Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβολιο γρίπης

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα.Θέλω να σας ρωτησω κ παλι για εμβολιο αλλα αυτή τη φορα για το εμβόλιο της γριπης.Το έχετε κανει;Εμεις απο μικροι το καναμε δύο φορες ,φετος που ειναι 4χρ μας ειπε η γιατρος οτι δεν ειναι απαραιτητο αλλα σκεφτομαι να του το κανω καθως αρκετοι γιατροι το προτεινουν κ κυριως εχωτην εντυπωση οτι οσο το καναμε περνουσαμε πιο ανωδυνα τις ασθενειες.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

λοιπόν χθές μόλις μου είπε μητέρα 3 παιδιών ότι κάνει μετά από σύσταση της παιδιάτρου της, που και εκείνη έχει παιδιά, το αντιγριπικό εμβόλιο κάθε χρόνο,

και ότι τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν καθόλου, και ότι το συστήνει.

είναι γενίκευση, δεν ξέρω... καθώς αυτό το εμβόλιο δεν μπορεί να πιάνει και όλες τις ιώσεις κλπ. έτσι δεν είναι?

βοηθά τον οργανισμό γενικότερα? δε μπορώ να καταλάβω. νομίζω δεν υπάρχει καθόλου επαρκής ενημέρωση από τις ίδιες τις φαρμακευτικές, ή από γιατρους, ή συλλόγους, για να μπορέσει ο γονιός να καταλάβει γιατί θα τον ωφελούσε κάτι τέτοιο, με επιχειρήματα, όχι απλώς "κάνε το γιατί έτσι είναι καλό". εγώ θα το ήθελα πάντως.

εννοώ συγκεκριμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, - όχι βρέφη , έγκυες ή ηλικιωμένους.

εγώ πάντως δεν είχα αναρρωτηθεί, δηλαδή δεν το κάναμε ποτέ - καθώς για τη κόρη μου που είναι 4 τώρα,

δεν είχε χρειαστεί να το σκεφτώ - έχει πάρει μόνο 2 φορές αντιβίωση, μια φορά σε σύμπτωμα του κοξάκι που της γύρισε σε αμυγδαλίτιδα και βρογχιτιδα μαζι, στα 2.5.

και μια φορά σε στρεπτόκοκκο μετα απο strep test στα 3.5.

Όμως, θα το σκεφτόμουν να το κάνω εάν μου το εξηγούσε κάποιος καλύτερα ή εάν έβλεπα να αυξανόταν η συχνότητα λήψης φαρμάκων.

εμας η παιδιατρος το εκανε στον μικρο απο δυο ετων...επειδη ξεκινησε παιδικο απο ενος ετους και η πρωτη χρονια ηταν μαρτυρικη απο θεμα ιωσεων, δεν μας εδωσε περιθωρια να μην το κανουμε...ετσι το επαναλαμβαναμε μεχρι και τα 4...

ξερω οτι καλυπτει μονον τα στελεχη στα οποια αναφερεται καθε φορα...ομως ειμαι σχεδον σιγουρη,οτι απο τοτε που το παιδι εκανε το εμβολιο, δεν αρρωσταινε τοσο πολυ και οταν αυτο συνεβαινε, περνουσε τα παντα πολυ ελαφρα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Εμείς, επειδή η μικρή (14μηνών τώρα) πήγε εκτάκτως παιδικό τον Οκτώβρη, το κάναμε, κατόπιν προτροπής-συμβουλής του γιατρού μέσα Οκτώβρη και μέσα Νοέμβρη, σε δύο δόσεις. Κι όντως μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει κάτι βαρύ το παιδί, 2-3 πυρετούς των 38,5 διάρκειας λιγότερο από 12ωρες ο καθένας. (Βέβαια, δίνω παράλληλα και διάφορα από τη BabyCute διατροφή που διάβασα στο φόρουμ, επικουρικά για τόνωση του ανοσοποιητικού) :rolleyes:

Αν νιώθεις πιο σίγουρη με το να κάνει το παιδί το εμβόλιο συζήτησέ το με τη γιατρό σου. Κι αν είναι να το κάνετε άμεσα, γιατί τώρα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα που έχουν έξαρση οι ιώσεις. Σου έχει αρρωστήσει το τελευταίο διάστημα "βαριά";

Εμείς, επειδή η μικρή (14μηνών τώρα) πήγε εκτάκτως παιδικό τον Οκτώβρη, το κάναμε, κατόπιν προτροπής-συμβουλής του γιατρού μέσα Οκτώβρη και μέσα Νοέμβρη, σε δύο δόσεις. Κι όντως μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει κάτι βαρύ το παιδί, 2-3 πυρετούς των 38,5 διάρκειας λιγότερο από 12ωρες ο καθένας. (Βέβαια, δίνω παράλληλα και διάφορα από τη BabyCute διατροφή που διάβασα στο φόρουμ, επικουρικά για τόνωση του ανοσοποιητικού) :rolleyes:

Αν νιώθεις πιο σίγουρη με το να κάνει το παιδί το εμβόλιο συζήτησέ το με τη γιατρό σου. Κι αν είναι να το κάνετε άμεσα, γιατί τώρα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα που έχουν έξαρση οι ιώσεις. Σου έχει αρρωστήσει το τελευταίο διάστημα "βαριά";

Η γριπη osin δεν εχει ερθει ακομα.

Τι του δινεις για να δυναμωσει?

Εμεις το καναμε τωρα που το παιδι ειναι 10 μηνων, εννοειται κατοπιν προτροπης παιδιατρου και δε ρισκαρα να μην το κανω γιατι συνεχεια κολλαει απο το μεγαλο παιδι.

Η γριπη osin δεν εχει ερθει ακομα.

Τι του δινεις για να δυναμωσει?

Ε, τότε, γι' αυτό δεν έχει περάσει κάτι βαρύ ακόμα!:lol:

Δίνω γιαούρτι με κεφίρ, κουρκουμά, πολλά φρούτα

Ε, τότε, γι' αυτό δεν έχει περάσει κάτι βαρύ ακόμα!:lol:

Δίνω γιαούρτι με κεφίρ, κουρκουμά, πολλά φρούτα

Αυτο το κεφιρ το ακουω συνεχεια απο εσας και ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι. Το βρισκεις στο σουπερμαρκετ? Μη μου πεις να το φτιαχνω μονο!

Και τον κουρκουμα που τον βρισκεις?

Αυτο το κεφιρ το ακουω συνεχεια απο εσας και ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι. Το βρισκεις στο σουπερμαρκετ? Μη μου πεις να το φτιαχνω μονο!

Και τον κουρκουμα που τον βρισκεις?

Το κεφίρ είναι μήκυτας, τον οποίον ούτε κι εγώ ξέρω πώς τον "μεταχειρίζεσαι" και πώς τον καταναλώνεις. Αν μπεις στο σχετικό θέμα της BabyCute θα δεις λεπτομέρειες.

Εγώ παίρνω γιαούρτι κεφιρ της εταιρίας Ολυμπος και της δίνω καθημερινά (σαφώς πρόκειται για "υποκατάστατο", και σίγουρα δεν έχει τα ωφέλιμα στοιχεία του "κανονικού" μήκυτα, απλά να λέω ότι δίνω κάτι...). Επίσης κεφίρ υπάρχει και σε φρέσκο γάλα 2-3 εταιριών.

Ο κουρκουμάς είναι μπαχαρικό, πολλοί τον καταναλώνουν ωμό (π.χ. μία φίλη μου κάθε πρωί μόλις σηκώνονται τρώνε οικογενειακώς μία κουταλιά μέλι με κουρκουμά επάνω). Εγώ στο παιδί τον βάζω μέσα στο φαγητό του, δεν έχω δώσει ακόμα ωμό.

(edit: τον βρίσκεις και στα σούπερ μάρκετ, στα μπαχαρικά)

Διαφημίσεις

Ολα τα μπαχαρικα επιβαρυνουν το πεπτικο μας συστημα γιαυτο πρεπει να χρησιμοποιουνται με φειδω.

Οisn στα παιδια απαγορευεται να δινουμε , οποτε δεν θα το διακινδυνευα, οσες θρεπτικες ουσιες και να εχει ενα μπαχαρικο. Μηπως να ρωτουσες και την παιδιατρο?

(π.χ. μία φίλη μου κάθε πρωί μόλις σηκώνονται τρώνε οικογενειακώς μία κουταλιά μέλι με κουρκουμά επάνω)

Δεν μου μοιαζει καλη ιδεα. Και το μελι παρολο που εχει ευεργητικες ιδιοτητες εχει υπερτιμηθει και γινεται καταχρηση.

Πρωι πρωι ,που ο οργανισμος ειναι καθαρος θα προτιμουσα το χλιαρο νερο με 2-3 σταγονες λεμονι, για εμας τους μεγαλους που το προτεινουν και οι γιατροι.

Καλησπέρα και από μένα. Πιστεύω πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εξαρτάται από π.χ. αν το παιδί αρρωσταίνει συχνά και με τι. Υπάρχει και το bronho-vaxom που είναι εμβόλιο σε χάπι. Προσωπικά το θεωρώ καλύτερο από το εμβόλιο της γρίπης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ολα τα μπαχαρικα επιβαρυνουν το πεπτικο μας συστημα γιαυτο πρεπει να χρησιμοποιουνται με φειδω.

Οisn στα παιδια απαγορευεται να δινουμε , οποτε δεν θα το διακινδυνευα, οσες θρεπτικες ουσιες και να εχει ενα μπαχαρικο. Μηπως να ρωτουσες και την παιδιατρο?

Δεν μου μοιαζει καλη ιδεα. Και το μελι παρολο που εχει ευεργητικες ιδιοτητες εχει υπερτιμηθει και γινεται καταχρηση.

Πρωι πρωι ,που ο οργανισμος ειναι καθαρος θα προτιμουσα το χλιαρο νερο με 2-3 σταγονες λεμονι, για εμας τους μεγαλους που το προτεινουν και οι γιατροι.

Summer wine, έχω ρωτήσει το δικό μου γιατρό και μου έχει δώσει το οκ. Μη φανταστείς ότι εγώ που είναι μικρό το παιδί δίνω σε καθημερινή βάση και ότι χορηγώ μεγάλες ποσότητες. Τα ΣΚ που της μαγειρεύω εγώ (κι αν κάποια μέρα της φτιάξω εγώ φαγητό, επειδή μπορεί αυτό που έχουν στον παιδικό να μην το τρώει) της βάζω μία μύτη του κουταλιού. Δηλαδή γύρω στις 2-3 φορές την εβδομάδα.

Της φίλης μου τα παιδιά, που τρώνε κουρκουμά μαζί με μέλι κάθε μέρα, πάνε τελευταίες τάξεις δημοτικού, δεν είναι τόσο μικρά όσο το δικό μου.

Και για το γιαούρτι-κεφίρ που συνοδεύω με μέλι και δημητριακά, και που της το δίνω καθημερινά, πάλι έχω πάρει το οκ από το γιατρό μας, όπως για τα πάντα, άλλωστε. :roll:

Διαφημίσεις

Η παιδίατρός μας δεν απαγορεύει τα μπαχαρικά, μάλιστα ενθαρρύνει τη χρήση τους, απλώς όχι ως μέρος του καθημερινού διαιτολογίου, ενδεικτικά 2-3 φορές την εβδομάδα και σε λελογισμένη ποσότητα.

Εμεις τα πρωτα χρονια του μικρου μου τα φτιαχναμε ολα τα φαγητα χωρις μπαχαρικα γιατι επιβαρυνουν στομαχι, συκωτι ,νεφρα . Αυτη ηταν η γνωμη και του παιδιατρου. Παντως εαν καποιος μεγαλος εχει μια ευαισθησια στο στομαχι δεν ριχνουμε καθολου. Ποσο μαλλον για ενα μικρο παιδαικι, ετσι το σκεφτομαι.

Ομως εαν σας το επιτρεπει ο δικος σας παιδιατρος, ενταξει. Ισως ο δικος μου να ηταν πιο αυστηρος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...