Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμνιο και πρώτα αποτελέσματα

Recommended Posts

καλησπέρα, 

Είμαι καινούρια στο parents, μου κρατήσατε συντροφιά όλο αυτό τον καιρό της εγκυμοσύνης μου. 

Είναι η πρώτη μου, είμαι 36χρόνων και περιμένω κοριτσάκι. Είμαι στο τέλος της 23ης εβδομαδας και ως τώρα η εγκυμοσύνη μου κύλησε πολύ καλά.Προχθές κάναμε την β'επιπέδου (με αυχενική πολύ καλή) και μας είπε γα 3 ευρήματα τα οποία μεμονωένα είναι αδύναμα, αλλά σε συνδυασμό οδηγούν σε πιθανότητα για σύνδρομο down. Τελικώς και με πολλή βιασύνη την επόμενη μέρα προσχωρήσαμε σε αμνιοπαρακέντηση (αν και ήμουν απο ητην αρχή αρνητική, κυρίως για τον φόβο της αποβολής). Χθές πήραμε τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία ήταν φυσιολογικά για τις 3 βασικές τρισωμίες και για την κυστική ίνωση (την οποία με είχε ήδη βάλει ο γιατρός να κάνω). Το ερώτημα μου ειναι για πόσο καιρό υπάρχει ο κίννδυνος αποβολής και κατά δεύτερον πόσο σύμφωνα θα είναι τα πρώτα αποτελέσματα, με τα δεύτερα. 

Διαφημίσεις

Όταν είχα κάνει αμνιοπαρακέντηση η γιατρός μ είχε πει κανα 2-3 μέρες να προσέχω, να μην κουραζομαι κ τέτοια κ μετά να γυρίσω στην δουλειά, βέβαια κ εκεί με προσοχή. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής οπότε μην αγχωνεσαι. Εγώ για κάνα 2 εβδομάδες προσεχα παρά πολύ γιατί είχα διαβάσει στο ίντερνετ γι αυτό το όριο.  Όσον αφορά τα αποτελέσματα το πιο πιθανόν είναι ότι εφόσον τα πρώτα βγήκαν καλά κ τα αλλά έτσι θα είναι. Σ εύχομαι από εδώ κ στο εξής να απολαύσεις όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σ χωρίς άγχος κ με ένα υγιέστατο μωρό!

• Like 1

3 hours ago, mama16 said:

Όταν είχα κάνει αμνιοπαρακέντηση η γιατρός μ είχε πει κανα 2-3 μέρες να προσέχω, να μην κουραζομαι κ τέτοια κ μετά να γυρίσω στην δουλειά, βέβαια κ εκεί με προσοχή. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής οπότε μην αγχωνεσαι. Εγώ για κάνα 2 εβδομάδες προσεχα παρά πολύ γιατί είχα διαβάσει στο ίντερνετ γι αυτό το όριο.  Όσον αφορά τα αποτελέσματα το πιο πιθανόν είναι ότι εφόσον τα πρώτα βγήκαν καλά κ τα αλλά έτσι θα είναι. Σ εύχομαι από εδώ κ στο εξής να απολαύσεις όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σ χωρίς άγχος κ με ένα υγιέστατο μωρό!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Με βοηθά περισσότερο να ξέρω απο κοπέλες που είχαν ανάλογη εμπειρία, παρά να ενημερώνομαι απο τα διάφορα σαιτ (που και αυτάτα διαβασα σχεδόν όλα). Σου εύχομαι μόνο τα καλύτερα!

• Like 1

3 ώρες πρίν, mairaki_ είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Με βοηθά περισσότερο να ξέρω απο κοπέλες που είχαν ανάλογη εμπειρία, παρά να ενημερώνομαι απο τα διάφορα σαιτ (που και αυτάτα διαβασα σχεδόν όλα). Σου εύχομαι μόνο τα καλύτερα!

Να σαι καλα, κ σε σένα τα καλύτερα! Έχεις μέρες που την έκανες?? Είναι αγχωτική η εξέταση αλλά εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι τλκ δεν ήταν τπτ κ σε επόμενες εγκυμοσύνες ίσως να την ξανά έκανα. Αρκεί να βρεις κάποιον πιστοποιημένο γιατρό κ οι πιθανότητες αποβολής είναι μηδαμινές!

Καλημέρα 

Κ εγώ έκανα αμνιοπαρακεντηση πριν από μια εβδομάδα ακριβώς. Εμένα ο γιατρός μ είχε πει πως τα πρώτα 2 24ωρα θέλει προσοχή. Εγώ μετά από αυτές τις δύο μέρες σηκωνα κ σηκώνω κανονικά τη κόρη μ η οποια είναι 14 κιλα. Βέβαια είναι η δεύτερη φορά π κάνω αμνιοπαρακεντηση κ δεν έχω άγχος καθόλου. Την έκανα στο Παπαγεωργίου σε αντίθεση με την πρώτη φορά π φοβόμουν κ διάβαζα παντού τρομακτικά πράγματα κ πλήρωσα ένα κάρο χρήματα για να την κάνω έξω σε ιδιώτη με καλή φήμη. Έκλεισα ραντεβού από πολύ νωρίς κ πήγα βόλτα με τον άντρα μου κ τη κόρη μ χαλαρά χωρίς να ξέρω καν ποιος θα μ την έκανε. Κ μετά βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Τώρα για τα αποτελέσματα. Αν δεν κανω

λάθος δεν αλλάζουν αυτά. Ήδη έχουν βγει για τα τρία βασικά σύνδρομα κ δεν αλλάζουν. Απλά περιμένεις άλλα αποτελέσματα τώρα για άλλες παθήσεις. Καλή συνέχεια. Κ εγώ ακόμα περιμένω τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Οπότε υπομονή. 

Edited by inakiagapi

Διαφημίσεις

Με το καλό το μωράκι σου! 

Στην πραγματικότητα ο κίνδυνος αποβολής σχετίζεται με ενδεχόμενη μόλυνση κατα τη διαδικασία της εξέτασης, άρα υπάρχει μονο τα πρωτα 24ωρα. Μετα οι πιθανότητες ειναι όσες και αν δεν έκανες την εξέταση. Τα αποτελεσματα που εχεις παρει δεν αλλάζουν. Τωρα θα περίμενεις τα υπόλοιπα αποτελεσματα που αφορούν τα πολυ πιο σπάνια σύνδρομα (για να παίρνεις σε 2 δόσεις τις απαντήσεις καταλαβαίνω οτι ζήτησες να γινει το full πακέτο εξετάσεων). Σου εχει δωσει να παίρνεις κατι ο γιατρος σου? (Αντιβίωση, μαγνήσιο;)

16 hours ago, mama16 said:

Να σαι καλα, κ σε σένα τα καλύτερα! Έχεις μέρες που την έκανες?? Είναι αγχωτική η εξέταση αλλά εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι τλκ δεν ήταν τπτ κ σε επόμενες εγκυμοσύνες ίσως να την ξανά έκανα. Αρκεί να βρεις κάποιον πιστοποιημένο γιατρό κ οι πιθανότητες αποβολής είναι μηδαμινές!

Καλημέρα,

Την έκΑνα Τετάρτη πρωί, Δεν ήταν τίποτα σαν διαδικασία βέβαια Αλλά το ποσο μας τρόμαξαν που από την β' επιπέδου  (και αφού μείναμε 6 ωρες Γιατί η μικρή επέμενε να έχει το ένα της χεράκι μπουνιτσα) μας είπαν στο τέλος και τα ευχάριστα οπότε το ίδιο απόγευμα ειχ α ραντεβού με τον γιατρο μου όπου μου συνέστησε το ίδιο. Τα υπόλοιπα έγιναν σε συνοπτικές διαδικασίες. Την επόμενη το πρωί την είχα ηδη κάνει και την επόμενη μέρα μου Μου έστειλε το εργαστήριο τα πρώτα και πολύ βασικά αποτελέσματα. Ηρέμησαμε κλαίγοντας και απλά τώρα προσέχω πάρα πολυ. Απλά τις πρώτες 2 ημέρες ήταν υπερκινητικη και Και τώρα παλι μας δίνει σημασία όποτε θέλει. Ελπίζω να είναι καλα.

• Like 1

4 hours ago, less_serious said:

Με το καλό το μωράκι σου! 

Στην πραγματικότητα ο κίνδυνος αποβολής σχετίζεται με ενδεχόμενη μόλυνση κατα τη διαδικασία της εξέτασης, άρα υπάρχει μονο τα πρωτα 24ωρα. Μετα οι πιθανότητες ειναι όσες και αν δεν έκανες την εξέταση. Τα αποτελεσματα που εχεις παρει δεν αλλάζουν. Τωρα θα περίμενεις τα υπόλοιπα αποτελεσματα που αφορούν τα πολυ πιο σπάνια σύνδρομα (για να παίρνεις σε 2 δόσεις τις απαντήσεις καταλαβαίνω οτι ζήτησες να γινει το full πακέτο εξετάσεων). Σου εχει δωσει να παίρνεις κατι ο γιατρος σου? (Αντιβίωση, μαγνήσιο;)

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, σου εύχομαι τα Καλύτερα! Με καθυσηχαζετε ομολογώ Γιατί εχω διαβάσει και για κακη εξέλιξη μετά τις 3 ημέρες που δίνουν. Μου έδωσε μόνο amoxil για 5 ημέρες. Μαγνήσιο Όχι και γενικά ο γιατρός μου μου έχει δώσει μόνο πολυβιταμινες (παίρνω το iofolen). Ξέρεις όσο για την εξέταση δεν μας άφησαν επιλογή Γιατί έπρεπε να την κάνω πολύ βιαστικά και πολύ βιαστικά να πάρουμε τα αποτελεσματα άρα μας υποχρέωσαν κατά κάποιο τρόπο να πάρουμε το full πακέτο και αυτό που βγαίνει σε 1 εβδομάδα. Έγιναν ολα πολύ γρήγορα γιατί ο γιατρός φοβήθηκε ότι σε περίπτωση κακού αποτελέσματος θα έπρεπε να γίνει διακοπή  (απορώ πόσο εύκολα το ξεστομίζουν)....

4 ώρες πρίν, mairaki_ είπε:

Καλημέρα,

Την έκΑνα Τετάρτη πρωί, Δεν ήταν τίποτα σαν διαδικασία βέβαια Αλλά το ποσο μας τρόμαξαν που από την β' επιπέδου  (και αφού μείναμε 6 ωρες Γιατί η μικρή επέμενε να έχει το ένα της χεράκι μπουνιτσα) μας είπαν στο τέλος και τα ευχάριστα οπότε το ίδιο απόγευμα ειχ α ραντεβού με τον γιατρο μου όπου μου συνέστησε το ίδιο. Τα υπόλοιπα έγιναν σε συνοπτικές διαδικασίες. Την επόμενη το πρωί την είχα ηδη κάνει και την επόμενη μέρα μου Μου έστειλε το εργαστήριο τα πρώτα και πολύ βασικά αποτελέσματα. Ηρέμησαμε κλαίγοντας και απλά τώρα προσέχω πάρα πολυ. Απλά τις πρώτες 2 ημέρες ήταν υπερκινητικη και Και τώρα παλι μας δίνει σημασία όποτε θέλει. Ελπίζω να είναι καλα.

Όλα καλά θα πάνε, ήδη πέρασαν οι πρώτες δύσκολες μέρες.. Καλά αποτελέσματα κ στα υπόλοιπα!

• Like 1

@mairaki_ καταλαβαίνω την αγωνία σου. Ειμαι και εγω 36 και έγκυος στο δευτερο. Στο πρωτο δεν ειχα κάνει αμνιο. Στο δευτερο έκανα - αν και δεν υπήρχαν καθόλου κακές ενδείξεις - καθαρά απο δική μου πρωτοβουλία. Έκανε πολυ καλα κατα τη γνώμη μου ο γιατρος σου κι σου ειπε για το full πακέτο (εφόσον μπορούσατε να δώσετε τα 200-300 ευρώ διαφορα). Τα σύνδρομα που καλύπτει ειναι μεν πολυ πολυ σπάνια αλλα πολυ σοβαρά και επειδή δυστυχώς εχω στον κύκλο μου οικογένεια που τους εχει κάτσει αυτο το σπάνιο "λαχείο" θεωρώ   χαζο να εχεις μπει σε όλη τη διαδικασία και να μην αποκλείσεις και αυτές τις πιθανότητες. 

Σε ρώτησα για το μαγνήσιο γιατι εγω την 3η μερα μετα την αμνιο ειχα συσπασεις και έντονες μάλιστα. Τελικά δεν ηταν κατι σοβαρό, πέρασαν σε μια μερα με ξεκούραση και μαγνήσιο, αλλα φυσικά τρόμαξα... Εκ των υστέρων άκουσα για άλλες που ο γιατρος τους τους έδωσε προληπτικά μαγνήσιο (εμένα να καταλάβεις δεν μου ειχε δωσει καν αντιβίωση). 

• Like 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, less_serious said:

@mairaki_ καταλαβαίνω την αγωνία σου. Ειμαι και εγω 36 και έγκυος στο δευτερο. Στο πρωτο δεν ειχα κάνει αμνιο. Στο δευτερο έκανα - αν και δεν υπήρχαν καθόλου κακές ενδείξεις - καθαρά απο δική μου πρωτοβουλία. Έκανε πολυ καλα κατα τη γνώμη μου ο γιατρος σου κι σου ειπε για το full πακέτο (εφόσον μπορούσατε να δώσετε τα 200-300 ευρώ διαφορα). Τα σύνδρομα που καλύπτει ειναι μεν πολυ πολυ σπάνια αλλα πολυ σοβαρά και επειδή δυστυχώς εχω στον κύκλο μου οικογένεια που τους εχει κάτσει αυτο το σπάνιο "λαχείο" θεωρώ   χαζο να εχεις μπει σε όλη τη διαδικασία και να μην αποκλείσεις και αυτές τις πιθανότητες. 

Σε ρώτησα για το μαγνήσιο γιατι εγω την 3η μερα μετα την αμνιο ειχα συσπασεις και έντονες μάλιστα. Τελικά δεν ηταν κατι σοβαρό, πέρασαν σε μια μερα με ξεκούραση και μαγνήσιο, αλλα φυσικά τρόμαξα... Εκ των υστέρων άκουσα για άλλες που ο γιατρος τους τους έδωσε προληπτικά μαγνήσιο (εμένα να καταλάβεις δεν μου ειχε δωσει καν αντιβίωση). 

Με το Καλό σου εύχομαι και να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Εντάξει οφείλω να ομολογήσω πως τα 200-300 ήταν εκτός προϋπολογισμού Αλλά δεν το μετάνιωσα. Φυσικά και δεν αναιρω το πόσο σημαντική είναι η εξέταση αυτή Και πόσο σε καθησυχάζει Αλλά και αυτός ο κίνδυνος πάντα σε στοιχειώνει. Εμένα ο γιατρός που μου έκανε την αμνιοπαρακεντηση απλά με ρώτησε αν ο γιατρός μου μου ειχε δώσει αντιβίωση Αλλά και λόγω του ότι ολα έγιναν πολύ γρήγορα, Δεν μου ειπε κάτι. Είμαι στην 4η μέρα αντιβίωσης. Εσύ πως αισθανόσουν το μωρό τις πρώτες μερες; 

Εγω την έκανα νωρίτερα απο εσενα (21 εβδομάδες) αλλα η αλήθεια ειναι οτι τις μερες μετα την εξέταση το ένιωθα έντονα το μωρο. Μάλλον εχει να κάνει και με το οτι πρώτη φορά κάθισα (αναγκαστικά) στον καναπέ όλη μερα. 

Μην ανησυχείς καθόλου πάντως. Όσο περνάνε οι μερες, τόσο θα ηρεμεις! 

• Like 1

16 hours ago, less_serious said:

Εγω την έκανα νωρίτερα απο εσενα (21 εβδομάδες) αλλα η αλήθεια ειναι οτι τις μερες μετα την εξέταση το ένιωθα έντονα το μωρο. Μάλλον εχει να κάνει και με το οτι πρώτη φορά κάθισα (αναγκαστικά) στον καναπέ όλη μερα. 

Μην ανησυχείς καθόλου πάντως. Όσο περνάνε οι μερες, τόσο θα ηρεμεις! 

καλημέρα και καλή εβδομάδα, νομίζω πως έχεις δίκιο γιατί τις επόμενες μερες που άρχισα να σηκωνομαι το νιώθω μόνο οταν καθομαι. Ηρέμησα αρκετά ομολογώ. Να είστε όλες σας καλα! <3

Ki εγώ πριν 2 εβδομάδες έκανα, για 3 με 5 μέρες μου είπε προσοχή χωρίς ξάπλα, σε λογικά πλαίσια δηλαδή, όντως το 50% του κινδύνου είναι κατά το δεκάλεπτο της εξέτασης. Τα αποτελέσματα τα δεύτερα συνήθως δεν αλλάζουν γιατί αν το μωρό δεν έχει τα βασικά σύνδρομα συνήθως δεν έχει παράλληλα και σπάνια. Μετά από 15 μέρες σ' εμάς βγήκε ο μοριακός καρυότυπος και αργότερα ο απλός. Αντιβίωση δεν μου έδωσε καμία, δεν δίνουν όλοι όπως έμαθα και όντως όλα πήγαν πολύ καλά. Την έκανα σε πιστοποιημένη και πολύ γνωστή εμβρυομητρικό. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και για τα υπόλοιπα αποτελέσματα και νομίζω μπορείς πια να ησυχάσεις!

• Like 1

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 4 years later...

Γεια σας κορίτσια. 

Την Πέμπτη έκανα αμνιοπαρακέντηση. 

Την Παρασκευή έλαβα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Σε όλα ήταν ΔΙΣΩΜΙΑ (στις τρισωμιες 18,21,13) και αρνητική για Κυστική ίνωση, αν και είχα κάνει εξαρχής εξέταση για αυτό οπότε το ήξερα. 

Επειδή δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα πολύ να μου απαντήσουν κοπέλες που έχουν ξανά κάνει και ξέρουν..

Στα δεύτερα αποτελέσματα θα ξανά αναφέρουν κάτι για αυτές τις τρισωμιες 'η ξεμπερδεψαμε με αυτές? Μιλάω κάτι σχετικά με μωσαικισμο που είχα διαβάσει και κάτι για καλλιέργεια κυττάρων που γίνεται σε αυτά τα εκτενει αποτελέσματα. Οπότε θέλω να ξέρω αν έχω ξεμπερδεψει με τις 3 αυτές τρισωμιες. 

Πείτε μου αναλυτικά πως είναι τα αποτελέσματα τα 2α που αναμένω..

Έχω πολύ άγχος. 

Φαίνεται να έχω μικρό μωρό. Είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια ανάπτυξης αλλά χεράκια και ποδαράκια φαίνεται να είναι λίγο μικρότερα (εντός φυσιολογικών πλαισίων όμως). 

Αφού αποκλείσαμε την ΤΡΙΣΩΜΙΑ 18 , τώρα κάτι διάβασα για νανισμό και έχω παγώσει. 

Ιδίως επειδή αυτά δεν είναι κληρονομικά απαραίτητα. 

Από την άλλη εύχομαι απλά να κάνω ένα μικρό μωρό και τίποτα άλλο. 

Και η μαμά μου μας είχε βγάλει μικρά μωρά και τώρα είμαι 1.73

Είναι η γιατρός μου όμως που δεν με καθησυχάζει οπότε είμαι κ εγώ σε αναμμένα κάρβουνα. 

Διαφημίσεις