Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ιατρικο απορρητο

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια , οπως σας ειχα αναφερει και σε προηγουμενα thread ειμαι 19 χρονων και ειμαι σε αναζητηση καινουριου γυναικολογου.. το προβλημα ομως ειναι το εξης : οτι αυτην την φορα θα παω σε γυναικολογο με την μητερα μου για υπερηχο , η οποια δεν γνωριζει οτι εχω επαφες και δεν θελω να το μαθει γιατι ειναι παλαιων αρχων και δεν μπορω να της πω κατι τοσο προσωπικο.. η ερωτηση μου ειναι η εξης: μπορω να ζητησω απο τον γυναικολογο να μην της αναφερει οτι εχω επαφες ( αν κι ο υπερηχος που θα γινει θα ειναι κολπικος) .. κι αν μπορεσω να του το ζητησω θα με <<καλυψει>>?

Υ.Γ : η μανα μου εχει την εντυπωση οτι κολπικο υπερηχο κανουν και σε οσες εχουν επαφη αλλά και σε οσες δεν εχουν

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια , οπως σας ειχα αναφερει και σε προηγουμενα thread ειμαι 19 χρονων και ειμαι σε αναζητηση καινουριου γυναικολογου.. το προβλημα ομως ειναι το εξης : οτι αυτην την φορα θα παω σε γυναικολογο με την μητερα μου για υπερηχο , η οποια δεν γνωριζει οτι εχω επαφες και δεν θελω να το μαθει γιατι ειναι παλαιων αρχων και δεν μπορω να της πω κατι τοσο προσωπικο.. η ερωτηση μου ειναι η εξης: μπορω να ζητησω απο τον γυναικολογο να μην της αναφερει οτι εχω επαφες ( αν κι ο υπερηχος που θα γινει θα ειναι κολπικος) .. κι αν μπορεσω να του το ζητησω θα με <<καλυψει>>?

Υ.Γ : η μανα μου εχει την εντυπωση οτι κολπικο υπερηχο κανουν και σε οσες εχουν επαφη αλλά και σε οσες δεν εχουν

Καλημέρα κοριτσάκι μου. Σου έγραψα και στο προηγούμενο post σου πρώτα από όλα, να είναι όλα περαστικά και να μην φοβάσαι τίποτα. Επίσης, θεωρώ πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τους γονείς μας. Αν δε μας βοηθήσει η μαμά μας, τότε ποιός? Αλλά παρόλα αυτά, μπορείς να ζητήσεις στο γιατρό να σε εξετάσει μόνη σου και μετά να μιλήσει και με τη μαμά σου. Γιατί αν θυμάμαι καλά όταν πήγα εγώ με τη μαμά μου πρώτη φορά, με ρώτησε τα πάντα. Η μαμά μου τα ήξερε βέβαια και εκείνη μου είχε πει από πιο νωρίς ότι όταν θα έχω επαφές, θα πάμε και στο γιατρό για να με εξετάσει και να μου μιλήσει. Αλλά με ρώτησε σίγουρα ο γιατρός αν έχω επαφές, από πότε και τέτοια. Οπότε θεωρώ θα σε ρωτήσει. Δεν είναι καλύτερα να τα πεις στη μαμά σου? Δεν ξέρουν ότι έχεις σχέση? Αλλιώς, μόνο να σε εξετάσει χωρίς να είναι η μαμά σου σε "απόσταση" να ακούει τι λέτε, και μετά να μιλήσει και σε αυτήν, χωρίς να της αναφέρει ότι έχει σχέση ολοκληρωμένη. Ο,τι και να κάνεις τελικά, σου εύχομαι καλά αποτελέσματα, που είναι και το πιο βασικό, και να τελειώνεις γρήγορα με τα φάρμακα και τις εξετάσεις. ;)

Τι εννοείς παλαιών αρχών? θεωρεί οτι θα ολοκληρώσεις όταν παντρευτείς?

Εγω θα το έβλεπα σαν μια ευκαιρία να το μάθει.

Σε ρωτάει ο γιατρός έχετε ολοκληρωμένες επαφές?

Απαντάς ναι.

Θα της ψιλό έρθει το εγκεφαλικό, αλλα θα το ξεπεράσει.

Δηλαδη τι θα κανει?

οταν λεω παλαιων αρχων εννοω οτι θεωρει οτι οι επαφες πρεπει να γινονται μετα τον γαμο , δεν γνωριζει οτι εχω σχεση, δεν υπαρχει περιπτωση να της το πω γιατι θα με παρει και θα με σηκωσει (μπορει να φτασει και στο σημειο να με διωξει απο το σπιτι) .. στον γυναικολογο θα παω για να δει μια κυστη που εχω, μπορει να μην της αναφερει οτι εχω ολοκληρωμενες σχεσεις ή επειδη θα παω μαζι της στο ιατρειο ειναι υποχρεωμενος να της το πει;; γενικοτερα μπορει να με καλυψει σε αυτο το θεμα ?? η μανα μου ουτως η αλλως δεν εχει ιδεα απο γυναικολογικα , αφου νομιζει οτι κολπικο υπερηχο κανουν σε ολες τις γυναικες , ανεξαρτητως αν εχουν επαφες ή οχι.

οταν λεω παλαιων αρχων εννοω οτι θεωρει οτι οι επαφες πρεπει να γινονται μετα τον γαμο , δεν γνωριζει οτι εχω σχεση, δεν υπαρχει περιπτωση να της το πω γιατι θα με παρει και θα με σηκωσει (μπορει να φτασει και στο σημειο να με διωξει απο το σπιτι) .. στον γυναικολογο θα παω για να δει μια κυστη που εχω, μπορει να μην της αναφερει οτι εχω ολοκληρωμενες σχεσεις ή επειδη θα παω μαζι της στο ιατρειο ειναι υποχρεωμενος να της το πει;; γενικοτερα μπορει να με καλυψει σε αυτο το θεμα ?? η μανα μου ουτως η αλλως δεν εχει ιδεα απο γυναικολογικα , αφου νομιζει οτι κολπικο υπερηχο κανουν σε ολες τις γυναικες , ανεξαρτητως αν εχουν επαφες ή οχι.

Ana maria,ο γιατρος θα σε ρωτησει σιγουρα πρωτα,αν εχεις επαφες κ απο ποτε κ μετα θα σου κανει υπερυχο.μια λυση ειναι να του πεις οχι επειδη θα ειναι μπρωστα η μητερα σου,κ μετα οταν πατε για τον υπερυχο να του πεις την αληθεια.δεν προκειτε να το πει,υπαρχει το ιατρικο απορητο,αν του εξηγησεις θα καταλαβει.

Διαφημίσεις

Αν εμφανιστεις μαζί με την μαμα σου μπορει να θεωρησει ο ιδιος οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να συζητάει ελευθερα.

ΜΙα λύση ειναι να τον πάρεις ένα τηλέφωνο πριν πάτε και να τον καθοδηγήσεις ώστε να μην μιλήσει για αυτο μπροστά στην μάνα σου.

anna κάνε αυτό που σου είπε η estranged ενημέρωσε τον γιατρό πριν πας για την κατάσταση και πιστεύω θα είσαι εντάξει. δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η μητέρα σου αλλά δε νομίζω να μην ξέρει τι και που είναι ο παρθενικός υμένας και αν γίνεται ή όχι υπέρηχος κολπικά σε τέτοια περίπτωση ή δεν γίνεται. μάλλον κάνει τα στραβά μάτια..

Κράτα το

Κράτα το

efaki27 μαλλον αυτο που λες θα γινει..λουκουμαδακι δεν κανει τα στραβα ματια , απλα εχει αγνοια σε αυτα τα θεματα..αφου να φαντααστεις για τεστ παπ πηγε πρωτη φορα στα 49 της (τωρα ειναι 51)...γυναικολογο δεν ειχε επισκεφτει ποτε της παρα μονο στις δυο της εγκυμοσυνες, αρα μου φαινεται λογικο να εχει αγνοια σε τετοια θεματα..επιπλεον, η φυση της δουλειας της ηταν τετοια που μεχρι περυσι δεν της επετρεπε να εχει αλλες ασχολιες περα απο δουλεια -σπιτι (δουλευε 12 ωρες την ημερα ασταματητα)

Τι εννοείς παλαιών αρχών? θεωρεί οτι θα ολοκληρώσεις όταν παντρευτείς?

Εγω θα το έβλεπα σαν μια ευκαιρία να το μάθει.

Σε ρωτάει ο γιατρός έχετε ολοκληρωμένες επαφές?

Απαντάς ναι.

Θα της ψιλό έρθει το εγκεφαλικό, αλλα θα το ξεπεράσει.

Δηλαδη τι θα κανει?

Συμφωνω απολυτα.

efaki27 μαλλον αυτο που λες θα γινει..λουκουμαδακι δεν κανει τα στραβα ματια , απλα εχει αγνοια σε αυτα τα θεματα..αφου να φαντααστεις για τεστ παπ πηγε πρωτη φορα στα 49 της (τωρα ειναι 51)...γυναικολογο δεν ειχε επισκεφτει ποτε της παρα μονο στις δυο της εγκυμοσυνες, αρα μου φαινεται λογικο να εχει αγνοια σε τετοια θεματα..επιπλεον, η φυση της δουλειας της ηταν τετοια που μεχρι περυσι δεν της επετρεπε να εχει αλλες ασχολιες περα απο δουλεια -σπιτι (δουλευε 12 ωρες την ημερα ασταματητα)

φυσικά εσύ ξέρεις τη μητέρα σου αλλά μη ξεχνάς ότι είχε/έχει πολλά πολλά χρόνια σεξουαλική ζωή (και εγκυμοσύνες) και καμιά φορά νομίζουμε ειδικά στην εφηβεία ότι οι γονείς μας είναι άσχετοι ή από σεξουαλική ζωή μόνο //δυό φορές// ίσα ίσα να συλλάβουν εμάς τα παιδιά τους πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, οπότε γνωρίζει τι εστί κολπικός υπέρηχος κτλ κτλ! πάντως ίσως είναι ευκαιρία να μιλήσεις με τη μητέρα σου ώστε να την έχεις συμπαραστάτη από εδώ και πέρα και να καταλάβεις ίσως γιατί κρατάει αυτή τη στάση προς την ενεργή σεξουαλική ζωή και να καταλάβει και εκείνη εσένα! καλή επιτυχία και τα καλύτερα αποτελέσματα εύχομαι! :D

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

φυσικά εσύ ξέρεις τη μητέρα σου αλλά μη ξεχνάς ότι είχε/έχει πολλά πολλά χρόνια σεξουαλική ζωή (και εγκυμοσύνες) και καμιά φορά νομίζουμε ειδικά στην εφηβεία ότι οι γονείς μας είναι άσχετοι ή από σεξουαλική ζωή μόνο //δυό φορές// ίσα ίσα να συλλάβουν εμάς τα παιδιά τους πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, οπότε γνωρίζει τι εστί κολπικός υπέρηχος κτλ κτλ! πάντως ίσως είναι ευκαιρία να μιλήσεις με τη μητέρα σου ώστε να την έχεις συμπαραστάτη από εδώ και πέρα και να καταλάβεις ίσως γιατί κρατάει αυτή τη στάση προς την ενεργή σεξουαλική ζωή και να καταλάβει και εκείνη εσένα! καλή επιτυχία και τα καλύτερα αποτελέσματα εύχομαι! :D

Κάπως ετσι το βλέπω κι εγω. Να ξέρει η μαμά σου οτι μπαίνει στον υπέρηχο ολόκληρο μαρκούτσι και να θεωρεί οτι ο υμενας μένει στην θεση του. Μου φαίνεται αδύνατο!

Και στην τελική πες της : τι ρε μάνα ήθελες να με χαλάσει ο γιατρός???

Συγνώμη αλλα δεν μπορώ να δεχτώ οτι γυναίνα με δύο γέννες στα 51 της συμπεριφερεται σαν 70 αρα το λιγότερο...

Φυσικά και τα ξέρει όλα κ είμαι 100% υπέρ να μιλήσεις,

Κερδισμένη θα βγείς απο όλη την ιστοριά.

Ειλικρινα δεν θα ήθελα το παιδι μου να μου κρύβει τόσα πράγματα θα με στεναχωρ0ύσε αφόρητα,

Μακάρι να καταλάβεις πως θέλει το καλό ςου!!!

Εγώστην μαμά μου μίλησα απο την αρχή πρίν ξεκινήσω όταν ήμουν σίγουρη,μπορεί να μην της άρεσε αλλά ήταν δίπλα μου σε όλα 1000%.

Είχα ένα σύμμαχο!!!! Σκέψου το....

rhIYp3.png

Κάπως ετσι το βλέπω κι εγω. Να ξέρει η μαμά σου οτι μπαίνει στον υπέρηχο ολόκληρο μαρκούτσι και να θεωρεί οτι ο υμενας μένει στην θεση του. Μου φαίνεται αδύνατο!

Και στην τελική πες της : τι ρε μάνα ήθελες να με χαλάσει ο γιατρός???

χαχαχαχα...Κάντι, προσκυνώ!!!!

Στο θέμα μας... θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία ότι ακόμα κι αν έχει άγνοια από μερικά πράγματα, καιρός είναι να μάθει πώς λειτουργεί η κοινωνία σήμερα. Στο κάτω κάτω, αν τύχει κάτι πιο σοβαρο στο μέλλον (που το απεύχομαι), καλό δεν είναι τουλάχιστον να έχει μια ιδέα;

παιδια μπορει να σας φαινονται παραξενα ολα αυτα και να γελατε , αλλα ειμαι 100% σιγουρη οτι η μανα μου δεν εχει ιδεα απο αυτα.. εμενα δεν με νοιαζει τιποτα αλλο, το μονο που θελω κι εχω αναγκη μεγαλη ειναι να μην της πει τιποτα ο γιατρος ή εστω να της πει οτι εσπασε απο καποια δραστηριοτητα ή ακομα και να της πει οτι γεννηθηκα χωρις τον υμενα (που κι αυτο συμβαινει) .. δεν θα το αντεξω να το μαθει , θα με ''σκοτωσει'' στην κυριολεξια, αφηστε που στον γυναικολογο θα ερθει κι ο πατερας μου μαζι ... οι γονεις μου δεν εχουν ιδεα απο αυτα γτ πολυ απλα ποτε δεν ασχοληθηκαν , μεχρι περυσι ο πατερας μου πιστευε οτι το παιδι γεννιεται με τα ποδια , τοση αγνοια δηλαδη

παιδια μπορει να σας φαινονται παραξενα ολα αυτα και να γελατε , αλλα ειμαι 100% σιγουρη οτι η μανα μου δεν εχει ιδεα απο αυτα.. εμενα δεν με νοιαζει τιποτα αλλο, το μονο που θελω κι εχω αναγκη μεγαλη ειναι να μην της πει τιποτα ο γιατρος ή εστω να της πει οτι εσπασε απο καποια δραστηριοτητα ή ακομα και να της πει οτι γεννηθηκα χωρις τον υμενα (που κι αυτο συμβαινει) .. δεν θα το αντεξω να το μαθει , θα με ''σκοτωσει'' στην κυριολεξια, αφηστε που στον γυναικολογο θα ερθει κι ο πατερας μου μαζι ... οι γονεις μου δεν εχουν ιδεα απο αυτα γτ πολυ απλα ποτε δεν ασχοληθηκαν , μεχρι περυσι ο πατερας μου πιστευε οτι το παιδι γεννιεται με τα ποδια , τοση αγνοια δηλαδη

Κοριτσι μου οσο και να μην εχουν ιδεα απο αυτα γνωριζοντας εστω και τα βασικα για τα ...ανδρικα προσοντα θα μπορεσουν να καταλαβουν οτι το εξαρτημα πουβθα κραταει στα χερια του ο γιατρος υπερτερει σε μεγεθος!

Μην ξεχνας πως καποτε κι η μητερα σου υπηρξε παρθενα!

Για μενα η πιο σοφη λυση ειναι να συζητησεις ειλικρινα μαζι της για να ηρεμηγσεις και απο το αγχος και για να μη σκοτωσει κανεις κανεναν!!!!

Διαφημίσεις

η συμβουλη να ειναι καποιος ειλικρινης, ειναι πολυ καλη και σωστη, αλλα δεν λειτουργει σε ολες τις περιπτωσεις. προφανως και στην περιπτωση της anna mar.

δεν προκειται να την στηριξουν ή να την καταλαβουν, αφου δεν το εκαναν μεχρι τωρα. η κατανοηση και η στηριξη πρεπει να υπαρχουν απο την αρχη της σχεσης γονιων-παιδιου, και οχι ξαφνικα μετα απο 19 χρονια. μονη της θα διαλεξει τη στιγμη στη ζωη της για να τους μιλησει, αν αποφασισει να το κανει.

το καλυτερο ειναι να μιλησει με τον γιατρο απο πριν, οπως ειπαν καποιες κοπελες.

και οτι αφορα την αγνοια των γονιων της στα γυναικολογικα θεματα, μην σας κανει εντυπωση. εχω γνωρισει πολλες γυναικες κοντα στα 50 με 2 και 3 παιδια που ειχαν πληρη αγνοια για το πως λειτουργει ο ανθρωπινος οργανισμος. και ηταν και μορφωμενοι ανθρωποι.

turbulence ευτυχως που βρεθηκες εσυ και με καταλαβαινεις !! φαντασου μας λες οτι μορφωμενοι ανθρωποι δεν γνωριζουν πως λειτουργει ο ανθρωπινος οργανισμος , ποσο μαλλον οι δικοι μου γονεις που εχουν τελειωσει μονο το δημοτικο !! αλλά το θεμα μας δεν ειναι αυτο , το θεμα μας ειναι το αν ο γιατρος σε περιπτωση που παω για υπερηχο θα μπορεσει να με <<καλυψει>> και να μη τους αναφερει τιποτα ή στην χειροτερη να τους πει οτι γεννηθηκα χωρις υμενα ( που κι αυτο συμβαινει , σπανια μεν αλλά συμβαινει) ... ειμαι ενηλικη , αλλα δεν γνωριζω τι γινεται στις περιπτωσεις που καποια επισκεπτεται γυναικολογο με γονεις.. μπορει ο γιατρος να μην αναφερει οτι εχω επαφες ή θα τους το πει αμεσως ?

anna mar τσαμπα ανησυχεις.θα εχεις επικοινωνησει με το γιατρο απο πριν κ δεν θα πει απολυτως τιποτα.δεν εισαι ουτε ανηλικη ουτε τιθεται θεμα υγειας απο αυτο το πραγμα.κ υστερα στην εξεταση πιθανον να ζητησει να ειστε μονοι.μπορεις. να το εχεις ζητησει εκ των προτερων απο το τηλεφωνο ειτε μαζι του ειτε με τη γραμματεα του κ ετα να μπει η μαμα σου για συζητηση..ο μπαμπας σου θα μπει κ εκεινος η απλα θα σας συνοδεψει?

Θα ζητήσεις απ τον γιατρό να μπεις μόνη σου για εξέταση. Έλεος δηλαδή, είσαι 19 ετών θα έχεις δίπλα σου τη μάνα σου οταν κάνεις κολπικό υπέρηχο;

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ποσο σε καταλαβαινω ana. Και εγω 22 χρονων ειμαι κ δεν εχω επαφες ακομα παρολο π εχω σχεση σχεδον 3 χρονια. Γιατι πολυ απλα δεν μ το επιτρεπει η μητερα μ.. τωρα λογικα θα το εχεις λυσει το προβλημ σου. Κ ελπιζω να εγιναν ολα οπως τ ηθελες. Να πηγαν ολα καλα. Αλλα ναι παιδια τα οποια δεν συζητουν για τετοιου ειδους θεματα απο μικρη ηλικια και γενικα δεν ειναι σαν φιλοι με τα πιδια τους ετσι ωστε να μπορουν τα παιδια να τους λενε τα παντα χωρις να φοβουνται τπτ μην περιμενετε να γινει ξαφνικα μετα τα 20.. απ τη στιγμη που δεν στο επιτρεπουν καν. Μην περιμενετε κ να καταλαβουν. Πιο λογικο το βρισκω να διωξουν το παιδι τους απ το σπιτι παρα να το καταλαβουν κι να πουν οκ ακομα και αν εμεις δεν τα καναμε τωρα εχουν αλλαξει οι εποχες.. δυστυχως υπαρχουν κ αυτοι οι γονεις οσο περιεργο κ αν σας φαινεται..και επειδη το εχω ζησει και μου εχει αφησει τρυματα(οτν με το καλο γινω μανουλα στο μελλον) εγω το παιδι μου θα το ακουω και θ ειμαι παντα διπλα του.. θα ειμαι φιλος και γονιος... θα αντιμετωπιζουμε μαζι τ καθε προβλημα.. ειναι πολυ ασχημο να μην μπορεις να μιλησεις στη μητερα σ ανοιχτα χωρις να φοβασαι τπτ.. και συνεχως να της κρυβεις πραγματα.. Ξερω οι γονεις παντα το καλο μας θελουν. Αλλα το "καλο"που εχουν αυτοι στο μυαλο τους και δεν θα κατσουν να ακουσουν τ δικη σ γνωμη γιατι ειναι λαθος.. Τελοσπαντων ας τ ακουνε και οι νεες μανουλες και αν καποια εχει μυαλα παλαιων αρχων ας ερθει να ρωτησει εμενα σαν παιδι σαν εφηβη κ τρ σαν μια νεα κοπελα πως τ αντιμετωπισα ολα αυτα... :)

Αα ενταξει τοοτε. Αν ξερεις σε ποιο γιατρο θα πατε. Απλα θα τον.παρεις τηλ και θα του πεις πως εχουν τα πραγματα. Θα καταλαβει. Και εγω στη θεση σου αυτο θ εκανα..δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να εξηγησω. Γιατι ξερω πως δεν θ καταλαβουν

mariaG12 εγω σκεφτομουν επειδη δεν εχω ξαναπαει στον συγκεκριμενο γυναικολογο να μην του τα πω απο το τηλεφωνο , καλυτερα να του μιλησω απο κοντα , απο την αλλη ομως αν μου προτεινει χειρουργειο για την αφαιρεση της κυστης δεν θα ειναι υποχρεωμενος να αναφερει οτι εχω επαφες?? δεν ξερω , φοβαμαι πολυ :rolleyes::rolleyes::roll: και δεν ειναι μονο αυτο , ειναι κι η εντυπωση που δινω στον γιατρο.. :(

Καταρχας ο ημενας δε σπαει μονο με τις επαφες . Μπορει να εχεις πολυ ευαισθητο ημενα και να σπασει ακομα κ απ την γυμναστικη.. μπορει παλι να ειναι τοσο ανθεκτικος που να σπασει κατα τη γεννα. Επισης καποιες βγαζουν αιμα κατα τη ριξη τ ημενα καποιες αλλες οχι... απ την αλλη μιλα με τν γιατρο και εξηγισε του θα καταλαβει.. νεα κοπελα εισαι θα σε καταλαβει. Και στην τελικη το προβλημα σ με την κυστη δεν εχει να κανει με τις επαφες.. κυστη ειχα και εγω π δεν εχω επαφες..κ οσο για τον ημενα μπορει να εχει σπασει χωρις καν να το ξερω..λοιπον τ καλυτερο π εχεις να κανεις αν δεν θελεις να αποκαλυφθειι αυτο μιλα με τον γιατρο και οσο για την εντυπωση μν σε νοιαζει γιατι σημασια εχει εσυ μεσα σ να εισαι οκ και οχι το τι θα λεει κ τι θα πιστευει ο αλλος για σενα.