Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγχωμένη 8η εβδομάδα -τιμές Ζαχαρου νηστειας

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια !! Πραγματικά έχω πέσει πολύ ψυχολογικά. Μετά από δυο αποβολές πριν ένα χρόνο (η μια στην 4η η άλλη στην 8η εβδομάδα) και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες τα καταφέραμε και τώρα είμαι στην 8η εβδομάδα! Από την αρχή ξεκίνησα με filicine prezolon utrogestan  καθώς και αντιθρομβοτικες clexane. Εδώ και μια εβδομάδα έχει προκύψει θέμα με το ζάχαρο και με πρώιμες τιμές νηστείας από 93 μέχρι και 98 (οι ενδιάμεσες είναι καλές) . Ο ενδοκρινολόγος μου είπε το θελουμε κάτω από το 92. Φοβάμαι ότι θα χρειαστώ και ινσουλίνη και με πιάνει πανικός !! Πράγματι αισθάνομαι σαν άρρωστη και έχω πέσει πολύ..  Μπορώ να έχω μια βοήθεια σας παρακαλώ γιατί έχω τρελαθεί !!

Διαφημίσεις

Γιατι να τρελαθείς; Δεν είναι το τέλος του κόσμου το ζαχαρο! Θα ακολουθήσεις τη διατροφή που θα σου δώσουν, αν χρειαστεί θα κάνεις ινσουλίνες και μετα το μωρακι σου θα έχεις το νου σου να το ψάξεις και για διαβήτη 2 πια. Μην αγχώνεσαι, δεν είναι τόσο πολύπλοκο ούτε θα πάθεις κάτι εσυ και το μωρο αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού.

Ευχαριστώ για το μήνυμα σου απλά θέλω να πάνε όλα καλά αυτή την φορά και ενώ θέλω τόσο να το απολαύσω όλο κάτι καινούριο ακούω και φοβάμαι πάλι!! Ο ενδοκρινολόγος πριν λίγο που μίλησα μου είπε ότι επειδή οι πρώιμες μετρήσεις είναι από 98 μέχρι 93 θα ξεκινήσω ινσουλίνη .. και την φοβάμαι μην μου ρίξει πολύ το ζάχαρο και πάθει κάτι το μωράκι μου!

Εγω δεν καταλαβαίνω, η τιμή αυτή για ποιό λόγο είναι οριακή; δεν ειναι καλη;;

πόσο θα έπρεπε να είναι; 

οπωσδηποτε θα σου συστηνα να παρεις δευτερη γνωμη πριν ξεκινησεις οποιαδηποτε αγωγη...

οχι τιποτε αλλο αλλα έτσι θα νιωσεις οτι κανεις το σωστο, θα κανεις λιγο παραπανω ερωτησεις για να ξέρεις γιατί και πως λειτουργει και για ποιό λόγο στο προτείνουν.

Έχεις δικαίωμα στην πληρη ενημέρωση, το ότι έχεις ανησυχια σημαίνει οτι δεν σου εξήγησαν καλά ή οτι εχεις αμφιβολία. Άρα παρε μια δευτερη γνωμη και τάραξε τον ανθρωπο στις ερωτησεις να ενημερωθεις κ να σου φυγει η αμφιβολια.

• Like 1

Ευχαριστώ για την απάντηση belleblue μου είπε ότι το θελουμε να είναι κάτω από 92 , θα πάω και για δεύτερη γνώμη όπως λες απλά μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν όλοι οι ενδοκρινολόγοι- διαβητολογοι τον διαβήτη κύησης και ότι είναι λίγοι οι ειδικοί . Απλά αισθάνομαι ότι με έχουν τρελάνει και έχουν σπείρει έναν πανικό μέσα μου !! 

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου μην αγχώνεσαι!!! Εγώ στην αρχή της κύησης είχα 96! 

Με τρόμαξε λίγο η μαμά μου και ο γιατρός, και έτρωγα μετά 2 γλυκά την εβδομάδα (αντί για 2/ημέρα). Αποτέλεσμα όταν έκανα καμπύλη γλυκόζης ( στις 15 εβδομάδες για να βεβαιωθούμε αν υπάρχει η όχι πρόβλημα ) είχα τιμή νηστείας 78! Και εννοείται οι υπολοιπες τιμές έπεφταν φυσιολογικά! 

Μην αγχώνεσαι! Καλύτερα κατά τη γνώμη μου να ζητήσεις τη γνώμη άλλου ενδοκρινολόγου! Χωρίς καμπύλη, να σου λέει από τώρα ινσουλίνη ; Δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό! 

• Like 1

Marigat με κανεις και νιώθω καλύτερα !!! Σου έδωσε ινσουλίνη ή μόνο δίαιτα γιατί εμένα εκτός ότι κάνω δίαιτα και έχω κόψει την ζάχαρη (ούτε κόκκο ζάχαρης μου είπε) θέλει να μου δώσει και ινσουλίνη !! Θα των ρωτήσω και άλλον  αυτό που λες μήπως πρέπει πρώτα να κάνω καμπύλη γιατί οι τιμές την υπόλοιπη μέρα (μια ώρα μετά το γεύμα μεσημεριανό και δείπνο) είναι από 96 μέχρι 118. 

On 16/11/2017 at 3:04 ΜΜ, Evouni είπε:

Ευχαριστώ για το μήνυμα σου απλά θέλω να πάνε όλα καλά αυτή την φορά και ενώ θέλω τόσο να το απολαύσω όλο κάτι καινούριο ακούω και φοβάμαι πάλι!! Ο ενδοκρινολόγος πριν λίγο που μίλησα μου είπε ότι επειδή οι πρώιμες μετρήσεις είναι από 98 μέχρι 93 θα ξεκινήσω ινσουλίνη .. και την φοβάμαι μην μου ρίξει πολύ το ζάχαρο και πάθει κάτι το μωράκι μου!

Θα ζητήσεις οδηγίες διατροφής, θα σου δώσουν οδηγίες πώς να μετράς το ζάχαρο, και αν χρειαστεί θα κάνεις και τις ινσουλίνες. Το μωρό κινδυνεύει από το ζάχαρο, όχι από την θεραπεία.

• Like 1

@Evouni Με την καμπύλη μετράμε τιμή νηστείας, πίνουμε ένα ποτηράκι γλυκόζης με νεράκι ( θα στη δώσουν στο μικροβιολογικό) και μας μετράνε μια ώρα μετά τη γλυκόζη και μετά στις 2 ώρες. Σκέψου λοιπόν πως θα πρέπει να πας στο μικροβιολογικό και να κάτσεις για 2μιση ώρες περίπου!! Είναι απαράδεκτο να σου δώσει θεραπεία από τώρα χωρίς καν να έχεις κάνει καμπύλη διότι τα νούμερα 93-98 είναι μέσα στα όρια, είναι αυξημένα μεν, ωστόσο δεν σημαίνουν απαραίτητα πως έχεις ήδη ζάχαρο! 

Εγω είχα κόψει από μόνη μου γλυκά και περιόρισα τον υδατάνθρακα(ψωμιά ζυμαρικά ρύζια πατάτες κλπ) διότι είναι το ίδιο με η ζάχαρη! 

Τωρα βέβαια το έχω παρακάνει πάλι και ο θεός βοηθός!!! 

Προσπαθησε να προσεχείς την διατροφή σου χωρίς υπερβολές! Ούτε να στερηθείς κάτι ούτε να υπερβάλεις! 

Και προς θεού!! Το μωρό σου δεν θα πάθει τίποτα με τιμή νηστείας 93-98!!!!

Πάρε τη γνώμη κάποιου άλλου ειδικού!!! αν από τώρα σου δίνει ινσουλίνη, δηλαδή στην 28η τι θα κάνει ;;;

@marigat  Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον !! Αυτό που λες θα κάνω και είναι λογικό να πρέπει να κάνω την καμπύλη πρώτα πάντως θα πάω και σε άλλον να πάρω μια δεύτερη γνώμη!! Με καθησυχασες για φοβήθηκα μην πάθει κάτι το μωράκι μου και το είχα πάρει βαριά και αισθανόμουν και τύψεις μην πάθει κάτι εξαιτίας μου! 

Διαφημίσεις

Ζαχαρο νηστείας 92 και πάνω αρκεί για διάγνωση διαβητη κύησης, ειδικά αν έχει μετρηθεί πάνω από μία φορά.

Ο,τι και να δείξει η καμπύλη, η διάγνωση έχει γίνει. Στην καμπύλη αρκεί μία τιμή να είναι πάνω από τα όρια οχι ολες και εδώ έχεις την αρχική τιμή πάνω από το όριο,

Επειδή είναι πολύ αρχή, λογικά θα χρειαστεί δίαιτα για την υπόλοιπη εγκυμοσύνη, γιατί το ζάχαρο θα φανεί απότομα στο τρίτο τρίμηνο. Μετά χρειάζονται μετρήσεις τακτικά στο σπίτι και πιθανόν ινσουλίνη. Η δίαιτα δεν είναι απλά να κόψεις τη ζαχαρη, οπότε θα πρέπει ο γιατρός να σου δώσει συγκεκριμένο διαιτολόγιο με οδηγίες μέτρησεις υδατανθράκων

Αν είσαι Αθήνα,έχει πολύ καλό ενδοκρινολογικό με ειδίκευση στο διαβήτη κύησης το Ελενα. Πηγαίνεις ως έγκυος χωρίς αναμονή για τακτικό ραντεβου.

• Like 1

Όπως τα λέει η ΑΡΓΚ, όντως στην εγκυμοσύνη ισχύουν άλλες τιμές για το νηστείας, κι ενώ υπό συνθήκες εκτός κύησης οι τιμές αυτές είναι ανεκτές, στην εγκυμοσύνη (η οποία ρίχνει εξ ορισμού το ζάχαρο νηστείας) χρειάζεται να είναι κάτω από 92.

GCqDp3.png qpsdp2.png

@ΑΡΓΚ Μια βασική κατεύθυνση διατροφής μου δώσανε και την ακολουθώ κατά γράμμα !! Μετά από μια εβδομάδα που κάνω διατροφή και μετρήσεις (4 την ημέρα) παρατηρώ ότι αρχίζει και πέφτει σταδιακά !! Σήμερα το πρωί είχα 91 και χθες 88!! Θα πάω να τον βρω αυτόν που λες να πάρω έστω μια δεύτερη γνώμη στο Έλενα που λες εκεί φαντάζομαι έχουν μεγάλη εμπειρία !! 

Εγώ πάλι θα επιμείνω πως κάθε ειδικός ορίζει διαφορετικές τιμές ως όρια για τον διαβήτη της κύησης, και γενικότερα για το ζάχαρο! 

Ωστόσο, επειδή ενδοκρινολόγος δεν είμαι, αλλά επειδή δεν θέλω και άσκοπα να σε τρομάξω ούτε να βγάλω από ένα νούμερο πορίσματα αν έχεις η όχι διαβήτη, θα επιμείνω να επισκεφτείς και άλλον γιατρό, να σε καθοδηγήσει ο ίδιος κατάλληλα!! 

Και προς θεού, οποίο και να είναι το αποτέλεσμα, μην ανησυχείς και κοιτά να χαρείς την εγκυμοσύνη σου!!! 

Και το γλυκό σου θα το φας και όλα!! ❤️

• Like 1

Εμενα που με παρακολουθει η κουκου στο ελενα...με τετοιες τιμες δε μου εδωσε ινσουλινη....παρολο που το οριο που δινει ειναι κατω απο 92......αν μπορουσες να την επισκεφτεις....εγω ειχα παει σε 5 πριν την ανακαλυψω....με ειχαν τρελανει....με ειχαν αγχωσει....

Δε σημαινει οτι εχεις διαβητη κυησης με αυτες τις τιμες.....τα μεταγευματικα σου λες οτι ειναι καλα.....οποτε μεχρι στιγμης  το παρακολουθεις στενα....μπορει να τσιμπησουν και τα μεταγευματικα μετα....μπορει να στρωσει το νηστειας αργοτερα....μπορει και να φουλαρει κι αλλο....ολα ειναι πιθανα....αλλα αφου το μετρας οτι ειναι θα το προλαβεις

Ειναι η 4η εγκυμοσυνη μου με διαβητη κυησης....εχω κανει διατριβη στο θεμα...στη πρωτη και σε αυτη ειχα καλο νηστειας....και ανεβαινα στα μεταγευματικα...ειδικα μετα το πρωινο...στη 2η και 3η ειχα τσιμπημενο νηστειας στο πρωτο τριμηνο...τιμες οπως οι δικες σου....οχι πανω απο 100...αλλα στο 2ο τριμηνο εμπαινε στα ορια...και ξεφευγε μια φορα στις 10 με 15 μερες....πχ 95....οχι τραγικα...την εβγαλα με σωστη διατροφη και περπατημα σε ολες....

εκτος εγκυμοσυνης η καμπυλη μου δειχνει οτι εχω προδιαβήτη.....

Edited by chrimai
  • Like 1

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Διαφημίσεις

@chrimai Αύριο έχω ραντεβού με τον ενδοκρινολόγο μου να του πάω τις μετρήσεις που έκανα εδώ και δυο εβδομάδες με το μηχανάκι που μου έδωσε !! Παρατήρησα ότι ενώ την δίαιτα την ακολουθώ κατά γράμμα την πρώτη εβδομάδα δεν είδα κάποια αλλαγή από την δεύτερη όμως βλέπω ότι το ζάχαρο νηστείας σταδιακά πέφτει !! Επίσης σήμερα πήρα από το μικροβιολογικό τις κλασικές εξετάσεις που μου έγραψε ο γυναικολόγος μου μέσα στις οποίες μου είχε βάλει να δω και το ζάχαρο  το οποιο έπεσε στο 81 από το 94 που είχα αρχικά !!! Σε κάθε περίπτωση για να είμαι ήσυχη θα πάω μα βρω την ενδοκρινολόγο που μου λες στο Έλενα (θεωρώ ότι και η @ΑΡΓΚ αυτήν εννοεί )

Κοριτσια μου σας ευχαριστώ τοοοοοσο πολύ για το ενδιαφέρον !!! Σας εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου !!!!!