Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ασκηση στην εγκυμοσύνη - κάνετε ;;

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια! Ειναι η δεύτερη φορά που γράφω :) ! Ειμαι στην 23 εβδομαδα  και, ενώ μέχρι τον τέταρτο μήνα ειχα παρει πολυ το πολυ 2 κιλά , τωρα εχω βάλει μεςα σε ενα μήνα πέντε :oops: . Και το κακό ειναι οτι έφαγα και πολλεες βλακειες και πηρα πολλα κιλά απότομα, οποτε τωρα προσπαθώ να τρώω παντα υγιεινά και λέω να κανω και τίποτα σε άσκηση που εμαθα οτι γενικά κανει καλο. Μαρεσει πολυ το περπάτημα , οποτε κανω κάπου 3 φορες την εβδομαδα επι μια ωρα , και λέω να κανω και ελλειπτικό. Εσείς κάνετε κάποια μορφή άσκησης ;; 

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έκανα γυμναστική στην εγκυμοσύνη. Εδώ πού τα λέμε ούτε πριν ασκουμουν. Ξεκουραζομουν συνέχεια και περπάτημα ξεκίνησα στον ένατο. 

Από φαγητό δεν έτρωγα ιδιαίτερα. Βασικα το βραδινό το είχα κόψει από τον έκτο γιατί μου έφερνε καούρες και δεν μπορούσα να κοιμηθω.Ταραζα όμως τα φρούτα! Και κιλά δεν πήρα πολλά. 

• Like 1

πρίν από 51 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Το περπατημα ειναι οτι καλυτερο, κι αφου σου αρεσει κιολας τελεια! Σου παραθετω ενα παλαιοτερο σχολιο μου για να μην τα ξαναγραφω :wink: 

Α σευχαριστώ !

Mama_Anesti σ έπιασαν οι καούρες ε; Τουλάχιστον αυτο σε εκανε να μην τρως πολυ. Εγω παλι τ βράδυ ειναι που κανω όλες τς λαιμαργιες, αν και πιστεύω οτι μπορώ να το ελέγξω. Πηγα σήμερα και εκανα ελλειπτικό ενα μισάωρο , μπορώ να πω με κούρασε λιγότερο απο το περπάτημα:-D

Διαφημίσεις

22 ώρες πρίν, Christina ❤️ είπε:

Mama_Anesti σ έπιασαν οι καούρες ε; Τουλάχιστον αυτο σε εκανε να μην τρως πολυ. Εγω παλι τ βράδυ ειναι που κανω όλες τς λαιμαργιες, αν και πιστεύω οτι μπορώ να το ελέγξω. Πηγα σήμερα και εκανα ελλειπτικό ενα μισάωρο , μπορώ να πω με κούρασε λιγότερο απο το περπάτημα:-D

Γενικά στην εγκυμοσυνη δεν είχα όρεξη για φαγητά. Το πρωί ετρωγα τοστ με γάλα, μετα το μεσημεριανό και έπειτα όσα φρούτα ήθελα! Μιλάμε για πολύ φρούτο! Με δροσιζαν, τα ήθελα πολύ! Έτσι πήρα έξι κιλα στην εγκυμοσύνη, το πρώτο στον 7ο, 2 στον 8ο και 3 στον ένατο. 

Γυμνασου αφού σου αρέσει και έχεις την έγκριση του γιατρού σου. Οι λαιμαργιες που λες δεν πειράζουν. Την ώρα αν μπορείς έλεγξε γιατί το βράδυ δεν υπάρχει η ευκαιρία να καούν οι παραπανισιες θερμιδες. Εκτός κι αν αρχίσεις μεταμεσονύκτιο περπάτημα! :P

Φρόντισε να τρέφεσαι σωστά παίρνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για σένα και το μωρακι σου!

• Like 1

To να κάνεις αρκετή γυμναστική ώστε να αντισταθμίσεις μία υπερβολική διατροφή είναι αδύνατον, εκτός αν αθλείσαι έντονα και πολλές ώρες τη μέρα, που δε νομίζω ότι κανείς θα το ξεκινούσε στην εγκυμοσύνη. Οπότε για τον έλεγχο του βάρους, θα πρέπει να επικεντρώσεις στο πόσο και τι τρως. Από εκεί και πέρα, σε μία εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα, σαφώς και κάνει καλό η άσκηση. Δε θα ξεκινησεις τίποτα που δεν έκανες πριν όμως, εκτός αν είναι ήπιες μορφές άσκησης, που μπορείς και να θέσεις εσύ το ρυθμό: περπάτημα, κολύμβηση, γιόγκα για εγκύους κλπ. Αν ως τώρα έκανες ελλειπτικό, βάρη, τρέξιμο ή δεν ξέρω τι άλλο, δε νομίζω να υπήρχε θέμα να συνεχίσεις, αλλά γενικά δεν ξεκινάς νέες μορφές άσκησης σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

• Like 1

On 29/12/2017 at 6:55 ΜΜ, Christina ❤️ είπε:

Γεια σας κοριτσια! Ειναι η δεύτερη φορά που γράφω :) ! Ειμαι στην 23 εβδομαδα  και, ενώ μέχρι τον τέταρτο μήνα ειχα παρει πολυ το πολυ 2 κιλά , τωρα εχω βάλει μεςα σε ενα μήνα πέντε :oops: . Και το κακό ειναι οτι έφαγα και πολλεες βλακειες και πηρα πολλα κιλά απότομα, οποτε τωρα προσπαθώ να τρώω παντα υγιεινά και λέω να κανω και τίποτα σε άσκηση που εμαθα οτι γενικά κανει καλο. Μαρεσει πολυ το περπάτημα , οποτε κανω κάπου 3 φορες την εβδομαδα επι μια ωρα , και λέω να κανω και ελλειπτικό. Εσείς κάνετε κάποια μορφή άσκησης ;; 

Χριστίνα γεια σου,  εγώ στην 1η εγκυμοσύνη πήρα πολλά κιλά και στο τέλος υπέφερα πολύ.  Τώρα είμαι στη 2η εγκυμοσύνη στην 19η εβδομαδα και κάνω πιλάτες 2 φορες την 7μαδα και απο την αλλη 7μαδα ξεκιναω και μια φορα κολυμβητηριο.  Δεν ξερεις ποσο πολυ με εχει βοηθησει, υπεφερα πολυ με την πλατη μου και τωρα ειμαι μια χαρα !  Επισης με βοηθησε πολυ και στην ψυχολογια μου.  Σου συνιστω ανεπιφυλακτα να ξεκινησεις γυμναστικη, απλα δεν ξερω αν το ελλειπτικο ειναι καταλληλο, ξερω σιγουρα οτι βοηθαει πολυ το πιλατες, η γιογκα και η κολυμβηση.  Επισης καλυτερα να περπατας καθε μερα περιπου 4 με 5 χλμ, εγω τουλαχιστον τοσο περπαταω !  Σου ευχομαι τα καλυτερα, με το καλο το μωρακι σου !

• Like 1

Σευχαριστώ Μαριλενα για την απάντηση σου. Περπάτημα και εγω τοςο κανω περίπου , 4-5 χιλιόμετρα , και μου παιρνει γύρω στη μια ωρα. Το έψαξα για το ελλειπτικό γιατι μου αρέσει πολυ , και ειδα οτι συνίσταται πολυ πολυ στην εγκυμοσύνη σαν μορφή άσκησης, εφόσον βέβαια δεν υπαρχει κάποιος ιατρικός λόγος που επιβάλλει το αντίθετο. Ειναι καθαρά αερόβια άσκηση που δεν καταπονεί καθόλου τις αρθρώσεις , no impact το λενε στα αγγλικά αυτο, και το καλο ειναι οτι τα περισσότερα μηχάνηματα μετρούν και τις σφυξεις , οποτε ελέγχεις και καλύτερα την ένταση. Αποτι εχω ακούσει μέχρι 140 επιτρέπεται να πανε οι παλμοί. Εγω μιςη ωρα που κανω , ειμαι στους 120-130 και κανω κάπου 2,5-3 χιλιόμετρα 

Διαφημίσεις

• 5 weeks later...

Γεια σας και παλι , μετα απο τοσο καιρο ειμαι πλεον στο τριτο τριμηνο, 28 εβδομαδων! Αυτες τις πεντε εβδομαδες πηρα 1 κιλο μονο, δλδ συνολικα εχω παρει 8. Ημουν 52 πριν την εγκυμοσυνη, τωρα ειμαι 60, νομιζω το... εσωσα αυτο που εγινε με τα πεντε κιλα στον πεμπτο μηνα!!! Μπορω να πω οτι με βοηθαει η γυμναστικη, περπατημα και ελλειπτικο στο γυμναστηριο, αλλα το βασικοτερο ειναι η διατροφη κοριτσια. Αν δεν προσεξουμε να τρωμε υγειινα και οχι βλακειες , γλυκα και πιτσες, δεν ελεγχουμε το βαρος που βαζουμε! Ελπιζω να συνεχισω ετσι και πιστευω δεν θα παρω πολλα ακομα, αντε 4-5  ακόμα;

• Like 2