Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημόσιος θηλασμός

tozdel

Recommended Posts

όταν μια μαμά θηλάζει αποκλειστικά και βγαίνει έξω....τί γίνεται με τον θηλασμό??

θα ήταν πολύ ωραία να υπήρχαν χώροι για θηλασμό όπως υπάρχουν χώροι γα να αλλάξεις τις πάνες τους.

εσείς τι κάνετε???

edit admin

δείτε εδω το νέο θέμα αποκλειστικά για συμβουλές για δημόσιο θηλασμό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2110777#post2110777

το παρόν θέμα αποτελεί γενικής θεματολογίας thread με θέμα τον δημόσιο θηλασμό

Διαφημίσεις

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

I have been breastfeeding everywhere, restaurants, cafeterias, banks...

I don't mind where I am, if my child is hungry, she/he goes first :lol:

I have even been feeding my daughter in the church! :shock: Everybody thought that she is sleeping!!! :lol:

All those times I have been wearing special shirt for nursing, like this one http://www.babyidea.fi/imetys/glamourmom/bratop.html

νομίζω εξαρτάται απο το πόσο χαλαρή είσαι εσύ.

εδώ στην Ελλάδα είναι ο κόσμος εντελώς κομπλεξαρισμένος νομίζω με αυτό. Θεωρείται κάτι ταμπού. (τουλάχιστον για τους πιό μεγάλους. δεν γνωρίζω για τα παιδιά και τους κάτω των 25 ετών)

Στην Γερμανία όπου νά ναι θηλάζουν οι γυναίκες τα παιδιά τους και θεωρείται εντελώς φυσιολογικό. .... στο πάρκο στο παγκάκι κτλ... (εκεί έχει βέβαια παγκάκια, δεν τα έχουν καταστρέψει )

έχουν κάποια μπλούζα φαρδιά πάντα και μιά ζακέτα έτσι ώστε να καλύψουν το στήθος και λίγο το μωρό, και φαίνεται απλώς σαν να είναι το μωρο στην αγκαλιά της μητέρας.

Εξαρτάται λοιπόν απο εσένα και το αν θα αντέξεις τα έκπληκτα μάτια των εδώ ανθρώπων που δεν το έχουν συνηθίσει και αν θα αφήσεις αυτό το πράγμα να περιορίσει τις εξόδους σου.

ναι αυτό που λέει η sandra είναι πολύ βολικό - ένα ειδικό ρούχο για το θηλασμό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

θα ρωτήσω εδώ στην Ελλάδα εάν έχουν τέτοια μπλουζάκια.

προσωπικά δεν έχω κανένα κόμπλεξ να θηλάσω δημοσίως, όμως έχουν οι άλλοι και μερικές φορές το να βλέπω ¨λυσιάρικα" μάτια πάνω μου με τσατίζει, καθώς κι εγώ το θεωρώ άκρως φυσιολογικό και καθόλου ερωτικό!!

από την άλλη ενοχλεί έντονα τον άντρα μου να με βλέπουν έτσι...νιώθω πως πρέπει να τον σεβαστώ!!

θεέ μου, πόσο τριτοκοσμικοί και κολλημένοι είμαστε ακόμα!!!

ευχαριστώ κορίτσια :wink:

Όταν το μωρό μου ήταν πολύ μικρό και έτυχε να είναι και καλοκαίρι θήλαζα σχετικά άνετα, χωρίς να με καταλαβαίνουν, οπουδήποτε.

Αργότερα μεγαλώνοντας επειδή έκανε διάφορες κινήσεις, διέκοπτε, θήλαζε ξανά κλπ., αν δεν αισθανόμουν άνετα πήγαινα ή σε καμιά τουαλέτα ή στο αυτοκίνητο αν βόλευε ή απλά γυρνούσα πλάτη και κοίταζα τον τοίχο μέχρι να τελειώσω.

Οι ειδικές μπλούζες φαντάζομαι βοηθάνε πολύ αλλά δεν είναι και απαραίτητες. Εγώ εδώ στην Ελλάδα δεν βρήκα. Με κανένα πανάκι αν ήταν αναγκαίο την έβγαζα μια χαρά.

Πάντως για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, πρέπει να βοηθήσουμε κι εμείς που θηλάζουμε. Αν δεν αισθανόμαστε "ντροπή" θα το περάσουμε και στους άλλους ότι είναι ένα από τα πιο φυσικά πράγματα στον κόσμο.

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Το Σαββατοκυριακο προκειται να παμε την πρωτη μας βολτα με την μπεμπα αφου αυριο σαραντιζουμε και θελω να ρωτησω το εξης:επειδη το ταξιδι μας θα'ναι πολυωρο(3 ωρες),πως θα μπορω να διατηρησω τα μπουκαλια αποστηρωμενα οπως θα τα παρω απο το σπιτι?Υπαρχει καποιος τροπος?

Και κατι ακομη,το θηλαστρο αφου το αποστειρωσω,πρεπει να το βαλω στο ψυγειο,οπως ακριβως κανω και με τα μπουκαλια?

Σημειωνω οτι παρολο που θηλαζω,χρειαζεται να δινω συμπληρωμα στην μικρη μου και δεν εχω τσαντακι-ψυγειο η' κατι αναλογο.Επισης κανω καποιες φορες αντλησεις με το θηλαστρο της medela,το mini electric.

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Το Σαββατοκυριακο προκειται να παμε την πρωτη μας βολτα με την μπεμπα αφου αυριο σαραντιζουμε

Να σου ζήσει και με το καλό η βολτίτσα! :)

και θελω να ρωτησω το εξης:επειδη το ταξιδι μας θα'ναι πολυωρο(3 ωρες),πως θα μπορω να διατηρησω τα μπουκαλια αποστηρωμενα οπως θα τα παρω απο το σπιτι?Υπαρχει καποιος τροπος?

Μπορείς να τα πάρεις κλειστά με τη θηλή προς τα μέσα και κλεισμένη με το καπάκι ασφαλείας.

Και κατι ακομη,το θηλαστρο αφου το αποστειρωσω,πρεπει να το βαλω στο ψυγειο,οπως ακριβως κανω και με τα μπουκαλια?

Αυτό είναι λίγο πιο πολύπλοκο, βάλε το μέσα σε ένα καθαρό σακουλάκι συντηρήσεως.

Σημειωνω οτι παρολο που θηλαζω,χρειαζεται να δινω συμπληρωμα στην μικρη μου και δεν εχω τσαντακι-ψυγειο η' κατι αναλογο.Επισης κανω καποιες φορες αντλησεις με το θηλαστρο της medela,το mini electric.

Δεν είναι της ώρας (πάτε το ταξιδάκι σας και μετά το ξανασυζητάμε αν θέλεις) αλλά μια και τα αναφέρεις, θα μπορούσαμε αν θέλεις να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του μωρού για να καταλάβω γιατί δεν έχει πληρη γαλουχία. Το θήλαστρο που χρησιμοποιείς είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει γαλουχία...

Πάντα στη διάθεσή σου! :)

• 2 weeks later...

Ας υποθεσουμε οτι ...

-εχετε καλεσει κοσμο στο σπιτι, ισως καποια ζευγαρια που δεν ειναι κ κολλητοι σας, εχετε ανοιξει μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση κ την στιγμη εκεινη το μωρο σας θελει να θηλασει. Τι κανετε? Αφηνετε συξυλους τους καλεσμενους κ κλεινεστε σ' ενα δωματιο να θηλασετε ή θηλαζετε μπροστα στους φιλους σας?

- ειστε εξω για φαγητο ή καφε με παρεα κ το μωρο σας θελει να παρει κ αυτο ενα "σνακ" ,θηλαζετε μεσα στον κοσμο ή παρατατε παλι την παρεα κ κλεινεστε στο αυτοκινητο ή οπου αλλου για να θηλασετε?

Με λιγα λογια θηλαζετε σε κοινη θεα, ειδικα οταν ειστε με παρεα που περιλαμβανει ζευγαρια κ αντρες, που δεν εχετε πολυ θαρρος?

Πρεπει να ζηταμε την αδεια τους για να θηλασουμε μπροστα στην παρεα? Υπαρχει περιπτωση -σας εχει τυχει- να νιωσει καποιος αβολα?

.png.png[/url]

κοιτα.. μου εχουν τυχει και οι δυο περιπτωσεις.. εγω τι εκανα.. στην πρωτη

εχετε καλεσει κοσμο στο σπιτι, ισως καποια ζευγαρια που δεν ειναι κ κολλητοι σας, εχετε ανοιξει μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση κ την στιγμη εκεινη το μωρο σας θελει να θηλασει. Τι κανετε? Αφηνετε συξυλους τους καλεσμενους κ κλεινεστε σ' ενα δωματιο να θηλασετε ή θηλαζετε μπροστα στους φιλους σας?

τους λεω ενα με συγχωρειτε, με καλει ο παιδαρος μου και πρεπει να τον ταϊσω και πολυ απλα πηγα στην κρεβατοκαμαρα οπου και εκει εφαγε με την ησυχια του χωρις την "βαβουρα" που προκαλουσε η παρεα.. αφου φαγαμε ωραια ωραια ξαναγυρισαμε πισω και απλα συνεχισαμε την συζητηση απο το σημειο που την βρήκαμε εκεινη την στιγμη..

στην δευτερη περιπτωση

ειστε εξω για φαγητο ή καφε με παρεα κ το μωρο σας θελει να παρει κ αυτο ενα "σνακ" ,θηλαζετε μεσα στον κοσμο ή παρατατε παλι την παρεα κ κλεινεστε στο αυτοκινητο ή οπου αλλου για να θηλασετε?

αυτο μου ετυχε σημερα.. ειμασταν οικογενειακα σε ταβερνα (γιορταζε η νυφη μου) και την ωρα του φαγητου του μπεμπη φαγαμε στο σπιτι της γιατι ηταν διπλα απο το μαγαζι αλλα νομιζω οτι αν δεν ειχα αυτη την πολυτελεια θα θηλαζα στο αυτοκινητο οχι τοσο για τα κομπλεξικα βλεμματα οσο για να φαει το μωρο με την ησυχια του.. :wink::wink:

Πρεπει να ζηταμε την αδεια τους για να θηλασουμε μπροστα στην παρεα? Υπαρχει περιπτωση -σας εχει τυχει- να νιωσει καποιος αβολα?

mama-mia, σύμφωνα με το σαβουάρ βιβρ είναι ευγενικό όταν μπορούμε να ησυχάζουμε το μωρό, άρα το βάζουμε στο στήθος!!!

Αν κάποιος νιώσει αμηχανία, μόλις περάσει το πρώτο σοκ θα νιώσει καλύτερα!

Ειδικά όταν βρισκόμαστε σε τραπέζι, το να φάει και το μωρό μαζί μας είναι χαρά για όλους γιατί θα είναι πάρα πολύ ήσυχο και θα μπορέσουν όλοι να φάνε με την ησυχία τους, ακόμη και η μαμά!

Στις χώρες όπου φοράνε τσαντόρ, μπούρκα, μαντήλα, ο δημόσιος θηλασμός είναι αυτονόητος! Στις χώρες όπου το τόπλες είναι αυτονόητο μας προβληματίζει ο δημόσιος θηλασμός; :roll:

Με λιγα λογια θηλαζετε σε κοινη θεα, ειδικα οταν ειστε με παρεα που περιλαμβανει ζευγαρια κ αντρες, που δεν εχετε πολυ θαρρος?

Καλή μου, στα ζευγάρια το πρόβλημα είναι οι γυναίκες και όχι οι άνδρες... Οι άνδρες είναι χαλαροί με το θέμα θηλασμός, δεν σχολιάζουν, το βλέπουν θετικά, οι περισσότεροι θα ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν έτσι, θα σου στείλουν κι ένα χαμόγελο επιδοκιμασίας... Αν είναι αρνητικοί (δεν μου έχει τύχει) δεν θα μιλήσουν.

Ο δημόσιος θηλασμός είναι κοινωνικό έργο, διδάσκει την τέχνη του θηλασμού, υπενθυμίζει το φυσιολογικό, το κανονικό...

Συζητούσαμε πόσο απίθανο είναι να δούμε μια γυναίκα να θηλάζει πριν γεννήσουμε, ε, αν κρύβονται και όσες θηλάζουν θα γίνει ακόμη πιο απίθανο!

Το έχω ξαναπεί, πριν γεννήσω είχα δει μόνο μια μαμά να θηλάζει στην Ελλάδα. Είχα όμως την τύχη να δω και μία γερμανίδα φίλη που είρθε διακοπές στην Ελλάδα με το 2,5 μηνών μωρό και θήλαζε παντού! Ποτέ δεν προβληματίστηκε ούτε στα εστιατόρια που πηγαίναμε, ούτε αλλού. :wink:

Διαφημίσεις

Κι εγώ την ίδια απορία έχω αυτές τις μέρες! Σκέφτηκα πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα βγάζω γάλα με το θήλαστρο κι αν πεινάσει η μπέμπα στο δρόμο ή κάπου έξω θα είναι πολύ εύκολο να την ταίσω.

Αυτό το ταμπού υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, στην Γερμανία όπως μαθαίνω από την κουμπάρα μου βλέπεις πολύ συχνά γυναίκες να θηλάζουν σε δημόσιους χώρους!

Aglaia, κάτι άσχετο: σε 7 μέρες μπαίνω στον 9ο, μέχρι τώρα έβγαινέε ένα διαφανές κιτρινωπό κάπως υγρό από το στήθος(από αρχές του 4ου μέχρι κ πρόσφατα), σήμερα παρατήρησα κανονικό γάλα, άσπρο και μη διαφανές. Υπάρχει περίπτωση να πετρώσει αν δεν κάνω κάτι;

Σκέφτηκα πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα βγάζω γάλα με το θήλαστρο κι αν πεινάσει η μπέμπα στο δρόμο ή κάπου έξω θα είναι πολύ εύκολο να την ταίσω.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο και απλό... το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν είσαι διαθέσιμη, γιατί δεν του προσφέρεις το στήθος που το μυρίζει. Τα περισσότερα μωρά αρνούνται να πάρουν το μπιμπερό αν η μαμά είναι παρούσα. Τα μωρά δυσκολεύονται να καταλάβουν τη μη σταθερή συμπεριφορά της μαμάς.

Επίσης πολλά μωρά που δέχονται το μπιμπερό από τη μαμά, μετά από μερικές φορές αρνούνται το στήθος.

Πέρα από αυτά υπάρχουν και άλλα πρακτικά προβλήματα. Για να μεταφερθεί το μητρικό γάλα με ασφάλεια πρέπει να βρίσκεται μέσα σε τσαντάκι ψυγείο με παγοκύστη. Όταν το μωρό πεινάσει θα πρέπει το γάλα να ζεσταθεί. Άρα χρειάζεται κι ένα θερμός με ζεστό νερό. Στο καπάκι του θερμός θα κάνουμε μπαιν μαρί το μπουκαλάκι με το γάλα... Για να ζεσταθεί ένα μικρό μπιμπερό με γάλα χρειάζονται 6-7 λεπτά, το πιθανότερο είναι πως το μωρό θα αρχίσει να ουρλιάζει... Είναι πολύ πιο απλό να θηλάσει! :wink:

Αυτό το ταμπού υπάρχει μόνο στην Ελλάδα,

Αν και οι μητέρες που δεν έχουν θηλάσει το σκέφτονται, οι μητέρες που θηλάζουν το κάνουν με άνεση! Απλά οι μητέρες που θηλάζουν είναι λίγες στην Ελλάδα λόγω ελλειπούς υποστήριξης, δεν πιστεύω ότι είναι ταμπού. Στα 7 χρόνια που υποστηρίζω μητέρες μόνο 2 μητέρες δεν θήλαζαν δημόσια, όλες οι άλλες θήλαζαν παντού! :)

στην Γερμανία όπως μαθαίνω από την κουμπάρα μου βλέπεις πολύ συχνά γυναίκες να θηλάζουν σε δημόσιους χώρους!

Εκεί υπάρχουν πολλές γυναίκες που θηλάζουν και είναι πιο πιθανό να τις συναντήσεις! :wink:

Aglaia, κάτι άσχετο: σε 7 μέρες μπαίνω στον 9ο, μέχρι τώρα έβγαινέε ένα διαφανές κιτρινωπό κάπως υγρό από το στήθος(από αρχές του 4ου μέχρι κ πρόσφατα), σήμερα παρατήρησα κανονικό γάλα, άσπρο και μη διαφανές.

Είναι φυσιολογικό, απλά μην το πειράζεις!

Καλή συνέχεια! :)

Εδω θα δεις παρα πολλες γυναικες να θηλαζουν παντου.

Βαζουν ενα σεντονακι απο πανω και θηλαζουν

οπου βρουν και οπου σταθουν.

Δεν ενοχλει κανεναν αυτο, ολοι το θεωρουν πολυ φυσιολογικο.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

στο σπίτι, αν έχει έρθει πολύς κόσμος, ίσως αποσυρθώ για κανά τέταρτο στην κρεβατοκάμαρα κι αναλαμβάνει ο σύζυγος. Με δυο-τρεις φίλους όμως, έχω θηλάσει κανονικά στο καναπέ, συζητώντας παράλληλα ή τρώγοντας.

Όσον αφορά τα εστιατόρια, εκεί το έχω ξεσκίσει!! τη φοράω σε σλινγκ και έχω τα χέρια μου ελεύθερα να φάω κι εγώ πριν κρυώσουν οι πατάτες:P

προσέχω όμως να διαλέγω τραπέζι σε άκρη (και για αποφυγή τσιγάρου αυτό), να χωράει το καρότσι... βάζω επίσης σεντονάκι πάνω μου και όλα βαίνουν καλώς, εκτός κι αν η μικρή αρχίσει να μου τινάζει το σεντόνι και όσοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι θηλάζω μέχρι εκείνη τη στιγμή, το καταλαβαίνουν αμέσως :lol: σε αυτή τη περίπτωση, μπαίνω κι εγώ κάτω από το σεντόνι, κάνουμε φατσούλες και συνεχίζει το φαγητό της :)

λοιπόν το πρόβλημά μου δεν είναι ο θηλασμός... θηλάζω όποτε χρειαστεί,δεν το συζητώ αν το βρίσκω φυσιολογικό, 8) τα αυτονόητα δεν συζητούνται. Εμένα το πρόβλημά μου είναι οι κλειστοί χώροι και το τσιγάρο...γι'αυτό και δεν απολαμβάνω εξόδους με το μωρό. Για παράδειγμα με τον γιό μου,όταν ήταν καιρός που μπορούσες να κάτσεις σε τραπεζάκια έξω,τότε το χάρηκα,γιατί δεν ένιωθα τύψεις...τώρα όμως δεν το κάνω καθόλου. Περιμένω τον καλό καιρό και τα "τραπεζάκια έξω". Μέχρι τότε,φιλοι στο σπίτι ή εμείς στο σπίτι φίλων,και ο θηλασμός θηλασμός.... και φυσικά υπάρχουν και οι έξοδοι μόνοι μας όπου θέλουμε,χάρη στο θήλαστρο και στη γιαγιά :D

Διαφημίσεις

εμάς μας βόλεψε μέχρι στιγμής να πηγαίνουμε στα "κλειστά" εστιατόρια νωρίς το μεσημέρι (πριν τις 1) και νωρίς τα βράδια (γύρω στις 7). Έτσι, αποφεύγαμε τον πολύ κόσμο και το πολύ τσιγάρο.

Επίσης μας βόλευε στο να μην χαλάσουμε τη ρουτίνα της μικρής, η οποία στις 9 έκανε μπάνιο, μαμ και νάνι.

και εγω τους κλειστους χωρους και το τσιγαρο προσπαθω να αποφευγω και περιμενω πως και πως να φτιαξει λιγο ο καιρος για να βγαινουμε εξω με τη μπεμπα .... δε ξερω αν θα μπορω στη καφετερια αλλα σιγουρα λιγο πιο απομερα θα ταισω το μικρο μου.....

Εγώ απο το μαιευτήριο ακόμα θήλαζα μπροστά στο επισκεπτήριο και μου φαίνοταν τοοοοοσο παράξενο οι άλλες κοπέλες στο δωμάτιο που εβαζαν μπροστά τους παραβάν, τη μάνα τους, τον πατέρα τους για να μην τις δει μάτι!!!! Εγώ ανενόχλητη... και όταν κάποια στιγμή η μητέρα μου μεταξύ σοβαρού και αστείου μου έκανε "παρατήρηση" ... "μα καλά, μπροστά στους συναδέλφους σου;;;" εγώ απάντησα πως δε νομίζω πως μια γυναίκαι που θηλάζει μπορεί να τη δει κάποιος άνδρας "πονηρά" και συνέχιζα! Καλά δε λέω πως το έβγαζα φόρα παρτίδα αλλά όσο να' ναι... :wink:

Στο σπίτι κανονικά επίσης μπροστά σε κόσμο γιατί δεν ήθελα να χάνω και τη συνέχεια της συζήτησης :wink: και έξω (επειδή ήταν χειμώνας και σε κλειστούς χώρους με το μωρό δεν πηγαίναμε) ή έμπαινα σε κανα μαγαζί και ζητούσα αν μπορώ να θηλάσω κάπου (μην είμαστε και στο κρύο) και αν ήμουν τυχερή σε κάνα mothercare στο ειδικό δωμάτιο. Στα άλλα σπίτια επίσης κανονικά... Παρεπιτόντως, ίσως να ήμουν και τυχερή, όσες φορές ζήτησα κάπου να θηλάσω όλοι το αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη "τρυφερότητα" αλλά και με κόσμο σε σπίτια τους έβλεπα όλους χαρούμενους και άνετους που το έκανα στον ίδιο χώρο μαζί τους... τώρα αν ο μικρός είχε γκρίνια, αποσυρόμουν σε άλλο δωμάτιο, να είναι και εκείνος πιο ήσυχος, να πούνε και καμιά κουβέντα οι άλλοι! :D

Όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι δεν υπάρχει καμία διαφορά, αν θηλάζεις ή αν δίνεις πρόσθετο (παρά μόνο ίσως ότι με το θηλασμό τελειώνεις πιο γρήγορα). Όταν το παιδί πεινάει, λες συγνώμη και πας να το ταϊσεις. Εκτός να είσαι τόσο expert στο θηλασμό, που μπορείς διακριτικά, χωρίς να ενοχλείται το μωρό (το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι αυτό), να θηλάσεις μπροστά τους΄. Πρόσεξέ το αυτό με τους καλεσμένους. Ξέρω γυναίκες που δεν πέτυχαν τον θηλασμό για το λόγο αυτό. Δεν μπορούσαν να αφήνουν τους καλεσμένους τους μόνους ή το θεωρούσαν αγένεια. Δεν είναι κρίμα? Εγώ, έχοντας αυτό στο μυαλό μου δεν δέχτηκα για 40 μέρες κανέναν στο σπίτι. Για το έξω, με κάλυψαν οι άλλες κοπέλες. Γενικά για να πετύχει ο θηλασμός πρέπει να αισθάνεσαι βολικά εσύ και το μωρό. Οπότε επιλέγεις και την λύση που σε διευκολύνει.

Το τελευταίο που σκέφτηκα με τους καλεσμένους μας ήταν να γίνω αγενής... στην τελική καλεσμένοι μου δεν ήταν τέτοια άτομα, που φοβόμουν να με χαρακτηρίσουν έτσι δλδ... απλά προσωπικά και εγώ και το παιδάκι μου περνούσαμε μια χαρά ενώ ήμασταν όλοι μαζί... και προτείνω να το δοκιμάσετε άνετα... πέραν ελαχίστον εξαιρέσεων (γκρίνιας) που αλλάζαμε δωμάτιο... :wink:

Καλημερα και απο μενα :P

Εγω καταλαβα οτι σαβουαρ βιβρ με το μωρακι δεν εχει! Οι αναγκες του πανε πρωτα.

Τοσα χρονια που πηγαινα σε φιλους και κουμπαρους επισκεψη που ειχαν μικρα παιδια τις περισσοτερες φορες με παρατουσαν μονη μου να πιω καφε γιατι το μωρο πεινουσε, χεστηκε ή επρεπε να κανει μπανιο και νανι.

Τωρα αναγκαστικα κανω και εγω τα ιδια. Την μικρη την θηλαζω στην κρεβατοκαμαρα οταν εχω κοσμο κυριως για να μην αποσπαται η προσοχη της. Οσες φορες δοκιμασα να την θηλασω μπροστα σε φιλες μου, αυτες πλησιαζαν πολυ κοντα για να την "καμαρωσουν" και μας εκοβαν.

Οσο αφορα τις εξοδους και επειδη δεν νιωθω ανετα με ξενο κοσμο, εχω κανει μια λιστα με εστιατορια και καφε που εχουν parking διπλα ωστε να την θηλασω στο αμαξι ή εχουν ωραιες γωνιες για να απομονωθουμε.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Bizoudaki... :D

όταν έρχεται κάποιος από τόοοοσο κοντα να σας "καμαρώσει" κάνε το εξής: Άφησε να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα και μετά πες: Μπορείς να καθίσεις πιο πέρα γιατί αποσπάται η προσοχή του/της και θα αργήσουμε να τελειώσουμε;

Αν είναι φίλος/ συγγενής με κατανόηση (μόνο τέτοιους έβαζα σπίτι προσωπικά) θα κάνει πέρα απροβλημάτιστα!

:wink:

Και εγώ ακολουθώ την ίδια τακτική που ακολουθούν πολλές από τις προηγούμενες μανούλες.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με καπνό, δεν έχω αφήσει καφετέρια για καφετέρια και εστιατόριο για εστιατόριο.... Με σεντονάκι για τα αδιάκριτα βλέμματα, και να πω την αλήθεια όχι μόνο χωρίς ντροπή, αλλά και με αίσθημα "υπερηφάνειας"! :lol:

Στο μαιευτήριο που ήμουν σε τρίκλινο, δεν το συζητώ ότι δεν ασχολιόμουν με το επισκεπτήριο.....Εννοείται ότι ούτε καν τους κοίταζα....Είχα και τον κέρβερο δίπλα μου (τον άντρα μου) που αν καρφωνότανε κανένας έριχνε δολοφονικά βλέμματα!

:lol:

Σε εξωτερικούς χώρους, η καλύτερή μας!...Έχω θηλάσει στη θάλασσα (και μέσα και έξω!) σε παγκάκι, στο βουνό στο δάσος, στο δρόμο...παντού...

Στο σπίτι με καλεσμένους, ο κύκλος μας ξέρει την "σχεση" μου με το θηλασμό και δεν έχουν πρόβλημα, ή αν έχουν δεν το δείχνουν...Εξάλλου μιας και ήμουν από τις πρώτες "μαμάδες" της παρέας, "βοήθησα" πολλές από τις επόμενες και έτσι οι περισσότερες θηλάζουν πάνω απο 6 μήνες!

Εν ολίγοις δεν με ενοχλησε ποτέ η παρουσία του κόσμου, η αλήθεια είναι ότι το βλέπω και ως "χρεος" μου αν τύχει να χρειαστεί θηλασμός, να το κάνω σε κοινή θέα (με το σεντονάκι μας ή το sling μας), όχι για να φέρω σε δυσκολη θέση τον κόσμο, αλλά για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου , έτσι ώστε ο κόσμος να αρχίσει να θεωρεί το αυτονόητο, αυτονόητο!

Αυτό που λέει η Αγλαία:

Ο δημόσιος θηλασμός είναι κοινωνικό έργο, διδάσκει την τέχνη του θηλασμού, υπενθυμίζει το φυσιολογικό, το κανονικό...
:wink:

Όσες θηλάζουμε, νομίζω πρέπει να αρχίσουμε να το βλέπουμε κάπως έτσι το πράγμα, για να σταματήσει σιγά σιγά να ξενίζει ο θηλασμός και οι νεότερες να έχουν να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα!

Κάλο θα ήταν αφού είμαστε λίγες, θηλάζουσες να γίνουμε πολλές, θηλάζοντας σε δημοσίους χώρους :wink:

Προσωπικά, έχω θηλάσει το μωρό στην πλατεία της Ν.Σμύρνης στις 11 12 το μεσημέρι, προσέχω να μην φαίνεται το στήθος μου και να μην« βγαίνει»

φόρα παρτίδα στο δρόμο, νομίζω οτι κάποιοι που κοίταξαν στα πεταχτά προσπάθησαν να καταλάβουν τι γίνεται :!::!: Μια άλλη φορά ήμασταν στην παραλία του Φλοίσβου εκεί που περνάει το τραμ ,εγώ με το μωρό ,κάθισα σʼ ένα παγκάκι με πλάτη στο δρόμο και φάτσα την θάλασσα, και ήρθαν μια παρέα γερόντων βολτατζίδων και μπορώ να σου πω πως με έκαναν να νιώσω λίγο άβολα....με τον τρόπο που κοίταξαν.

Στο σπιτι μου και σε άλλα σπίτια που κάνουμε επίστεψη αναλόγως, δυστυχώς, με τον κόσμο που παρευρίσκεται , λέω δυστυχώς γιατι σʼ αυτο το θέμα σαν λαός το αντιμετωπίζουμε με ταμπού, και καθόμαστε και μιλάμε για σαβουαρ βιβρι του θηλασμοί :cry:

erica, στο σλινγκ την είχες σε όρθια θέση ή πλαγιαστή για θηλασμό???

έτσι έλεγα και εγώ να βάλω τη μικρή μου στη θάλασσα, πρώτη φορά φέτος!!

εγώ θέλω να δω μια μοντέλα να θηλάζει, σε κοινή θέα..ή τελοσπάντων, κάποια γνωστή στο κοινό....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...