Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θερμοκρασία σώματος και ωορηξία


Recommended Posts

Έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα της παρακολούθησης της θερμοκρασίας σώματος και της ωορηξίας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει ή πέφτει με την ωορηξία?Στους διάφορους πίνακες όπως ο ακόλουθος όμως βλέπω ότι πέφτει και φτάνει στο μέγιστο την 20η μέρα. Δε βγάζω νόημα.

 

Basal_Chart.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ο εμμηνος κυκλος εχει 2 φασεις θερμοκρασιας. Στην πρωτη φαση ειναι 36,3-36,8, ενω στην δευτερη ειναι υψηλοτερη, πανω απο 37. Η δευτερη φαση διαρκει περιπου 2 εβδομαδες και ολοκληρωνεται οταν πεφτει η θερμοκρασια, πριν ερθει περιοδος. Οπως φαινεται και στο διαγραμμα που εβαλες η θερμοκρασια αρχιζει να ανεβαινει απο την 14η ημερα που συμβαινει η ωορρηξια. Οποτε, πρεπει να θερμομετρας καθε μερα, το πρωι, την ιδια ωρα, πριν σηκωθεις απ'το κρεβατι, επειτα να σημειωνεις την θερμοκρασια σε διαγραμμα και μετα απο καποιους κυκλους θα εχεις μια εικονα για το ποτε εχεις γονιμες μερες (οι οποιες προηγουνται της ωορρηξιας, η οποια ειναι η τελευταια γονιμη μερα). Δηλαδη η αυξημενη θερμοκρασια συμβαινει τις μη γονιμες μερες. Ελπιζω να εγινα κατανοητη:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Από τα πονάκια και τα έντονα υγρά κατάλαβα ότι είχα ωορηξία τη Παρασκευή, που ήταν 11η μέρα. Τη Παρασκευή δε μέτρησα σωστά τη θερμοκρασία, όμως το Σάββατο ήταν 36.6, τη Κυριακή 36.8, τη Δευτέρα 36.8 και σήμερα 36.9.

Επαφές με τον άνδρα μου είχαμε από τη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα. Ήταν γόνιμες μέρες?

Δεν είναι πάντα η ωορηξία τη 14η μέρα του κύκλου?

Link to comment
Share on other sites

Αν την Παρασκευη ειχες ωορρηξια τοτε οι γονιμες ηταν Τεταρτη, Πεμπτη και Παρασκευη. Σε σταθερο κυκλο 28 ημερων τοτε η ωορρηξια ειναι συνηθως την 14η ημερα, χωρις να ειναι απολυτο και οι γονιμες μερες 2 μερες πριν, δηλαδη 12η και 13η. Επισης, μπορει να μην πραγματοποιειται ωορρηξια σε καθε κυκλο. Για να καταλαβεις ποτε εχεις εσυ ειδικα ωορρηξια τοτε θα παρακολουθεις την θερμοκρασια ανελλιπως για αρκετους κυκλους και τοτε θα εχεις μια εικονα για τις γονιμες μερες σου. Παντως τα πονακια ειναι ενδειξη ωορρηξιας και η αλλαγη των υγρων (πιο αραια και διαυγη, σαν ασπραδι αυγου) ειναι ενδειξη γονιμων ημερων.

 
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα δηλαδή να έμεινα έγκυος! Σ' ευχαριστώ πάντως, με κατατόπισες πλήρως. Κι εγώ νόμιζα ότι η ωορρηξία είναι πάντα τη 14η ημέρα και μου φάνηκε περίεργο να έχω ωορρηξία από τη 11η μέρα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Σε σταθερο κυκλο 28 ημερων τοτε η ωορρηξια ειναι συνηθως την 14η ημερα, χωρις να ειναι απολυτο και οι γονιμες μερες 2 μερες πριν, δηλαδη 12η και 13η.

(να συμπληρωσω) και 1 μερα μετα, δηλαδη και 15η. Οποτε πιθανον να ησουν γονιμη και το Σαββατο που ηρθατε σε επαφη.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...