Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβληματισμο για το βαρος 2 μηνών

Recommended Posts

Μετα απο αρκετο καιρο ενανερχομαι με νεες ανησηχιε. Η μπεμπα λιοπον ειναι 6 εβδομαδων πλεον και εχει φτασει στα 5,5 κιλα και εχει μηκος 59 εκ. Γεννηθηκε με 3,71 κιλα και φυγαμε απο το μαευτηριο με 3,6 κιλα και 52 εκ υψος. Το βαρος την γεννησης το αποκτησε στις πρωτες 5 ημερες που ημασταν στο σπιτι. Απο διατροφη θυλαζω σχεδον αποκλειστηκα με ενα γευμα ξενο γαλα ημερησιως αν και πολλες φορες δεν χρειαζεται να δινω συμπληρωμα. Ολλοι μου λενε οτι πηρε παρα πολυ βαρος και αναρωτιεμαι μηπως εχουν δικιο. Ο παιδιατρος λεει οτι ειναι μια χαρα το βαρος της αλλα και παλυ ανησυχω λιγο.

Επησης τις τελευταιες εβδομαδες εχουμε ενα θεματακι με τα κακα, δηλαδη πριν μιαμηση εβδομαδα περασαν 6 ημερες χωρις τιποτα , και τελικα δωσαμε υποθετο, με αυτο ενργηθηκε και ηταν τελειως φυσιολογικα. Τωρα ειμαστε παλι  στις 6 ημερεσ και ακομα τιποτα...

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , Δωρα είπε:

Μετα απο αρκετο καιρο ενανερχομαι με νεες ανησηχιε. Η μπεμπα λιοπον ειναι 6 εβδομαδων πλεον και εχει φτασει στα 5,5 κιλα και εχει μηκος 59 εκ. Γεννηθηκε με 3,71 κιλα και φυγαμε απο το μαευτηριο με 3,6 κιλα και 52 εκ υψος. Το βαρος την γεννησης το αποκτησε στις πρωτες 5 ημερες που ημασταν στο σπιτι. Απο διατροφη θυλαζω σχεδον αποκλειστηκα με ενα γευμα ξενο γαλα ημερησιως αν και πολλες φορες δεν χρειαζεται να δινω συμπληρωμα. Ολλοι μου λενε οτι πηρε παρα πολυ βαρος και αναρωτιεμαι μηπως εχουν δικιο. Ο παιδιατρος λεει οτι ειναι μια χαρα το βαρος της αλλα και παλυ ανησυχω λιγο.

Επησης τις τελευταιες εβδομαδες εχουμε ενα θεματακι με τα κακα, δηλαδη πριν μιαμηση εβδομαδα περασαν 6 ημερες χωρις τιποτα , και τελικα δωσαμε υποθετο, με αυτο ενργηθηκε και ηταν τελειως φυσιολογικα. Τωρα ειμαστε παλι  στις 6 ημερεσ και ακομα τιποτα...

Mε το βαρος που παίρνει το παιδί, δεν μπορώ να φανταστώ το συμπλήρωμα τι το θέλετε. Το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να κόψω το συμπλήρωμα, που μπορεί να σας προκαλεί από μόνο του και τη δυσκοιλιότητα.Αν το κάνεις γιατί το βραδυ δείχνει να θέλει να φάει επί ώρες, αυτό είναι φυσιολογική συμπεριφορά σε μωρό που θηλάζει, και προφανώς και δεν σημαίνει ότι δεν εχεις γάλα, ο ρυθμός ανάπτυξης εξάλλου το είναι η καλύτερη απόδειξη :)

Από εκεί και πέρα, ένα μωρό που θηλάζει μπορεί να μην ενεργηθεί και για 10 μέρες και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό λόγος για υπόθετο. Αν τη βλέπεις να δυσκολεύεται ή να έχει πονάκια, κόβεις το ξένο, κόβεις δοκιμαστικά και η ίδια τα γαλακτοκομικά για τουλάχιστον 10 μέρες και παρακολουθείς αν υπάρξει βελτίωση. Επίσης δοκιμάζεις να κάνεςι ασκησούλες στο μωρό: το βάζεις ανάσκελα, χαλαρώνεις πάνα και ρούχα και πιέζεις τα ποδαράκια στην κοιλιά για λίγα δευτερόλεπτα. Επαλαμβάνεις αρκετές φορές. Ποτέ μόλις έχει φάει για να μην κάνει αναγούλες

Αν την θηλαζεις αποκλειστικα ειναι φυσιολογικο να μην κακα για αρκετες μερες. Και ο δικος μου απο ενα σημειο και μετα εκανε σχεδον ανα 7 ημερες! Μην αγχωνεσαι :wink: Επισης, αυτο το ενα γευμα συμπληρωμα που της δινεις που και που κοψτο τελειως, δε της χρησιμευει σε τιποτα (ενα ισον κανενα που λενε). Για το βαρος επισης δεν θα αγχωνομουν, ακολουθει την δικη της καμπυλη. Ακου τον παιδιατρο, αν ηταν κατι θα στο ελεγε! Γενικως, ολα καλα...χαλαρωσε! Τα καταφερνεις τελεια!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Το περιεργο ειναι οτι οταν την προκαλεσαμε να κανει κακα ηταν τελειως νορμαλ (μετα απο συμβουλη του παιδιατρου δωσαμε υποθετω), μουσταρδη και πολτοδη. Τωρα δεν ξερω πως θα ειναι αλλα δεν δειχνει να ζορηζεται. Μασαζακι στην κοιλιτσα κανουμε ετσι και αλλιως αλλα δεν εχει διαφορα. Επειδη εχουμε και κολικους τα γαλακτοκομικα τα κοψαμε για καμια εβδομαδα (μας εχει πει για 3 ημερες για να δουμε) αλλα δεν ειδαμε βελτιωση. Και για ξενο υποαλλεργικο επινε συνολικα 100μλ σε αυτη τη εβδομαδα, σχεδον τιποτα δηλ. Τωρα σταματησα την διετα επειδη μας ειπαν να της κανουμε εξετασεις αιματος για την αλλεργια  και για το θυροειδη (εχω εγω) μηπως δειχνει κατι.

Και εχετε δικιο ωντος το βραδυ εχουμε θεμα με το γαλα αλλα οχι παντα μερικες φορες εχω αρκετα και κοιμαται 2ωρα αλλες ξυπναει ανα μισαωρο η δεν κοιμαται καθολου και φωναζει επειδη πειναει...

πρίν από 4 λεπτά , Δωρα είπε:

Το περιεργο ειναι οτι οταν την προκαλεσαμε να κανει κακα ηταν τελειως νορμαλ (μετα απο συμβουλη του παιδιατρου δωσαμε υποθετω), μουσταρδη και πολτοδη. Τωρα δεν ξερω πως θα ειναι αλλα δεν δειχνει να ζορηζεται. Μασαζακι στην κοιλιτσα κανουμε ετσι και αλλιως αλλα δεν εχει διαφορα. Επειδη εχουμε και κολικους τα γαλακτοκομικα τα κοψαμε για καμια εβδομαδα (μας εχει πει για 3 ημερες για να δουμε) αλλα δεν ειδαμε βελτιωση. Και για ξενο υποαλλεργικο επινε συνολικα 100μλ σε αυτη τη εβδομαδα, σχεδον τιποτα δηλ. Τωρα σταματησα την διετα επειδη μας ειπαν να της κανουμε εξετασεις αιματος για την αλλεργια  και για το θυροειδη (εχω εγω) μηπως δειχνει κατι.

Και εχετε δικιο ωντος το βραδυ εχουμε θεμα με το γαλα αλλα οχι παντα μερικες φορες εχω αρκετα και κοιμαται 2ωρα αλλες ξυπναει ανα μισαωρο η δεν κοιμαται καθολου και φωναζει επειδη πειναει...

Αν και γιατρός δεν είμαι, έχω μεγαλώσει τρία παιδιά και εχω θηλασει συνολικά αρκετά χρόνια. Η συμβουλή μου είναι να αλλάξεις παιδίατρο και να βρεις κάποια/κάποιον που να ξέρει από θηλασμό. Δεν ξερω αν η γιατρός σου έχει τη θέληση να βοηθήσει, αλλά σίγουρα δεν εχει εμπειρία, αυτά που λες είναι ελαφρώς εξωφρενικά. Εχει μετατραπεί μία φυσιολογική κατάσταση σε "υπερπαραγωγή" για να το πω απλά.

Συνοπτικά:

-τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν κακά σε κάθε γέυμα ή μία φορά τη βδομάδα. Και τα δύο είναι φυσιολογικά. 

-δεν έχει κανένα νόημα η αποχή από γαλακτοκομικά για μόνο 3 μέρες. Ούτε το υποαλλεργικό γάλα, θα είχε ένα νόημα διατροφή με γάλα για δυσανεξία στην καζεϊνη αλλά και πάλι δε θα ήταν τόσο αθώο όσο το μητρικό. Αν θες να δεις αν υπάρχει πρόβλημα, κόβεις όλα τα γαλακτοκομικά, σόγια, μοσχάρι και φυσικά ξένο γάλα, για 1-2 βδομάδες και παρατηρείς τι γίενται.

- το μωρό δεν εχει κανένα σύμπτωμα αλλεργίας, δεν καταλαβαίων γιατι το βασανίζει η γιατρός

- το θυρεοειδή τον έψαξαν υποχρωτικά στο μαιευτήριο, αμφισβητεί η παιδίατρος τα αποτελέσματα, και αν ναι, πώς σας το δικαιολογεί;

- τα μωρά που θηλάζουν το βράδυ μέχρι τους 2-3 μήνες συνήθως ζητάνε στήθος ανά μισάωρο. Ειναι το φυσιολογικό, όχι η εξάιρεση.

Διαφημίσεις

Επησης κατι αλλο ασχετο, το σαββατο που ηρθε ο παιδιατρος στο σπιτι ειπε οτι τα ουλα της μικρης ειναι πρησμενα, σαλια δεν εχει καθολου ακομα αλλα την γροθια προσπαθει να το βαλει στο στομα (νομηζω το γληφει μονο), ειναι δυνατον να της βγαινουν τα δοντια απο τωρα; Ειναι μονο 6 εβδομαδων και μερικων ημερων...

Μια και εχεις πολυ περισσοτερη εμπειρια για το θεμα να σε ρωτησω και κατι αλλο; Οταν  η μικρη αρχιζει να θηλαζει ειναι πανευτηχης επειδη τρεχει γρηγορα το γαλα στη συνεχια η ροη μειωνεται και αν δεν εχει χορτασει ακομα εκνευρηζεται και αρχηζει να με χτυπαει και να κλαιει. Σε αυτη τη περιπτωση τι μπορω να κανω. Εγω νομηζα οτι δεν εχω γαλα τοτε και για αυτο εδυνα το συμπληρωμα...

πρίν από 5 λεπτά , Δωρα είπε:

Μια και εχεις πολυ περισσοτερη εμπειρια για το θεμα να σε ρωτησω και κατι αλλο; Οταν  η μικρη αρχιζει να θηλαζει ειναι πανευτηχης επειδη τρεχει γρηγορα το γαλα στη συνεχια η ροη μειωνεται και αν δεν εχει χορτασει ακομα εκνευρηζεται και αρχηζει να με χτυπαει και να κλαιει. Σε αυτη τη περιπτωση τι μπορω να κανω. Εγω νομηζα οτι δεν εχω γαλα τοτε και για αυτο εδυνα το συμπληρωμα...

Κάνεις μαλάξεις (ψάξε στο ιντερνετ για breast compressions, εχει πολλά βιντεάκια) και αλλάζεις στήθος, και κάθε 1-2 λεπτά αν χρειάζεται. Μπορεί να το κάνετε και 2 και 3 ώρες αυτό σε αυτή την ηλικία, δεν είναι περίεργο. Γενικά καλό είναι να μην την αποθαρρύνεις, γιατί αυτός ο πολύωρος θηλασμός κάνει πολύ καλό στην παραγωγή σου. Τώρα αν έχεις κλατάρει και κάνεις μισή ώρα διάλειμμα και δώσεις π.χ. το μωρό στον μπαμπά να το περπατήσει λίγο, ή αν θες να δώσεις 20-30 ml σε ένα μπουάλι να πάρεις μία ανάσα, δεν παθαίνει κάτι. Απλά μην το κόβεις τελείως, δηλαδή μην αντικαθιστάς πλήρως αυτό το γέυμα με μπουκάλι. Και αν έχεις υποψίες ότι κάτι δεν παει καλά με το γαστρεντερικό, αλλά οπωσδήποτε το χρειάζεσαι ένα διάλειμμα εκείνη την ώρα, μη δίνεις ξένο, βγάλε με θήλαστρο το πρωί λίγο γάλα, άσε τη το βράδυ να θηλάσει καμιά ώρα, και μετά δώσε ό,τι είχες βγάλει το πρωί. Δε  θες πολύ, καμιά 20αριά ml μια χαρά είναι και σε καμιά ώρα ξαναταϊζεις. Με το βάρος που παίρνει η μπέμπα σου, σίγουρα ούτε λιμοκτονεί ούτε σου λείπει το γάλα!

Συμφωνω με οτι σου εχουν πει.κοψε το συμπηρωμα,σας ειναι απολυτα περιττο.το μωρακι σου ειναι μια χαρα.αν με αποκλειστικο θηλασμο κανει κ 10 μερες χωρις κακα κ δ ποναει δ υπαρχει θεμα.η αποχη θελει καιρο για να δειξει ,κ προσοχη ακομη κ στα κρυφα

Πολυ φυσιολογικο να θελει κ ανα μισαωρο η μαραθωνιο καθε βραδυ εναεννιαωρο.θα στρωσει

Αν σε καποια φαση δυσανασχετει για τη μικρη ροη μππρεις παραλληλα να κανεις μαλαξεις στο στηθος η συχνες εναλλαγες στηθους(προσοχη ομως να αδειαζει καλα τουλ το ενα να πινει κ το πιο λιπαρο)

Πολλα μωρακια βγαζουν δοντια η εχουν ενοχλησεις απο πολυ νωρις

Απο προσωπικη εμπειρια με την κορη μου,μπορει η εξεταση θυροειδη να μη βγει καλη αν κανετε τωρα λογω οτι ειστε κοντα στον τοκετο κ ειναι ακομη επηρεασμενη απο σενα

Ισχύει αυτό για τα κακά που σου λένε, μπορεί ένα μωρό που θηλάζει να μην κάνει και 10 ημέρες κακά!  Δεν ήταν καθόλου απαραίτητο το υπόθετο.!  

Παιδίατρος που ξέρει για θηλασμό, έχει δεί το βάρος που έχετε, χωρίς να έχετε άλλα προβλήματα... δεν θα έδινε ουτε υπόθετο ούτε συμπλήρωμα! αλλάζεις γιατρό! δεν έχεις καμία υποχρέωση να μείνεις σε αυτόν, δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο! 

Ζήτα παιδίατρο πιστοποιημένο συμβουλο γαλουχίας.!τόσα χρόνια το βλέπουμε το όνειρο.

Είσαι μια μαμά που τα πας τέλεια με το θηλασμό, και πάνε να σου υπονομεύσουν την ισορροπία που θηλάζεις, με συμπλήρωμα υπόθετα και ξέρω γώ τι άλλο! ...??...

Συνήθως τα μωρά που βάζουν το χερι στο στόμα σημαίνει ότι πεινάνε, έτσι δεν είναι @Sentir...natureza  @ΑΡΓΚ  ?

Μήπως έχεις μεγάλο μωρό (που δεν ανήκει δηλαδή στο μέσο όρο αλλά ειναι μεγαλύτερο) και οι ανάγκες του είναι περισσότερες, και άλλα θέλει να αυξήσεις παραγωγή?

Ένας σωστός παιδίατρος που ξέρει για θηλασμό, θα σου έλεγε απλώς πως να αυξήσεις την παραγωγή!  περισσότεροι θηλασμοί,  breast compression, αντλήσεις κλπ...

να ξέρεις ότι ένα μωρό που μαθαίνει στο συμπλήρωμα με μπουκάλι, 

μαθαίνει να παίρνει εύκολα, γρήγορα μεγάλη ποσότητα τροφής με μιάς.  Κάθε γεύμα επιπλέον συμπληρώματος, δείχνει στο μωρό ότι υπάρχει και άλλος τρόπος, εύκολος να πάρει τροφή. 

Κάθε εβδομάδα συμπληρώματος σημαίνει και λιγότερη προσπάθεια να θηλάζει και θα αποζητά την ευκολη τροφή, γιατί να κουραστεί? θα θηλάζει λιγότερο κ καποια στιγμή θα έρθει το δεύτερο μπουκάλι συμπλήρωμα... Έτσι λοιπόν μια μητέρα οδηγείται στον αποθηλασμό χωρίς να το θέλει, ή να το ξέρει, ....

@Δωρα  Στάσεις θηλασμού έχεις δοκιμάσει για να αδειάζει καλά το στήθος? κάθε στήθος μπορεί να θηλαστεί από διάφορες πλευρές.  το στηθος ανάλογα από που το θηλάζει το μωρό (πχ πόδια εμπρος, πόδια κατω απο μασχάλη, πόδια παραλληλα με τα δικα σου, βγάζει αλλιώς /απο αλλο σημείο γάλα!   

απευθείας άλλαζε στάση και κανει συμπίεση στήθους  (δες βίντεο στο you tube   breast compression ) .  

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , belleblue είπε:

Συνήθως τα μωρά που βάζουν το χερι στο στόμα σημαίνει ότι πεινάνε, έτσι δεν είναι @Sentir...natureza  @ΑΡΓΚ  ?

Nαι ειναι ενας δεικτης πεινας. Βεβαια κοντα στους 2 μηνες (και για τουλαχιστον 7-8 ακομη) ειναι το σταδιο που βαζουν τα χερια στο στομα για εξερευνηση του περιβαλλοντος και του σωματος τους. Μηπως απλα ξεκινησε η εξερευνηση; Και για δοντια εχω ακουσει απο τοσο μωρο, θα φανει.

πρίν από 26 λεπτά , Δωρα είπε:

Οταν  η μικρη αρχιζει να θηλαζει ειναι πανευτηχης επειδη τρεχει γρηγορα το γαλα στη συνεχια η ροη μειωνεται και αν δεν εχει χορτασει ακομα εκνευρηζεται και αρχηζει να με χτυπαει και να κλαιει. Σε αυτη τη περιπτωση τι μπορω να κανω.

Η μια λυση ειναι να αυξησεις την παραγωγη σου, με τροπους που προανεφερε η @belleblue. Ομως την ιδια εικονα εχουν και μερικα μωρακια (αναμεσα τους και ο δικος μου) που περνανε πιο εντονα το γαστροκολικο αντανακλαστικο και ενοχλουνται μετα απο καποια ωρα που τρωνε. Αν ισχυει κατι τετοιο απλα υπομονη και μετα τους 3 μηνες ηρεμουνε.

Συμφωνω με τα κοριτσια να βρεις παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου για να σε καθοδηγει σωστα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...