναλέω. Λευκές κούνιες Hesvnik με στώματα από το mothercare.Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το κάγκελο είναι σταθερό και έχει δυο διαφορετικές θέσεις για το στρώμα (ότι ακριβώς είχε και η κούνια του Mothercare που ζαχαρώναμε εκείνη την περίοδο). Και αλλαξιέρα της ίδιας σειράς. Είναι μια χαρά όλα. Στην απόφαση αυτής της αγοράς, μας βοήθησε πολύ φίλη, μητέρα διδύμων που ακριβοπλήρωσε τις κούνιες κρεβατάκι των μωρών της σε γνωστό κατάστημα, ώστε να τις κρατήσε μέχρι την ηλικία των 5 ως κρεβατάκι, και τελικά τα μωρά έσπασαν τη μια σε ηλικία 1,5 έτους από τα χοροπηδητά...

Γενικά, ότι έχουμε πάρει από το ΙΚΕΑ είναι ΟΚ.[/img]

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα πάω να την πάρω!

Εγώ την είδα στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου και είχε 175 � χωρίς στρώμα.

Αποφεύγω γενικά τα εκθεσιακά γιατί την είχα πατήσει άσχημα με τη κουζίνα μου (φούρνο και εστίες) καθώς ήθελα αυτό το μοντέλο και δεν κυκλοφορούσε πια και πήρα την εκθεσιακή, μου έκλεψαν τα ταψιά και τις σχάρες, όλα μα όλα τα κουμπιά τα αντικατέστησα γιατί χαλούσαν το ένα μετά το άλλο και η bosch βέβαια δεν αναλαμβάνει ευθύνη ούτε εγγύηση για εκθεσιακά βέβαια άλλα μου είχε πει ο πωλητής του Συκάρη!

οκ,απλωςστο ικεα αν το βρει στις προσφορες το παιρνεις επι τοπου,οποτε την τσεκαρεις

αντε,καλες αγορες

Κοριτσια κ εμας το δωματιο μας (του μωρου εννοω! :lol: )

ειναι απο το ικεα κ δεν εχουμε κανενα απολυτως προβλημα.

Ισα ισα προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο βρεφικο δωματιο που ειδα, και ηταν κ πανακριβα.

Και φυσικα εκανα την συγκεκριμενη αγορα γιατι εχω ηδη υποψιν μου την κουνια της μικρης με τι κρεβατακι θα την αλλαξω, παλι απο ικεα φυσικα κ θα γινει ενα υπεροχο παιδικο δωματιο.

Κι εμείς από εκεί την πήραμε. Γίνεται και μονό κρεβάτι. Πάντως φαίνετε αντοχής. «Κάρφωνε» ο σύζυγος τα ξύλα και μου έκανε τρομερή εντύπωση!!!! Δεν κουνιέται τίποτα.

Διαφημίσεις

Την αγοράσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να τη μεταφέρουμε και θα μας την φέρει η μεταφορική του ΙΚΕΑ αύριο ή μεθαύριο. Κόστος κούνιας 179 και 12 μεταφορικά. Στρώμα θα πάρω μάλλον είτε από την Elite strom

Κι εμείς κούνια έχουμε πάρει την λευκή από τα ΙΚΕΑ και

από την έξω πλευρά την ζωγραφίσαμε (αστεράκια-λουλουδάκια-πεταλούδες κτλ)

όντως είναι πολύ γερή και έχει και δυο θέσεις για το στρώμα ..μια αρκετά ψηλά για νεογέννητα και μια πολύ χαμηλά για όταν σηκώνονται μπουσουλάνε κτλ!

Κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα ΙΚΕΑ!

κοριτσια,

εμεις μονταραμε την αλλαξιερα της ιδιας σειρας και ειναι σουπερ!!!πολυ ομορφη με αρκετα ραφια και χωρους κ μια θεση για να αλλαζεις το μωρο που δεν κουνιεται με τιποτα.εβαλα απανω και διαφορα λουτρινα και αμεσως εδειξε το δωματιο. τελικα μου φαινεται θα αφησω την κουνια της κουνιαδας μου και θα παω να παρω και την κουνια απο τα ικεα.να παρετε ολες και τον κουνιστο ταρανδο.δεν κανει για νεογεννητα αλλα ειναι φοβερος.κανει το δωματιο κουκλιστικο.

Και εγώ κορίτσια πήρα τα πάντα για το δωμάτιο της μπέμπας μας από το ΙΚΕΑ, κούνια,αλλαξιέρα βιβιλιοθήκη,συρταρίερα χαλάκια διακοσμητικά κουτακαι και δεν το μετάνιωσα όλα HENSVIK αφού να φανταστέιτε την κούνια μου την έφερε ο μπαμπάς μου από την Αθήνα γιατί δεν την έβρισκα στην Θεσσαλονίκη ήταν σε έλλειψη,μέχρι και την πάντα,φωτιστικό,κουρτίνες κουνουπίερα όλα σεταρισμένα από Ικεα η σειρά fabler έχει γίνει κουκλίστικο με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτος.Μέχρι και προστατευτικό στρώματος της πήρα για να γίνει ποιο αφράτο το στρώμα της χε χε

Κι εγω απο ΙΚΕΑ πηρα την κουνια του μπεμπακου σε μπλε χρωμα και δεν το μετανιωσα καθολου. Ειναι γερη και εμπιστευομαι περισσοτερο τους Σουηδους σε θεματα ποιοτητας και ασφαλειας. Πιστευω οτι στο ΙΚΕΑ μπορεις να βρεις ποιοτικα και καλα προιοντα απλα ειμαστε ολοι λιγο προκατειλημμενοι και τα μαγαζια βρισκουν ευκαιρια να μας πασαρουν κατωτερη ποιοτητα σε τρελες τιμες. :twisted:

Κι εγώ fun του IKEA!!!

Τα επιπλάκια για το δωμάτιο της μικρής μου, όπως και πολλά αξεσουάρ, τα έχω πάρει από εκεί. Αφού ταίριαζε πιο πολύ με το γούστο μου πώς να το κάνουμε. Έχω πάρει την σκούρα καφέ σειρά, σαν αντικέ νομίζω τη χαρακτιρίζει. Σ' εμένα προσωπικά αρέσει πολύ σαν αποτέλεσμα. Τώρα, από πρακτικής πλευράς: για την κούνια δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί η μικρή κοιμάται ακόμα στο λίκνο στο δωμάτιο μαμάς-μπαμπά (για να μην πω στο κρεβάτι μας, άντε να μην το πω...), ελπίζω να βγεί καλή. Είμαι όμως δυσαρεστημένη με τη συρταριέρα γιατί τα κόντρα πλακέ που έχει στα συρτάρια της έχουν υποχωρήσει από το βάρος του περιεχομένου κι έχουν κλατάρει, μάλλον θέλουν κάρφωμα... α, οφείλω να το πω.

Πάντως θέλω σύντομα να ανεβάσω και φωτο από το αποτέλεσμα. Θα πάω σύντομα να πάρω και μοκέτα (μάλλον από το ΙΚΕΑ), θέλω να βάλω και τις κουρτίνες επιτέλους και μερικές ακόμα διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Μόνο στρώμα δεν πήρα απο το ΙΚΕΑ, εγώ δεν είχα πρόβλημα, οι άλλοι έπεσαν να με φάνε. Και τελικά πήρα κοκοφοίνικα από το Mother Care.

Aυτά.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

εμένα πάλι ο γιατρός δεν με άφησε να πάρω κοκοφοίνικα όταν του το είπα ούτε αυτά με τα ελατήρια του άρεσαν μου είπε σκέτο λάτεξ σκληρό και βάλε και ένα υπόστρωμα αν θέλεις.... βέβαια η κουνιάδα μου που πήρε κοκοφοίνικα το έβρεξε η μπέμπα της και βρωμάει τώρα το στρώμα και θα πάρει άλλο.. τσάμπα τόσα λεφτά μωρε και έτσι και εγώ πήρα από το mothercare το λάτεξ χωρίς ελατήρια αλλά όταν είπα να πάρω από το ΙΚΕΑ και μένα πέσαν να με φάνε όλοι εκτός του συζύγου ε... και τους άκουσα βέβαια το μετάνιωσα γιατι το πήρε μια φίλη μου και το είδα από κοντά εμένα το ίδιο μου φάνηκαν

• 10 months later...

Γεια σε όλες!

Κι εγώ fan του ΙΚΕΑ! Έχουμε πάρει αρκετά έπιπλα για το σπίτι και τώρα σκεφτόμαστε να πάρουμε και την κούνια από εκεί. Ξέρω ότι οι κούνιες του είναι λίγο μικρότερες σε σχέση με των άλλων καταστημάτων με βρεφικά και θα ήθελα να μάθω τί γίνεται αν θελήσουμε να πάρουμε στρώμα από κάπου αλλού. Θα κάνουμε ειδική παραγγελία; Δέχονται παραγγελίες τα καταστήματα βρεφικών και στρωμάτων;

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

Γεια σε όλες!

Κι εγώ fan του ΙΚΕΑ! Έχουμε πάρει αρκετά έπιπλα για το σπίτι και τώρα σκεφτόμαστε να πάρουμε και την κούνια από εκεί. Ξέρω ότι οι κούνιες του είναι λίγο μικρότερες σε σχέση με των άλλων καταστημάτων με βρεφικά και θα ήθελα να μάθω τί γίνεται αν θελήσουμε να πάρουμε στρώμα από κάπου αλλού. Θα κάνουμε ειδική παραγγελία; Δέχονται παραγγελίες τα καταστήματα βρεφικών και στρωμάτων;

Δεν θα κάνεις καμία ειδική παραγγελία, απλά θα ζητήσεις στρώμα 60χ120 που είναι κ τα κρεββατάκια του ΙΚΕΑ, εγώ το δικό μας στρώμα το πηρα από Mothercare στα 138? αλλά χωρίς κοκοφοίνικα-δεν τον ήθελα με τίποτα όμως!

Εκείνες οι μεγάλύτερες είναι αυτές που γίνονται παιδικό κρεββάτι μετά για ως 5χρονών. Εγώ έχω την άσπρη την HENSVIK και είναι έως 2 χρονών η κούνια αυτή, θα της αγοράσω από ΙΚΕΑ πάλι ένα μονό κανονικό κρεββάτι! Λιγουρεύομαι εκείνο το ωραίο το μεταλλικό το άσπρο ή το μάυρο!Πολύ ρομαντικό μου κάνει!

εμεις ςχουμε την παιδικη ασπρη ντουλαπα κ την ραφιερα/αλλαξιερα χωρις το κοματι της αλλαξιερας,επισης γ το χωριο αγορασαμε μια κουνια που κανει 45 ευρω κ το στρωμα αλλα 35 κ ειναι μια χαρα,πιο ωραια απο αυτην που πηραμε απο την ποδηλατουπολη που ταχα μου ειναι μεχρι 5 ετων,τι θα την κανει 5 χρονων θα της εχω παρει κρεβατακι

NJMAp3.png