Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαστεξ και τρόποι αντιμετώπισης της χαλαρότητας

marialk

Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες! Έχω έναν προβληματισμό. Γέννησα με καισαρική πριν δύο βδομαδες. Μπορώ να κάνω κάτι για την κοιλιά; Λαστεξ, ζώνη κτλ; Θα δω διαφορά; Ρώτησα χθες το γιατρο μου και μου είπε ότι τζάμπα θα βάλω, δεν κάνουν τίποτα. Όσο είναι να μαζέψει η κοιλιά, μαζεύει μόνη της.

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να σου πω στα σίγουρα ομως από τη δική μου εμπειρία δεν είδα διάφορα.Έσφιξε όσο ήταν άλλα οχι όπως πριν χωρις συστηματική χρήση latex.Νομίζω οτι ειναι καθαρα θεμα σωματοτυπου.Να ξέρεις βέβαια ότι εμένα η γυναικολόγος μου είπε οχι πριν τις 40 μέρες και οχι σφιχτά στους μηρους λόγω των αρτηριών

• Like 1

Εγώ ήξερα μία κοπέλα που έβαζε κορσέ κ τον εσφιγγε αρκετά κ υπήρχε αποτέλεσμα, το ίδιο έκαναν κ τα παλιά τα χρόνια με τους κορσέδες κ είχαν λεπτές μέσες αλλά κατά πόσο επιτρέπεται δεν ξέρω. Δεν τον δοκιμασα, ιδιαίτερα με την καισαρική κ την  τομή δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Πάντως έχω ακούσει κ έχω δει τα αποτελέσματα

20 ώρες πρίν, marialk είπε:

Καλησπέρα μαμάδες! Έχω έναν προβληματισμό. Γέννησα με καισαρική πριν δύο βδομαδες. Μπορώ να κάνω κάτι για την κοιλιά; Λαστεξ, ζώνη κτλ; Θα δω διαφορά; Ρώτησα χθες το γιατρο μου και μου είπε ότι τζάμπα θα βάλω, δεν κάνουν τίποτα. Όσο είναι να μαζέψει η κοιλιά, μαζεύει μόνη της.

Να σου ζησει το μωράκι σου!

Είχα ρωτήσει κι εγώ το γυναικολόγο μου και με συμβούλεψε να μην βάλω λαστεξ για να αφήσω τα όργανα να πάνε μόνο τους στην θέση τους. Οι μύες της κοιλιάς "μαζεύουν" με γυμναστικη, εννοείται μετά τις σαράντα μέρες. Προσωπικά, δεν χρησιμοποίησα τίποτα και ούτε γυμναστική έκανα. Ή κοιλιά μου μέχρι να σαραντησω έγινε ακριβώς  όπως πριν μείνω εγκυος. Βέβαια ποτέ δεν ήμουν φέτες.:P

Να κάνεις λίγο υπομονή και θα μαζέψει μόνη της. Όταν περάσει λίγος καιρός και πάρεις το οκ απο το γιατρό σου μπορείς να ξεκινήσεις κ γυμναστική. Να τρως υγιεινά και να ενυδατώνεσαι, ό.τι θα έκανες για να είναι υγιές το δέρμα σου και το σώμα σου γενικότερα.

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Διαφημίσεις

Zωνη αν ήταν να χρειαστείς θα σου το είχε πει ο γιατρός, έχει να κάνει με το πώς έχει γίνει η τομή, τι προστασία χρειάζεται.

Για το έξτρα δέρμα, αν είναι μόνο δέρμα, θα μαζέψει και θα μείνει μόνο μία γραμμή, υπολόγισε σε μισό με ένα χρόνο, και μετά σιγά σιγά και η γραμμή θα σβήνει. Αν κάτι δεν έχει κάνει καλά ο γιατρός από πλευρας αισθητικής, μπορεί να σου μείνει ένα μικρό "δίπλωμα" στο σημείο, για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από πλαστική (ή δεύτερη καισαρική σε πιο ¨καλλιτέχνη¨ γιατρό) αλλά αυτό θα το δεις μετά το χρόνο.

Αν έχεις πάρει έξτρα βάρος, προφανώς μέχρι να το χάσεις, η κοιλιά δε θα είναι όπως ήταν, αλλά εξαρτάται από το πόσο είναι και πόσο θα προσπαθήσεις για να το χάσεις φυσικά. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να το σκέφτεσαι, και σίγουρα και σε ένα - δυο μήνες δε θα έχει καμία σχέση ο,τι βλέπεις τώρα με το πώς θα είσαι τότε..

εγω δεν θα σου προτεινα καθολου να το φορεσεις..η παρατεταμενη χρηση του μπορει να προκαλεσει ατροφια στους κοιλιακους μυες και να μην παρεις χαμπαρι για ποτε εγινε. επιπλεον αν φτανει μεχρι το μηρο , επειδη ειναι πολυ σφιχτο μπορει να σου σπασει επιφανειακα αγγεια και να δεις στο ποδι σου μωβ σημαδακια..δεν ειναι κι οτι καλυτερο!

Εγώ παρόλο που δεν πήρα κιλά η κοιλιά μου δεν έγινε ποτέ όπως πριν μέχρι που ξεκίνησα πάλι την γυμναστική.

Τίποτα δεν θα είναι αποτελεσματικό αν δεν κάνεις γυμναστική, εννοείται βέβαια όχι απο τώρα, είναι νωρίς ακόμα. Περίμενε να σου δώσει το οκ ο γιατρός σου.