Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια για θηλασμό!!!

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Εχω μια μικρούλα 37 ημερών σημερα!Την θηλάζω αποκλειστικά απο την πρώτη μερα!Ολα δείχνουν να πηγαίνουν καλα,αλλα μεσα στην ημέρα κοιμάται την ωρα που την θηλάζω και αν την πάω στο κρεβατακι της ξυπνάει και κλαίει ενώ αργά το απόγευμα κλαίει απαρηγόρητα για κάποιες ώρες.

Εχω παρατηρήσει επίσης ότι στα κακά της έχει κάποιες βλέννες!Η ερώτηση μου λοιπόν ειναι αν αυτά συνδυάζονται με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα;Στην πρώτη μου κόρη έκανα ειδική διατροφή αλλα οταν μπήκε στις στέρεες τροφές σχεδόν αμέσως δοκίμασε γαλακτοκομικά και δεν την πείραξε κάτι!

Εχω μπερδευτεί λοιπόν,την πειράζει κάτι που τρώω εγώ;Κάνει απλά μαραθώνιους θηλασμού σ;Άλλοι μου λένε ότι την έχω κακομάθει που αποκοιμιεται στο στήθος και να δώσω πιπίλα!Τι απο ολα αυτά μπορει να συμβαίνει!

Υπαρχει περίπτωση να φταίει ο θηλασμός;Γεννήθηκε 2.780,ήρθαμε σπίτι 2.680 και σημερα ειναι 4.200.Ολη μερα βρέχει αρκετές πάνες και κάνει και 6-8 φορές κακά.

Πειτε μου την γνώμη σας που έχετε λιγο πιο καθαρό μυαλό γιατι εγώ έχω μπερδευτεί αρκετά!

Διαφημίσεις

Nα μην κάνεις τίποτα :) Απλά υπομονη.

Αν θες, κοψε τα γαλακτοκομικά για καμιά δεκαριά μερες να μην έχεις την έγνοια. Δεν μου ακούγεαι τίποτε περίεργο. Και όποιος σου πει ξανα για κακομαθημένο μωρό 30 ημερών, του κλεινεις την πόρτα ή το τηλέφωνο ;)

Καλησπέρα,

νομίζω ότι δεν συμβαίνει τίποτε απολύτως. Θηλάζει πολύ και "αποκοιμιέται" ενώ όταν την αφήνεις ξυπνάει γιατί είναι ήρεμη όταν είναι αγκαλιά σου. Κουραστικό μεν, φυσιολογικότατο δε!

Εφόσον βρέχει πάνες και παίρνει βάρος όλα καλά.

Τώρα για το απορηγόρητο κλάμα...και η κόρη μου είχε την ίδια συμπεριφορά από πολύ νωρίς και για κανένα 2μηνο τουλάχιστον. Το χαρακτήρισα κολλικούς για να δώσω ένα νόημα στο δράμα μας (ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη φάση, άπειρο κλάμα, πολύ ένταση, καθόλου ύπνος και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε, αφού τελικά τίποτα δεν την ηρεμούσε, αν και καθόλα υγιής). 

Προσωπικά, συνιστώ υπομονή, βοήθεια από ανθρώπους στις υποχρεώσεις του σπιτιού κτλ. ώστε να μπορείς να είσαι όσο πιο ήρεμη και αφοσιωμένη στην φροντίδα της, μέχρι να μεγαλώσει λίγο.

Καταλαβαίνω ότι όταν το παιδί βρίσκεται σε ένταση και δεν ξέρεις τι άλλο να του προσφέρεις για να το παρηγορήσεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι αλλεργίες ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τελικά τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλώς ξεκούραση και ηρεμία, για να μπορέσεις να κάνεις την υπομονή σου μέχρι να μεγαλώσει το μωράκι και να γίνει παιδάκι.

Να τα χαίρεσαι και τα δυο. ;)

Kι εμενα φυσιολογικα μου φαινονται ολα. Ειναι λογικο να την αφηνεις και να κλαιει. Το πρωτο τριμηνο ειναι καλυτερα να την εχεις ολη μερα αγκαλια, γι'αυτο δοκιμασε να την εχεις σε μαρσιπο για να ειναι ηρεμη κοιμωντας στην αγκαλια σου και να εχεις τα χερια σου ελευθερα για το μεγαλο σου παιδακι. Βοηθαει πολυ και στους κολικους που περναει το απογευμα. Παρε οση βοηθεια μπορεις απο τον μπαμπα ή τους παππουδες και συνεχιζε να θηλαζεις κατ'απαιτηση του βρεφους. Σιγα σιγα θα στρωσουν ολα. Υπομονη και καλη συνεχεια! Να χαιρεσαι τα παιδακια σου:)

Μου δώσατε πολυ κουράγιο!Δεν έχω προβλημα να κάνω όση υπομονή χρειάζεται!Ειμαι κι εγώ υπέρ του να ακολουθώ τις ανάγκες του μωρού μου ,το μονο που με ανησυχεί ειναι μην του κάνω εγώ κάτι λάθος!Μου μπήκαν οι ιδέες για την αλλεργία και κατηγορουσα λιγο τον εαυτό μου.Ειλικρινα με βοήθησαν πολυ οι απόψεις σας ότι σας φαίνεται φυσιολογικό το μωρό μου!!!

Συνήθως προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω ολα όσο πιο ήρεμα γινεται ,πιο πολυ επηρεάζομαι ,κακώς βέβαια, οταν μου λένε ότι αν την μάθω όλο αγκαλιές την πάτησα κι ότι μετα δεν ξεκολλάει.Εγω και την μεγάλη έτσι την μεγάλωσα,θήλαζε συνεχεια ,κοιμόμασταν μαζι και τωρα έχω παρει και το μωράκι μαζι μας!Οταν μου λένε ότι κάνω λάθος κι ότι πρέπει να τα μάθω να κοιμούνται μόνα της με πιάνει μετα μια ανασφάλεια τρομερή!Πως να το κάνω αυτο;Να αφήσω το παιδί να κλαίει;;;Δεν μπορω να το κάνω!Ο άντρας μου με υποστηρίζει πολυ σε όλο αυτο και βοηθάει όσο μπορει,όπως και η μητέρα μου!Χτες με κοίταγε μια σαν εξωγήινη και μου έλεγε ότι εκείνη το άφηνε στο ρηλαξ και κοιμόταν μονο του!Να μου λεει,είδες τι κάνει ο θηλασμός;Εμένα τα δικά μου έτρωγαν ανα τρίωρο και κοιμόντουσαν μόνα τους συνεχεια!Παιδια ,με έπιασαν κάτι κλάματα μετα,εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο!

Διαφημίσεις

ΜΙα χαρα τα κανεις ολα.αφου εχεις κ το συζηγο με το μερος σου μην ανησυχεις

Εγω θα εκλαιγα για το παιδακι που μενει τοσες ωρες μονο,οχι να κλαις εσυ

Κατα τα αλλα συμφωνω με τα κοριτσια.μια χαρα ειναι το μωρακι σου

22 hours ago, ΒΑΣΙΑ89 said:

Να μου λεει,είδες τι κάνει ο θηλασμός;Εμένα τα δικά μου έτρωγαν ανα τρίωρο και κοιμόντουσαν μόνα τους συνεχεια!

Βαθύτατο κόμπλεξ, άλυτα ψυχολογικά ζητήματα.

Καλημέρα σας,οι απαντήσεις σας μου δίνουν πολυ κουράγιο!Ουτε κι εγώ ξέρω γιατι δίνω τόση σημασία στην γνώμη του κάθε τρίτου!Το πέρασα και στην μεγάλη μου κόρη και τωρα ειχα προετοιμαστεί να μην ακούσω κανέναν!Εγω μεσα μου ξέρω οτι ειναι ολα καλα,βλέπω ότι το μωρό μου τρώει,παίρνει βάρος,λερώνει πάνες!Ενοιωσα λιγο τύψεις μονο μήπως ειναι κανένα θέμα αλλεργίας αλλα βλέπω ότι δεν έχει ανάλογα συμπτώματα!Ειδικα τωρα που έχω και τις δικές σας απόψεις σιγουρεύτηκα κι άλλο!Αυριο έχουμε και ραντεβού με την παιδίατρο γιατι 40ιζει!Οσο για τον ύπνο δεν μπορω να κάνω κάτι άλλο!Εγω όποτε κοιμάται την αφήνω στην κούνια της κι αν ξυπνήσει την ξαναπαίρνω αμέσως αγκαλίτσα!Δεν αφήνω το παιδι μου να κλαιει!Πιστευω ότι ειναι φάσεις που περνανε!

Διαφημίσεις

Είναι που είσαι λεχώνα και πολύ ευαίσθητη ακόμα. Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, όλα καλά τα βλέπω κι εγώ. Όσο πάει θα επηρεάζεσαι και λιγότερο κι εφόσον σε υποστηρίζει ο άντρας σου όλα είναι ακόμα καλύτερα! Καλή δύναμη!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εχετε δίκιο!Θα παρω λιγο τα πάνω μου να χαρώ τα κοριτσάκια μου!Κι οποίος έχει άποψη ας την κρατήσει για τα δικά του παιδιά!Σας ευχαριστώ τόσο πολυ!

Όλα σούπερ είναι και μην ακούς κανέναν αφού το μωρό σου είναι καλά,παίρνει βάρος και νιώθει ασφαλές στην αγκαλιά σου!! Και πάρε λίγο στα αστεία αυτά που σου λένε.Δίνε απαντήσεις του στυλ:"Αλήθεια δεν κάνει να την έχω συνέχεια αγκαλιά ε;Τώρα όμως έμαθε!!Χρήσιμες οι συμβουλές και θα τις εφαρμόσω αν κάνω και άλλο παιδι..:-D:-D Και φυσικά τότε θα προσέξω να μην θηλάσω για να τρώει ανά τρίωρο...:-D:-D"  Αν τους αντιμετωπίζεις κάπως έτσι και καταλαβαίνουν πως δεν τους παίρνεις στα σοβαρά και χαλαρώνεις και εσύ!

Ειναι κ αυτός ένας τρόπος ,καλύτερα να τους παίρνω στην πλάκα γιατι αλλιώς συγχυζομαι!!Οταν είμαι με ανθρώπους που το παίζουν "φωτεινή παντογνώστες" τρελαίνομαι!Οπως εγώ δεν ανακατεύτηκα οταν εσύ δεν γούσταρες να θηλασεις,έτσι μην ανακατεύεσαι κι εσύ!Που βλέπεις 5 λεπτά το μωρό μου κι ξέρεις ότι πεινάει ,ότι έχει κακομάθει και ολα τα σχετικά!Πολλα κόμπλεξ όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω!

Αν και αργησα λιγο να απαντησω...απαντω γιατι κι εγω τσατιζομαι με αυτες τις αποψεις...Καταρχας δεν ειναι ολα τα παιδια ιδια...Δευτερον, οσον αφορα τον υπνο, εγω απαντω το ιδιο καθε φορα: δηλαδη εσυ που εισαι ενηλικη και γομαρα, θελεις να κοιμασαι με παρεα (με το συζυγο σου) και το παιδακι που ειναι 3-6-9 μηνων, που δεν μπορει ουτε να περπατησει, ουτε να μιλησει και ειναι ακομη τοσο ανασφαλες, πρεπει να κοιμαται μονο του! Μπραβο, ωραια, λογικη. Να μη νιωθει το παιδι συντροφικοτητα, ασφαλεια και στοργη σε αυτη την ηλικια...

Πιπιλα παντως χρησιμοποιησα κι εγω,απο το 3μηνο κ μετα, μονο για το βραδυ γιατι λογω μυκητιασης δεν παλευοταν να με εχει πιπιλα 15 ωρες το 24ωρο.

Βλεννες ο δικος μου ειχε καμια φορα νομιζω με ξηρους καρπους ή με κατι αδιευκρινιστο που ειχα φαει - δεν εβαλα κανενα περιορισμο στη διατροφη μου- αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι αλλεργια ειναι το αιμα στα κακα, οι βλεννες ειναι κατι παροδικο.

Ps: ουτε με το ξενο γαλα πρεπει να το ταιζεις ανα 3ωρο, αλλα οποτε θελει το παιδι, το 3ωρο ειναι μια βαρβαρη επινοηση, δε γινεται οι αναγκες για τροφη να ειναι ιδιες σε ολα τα μωρα, καθε βαρους, καθε ιδιοσυγκρασιας, καθε εποχη. Καλη συνεχεια!

Διαφημίσεις

Κι εμένα με εκνευρίζουν πολυ αυτες οι απόψεις αλλα αν απαντήσω πρέπει να τσακωθώ κιόλας και δεν έχω την όρεξη!

Πιπιλα ίσως την προσπαθήσω κι εγώ οταν θα ειναι 2-3 μηνών!Η μεγάλη κόρη μου δεν την είχε παρει!Συμφωνω απόλυτα με την άποψη σου για τα μωράκια!Δεν ειναι στρατιωτάκια!Κι εγώ θέλω να είμαι όσο μπορω δίπλα τους και να νοιωθουν ασφάλεια...Κ με τον άντρα μου τωρα είμαστε πιο κοντα απο πριν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...