Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φοβατε την θαλασσα

xaroumenh mama

Recommended Posts

γεια σας εχω ενα αγορακι 20 μηνων περιση οταν ξεκινησαμε να πηγενουμε στη θαλασσα ηταν περιπου 7 μηνων και ολα ηταν τελεια του αρεσε παρα πολυ και την απολαμβανε... το προβλημα ομως ξεκινησε φετος οταν πηγαμε για πρωτη φορα στην θαλασσα πηγαμε να τον βαλουμε απο σιγα σιγα του βρεξαμε λιγο το ποδαρακι του με τα χερια μας και ξεκινησε να κλαιει και δεν ηθελε να μπει με τιποτα.. ειμασταν στις ξαπλωστρες και δεν ηθελε ουτε στην αμμο να πατησει.. υποθεσαμε ειναι η πρωτη φορα εχει μεγαλωσει και καταλαβενει περισσοτερα ισως να του φανηκε παγωμενη... παμε παλι σημερα ειχε ξαπλωσει σαν μικρος κυριος στην ξαπλωστρα παρατηρουσε τον κοσμο και οταν θελαμε να τον σηκωσουμε εκανε πως κοιμοταν..προσπαθω να τον παω κοντα στην θαλασσα να την βλεπει να τη συνηθιζει με τιποτα να κλεει σπαρακτικα να γατζονετε πανω μου και να αναρηχετε να βλεπει την αμμο και να κλαιει περνω λιγη αμμο στα χερια μου μηπως και την παιξει και εκει που την επιασε λιγο με τα δαχτυλακια του και ξεκινησε να δειχνει ενδιαφερον ξαφνικα παλι αρχισε να κλαιει.. δε ξερω τι μπορει να φταιει και πως να βοηθησω το παιδακι μου ωστε να την ξεφοβηθει.. ωστοσο οταν εβλεπε τον κοσμο που εκανε βουτιες ελεγε μπαμ  σκεφτηκα μηπως φοβατε πως θα πεσει γιαυτο δε θελει να μπει..δε ξερω τι μπορει να φταιει εχει συμβει σε καμια αλλη μανουλα το παιδακι της να μη θελει τη θαλασσα και πως το αντιμετωπισε;;;

Διαφημίσεις

Να φανταστω οτι του εχετε παρει κουβαδακια και τα λοιπα;

Εγω παντως στο πρωτο του μπανιο δεν εκανα καν κινηση να τον βαλω μεσα. Τον αφησα στην αρχη να παιζει με τα κουβαδακια κατω απ΄την ομπρελα. Μετα απο λιγο τον "κατεβασα" κοντα στο νερο σε σημειο ομως που δεν τον εφτανε για να βραχει και τον αφησα να παιξει κι εκει λιγη ωρα. Σε κανα 5 λεπτο του πηγα λιγο νερο με το ποτιστηρακι του και πεξαμε λιγο με το νερο.Εν τω μεταξυ ειχα βουτηξει και σιγα-σιγα "καταλαθος" βαζοντας νερο απο το ποτιστηρι στο κουβαδακι μου επεφτε και λιγο στα ποδαρακια, στα χερακια. Οταν εβλεπα οτι γκρινιαζε σταματουσα. Μετα απο αρκετη ωρα και αφου τον αφησα να παιξει και μονος του-εγω μεσα στην θαλασσα να με βλεπει-πλησιασε το νερο, λιγο κρυωσε ξαναβγηκε αλλα εκεινη τη στιγμη τον πηρε ο μπαμπας και με παιχνιδι ελικοπτερακι και πολλα γελια και χαρες απο μερους μας σιγα-σιγα τον βουτηξαμε και αυτο ηταν. Την δευτερη φορα η ολη ιδια διαδικασια μου πηρε λιγοτερο απ'το μισο χρονο. Και απ΄την τριτη φορα βουτουσε μονος του. Αλλα και παλι δεν τον παιρνω μολις φτασουμε να βουτηξει. Ενας απ΄τους δυο μας θα βουτηξει αλλα ο μικρος θα πλησιασει μονος του οταν "ζηλεψει" που μας βλεπει μεσα

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 4 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Να φανταστω οτι του εχετε παρει κουβαδακια και τα λοιπα;

ναι του εχουμε παρει και πισινα στο σπιτι του εχουμε παρει και ουτε σε αυτην ηθελε να μπει ουτε γεματη ουτε αδεια ουτε να ειμαι εγω μαζι του μεσα με τα πολλα φερνω το μπανακι του και το βαζω μεσα στην πισινα κια μπηκε επαιξε το χαρηκε οταν τον βγαλαμε μετα απο λιγο ηθελε να μπει παλι και τοτε τον βαλαμε χωρις το μπανακι και σημερα παλι τιποτα ουτε να την πλησιασει δε θελει...κατι φοβατε και δε μπορω να καταλαβω τι ειναι....

πρίν από 2 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

ναι του εχουμε παρει και πισινα στο σπιτι του εχουμε παρει και ουτε σε αυτην ηθελε να μπει ουτε γεματη ουτε αδεια ουτε να ειμαι εγω μαζι του μεσα με τα πολλα φερνω το μπανακι του και το βαζω μεσα στην πισινα κια μπηκε επαιξε το χαρηκε οταν τον βγαλαμε μετα απο λιγο ηθελε να μπει παλι και τοτε τον βαλαμε χωρις το μπανακι και σημερα παλι τιποτα ουτε να την πλησιασει δε θελει...κατι φοβατε και δε μπορω να καταλαβω τι ειναι....

Μπορει να του φαινεται κρυα ακομη και θελει χρονο για να την συνηθισει. Εγω θα σου ελεγα να μην προσπαθησεις να τον βαλεις αμεσως. Ασε του χρονο να συνηθισει την παραλια, την οψη της θαλασσας, την υφη της αμμου, σιγα-σιγα οταν ζεσταθει και με λιγη παροτρυνση και "θεαματικες παραστασεις" απο μερους σας θα μπει :wink: 

πρίν από 1 λεπτό , Sentir...natureza είπε:

Μπορει να του φαινεται κρυα ακομη και θελει χρονο για να την συνηθισει

ιδικα σημερα η θαλασσα ηταν πολυ ζεστη και τον βρεξαμε λιγο για να δροσιστει και αυτο δεν τον ενοχλησε καθολου αλλα για να βουτηξει ουτε λογος και εξω εξω που η θαλασσα ηταν πολυ ζεστη  ουτε στο σοσιβιοτου ηθελε να μπει μονο οταν τον πηγεναμε στις ξαπλωστρες ηρεμουσε

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

ιδικα σημερα η θαλασσα ηταν πολυ ζεστη και τον βρεξαμε λιγο για να δροσιστει και αυτο δεν τον ενοχλησε καθολου αλλα για να βουτηξει ουτε λογος και εξω εξω που η θαλασσα ηταν πολυ ζεστη  ουτε στο σοσιβιοτου ηθελε να μπει μονο οταν τον πηγεναμε στις ξαπλωστρες ηρεμουσε

Αν τρομαξουν την πρωτη φορα θελει λιγο χρονο και υπομονη για να τους φυγει ο φοβος. Εγω δεν θα επικεντρωνομουνα στο να βουτηξει αλλα πως να συνηθισει λιγο και μετα βλεπουμε για τη βουτια . Δηλαδη παιξτε πολλα παιχνιδια στην αμμο, τρεξτε πλατσουριζοντας με τα ποδια στην ακρη παροτρυνοντας τον να κανει το ιδιο, πεταξτε πετρουλες μεσα στον νερο, μαζεψτε κοχυλια, καντε και λιγο τον "καραγκιοζη" για να διασκεδασει και οταν τον βλεπετε να νιωσει ετοιμος δοκιμαστε παλι. Αλλα καλυτερα οχι αγκαλια γιατι μπορει να νομιζει οτι θα τον βουτηξετε και να κλαψει. Καλυτερα απ΄το χερακι με παιχνιδι παραλληλα και σιγα-σιγα θα μπει.

πρίν από 10 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Αν τρομαξουν την πρωτη φορα θελει λιγο χρονο και υπομονη για να τους φυγει ο φοβος. Εγω δεν θα επικεντρωνομουνα στο να βουτηξει αλλα πως να συνηθισει λιγο και μετα βλεπουμε για τη βουτια . Δηλαδη παιξτε πολλα παιχνιδια στην αμμο, τρεξτε πλατσουριζοντας με τα ποδια στην ακρη παροτρυνοντας τον να κανει το ιδιο, πεταξτε πετρουλες μεσα στον νερο, μαζεψτε κοχυλια, καντε και λιγο τον "καραγκιοζη" για να διασκεδασει και οταν τον βλεπετε να νιωσει ετοιμος δοκιμαστε παλι. Αλλα καλυτερα οχι αγκαλια γιατι μπορει να νομιζει οτι θα τον βουτηξετε και να κλαψει. Καλυτερα απ΄το χερακι με παιχνιδι παραλληλα και σιγα-σιγα θα μπει.

αυτο ηθελα να κανω αλλα ουτε στην αμμο θελει να πατησει και στα ποδαρακια του οταν την δει κλαιει εαν καταφερνα να βρω τροπο να κατσουμε στην αμμο και να παιξουμε στη θαλασσα μετα θα ηταν ποιο ευκολο πιστευω να συμβιβαστει γιατι το νερο γενικα του αρεσει...αλλα αυτο με το χερακι δε το ειχα σκεφτει και μαρεσει πολυ σαν ιδεα αν καταφερουμε βεβαια να πατησουμε και να παιξουμε πρωτα με την αμμο

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Εχει μήπως θέματα και με άλλα αντικείμενα με ιδιαίτερη υφή;

μου φενεται πως ναι ουτε στο γκαζον η στο γρασιδι δε θελει να πατησει κλαιει... σε γλαστρες που εχουν χωμα μεσα δεν εχει πλησιασει σε οσες εχουν πετρουλεςπηγενει και τις βγαζει και τα λουλουδια ενα διαστημα φοβοταν να τα πιασει γενικα οταν κατι δε του γεμιζει το ματι δε το πιανει ουτε θελει να το ακουμπισει το ριζι σκετο θα το πιασει  στα γεμιστα ουτε να το πλησιασει μετα χερακια του δε θελει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...